Keresés

Részletes keresés

jakobi Creative Commons License 2008.01.29 0 0 167

A rendszerváltáskor ez még nem volt kérdés, a (hülye) törvény évekkel későbbi, ha jól rémlik, a Horn-kormány idején fogadták el.

Az árpádsáv valóban nem sért emberi jogot, de ellenérzést kelt. Például abban, akinek a felmenőt árpádsávos karszalagot viselők lőtték a Dunába. Nem Esztergom alatt. És nem is Esztergom város címere, zászlaja vagy bármije alatt. Vagy a magyar történelmi zászlók árpádsávja alatt. Talán ezért nem tiltakozik senki a történelmi zászlók vagy az esztergomi címer ellen. 

Előzmény: Daikini (166)
Daikini Creative Commons License 2008.01.29 0 0 166
Anno a rendszervaltaskor az osszes liberalis part tudtommal a tiltas ellen volt (fidesz, szdsz, volt meg?), es a liberalis ertekrendtol ez el is varhato. Azonban az SZDSZ azota megtanult (a jo eg tudja honnan), hogy az arpadsav az a nyilas uralom jelkepe, a fidesz pedig azt, hogy a voros csillag pfuj.

Az arpadsav nem sert sem emberi jogot, sem semmit. Akiben felelmet ebreszt, az feljen Esztergom cimeretol is. Sot hogy meg jobbat mondjak, a Magyar Koztarsasag cimeretol is. Mert ott is ott van am. Ostobasag az egesz.
Előzmény: jakobi (164)
Daikini Creative Commons License 2008.01.29 0 0 165
"...de ettől még hatályos törvény, amit egy parlamenti pártnak nem illene páros lábbal felrúgnia olyan pitiáner magyarázkodással, hogy ez nem is pont olyan vörös, mint a nagy V betűs vörös, meg különben sem látszik mind az 5 ága ezért nem is ötágú. ..."

Nyilvan, de amit itt az SZDSZ csinalt, az egy beepitett kiskapu. Mondhatjak, hogy az nem is csillag, mert a zaszlo mogott az egy gombben vegzodik. Miert? Mer' ugy gondoltuk ki. Pont kitakarja a zaszlo a gombot. Innentol mar csak egy-ket jolfizetett ugyved kell, hogy az ott ne egy voros csillag legyen, mert amugy nem is voros. A torveny nem csak tartalmaban baromsag, de meg a beepitett kiskapuk miatt is gyenge labakon all. Nagyjabol az ultetheto le vele, aki keptelen jolmeno ugyvedet fogadni, es egy full szabalyos horogkeresztes tablaval massirozik fel-ala valamelyik fouton. Ergo annyit er, mint az az alkotmany ezen pontja:

"70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez."

Ergo, ha mondjuk gyogyithatatlan betegseged van, mehetsz kiabalni, hogy jogod van egeszsegesnek lenni. Sot ha kulfoldi vagy, es itt telepedsz le, akkor jogod van egeszsegesnek lenni. Lelkiekben, testiekben. Ja... Ez is baromsag. Mint a Brian eleteben: a ferfiaknak is joguk van gyereket szulni.

Ez a magyar jogrend. Ahhoz kepest, hogy a parlament nagy resze jogaszbol all, egy szemetre valo alkotmanyunk es torvenykeszletunk van. Mit szepitsunk rajta? En most epp elkaptam influenzat, serult az alkotmanyos jogom az egeszseghez. Kit pereljek be?
Előzmény: Vén Csataló (160)
jakobi Creative Commons License 2008.01.29 0 0 164

Rosszul emlékezel, olvtárs. Az Szdsz nem pártolta a törvényt az un. önkényuralmi jelképekről.

És az árpádsávossal (meg a fogaskerékkel és társaival) sem az a baj, hogy tételes jogszabályt sért.

