Biztos releváns ott ahol 70 tonnás tankok krosszoznak/tak évekig, meg 100-as malaccal lőttek mint az állat + légvédemi lövészetek amig volt Pápa... Erre jön egy agybajos ződ helpezni hogy nem kettyintenek a csókák 5 fiókát, hanem csak négyet... Ha ez nem hisztéria akkor semmi. Maradjunk ennyiben. Anno történt Várpalotán hogy "véletlen" belőttek az óvoda udvarára. A homokozót szétcseszte egy lövedék, akkor nem volt ekkora hiszti...
,,..abból kiindulva a korai időpont miatt a szaporodási időszak közepén járó madarak esetében a zavarás jelentős lehetett, .." Nálunk a főútvonal melletti oszlopokon vannak gólyafészkek,naponta ezer kamion megy el alattuk. És dugnak a gólyák minden szívfájdalom nélkül. De a harangtoronyban fészkelő bagoly családnak sincsenek gondjai,nem beszélve a főútcán fészket rakó vagy 500 fecskepárról.
,,Ugyanakkor a környéken évente 10-szer akkora kárt okoznak a krosszmotorosok, quadosok ...." Meg a nagy túros ló...t,azt. Látom,átvetted a kúrmány slágerszövegét. Kell is egy kis hisztériakeltés,másképp nem lehet megadóztatni majd a krosszmotorokat,quadokat.
ökörség emlékszem a ciánszenyezés után a tiszavirgázás halt éppen ki de valahogy mégis máshogy gondolták és a következő évben mintha mi sem történt volna, ezek a környezetvédők olyan hisztisek mint egy idegbeteg nő
Palikék (ha tényleg ők a szervezők) ebből a szempontból ugyanabba a leszarom a jogot kategóriába tartoznak, mint a Pengefal, a Turul szobor, vagy a kordonbontás.
ott sem voltak tekintettel a jogra. Önkényesen cselekedtek
jobb híján persze hogy a jogi helyzetről beszélsz, de akkor a köddé vált topicnyitónak erről kellett volna témát nyitnia nem a környezeti károkról.
ha már környezeti kár (ami igen gyenge lábakon áll):
egy aktív lőtér, tele lánctalpasokkal, lövészetekkel és gumikerekes pszh-kal, teherautókkal semmilyen összefüggésben nem lehet kevésbé ártalmas, mint egy átvonuló rally gumikerekesei*.
ezen kár erőlködni, nem te vagy az első aki bepróbálkozik vele - reménytelen.
Szaporodási időn belül és kívül is döngetnek a tankok ott, úgyhogy badarság az aggályokat most éppen a rallyra fogni :)
*Aki volt már katona pontosan tudja mi az hogy menetoszlop. Vajon miből gondolják itt már többen, hogy a lánctalpasok nem mennek nyomvonalon ? :)
Mint láthattad korábbi hozzászólásomban jeleztem, van rálátásom a rali futamok hatásaira. Úgyhogy helyismereted tiszteletben tartva had jelezzem, 0 hatású tevékenység nem létezik.
Tehát az igazság valahol a 0 hatás és a szétk.rták Mo-ot között van. nem?
Még ha lett volna engedélye (ahogy nem volt) még akkor is van joga ahatóságnak megvizsgálni, az előírásokat betartották-e stb.
A zöldek a széelrőművek miatt is nyivákoltak mert a pöttyös rötyögemadarat lecsapja az égből! Ha a zöldeken múlna akkor még barlangban laknánk és husángokkal hajigálnánk egymást bár abba is belekötnének, hogy nem a védett területen lévő fából lett e kifaragva!
Bocs, azt hittem gondolkozol is nem csak szajkózol. De hát tudni vélem hogy neked zéró helyismereted van, de biztos többet tudsz azoknál, akik több évet vagy évtizedet a régióban éltek, és némi rálátással büszkélkedgetnek egy rally futam lefutásáról, illetve a környéket az előző évtizedekben, években ért környezeti hatásokkról. ;)
Nem tudom micsoda, de kiválóan leképezi a Szalay-Palik és maguknak mindent megengedő, mindenkin átgázoló mentalitás megnyilvánulását. Lehet, h ez neked nem tűnik fel. De létező mentalitás.
Hát sacc per kb annyit szerettem volna elmondani, hogy az ottani terepviszonyokat és faunát figyelembevéve a rally cirka semmilyen hatással sem volt a környezetre.
Neem nem, nem láttad nem tudhatod mi ment ott... A rally ahhoz képest thai masszázs volt hidd el. A vadkacsa meg a fácán akkor is vigan kefélt és szaporodott, a gyikok sem mentek viagráért, ergo most sem fognak.
Várni hiába vártak volna, mert a 15 nap azért van, hogy hátha valaki megtámadja az engedélyt, és mivel ez nem jár semmi következménnyel a zöldek mindenképpen megfellebbezték volna, és ilyenkor a hatóság nem szokta mondjuk 1-2 nap alatt elintézni az ügyet és elutasítani vagy elfogadni a fellebbezést.
én nem lovagolok semmin:) egy jogi helyzetről beszélek.
a károkról, mivel nem ismerem a területet nincs információm. azt tudom, hogy nálunk milyen károkat okoz egy rali. abból kiindulva a korai időpont miatt a szaporodási időszak közepén járó madarak esetében a zavarás jelentős lehetett, a taposási kár is. ha a nyomvonalról letértek (a gyepen mentek az út helyett) a valós károk akár hónapokkal később jelentkezhetnek (lemosódás, eróziós árkok, humuszvesztés).
"(nagyobbakat mint a lánctalpasok - muhahaha) " összeadósás miatt lehet, hogy 1 lánctalpas kontra rali..még igaz is lehet.
de ezeket a helyszínen lehet tisztázni. úgyhogy a te érved sem állja meg a helyét, mivel gondolom te sem jártál ott.