Legyen ez egy olyan topic, ahol nem az utazási és szállásfoglalási lehetőségek dominálnak, hanem azokról az élményekről, szépségekről, emlékekről írunk, amik arra készettek minket, hogy Olaszország elkötelezett rajongóivá legyünk. Legyen az a szép táj, a művészetek, a hegyre épült csodás kis városok, vagy Róma..., esetleg a finom fagyik vagy egy emlékezetes hangulat, szóval minden, amire ha visszaemlékezünk, akkor összeszorul a szívünk és nagyon vágyunk újra átélni a régi emlékeinket!
És legalább annyira szeretnénk ezt az érzést másokkal is megismertetni.
Ha nyár, Alpok! Ennyire egyszerű, legalábbis számunkra :) Néhány spontán összedobott mozzanat az itt készült filmekből kedvcsinálónak...vagy kedvelvevőnek :) Felvétel helyszíne: Dolomitok
Nyáron Ismét Olaszországon keresztül megyünk Franciaországba. Oda és vissza egyegy éjszakát alszunk Beverinoban. Innen tudnátok ajánlani Genova irányába valami jó panoráma utat (amennyiben van ilyen) ami keresztül megy a cinque terre nemzeti parkon?
Mindenhol van szabadstrand, meg a szállodák strandjaira is mindig bemehetnek külsősök is, csak fizetni kell érte. Az árak nagyon változóak, mi Viareggio-ban voltunk, az nagyjából ez a partszakasz, ott egymás melletti strandokon az egyiken 15 euró volt a napernyő két ággyal, a másikon ugyanez 60 euró. A strandok bejáratánál mindig ki vannak írva az árak. Ha sokallod, továbbsétálsz.
Tegnap megint rákeresgéltem, és már azt írták az utazási irodák, hogy a tűzoltóság bezáratta. Azt írják, valami engedélyt még be kell szerezni. (persze google fordítóval)
Köszi, mi végül is ráérünk. A nyári utakat tervezem, és úgy gondoltam, ha legközelebb megyünk, beiktatom. Arról nem beszélve, hogy ha hivatalosan is lehet majd jegyet venni, gondolom elég sokan szeretnék egyszerre megnézni, míg az engedélyezett látogatók száma eléggé korlátozott lesz.
A tourist office még aznap este válaszolt. sajnos még mindig nem tudnak semmi pontosat. Még egyet fogok megkérdezni tlaán a jövő héten. Azt, hogy lesz-e ingyenes múzemi hét március elején és ha igen, akkor mely intézményeket érinti.
Sziasztok, itt kérdeznék, mert a Firenze topik évek óta halott. Régi vágyam sétálni a Vasari folyosón, ezért régóta nézem az Uffizi oldalát, de ott hónapok óta az szerepel, hogy a hivatalos megnyitó még nem volt meg, látogasson vissza. Viszont ha belépőjegyet keresek, akkor több oldalt is kiad, ahol lehet vásárolni. Pl itt is lehet venni: https://www.ticketsflorence.com/ Lehetséges ez, hogy az Uffizihez tartozik, de rajtuk keresztül nem lehet megnézni? Esetleg van valaki más is, akit érdekel a dolog, és már utána érdeklődött, vagy valami ötlet? Köszi.
Sziasztok! Olaszország egy hozzánk közeli szegletét ajánlom figyelmetekbe. Májusi Alpok 2022 - A Fényes Alpok Ahogy a cím is utal rá, utunk a napsütötte hegyek és völgyek birodalmában vezet tovább. Tavak, patakok, folyók és hágók keresztezik utunkat. Igazi klasszikusok: Predil tó, Sella Nevea, Raccolana völgy, Adria Alpok kerékpárút, Aupa völgy. Jól hangzó helyek, helység nevek, érdemes velünk együtt felfedezni őket.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek a tervezésnél. A legnagyobb problémám most a bőség zavara, de még igyekszem optimalizálni a szállás-látnivalók-időkorlátok jegyében az utitervünket.
Sziasztok! Egy órás fotel bringatúrát ajánlok figyelmetekbe. Folytatódik a Májusi Alpok. Már a harmadik résznél tartunk és végre kezd kirajzolódni új útvonalunk. /előzmények az első két részben/ Bár az időjárás még mindig szeszélyes,de fejben összeraktuk új útvonalunkat. Rég nem látott helyszínek is sorra kerülnek, melyet egy csodás látvány koronáz meg.. .. és a Giro d'Italia 2022-es 19. szakaszának egy részét is bejártuk két nappal a verseny előtt 🙂 Továbbiak a lenti linken 🙂 https://youtu.be/h7qIXqmhW7k Útvonal: Pinzano al Tagliamento - Majano - Buja - Tarcento - Ciseriis- Vedronza - Passo di Tanamea 851m - [Slovenia] Zaga - Bovec
Köszönöm mindenkinek a megtekintést és a feliratkozást!
Ancona: szvsz nem éri meg külön a város miatt meglátogatni. Van egy szép sétálóutcája és a városban szétszórva néhány további építmény, de kb. ennyi. Az 5-szög alakú volt pestis kórházban jelenleg felújítások zajlanak, az 5-szög alak csak a
Rimini: Az óriáskeréknél lévő ingyenes strand is kellemes, ha van saját napernyő (vagy nem főszezonban vagyunk és elhagyható) jó alternatív megoldás a fizetős helyek mellett. A Tiberius híd közelében sok látványosság van egy csokorban (Castello Sismondo, Piazza Cavour és az azt körülvevő épületek)
Reptérre a 9-es helyi busz kivisz, Google maps szerint a Metromare nevű troli-szerűség is, de a helyiek hevesen lebeszéltek róla valamiért.
San Marino: A Cesta torony zárva volt szeptemberben, és az itteni (magán?) Ferrari Múzeum is bezárt. Maga a városállam egyébként megér egy buszos kiruccanást, gyaloglási és shoppingolási kedvtől függően 2-3 óra vagy akár 1/2 nap is eltölthető itt.
Bologna: Egy külön fejezet. Nem állok le begépelni a rengeteg látnivalót és eleve maga a(z egyetem) város hangulata is egyedi, több napot simán rá lehet szánni. De a környék (Ravenna, Ferrara, Modena, Firenze, stb.) bejárásához is jó kiindulópont lehet.
Próbáltam visszaolvasni, de nem igazán találok Umbriáról semmit. Pünkösd környékén tervezünk egy kiruccanást,gondoltam, Firenze alatt alszunk egyet, aztán 3 éjszaka valahol Umbriában, és visszafelé egy éjszaka Padovában. Nem találtam igazán jó útikönyveket erről a részről, és mivel Toscána kapcsán nagyon sok segítséget kaptam korábban, gondoltam, segítséget kérek tőletek.
Minden tanácsot, javaslatot szívesen veszek, mit érdemes megnézni, mit ne hagyjunk ki....
Vissza kellett néznem, hogy mit ajánlottam. Én mindig csak a helyi idveztől hallottam róla, amikor Ravennaba kirándultunk. Tömegközlekedéssel mentetek ?