Előzmény: Daikini (163)
Daikini Creative Commons License 2008.01.29 0 0 163
Ja, de engem nem igazan erdekel, merthogy marhasagnak tartom a torvenyt, nem jelentenem fel oket. Amit leirtam leirtam, en azert neheztelek rajuk, mert ok is zugolodnak neha az onkenyuralmi jelkepek miatt, sot az onkenyuralmi jelkepnek nem szamito arpadsavos zaszlo miatt, akkor annyi gerinc lehetne bennuk, hogy ok se hasznaljak fel a voros csillagot. Miert nem tettek oda Kadar arcat, vagy a regi cimert a voros csillag nelkul? Az uzenet igy is egyertelmu lenne.

Mindegy. Gerinc kerdese a dolog, mert ugysem lesz ebbol buntetoper. A torveny marhasag, es ugysem tartjak be rendesen.

Akkor mondanam, hogy elfogadhato toluk ez a viselkedes, ha mindig hangoztattak volna, hogy a tiltas hulyeseg. De az ellenkezojet propagaltak, valahanyszor elokerult horogkereszt, arpadsav, nyilaskereszt. Mindig az elso sorbol kiabaltak. Ezzel a hitelesseguk romlik, ha meg van nekik.
Előzmény: scapigliato (143)
jakobi Creative Commons License 2008.01.29 0 0 162

Yeah! Éljenek a punkok!

Hosszú évek óta Orbánnak is a kordonbontás volt a legjobb húzása (aztán nem álltak ki mellette, hanem elsunnyogták, mert olyan, hogy aktivista jobboldali néppárt, valóban nem létezik, ezt hajlandó vagyok belátni). Az Szdsz viszont nem tömegpárt, nyugodtan vállalhatná, hogy ez egyszer belelépett...  

Előzmény: b.viridis (161)
b.viridis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 161
Akkor vétség, de ez a francot se érdekli, a lényeg a te görcsös idegelődésed, telitalálat ez a plakát, a fene se hitte volna, hogy ilyen egyszerűen az orrotok alá lehet dörgölni a saját szarotokat.
Na, meguntam, fussál feljelenteni, vagy viseld büszkén az ötágúdat, ha már ekkora kommunizmus-fan vagy. :-))))
Előzmény: scapigliato (147)
Vén Csataló Creative Commons License 2008.01.29 0 0 160
Mondjuk szerintem is marhaság az önkényuralmi jelképek BTK-s tiltása, de ettől még hatályos törvény, amit egy parlamenti pártnak nem illene páros lábbal felrúgnia olyan pitiáner magyarázkodással, hogy ez nem is pont olyan vörös, mint a nagy V betűs vörös, meg különben sem látszik mind az 5 ága ezért nem is ötágú. Elég világos, hogy ez az egynegyed részben letakart vörös csillag micsoda, ráadásul pont a vörös csillag egyezménye jelentésére akar utalni vele az SZDSZ, nem pedig valami másra.
Ez így (köz-)törvénysértő. És akkor az embléma többi részére vonatkozó szándékos plágiumról még nem is beszéltem.
De a legrosszabb az egészben, hogy ha ezt megússza szárazon, azzal olyan precedenst teremt ezzel az SZDSZ, hogy a jövőben egy szava sem lehet, ha valaki egy fél horogkereszttel variálja össze a három madarukat.
Mert hát ha a rész-vörös csillag nem vörös csillag, akkor a rész horogkereszt sem horogkereszt. Minősített hülyeség, amit műveltek - bár nem csodálkozom rajta, ennél több nemvárható el ettől a buta beltenyészettől.
Előzmény: Daikini (130)
Tamás Creative Commons License 2008.01.29 0 0 159
Megindítják, mert meg kell, hogy indítsák. Aztán gyorsan abbahagyják, mert van jobb dolguk is, mint ilyen hülyeségeken rugózni...
Előzmény: scapigliato (158)
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 158
Mennyibe fogadunk, hogy ha ötven feljelentés indul, a szadesz ellen úgyse indítják meg a büntetőeljárást?
Előzmény: Törölt nick (156)
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 157
a plakáton lehet, hogy ott van (bár én már neked azt se hiszem el, amit kérdezel), az indexes hirdetésen nincs.
Előzmény: Libera nos, Domine! (154)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 156
Korábban a Legfelsőbb Bíróság már felmentette a Szabad Magyarországért Mozgalom EU-csatlakozás elleni 2003-as kampányplakátjának két terjesztőjét, akik ellen tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt emeltek vádat. Ugyanezen plakát korábbi, 2003. áprilisában történt használata miatt a rendőrség ugyanezen bűncselekményre hivatkozással büntetőeljárást indított Budaházy György, Novák Előd, Takács András és további négy ember ellen.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány tájékoztatása szerint a Fővárosi Bíróság a napokban azzal az indoklással mentette fel a vádlottakat, hogy nem bűncselekmény a tiltott önkényuralmi jelképek bemutatása, amennyiben annak módja az illető jelképek elítélését jelenti.

