A Tolna megyei Váralja önkormányzata arra készül, hogy állami támogatással felszámolja a falu szélén lévő romatelepet és az ott élőket normális házakba költöztesse a faluban. A lakók népszavazással akadályoznák ezt meg, írja a Tolnai Népújság.
Akinek eddig is megfelelt a "földbe vájt lyuk", az nem fogja minden évben tatarozni, csinosítgatni az új, ingyen kapott házát. Ha nem hiszed, olvass utána mi van Szolnokon a Motor úton. Azokat a házakat ott a nyolcvanas években építették, mára mindegyik rom. A lakosoknak még arra sincs igényük, hogy budit ácsoljanak a kert végében. Márpedig az ürülék civilizált "elhelyezése" olyan alap dolog, amit mindenkitől elvársz, aki nem neander-völgyinek vallja magát. Hova integrálnád ezeket? Hüm?
összegzésképpen, ez egy bonyolult probléma, a cigányok kilátástalan helyzetben élnek, de a betelepítésük nagyon nem megoldás, afenébe, tegnap éppen egy ilyen telepen jártam, annyira szigorú volt, hogy azt az átlagpolgár még híradóba se látja
nem mindenhol van persze 6 gyerek, a 2-3 után kapott szocpolból csinálgatnak ezt amazt, de tény, hogy sok gyerek egész jó apanázst biztosít, mivel semmilyen munka nincs, mi a faszt kezdjenek magukkal?
ez jó kérdés
amúgy rettenetes apparátussal lehetne változtatni a segélyezési politikán, és kéne is, a három gyerekig oké, aztán konyec elve akár működhetne is
de persze ez is felvet gyakorlati problémákat, pl. mi van ha hófehérke nagycsaládos akar lenni?
A probléma nem 50, hanem 500 éve nincs megoldva. És nem is lesz, ugyanis a cigányok nagyobb része nem óhajt integrálódni, se semmit tenni a békés egymás mellett élésért.
Igaz amit mondasz , de hol a határ? Meddig kell őket támogatni? 50 éve nincs megoldva a probléma, akkor miért nem válltoztatunk a rendszeren? Meddig kell segélyezni őket? Amúgy az is igaz , hogy olcsó a bill. tudom, mivel saját magam keresetem meg az árát, nem segélyekből. Hogy mekkora fingom nincs semmiről? Hááát nem ismersz és úgy mondasz véleményt rólam. Csúnya dolog ez. Dolgoztam építőiparban velük, még a dolgos cigányok nagyrésze is bűnöző.
Ez nem raszizmus, mindenkinek joga van a méltó emberi élethez. Ha ezt csak úgy tudom megvalósítani, biztosítani a családomnak, hogy nem költözök romák közelébe és nem is akarom, hogy tömegesen a közelembe költözzenek, ez nem rasszizmus.
Magát az alapötletet már sokan felvetették, nem enyém az érdem, én csak cizelláltam egy kicsit. :-) Valóban nagyon hatásos lenne. 1. Ha a "jogvédőkkel" súlyosan fertőzött területre engednék beköltöztetni az eddig ősközösségi szinten élő hordákat, akkor előbb-utóbb a "jogvédők" is kénytelenek lennének a különböző ellenintézkedések megtételére. Ezek az ellenintézkedések pedig precedensként szolgálhatnának a bűnöző cigányoktól már most is fuldokló települések számára. Vagy ha nem, mert például az, hogy a jogvédő gyerekeit páncélozott szállító harcjármű hozná-vinné az iskola és lakás között, nem megvalósítható egy átlagos borsodi faluban élő normális család számára, akkor legalább mutatná a helyzet komolyságát. Igen erős reflektorral lenne rávilágítva a pécét prédikál, bort iszik tipikus esetére... :-) 2. Ha meg mindenáron próbálnának keresztbetenni a beköltöztetésnek, ami a legvalószínűbb, mert a megélhetési jogvédők sem hülyék (egy-két kivétellel), akkor ismét csak eljutunk az előző bekezdésem utolsó mondata által leírt helyzethez.
Összetett, de egyszerű. Mindenki szeretne csöndben, tisztaságban, nyugalomban élni. Ahol nagy tömegben van jelen a szegénység és ehhez párosulva a romák életmódja, ott ezek a feltételek nem adottak. Ott nagyobb az esélye a fertőzésnek, annak, hogy feltörjék a házadat, megverjék a gyermekedet, például. Felesleges lenne sorolni, még sok ilyen ok van.
Ez a legutálatosabb az egészben. Hogy megint felülről okoskodik valaki, és más faszával veri a csalánt.
Mert az egy dolog, hogy ki akarják húzni a cigányokat a szarból. Ezzel semmi gond nincs. (Az más kérdés, hogy a módszerük nem old meg semmit, ezt az elmúlt 15 év bebizonyította.)
De hogy ezt úgy tennék, hogy mások életét tönkreteszik, semmibe véve a véleményüket, az már nagyon nincs rendben.
És ezért magam is sokszor arra jutok, hogy a leghangosabban síró liberálisok szomszédságába be kellene költöztetni pár családot egyenesen a putriból, aztán talán megértenék, mire a tiltakozás és talán nem náciznák le zsigerből a tiltakozókat.
Mert ez kurvára nem a bőrszínről szól, ezért is nem kellene belemagyarázni. Egy hófehér családot sem fogadnának szívesen, ha ilyen életmódot folytatna.
legtöbbször lófaszra elég a pályázati pénz, de van valamennyi, ez tény
az állam orrán száján dőlnek ki a milliárdok, kurvára feleslegesen, az ilyesmire meg mindenféle szaros százezreket kell fogcsikorgatva kihúzni és még csak nem is az államból, hanem innen onnan, alapítványoktól, eu keretekből, ha egyáltalán sikerál
megaztán ne feledjük a CKÖ helyi embereit, hát ők se éppen szárnyas angyalkák