Keresés

Részletes keresés

mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 388

Talán kellett volna egy népszavazás, hogy ne támogassa a gázárat....de elmúlt egyetlen nap, hogy ne vágtátok volna a fejéhez a gázárat ?Volt valami is az elmúlt 6 évben amit a Fidesz fontosnak tartott annyira, hogy megtárgyalja Megyóval vagy Gyurcsánnya l ?  a Fidelitas d209-es pólóján é s a kivonulásokon kivűl mi van, ami emlékezetes a Fidesz frakciójának tevékenységéből ?

Előzmény: Leo Naphta (383)
árnyékgyuri Creative Commons License 2008.03.15 0 0 387
Próbáltam is meg nem is. De nekem megvolt a minbér. Sőt! Akkoriban mellékállásos vállalkozásban többet kerestem (járulékkal együtt), mint a rendes állásomban. Aztán divat lett az ötletem és mások profibban csinálták meg főállásban-tehát ezerrel nagyobb motivációval. Én meg kiszorultam belőle. Erről speciel nem a komcsik tehetnek, hanem én nem hagytam ott a biztosat a bizonytalanért.
Előzmény: mavtelep (366)
Tharsis Creative Commons License 2008.03.15 0 0 386
Azért nem mindenért Gyurcsány felel. Az igaz, hogy beáldozta azt a két évet a választási sikerért. De előtte Megyó osztogatása akkora baklövés volt, hogy olyat ritkán látni! Osztogatott szerencsétlen, minden gazdasági alap nélkül. Nem vagyok közgazdász, szóval nem tudom mi lenne a jó, csak azt érzem, hogy valahogy rendbe kellene már tenni a dolgokat. Ehhez kellene az összefogás.
Előzmény: Leo Naphta (382)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 385
Pedig nekünk korábban nem is volt vitánk, ha jól emlékszem ;-)
Előzmény: Törölt nick (384)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 383

Az nagyon helyes volt Megyótól. Azt a Fidesz is támogatta és én is. 

Nem is ez vitte tévútra az országot. Hane, az hogy nem születtek jó gazdaságpolitikai döntések. És miközben a térségben mindenhol növekvő mértékben bővült a GDP, addig nálunk ez csökkent folyamatosan.

Ha 10-országnól 9-ben növekszik a GDP és csak nálunk csökken, akkor ennek valami magyar oka kell hogy legyen

Előzmény: mavtelep (380)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 382

Én nem ezért "venném vérét".

Az, hogy üzletel az oroszokkal és ebből magyarország nyer, az jó. Én ezért nem támadom soha. Itt a pragmatista hozzáállást elfogadom. Sőt. Néha a Fidesz-szel sem értek egyet.

Nem is magáért a 300Ft-ért haragszom rá.

A legnagyob bajom vele az, hogy 2004-ben amikor kormányra került pontosan tudta, hogy az ország eladósodási pályán van. És ahelyett, hogy akkor iziben megfogta volna az eladósodást és mondjuk 2005-re egy nagyon feszes költségvetést csinál, ahelyett egészen a választásokig hagyta az országot ezen a pályán.

ÉS akkor 2005-ben nem kellett volna adósságtörlesztésre költni az 500 milliárd forintot, hanem tényleg mint egy reform alap használhattuk volna.

És ennek a 2 évnek nagyon súlyos ára van. Kezdve az adósságunk folyamatos leminősítésétől, a kamatemelésen keresztül az adósság kamatainak kamatai törleszéséig.

És mindezt nagyrészt megspórolható lett volna, ha 2004-ben felelős miniszterelnökként viselkedik. De a bajt tetézi, hogy ma már azt sem mondhatja, hogy nem tudatosan cselekedett. Az öszödi beszéd óta tudjuk, hogy tudta, hogy milyen pályán van az ország.

Ez a megbocsáthatatlan. Ezért nincs helye a magyar közéletben.

Előzmény: mavtelep (379)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 381

Minden szavaddal egyetértek!