http://hvg.hu/itthon/20070517_budahazy_itelet_felmentes.aspx

Erről a plakátról volt szó:

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 155

Nagyon jó plakát.

Idézet:A plakátokat le kéne fújni kutyariasztó spray-vel. Hátha az távol tartaná a "kóbor kutyákat". :-))))))

Nézd csak meg liberafiú kitől idéztem :-)

http://www.szdsz.hu/forum/index.php?showtopic=327&st=20

Előzmény: Libera nos, Domine! (153)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.01.28 0 0 154
De, ott van az SZDSZ a plakáton.
Előzmény: scapigliato (148)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.01.28 0 0 153
Nagyon jó plakát.
Előzmény: reise (151)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 152
A vöröscsillag megítélését azért árnyalnám. Kékkel párosítva az ország történelmének sötét korszakainak jelképe, Kádár rendszere viszont a mainál jobban működött.

Ugyanakkor a jelképek senkinek sem ártanak, persze nyilván jó hisztizni egyet, mint harcos antifasiszta a magyarok remusromulus madara miatt.
reise Creative Commons License 2008.01.28 0 0 151
reise Creative Commons License 2008.01.28 0 0 150
jó kis lcd :)
Előzmény: Törölt nick (123)
drcuca Creative Commons License 2008.01.28 0 0 149
Most már bizton tudhatjuk, aki szabad demokrata, az bizony gerinctelen, nagypofájú hazudozó. Remélem eljön az idő, amikor majd ujjal mutogatnak rájuk az utcán, és ők csak a szégyentől lehajtott fejjel járnak majd; épp úgy, ahogy egykoron a náciknak kijutott. Mert erkölcsileg egyszinten van a két bűnbanda.
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 148
Nem, Horn Gábort nem is jelenthetem fel, mert azért a szadeszban annyi gerinc nem volt, hogy odategye alá a logóját, úgyhogy csak ismeretlen tettes ellen lehet feljelentést tenni. Azt csak tőled és a hírleveles meghívódból tudjuk, hogy ez a szadesz műve. De majd kideríti az ügyészség.
Előzmény: Libera nos, Domine! (146)
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 147
A tiltott önkényuralmi jelkép használat az vétség, te szerencsétlen. Az egy dolog, hogy fejből nem vágod, nem az alapműveltség része, de legalább olvasni megtanulhatnál, ott van a topiknyitó post-ban, ha már vitatkozni akarsz róla.

