A 13 éves lány családjának háza előtt játszott, amikor fejbe lőtték. Egyelőre nem tudni, hogy ki az elkövető. A lányt azonnal kórházba szállították, de még a műtét kezdete előtt belehalt sérüléseibe.
A lány családja az egyiptomi-izraeli határ közelében, egy izraeli őrtoronytól nem messze lakik. A névtelenül nyilatkozó egyiptomi tiszt szerint az áldozat rokonai az izraeli katonákat vádolják. Január elején ugyanezen a környéken a lány 40 éves unokatestvérét lőtték agyon, egyiptomi források szerint a határ túloldaláról érkező lövésekkel.
Tudom ki Soros György. Mi köze annak,hogy Ő zsidó ahhoz,hogy mi a véleménye Izrael politikájához? A kettő nem zárja ki azt,hogy kritikus hangot üssön meg Izraellel szemben. Izrael nem egy szent tehén.Be kéne látni.
Egyébként sajnálom,hogy Soros megszüntette hazai alapítvány-hálózatát...:( A CEU viszont óriási érték,és köszönet érte.
Hol vannak a zsidózó vadbarmok? Alszanak vagy nem látják a topic-címet? Pedig azért jöttem ide hogy leosszak egyet:) nah megyek is!
A tragédiáról meg csak annyit hogy azt is össze lehet adni hány gyermek halt ma éhen, hányat lőttek ma agyon az amerikai kontinesen, hányat gázolt halálra egy ittas vezető stb stb stb
A hírrel szerintem valakinek valamilyen célja volt nem csak a tudósítás. Ennyi erővel a fenti esetekről is be lehettett volna számolni de ez valamiért még magyarországig is eljutott.
Ezek szerint a nagy valószínűséggel "beköszönő" új USA elnök nézetei e kérdéssel kapcsolatban is, fényes társaságban születhetett...Ideértve persze Soros Györgyöt is,aki Obama egyik legnagyobb támogatója.
és nemzetközi beavatkozás lenne ildomos. Persze nemzetközi alatt nem az USA-t értem.:DDD
Igen, ez nem új gondolat, a környékbeli arab államok is így tartották szükségesnek kb. 1948 óta, kár, hogy ezt valahogy úgy gondolták, hogy a haderőt a tengerbe, nőket a bajonettre, gyerekfejeket a kőfalakhoz. Mindezt Allah nagyobb dicsőségére. Örülhetsz, fényes társaságban vagy a gondolataiddal...
Valakik, nem tudni kik, fejbelőttek egy gyermeket aki meghalt.
Valakik, nem tudni kik, lelőttek egy másik nőt is pár hónappal előtte.
Nincs messze a határ, és a határon olykor őrtornyok állnak.
A gyermek rokonsága, elég érthetően a barátság okán is már, az izraelieket gyanúsítja mindkét ügyben.
Bizonyíték egyelőre a világon semmire nincs, és ahogyan a vadász nem ölte meg késsel Hófehérkét az erdőben, úgy a katonákról sem hiszem, hogy csak mert fegyverrel járnak, gyermekgyilkosok is rögtön tőle.
Nézd,Izrael egy elég fiatal államalakulat,demokrácia... Az is érthető,hogy miért ennyire nagy a hangsúly az ország hadseregén. Szavatolni kell az állampolgárok testi épségét a terrorista akcióktól. De:Azt nem lehet eljátszani,hogy minden egyes héten felbukkan egy ehhez hasonló hír.Erre kéne megoldást találni,mert a békésebb palesztinok érdekérvényesítő képessége nem hiszem,hogy akkora lenne a világ közvéleménye előtt,mint Izraelé.
A félreértések elkerülése végett:nem,ismétlem nem a zsidó vallású emberek pocskondiázása végett nyitottam a topikot... Nagyon sok izraeli sem ért egyet az izraeli kormányok militáns és agresszív politikájával.Herzl Tivadar sem egy ilyen államot képzelt el anno...:)
Különben Obama többször nyilvános nyilatkozatban egyenlőségjelet tett Izrael és Irán közé a nukleáris fegyverek tekintetében. Elitélte a terroristák beszivárgása ellen tevezett védőfal építését is. Az útiterv-békeprogramot sem támogatta. Kb,mint szponzora, Soros, bár volt vele vitája is.
A közel-keleti politika tekintetében aggasztó lenne az ő elnöksége, de persze, az még jócskán odébb van.
Akkor nem vagyok egyedül. Erről szvsz az izraeli lakosság nem is nagyon tud...vagy ha mégis,akkor az elég gáz.és nemzetközi beavatkozás lenne ildomos. Persze nemzetközi alatt nem az USA-t értem.:DDD