Előzmény: ISFC (378)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 380
Tényleg kénytelen volt Megyó az orvosok fizetését emelni a 100 napos programban, - kölcsönből....
Előzmény: Leo Naphta (377)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 379
Rátapintottál a lényegre, ez a kérdés, és ezért akarjátok Gyurcsány vérét venni: mert nem igazán tudja megcsinálni,- hanem kölcsönt vesz fel, visszakönyörgi Mo-t az oroszokhoz, meg ilyen koszos 300,- kér  az emberek egy részétől... ( 40 %-tól nem, ők mentesek )...
Előzmény: Leo Naphta (374)
ISFC Creative Commons License 2008.03.15 0 0 378

Negyedéves bontással szerintem nem lett volna problémás.

Csinált a Fidesz hibákat, leginkább a kommunikációjában volt túl erőszakos, de szerintem ezzel együtt is a módszerváltás legjobb kormánya volt.

Előzmény: Leo Naphta (372)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 377

Igen, ez jó volt mert így kénytelenek voltak az orvos fizetését is emelni. Mivel a kormánynak nem sok eszköze van a bérek befolyásolására, csak a minimálbér segítségével próbálhatja a béreket felfele tornászni. És ezt a rövid távú konfliktust, amit írtál, édemes volt bevállalni a hosszabb távú eredményekért!

Előzmény: mavtelep (373)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 376
Nem... ez már a XXI, évszázad.
Előzmény: Leo Naphta (368)
ISFC Creative Commons License 2008.03.15 0 0 375
Azok a vállalkozások szívták meg, akik nagyon munkaigényes terméket állítottak elő, nyomott bérezés mellett.
Előzmény: mavtelep (371)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 374
DE mint írtam ezek nem szimplán magyar problémák. Ezek összeurópai problémák, hogy hogy maradjunk úgy versenyképesek Kínával/Indiával, hogy közben egy európai életet biztosítunk?
Előzmény: mavtelep (371)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 373
Persze, versenyképesség az ablakban, viszont sikerült elérni, hogy kezdő orvos és kazdő takarítónő is hazavihette az 50 ezer forintját.... ez jó volt, főleg ha az irányt tekintjük....
Előzmény: Leo Naphta (365)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 372

Nincs kizárva, hogy igazad van. Ők akkor azért tényleg kockáztattak, hogy kibírja-e a gazdaság. Hál istennek igazuk volt és kibírta. Meg aztán az 50e-t is.

A minimálbért nem évente 1X határozzák amúgy meg? Lehetett volna rá lehetőség elcsúsztatni úgy ahogy mondtad? Mert ha lehetett volna, akkor szerintem is jobb lett volna fokozatosan meglépni.

Előzmény: ISFC (369)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 371

nem csak a textilipar, hanem az egész ,- gépgyártástól az öblösüveggyártásig.

Előzmény: Leo Naphta (363)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 370
Persze, te voltál a szomszédom a piacon, onnan tudod.....
Előzmény: árnyékgyuri (362)
ISFC Creative Commons License 2008.03.15 0 0 369

Nézzd, én nem vagyok Fideszes, de inkább jobbra húzok.

De ezt Orbánék tényleg nem jól csinálták. Úgy kellett volna csinálni, mint Bokros a leértékelés. "Csúszóbéremeléssel", havonta vagy negyedévente néhány %-ot.  Jobban tudtak volna a vállalkozások alkalmazkodni a helyzethez.

Előzmény: Leo Naphta (363)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 368

De ezért is már nem teheted Orbánt felelőssé.

Amúgy én nem értettem egyett a minimálbér adójának eltörlésével.

Előzmény: mavtelep (364)
homaro Creative Commons License 2008.03.15 0 0 367
Épp az előbb láttam a Hír TV-n egy rövid ajánlót, amiben a következő címszavak voltak (kb.):
"Kevesebb SZDSZ, több szociáldemokrácia"
"Új koalíció?"

Lehet, hogy tudnak valamit?
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 366
Azt a 40-t és 50-t ki kellett termelni járulékaival együtt....kár, hogy nem próbáltad...
Előzmény: árnyékgyuri (359)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 365

Erre mondom azt, hogy az irány jó volt, csak nem hozták ki belőle a maximumot.  De mondom, az irány jó volt. Ez nem büszkeség kérdése. Az eredmények Orbánékat igazolták össztársadalmi szinten.