"Fura, mert ők nem kampányoltak sem horogkereszttel, sem vörös csillaggal, így maga a jogi fogalom sem igen merült fel a közbeszédben.
Nü, rövid teccik lenni agyilag, nemrég még azt mondtad, hogy egy fizetett politikai hirdetés nem lehet a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás. Vagy ez abban az esetben már nem igaz, ha a hirdető a fidesz? Ilyenkor már terelni kell menten? Ejnye-ejnye. :-)"

Nem, képzeld, egy politikai hirdetés nem tájékoztatás, hanem hirdetés. Egyéb értelmét nem látom a mondataidnak, valamit szeretnél a fideszre fújni, nesze dobok csontot: szerintem a Fidesz 2006-os kampányának köze nem volt a valósághoz, hasaltak is vele egy marha nagyot. Hogy ez hogy jön az SZDSZ büntetőtörvénykönyvbe ütköző szennyeskedéséhez, az viszont nem egészen értem. Mindegy, mondjad: Zorbán! Zorbán!

Én laza vagyok, mint egy verébfrizura. Ti vergődtök itt, hogy ledörgöljétek a szart a hiénapártról. Hát ez most pont marha nehéz, izzadtok is rendesen a plakátművészettel meg a nemisvöröscsillaggal.

Előzmény: b.viridis (145)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.01.28 0 0 146
Feljelentetted már Horn Gábort? Vagy valakit? Igyekezz, hogy még beférjen ebbe a ciklusba, 2010-ig a tárgyalás.
Előzmény: scapigliato (144)
b.viridis Creative Commons License 2008.01.28 0 0 145
Akkor futás, feljelenteni, felveszik, elindítják és bűncselekmény hiányában megszüntetik. Ja, és közben röhögnek. :-)

Fura, mert ők nem kampányoltak sem horogkereszttel, sem vörös csillaggal, így maga a jogi fogalom sem igen merült fel a közbeszédben.
Nü, rövid teccik lenni agyilag, nemrég még azt mondtad, hogy egy fizetett politikai hirdetés nem lehet a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás. Vagy ez abban az esetben már nem igaz, ha a hirdető a fidesz? Ilyenkor már terelni kell menten? Ejnye-ejnye. :-)

Ha a cél a saját kapu vol, akkor valóban bombagól.
Érdekes, mégis az van, hogy te itten fulladsz meg a méregtől én meg röhögök rendesen. :-)))))
Előzmény: scapigliato (144)
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 144
Nem röhögnek ki jól, kötelességük felvenni a feljelentést, és (miután aláírva a reklám nincs) ismeretlen tettes ellen megindítani a nyomozást.

"Értem, tehát egy fizetett politikai hirdetés fogalmilag nem lehet a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás.Milyen érdekes, hogy 2006- ban a fidesz depressziós kampányakor nekem is pontosan ez jutott az eszembe..."

Fura, mert ők nem kampányoltak sem horogkereszttel, sem vörös csillaggal, így maga a jogi fogalom sem igen merült fel a közbeszédben.

"fene se gondolta volna, hogy ennyire célba fog találni ez a kampány"

Ha a cél a saját kapu vol, akkor valóban bombagól.
Előzmény: b.viridis (142)
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 143
Csak az a helyzet, hogy nem az a kérdés, hogy akarjuk-e tiltani az önkényuralmi jelképeket, hanem hogy a hatályos törvények (amelykben az szdsznek éppenséggel alaposan benne volt a keze - már nem az, ami a zsebünkben, hanem a másik), nos, azok tiltják. Itt nem a vöröscsillag a lényeg, hanem az, hogy az SzDSz milyen simán és rezzenéstelen arccal lép át a törvényeken, és hívei milyen magától értetődően sorakoznak fel a párt törvénytelenségének apológiáival. És figyeljünk fel, ez az az SZDSZ, amelyik állandóan a Fidesz támogatóinak elvakultságáról áradozik. Nevetséges. Egyik kutya, másik eb.
Előzmény: Daikini (139)
b.viridis Creative Commons License 2008.01.28 0 0 142
Ez nem a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás, nem plakátművészet és nem oktatási cél. Ez egy fizetett politikai hirdetés.

