Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.10 0 0 90
Avagy piros szellem és zöld szellem.

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.10 0 0 89
http://www.youtube.com/watch?v=GO_ATUSSPBE&feature=related

Egy szabályos, egyszerű test körül is igen bonyolult áramlások keletkeznek. Csodálatos dolgokat művel a természet, nem ciki megismerni a világot, és szellemek nélkül megmagyarázni mi miért hogyan működik.

3 játszótéri hinta mögött ennél jóval bonyolultabb örvényrendszerek alakulnak ki, amolyan "légörvény-szellemek"
Előzmény: Menroting (86)
Hy Creative Commons License 2009.03.10 0 0 88

És mégis vannaxellemek!

Íme itt jönnek sorban, és mennek a játszótérre!

:o)))

Forrás:
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 87
már csak el kell olvasni, és minden érthető lesz, szellemek nélkül is.
Előzmény: Menroting (86)
Menroting Creative Commons License 2009.03.08 0 0 86
Előzmény: Menroting (85)
Menroting Creative Commons License 2009.03.08 0 0 85
Előzmény: Törölt nick (82)
Hy Creative Commons License 2009.03.08 0 0 84

Nem is mérték soha fozokusok a helyszínen, kizárólag a sajtó állított ilyesmit.

Előzmény: Jessica Fan (76)
Hy Creative Commons License 2009.03.08 0 0 83

Többszörösen hamis híresztelés.

Szellemek meg nincsenek, de jó pénzt lehet leszedni a bennük hívőkről.

Előzmény: Jessica Fan (75)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.08 0 0 82
Te tudod hogy hívják azt a jelenséget, és hogy milyen egyéb hatásai vannak, amiről linkeltem a fotót? Csak hogy legyen értelme is a vitának.
Előzmény: Menroting (81)
Menroting Creative Commons License 2009.03.06 0 0 81
Miből gondolod ?
Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.06 0 0 80
A jelenség ami okozza - ugyanaz.
Előzmény: Menroting (79)
Menroting Creative Commons License 2009.03.06 0 0 79
Hát igen a szél az ugyanaz ...
Amúgy totál más .
Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.06 0 0 78
"A fizikusok sem tudták megmagyarázni miért leng a hinta, én sem tudom miért leng! És senki sem tudja!"

TE nem tudod megmagyarázni, maradjunk ennyiben.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Vortex-street-1.jpg

Ha megnézed ezt a műholdfelvételt, ugyanaz a jelenség okozza, mint a hinták belengését. Szép ugye?:) Valószinűleg ezt a felvételt sem tudod megmagyarázni. Bár nem hiszem hogy érdekel téged a magyarázat, nem vagy fogékony a világ és a természet megismerésére.

Tudod, mindenki hülyének születik, de van aki továbbtanul. És most itt te arra vagy büszke hogy nem tanultál tovább.
Előzmény: Jessica Fan (76)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.03.06 0 0 77

húú, mennyi filmet csináltak már a hintázó szellemekről.. eccer olvastam egy filmkritikát ezekről, és ott megjegyezték, hogy a szellemek, már ha léteznek, nem tudnak fizikai tárgyakat mozgatni. Furcsa, hogy átmennek ajtókon, falakon, de a hintán meg "nem esnek át", és egyéb tárgyakat "tologatnak".

Szóval, még mindig szellem?

Jessica Fan Creative Commons License 2009.03.06 0 0 76
A fizikusok sem tudták megmagyarázni miért leng a hinta, én sem tudom miért leng! És senki sem tudja! Csak légből kapott feltevéseinkben bizakodunk. Ha találnék bizonyítékot a halál utáni életre például, akkor már nagyon ismert ember lennék.:) Hiszek benne, ennyi!
Jessica Fan Creative Commons License 2009.03.06 0 0 75
Nem, nem! Akkor elmondom!

A játszótéren néhány évvel ezelőtt meghalt egy kislány. A helyiek tudnak róla. Az ottani hatóságok szintén. Ne kérdezd honnan van az információm erről, mert már nem emlékszem mi a forrása. Nekem csak annyi a véleményem hogy a a kislány szelleme ül a hintában, és ő hajtja. Persze ez nem magyarázza meg a két másik hinta lengését.
Az egyikben-feltevéseim szerint a középsőben-ül a kislány szelleme.
Előzmény: Zottjoghurt (74)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.03.05 0 0 74

a középső hinta szokatlan lengését paranormális erő irányítja aminek semmi köze a szélhez. Tegyük fel hogy igazuk van!:) És léteznek szellemek!:)

Szerinted ott áll egy szellem és folyton lökdösi a hintát? Vagy hogy képzeled konkrétan a műveletet? Gondolom milyen mérges lehet, amikor kiskölkök folyton leálllítják a hintázást. Kezdheti megint előröl. Nagyon türelmes szellem lehet.

Előzmény: Jessica Fan (38)
Hy Creative Commons License 2009.03.04 0 0 73
Előzmény: Jessica Fan (-)
alto Creative Commons License 2009.01.25 0 0 72

Gondoljunk csak a Golf áramlásra. Az is a hataélmas óceán nagyon kicsi területére korlátozódik,

Ezt meg honnan veszed???????

A Golf-áramlat az általános óceáni vízkörzés része, annak egyik eleme, tehát nem választható el tőle. Ennek a vízkörzésnek a Floridától kb. Grönlandig tartó részét hívjuk Golf-áramlatnak.