Előzmény: mavtelep (361)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 364
Nem volt, - van... és azóta belépett egy-két nagyobb (fekete) üzlet, mint a kisipar és kiskereskedelem...
Előzmény: Leo Naphta (357)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 363

De európai ország nem lehet a XX század végén XXI század elején versenyképes egy Kínával vagy egy Indiával. Márpedig a textilipar ezért csődölt be. És ez nem pusztán magyar probléma,hanem összeúrópai. Ezt kár az Orbánékon elverni!

Előzmény: ISFC (358)
árnyékgyuri Creative Commons License 2008.03.15 0 0 362
De messze nem a minbér miatt, hiszen akkor még messze nem csökkent a foglalkoztatottság.
Előzmény: mavtelep (356)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 361
A 100 %-os min.bér emelés 2 %-os járulék ( vagy adó) csökkentéssel járt együtt.... csókollak, erre olyan qurva büszke a jobboldal...ja a következő évben 25 % min.bér emelés volt....
Előzmény: Leo Naphta (357)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 360

Abban feltétlen egyetértünk, hogy ma a csehek hátát nézzük. Szlovákiára nem szeretek hivatkozni, hanem inkább a csehekre, mert velül jól összehasonlíthatók vagyunk.

Én meg max irigykedek a cseh kollégámra. A holland főnökeim meg leszarják, hogy kinek mennyi a nettója. Őket csaka bruttó érdekli.

Én pl. most nagyon szurkolok annak, hogy jöjjön egy kormány amelyik elég bátor lesz egy radikális adócsökkentéshez és az ezzel járó kedvezmények, segélyek megvonásához!

Előzmény: mavtelep (356)
árnyékgyuri Creative Commons License 2008.03.15 0 0 359
Ha csak a minbér emelést a gyermek adőkedvezményt és a széchenyi tervet csinálták volna Orbánék már hatalmasat tettek.
Ebből kiemelkedik a minbér emelés.
Egy csomó rendes dolgozó embernek adta vissza a munka méltóságába vetett hitét: addig a senkiházi alkoholisták csak vigyorogtak a bolti eladón, a tsz munkáson, az esztergályoson mert 20-at akpott aki dolgozott és 15-öt aki fel se kelt. Ha két napot elment napszába már annyit vitt haza, mint akinek naponta fel kellett kelnie és keltenie a gyermekeit, és felöltözni és sminkelni és ruházkodni - nulla különbségért. Aztán amikor 40 majd 50 lett a minbér - akkor ezek az emberek végre kétszer annyit kaptak mint a lumpok. Ha gyernmekük volt azt is elismerték az adüókedvezménnyel. Szóval pont a renszerváltás által leginkább megnyomorított réteggel tettek egy kis elégtételt Orbánék. Végre annyi lett a bére a falusi szakinak is mint a fővárosinak. Pofán is vágták őket azok az irigy rohadékok, akik utálták, hogy hiába dologznalk pesten nem arcoskodhatnak, meg hiába diplomások a minbér miatt összeszorult a bértábla. Én ilyen irigy gyűlöletet Orbán irányába senki mástól nem hallottam, mint akik a vélt privilégiumaikat veszítették el.
ISFC Creative Commons License 2008.03.15 0 0 358

Orbánék kétségtelenül hülyén csinálták meg a béremelést, túl hírtelen. Ez pl. a textiliparban sok vállalkozást hozott váratlan, nehezen kivédhető helyzetbe.

Viszont Gyurcsányék már sokkal több vállalkozást tettek tönkre, mint Orbánék.

A kisvállalkozásoknak a felét már bedűtötték. Sok olyan válallkozót ismerek, aki csak azért nem szüntette meg a vállalkozást, mert a benne lévő állóeszközöknek túl magas az értéke, és csak csúsztatva tud kiszállni. De ezek általában 3 év alatt amortizálódnak és utána megszüntetik a vállakozást. Még egy-két év, és húznak ki külföldre.

Előzmény: mavtelep (348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!