Értem, tehát egy fizetett politikai hirdetés fogalmilag nem lehet a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás.Milyen érdekes, hogy 2006- ban a fidesz depressziós kampányakor nekem is pontosan ez jutott az eszembe... :-)))
Örülök, hogy ebben te is megerősítettél.

De tudod, most az van, hogy hiába fáj ez neked annyira és hiába nem bírod elviselni (fene se gondolta volna, hogy ennyire célba fog találni ez a kampány :-DD), a valóság az, hogy tényleg nem tehetsz mást, mint amit Derek is javasolt. Elmécc szépen egy utadba eső rendőrségre, feljelentesz és ők majd kiröhögnek jól. Na, hajrá.
Előzmény: scapigliato (77)
reise Creative Commons License 2008.01.28 0 0 141
kompatibilis jelkép
Előzmény: zebrapinty (132)
scapigliato Creative Commons License 2008.01.28 0 0 140
Miért, hogy jön ide a szocializmus? Sehogy, ugyanúgy a másik sározására való. Hogy ez a posztkomcsikkal lepaktáló, pufajkás miniszterelnök kormányát legitimáló, rendszerváltásnak hátat fordító szadesztől ráadásul mennyire hiteltelen, azzal most ne is foglalkozzunk.
Előzmény: ellenforradalmár (137)
Daikini Creative Commons License 2008.01.28 0 0 139
Nem mondom, az SZDSZt minositi a viselkedesuk, Kokat meg plane, hisz vallalja a nevevel. Nem is a voros csillaggal van bajom, hanem azzal, hogy kiugyeskedik a torvenyt. Nem hinnem, hogy ebbol valaha is jogeros itelet lehet, hiszen lehet mondani azt is, hogy az MSZP is akkor voros csillaggal kampanyolt, hiszen ott volt neki a voros negyzet (amugy is jo bugyuta a sztori, fokozzuk!), ha az ember jobban megnezi, az voros csillag voros hatterrel. Csak a vak nem latja. Persze baromsag. A torveny is az. Nekem mondjuk nincs az eletceljaim kozott, hogy barmilyen jelet viseljek magamon. Ha egyebkent reakciosabb lennek siman hordanek olyan horogkeresztet, vagy voroscsillagot, aminek csak a fele latszik.

De ha akarunk onkenyuralmi jelkepeket tiltani, mert "egyesekben rossz erzest kelt" akkor tiltsuk a David csillagot, mert a palesztinokat most nyomjak el vele, a kereszteny keresztet, mert kivegzoeszkoz, es mondjuk engem sokkol a latvanya, vagy a piros-feher csikokat, no nem az arpadsavert, hanem az amerikai zaszloert, mert az alatt nyomjak eppen el az irakiakat, es tiltsuk be ugyancsak a feher csillagokat, mert ezeket hasznalta az USA az indianok irtasakor a zaszlajan. De lehetne a francia, az angol zaszlot is tiltani, hiszen milliok nyogtek rabszolgakent gyarmati sorban alattuk. Ez a tiltosdi jatek baromsag. Lesajnalom az ugyet. Nem erdekel, hogy az SZDSZ voros csillagot bujtat a magyar zaszlo moge, magukat egetik vele. Elegge szepen robognak a 2-3% fele 2010-ben, ha valakit vigasztal, valoszinuleg eltunnek, ha az MSZP nem menti meg oket listaval. Nem lesz nagy kar ertuk, talan kiveve Fodort, a tobbi oda megy ahova valo, az ismeretlenbe. Jobban mondva megsem, mert egyik-masik valoszinuleg reg kierdemelt mar egy kis bortonbuntetest.
Előzmény: scapigliato (135)
zebrapinty Creative Commons License 2008.01.28 0 0 138
a cionizmus nem mindenkinek jó, az is egy szélsőség ,
na de szocionizmus?, olyan mint az egymillió pici krisztus, és az empiriokriticizmus
üdv
zpzp
Előzmény: ellenforradalmár (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!