Nincs ebben semmi rejtélyes és különös.

ráadásul az áramlás iránya, útvonala mindig azonos

Hát milyen legyen? Miért kéne az óceáni vízkörzésnek irányt változtatnia és az útvonalát megváltoztatnia? Amíg a kontinensek így helyezkednek el, amíg a tengervíz sótartalma akkora, amekkora, amíg a napenergia eloszlása a Földön, olyan, mint most, addig az áramlatok is fennmaradnak és stabilak.

Ahhoz, hogy a Golf-áramlat iránya megváltozzon, az egész vízkörzésnek változnia kéne. Erre pedig még várnunk kell pár millió évet.

Előzmény: landsmann (6)
Hy Creative Commons License 2009.01.24 0 0 71
Úúútálom azt, aki megtanított egykoron gyorsolvasni. Rengeteg az ilyen "apróság", amit miatta figyelmen kívül hagyok. Főként ilyenkor, az éjszaka közepén, amikor a szellemek randalíroznak, meg az idegeimen hintáznak...
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 70
Azért írtam idézőjelben a tornádót.
Előzmény: Hy (69)
Hy Creative Commons License 2009.01.23 0 0 69

Amikor a lenn és a fönn találkozik...

http://www.youtube.com/watch?v=S3MahCrD1i4&NR=1 ,

vagy fönnről jön le az "áldás, no az már

tornádó ,

méghozzá a javából...

Ezek nem hintázó szellőcskék...

:o)

Előzmény: Hy (68)
Hy Creative Commons License 2009.01.23 0 0 68

Jó fölvételek!

Azért én tornádónak még nem neveznám a forgószeleket!

...amelyek valóban jól ismertek -legalább is az Alföldön.

Ezt adott esetben én sem hagytam volna ki:

http://www.youtube.com/watch?v=CQLCJFbABgg&NR=1

Azért látszólagos mérete már elég formás, nem csupán "kis forgószél". Bár láttam abból is olyant ami egy öreg akácfát tekert ki tövestől a homoktalajból.

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.22 0 0 67
Ha nincsen semmi szél, akkor is vannak légáramlatok, főleg napsütéses időben, amikor a talaj jobban fel tud melegedni. Ilyenkor erős függőleges áramlások indulnak meg, ami kiszívja a levegőt a földről és a helyére minden irányból odaszívja a levegőt, meg kis szöszöket, leveleket, amit fel tud kapni.

Bizonyos esetekben olyan erős a függőleges áramlás hogy mini "tornádókat" képez rövid időre, mindez tökéletesen szélcsendes időben. Magyarországon is gyakori jelenség nyáron, aki nyitott szemmel figyeli a világot, láthat ilyeneket:)

http://www.youtube.com/watch?v=AwKc7H5gIWo

De Jessica Fan-nak gondolom ez is csak egy újabb földönkivüli, megmagyarázhatatlan misztikus jelenség, mint ahogy a szél által belengetett hinta:)
Előzmény: Hy (66)
Hy Creative Commons License 2009.01.22 0 0 66

Nem.

Én láttam már jónehányszor kiskunsági tanyán, és az volt a furcsa, hogy olyankor is gurult, amikor nem éreztünxelet, meg néha kettő egymás felá, máskopr meg elfelé haladt, vagy épp minden látható indok nélkül irányt változtatott.

De ott láttam homokdombot is arrébb menni. Reggelre a teteje 35-40 m-rel volt távolabb, mint előző este. Szellemes szellemek arrébb tették.

Előzmény: Menroting (64)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.17 0 0 65
Nem mindig a középső hinta leng, teljesen véletlen melyik kezd el lengeni, vagy egyszerre több is leng. Ezen a videon a két szélső leng, utána pedig csak a középső.

http://www.youtube.com/watch?v=f1QpvBGnv2E&feature=related

Teljesen véletlen melyik kezd el lengeni, és hogy meddig leng, egyszerűen a szél játékszere mindhárom hinta. Van hogy egyik sem leng.

Mindenre megvan a magyarázat, ha a középső hinta leng a legtöbbet, annak az lehet az oka, hogy alatta jobban ki van kopva a talaj, és megváltoztatja felette a légáramlást.

Maga a lengésre pedig a hinta U alakú formája a magyarázat, ami szembeszélben alig fejt ki légelenállást, oldalszélben (ha elfordul a hinta) pedig jelentős légelenállása van. Ha megakadályoznák hogy a hinta elcsavarodjon, nem lenne képes belengeni így. Vagy ha leszednék az U alakú ülőkét, és egy lappal hellyettesítenék, akkor sem lengene be.

Ellenben az elektromos, sztatikus jelenségekkel nem lehet megmagyarázni, ha belecsapna egy villám, akkor sem mozdulna meg a hinta.

A legtöbb földi jelenségnek földi magyarázata van, csak fejben kéne összerakni őket hogy értsétek is mi miért úgy működik ahogy.
Előzmény: Menroting (64)
Menroting Creative Commons License 2009.01.17 0 0 64
Sajnos nem ,totál pesti vagyok..
Gondolom azért írtad mert előfordulhat hogy csak a középső hintára hat a szél.
Előzmény: Hy (62)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 63

latinamerikában mindenhez szellemmagyarázat dukál, ők egy ilyen mentalítású népség. Meggyőződésem, hogy hotegyszerű fizikai magyarázata van a dolognak ami persze nem olyan izgi mint szellemeken remegni - és addig sem dolgozni meg foglalkozni a nyomorral - de mégis szépen okát adná a hintapalintázásnak.  

Hy Creative Commons License 2009.01.15 0 0 62

Láttál már ördögszekereket?

Előzmény: Menroting (61)
Menroting Creative Commons License 2009.01.14 0 0 61
És a két szélsőt meg a Piná-vák-ok tartották hogy véletlen se mozogjon úgy ! :-))
Előzmény: Hy (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!