Keresés

Részletes keresés

mr.popeye Creative Commons License 2008.03.01 0 0 108
Nekem tudjátok, mi tűnt fel? Hogy kétszer is említik a 7.könyvben, hogy az étel az egyik dolog az 5 dolog közül, ami nem varázsolható elő a semmiből. A Titkok kamrájában, amikor Harry és Ron megérkeznek az autóval, s amikor büntetéstkapnak, McGalagony a semmiből varázsolt szendvicseket !!!
whitequeen Creative Commons License 2008.02.28 0 1 107
Előhúzta a Teszlek Süvegből, mint igazi Griffendéles. Mint Harry a 2. kötetben.
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.28 0 0 106
Most fejeztem be a konyvet, elsiklottam mellette vagy valoban nincs szo arrol, hogy kerul a vegen a kard Nevillehez? Mert ugye a kobold ellopta a bankban, es utana nem esett rola szo, avegen pedig azzal nyomta le a kigyot! Nos?
Aragorn83 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 105
Igen csak örülnék egy magyarázó Harry Potter lexikonnak. Abban leírhatná a kimaradt dolgokat.

Ígért is ilyesmiféle dolgot.
NevemTeve Creative Commons License 2008.02.26 0 0 104
Nem derült ki, és nem volt róla szó.
Előzmény: delsielo (103)
delsielo Creative Commons License 2008.02.26 0 0 103
Számotokra kiderült, hogy mikor dacoltak 3szor Harry szülei Voldemorttal, ahogy a jóslatban elhangzott? Mert nekem ilyesmi nem rémlik sehonnan.
És mi volt Harry szüleinek a foglalkozása?
Előzmény: szanoca (100)
whitequeen Creative Commons License 2008.02.24 0 0 102
Dumbledore: "Néha úgy érzem, elhamarkodjuk a beosztást."
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 101
Áh a Piton-szál lezárása nagyon bejött... Mármint, nem az, hogy meghalt, hanem hogy a végén kiderült, hogy mégis csak bátor és önfeláldozó volt. :) Hogyhogy nem a Griffendél vezető tanára volt?
szanoca Creative Commons License 2008.02.21 0 0 100
Fuu kösszi mindenkinek a választ, erról a j.k. interjúról nem is hallottam...
Így már tisztább az egész :)
kövér dáma Creative Commons License 2008.02.21 0 0 99

Mint a villamosszékben, elég körülményes könnyeket törölgetni.:-)

És ha csak könyöktől fölfelé van megláncolva a szerencsétlen?

Előzmény: stoobie (97)
NevemTeve Creative Commons License 2008.02.21 0 1 98
Sosem volt egyszerre nála a három ereklye, de ha lett volna, akkor sem volt szó halhatatlanságról, csak arról, hogy 'a halál ura' lesz, de hogy ez jelent-e egyáltalán valamit, és ha igen, mit, az nem derült ki.
stoobie Creative Commons License 2008.02.21 0 0 97

Találtam a könyvben egy ellentmondást! Idézem:

"Mrs Cattermole odabotorkált a terem közepén, a bírói emelvénnyel szemben álló magányos székhez.  Amint leült rá, láncok bújtak elő a karfából: a szék magához bilincselte foglyát.

...

Mrs Cattermole bólintott, és megtörölte a szemét talárja ujjával.

...

Az eddig a sarokban strázsáló dementorok most megindultak a székhez láncolt nő felé; ..."

Ez most szerzői, fordítói esetleg szerkesztői hiba?

Srábel Balambér Creative Commons License 2008.02.21 0 1 96

hogy lőhette ki egyáltalán Harryre a gyilkos átkot

Ollivander szerint a varázsló használhat bármilyen pálcát, de igazán jó eredményt csak akkor tud elérni, ha a sajátjával (értsd: olyat, amelyiknek elnyerte a hűségét) nyomul. V panaszkodik is Pitonnak, hogy nem szolgálja őt tökéletesen a pálca. Az első átok óta egyébként egyszer sem ért el Harryig az AK, hol egy Capitulatus, hol egy aranyszobor állta útját. Másodszor a 34. fejezetben kapja telibe, de az csak arra jó, amit lejjebb olvashatsz.

Harryben meghalt Voldemortnak az a bizonyos része?

Meghalt, ott maradt a King's Crosson, ahogy a kedves fogyasztó óhajtja. Lényeg, hogy Harry már nem volt többé horci.

mik lettek felnőtt korukban Harry és barátai,

JKR-interjúk, bár elolvasásukhoz tudni kell angolul. (lásd a Deathly Hollow topicot)

És mivel Harry birtokolta a halál ereklyéit, nem lett ez által halhatatlan?

Ez Dd elmagyarázza. A Peverell testvérek veszélyes és tehetséges varázslók voltak, és mindhárman készítettek 1-1 rendkívüli varázserővel bíró tárgyat, amik ílyenképpen valóban léteznek. Az viszont csak legenda, hogy a Haláléi lettek volna ererdetileg, és a birtokosuk a Halál urává (egyes olvasatokban halhatatlan) válik.

Előzmény: szanoca (92)
Korali Creative Commons License 2008.02.21 0 0 95

ez érdekes és szomorú

*elmegy sirni*

Előzmény: kövér dáma (87)
kövér dáma Creative Commons License 2008.02.21 0 0 94

Harrynél volt mindhárom ereklye, de hogy ezek tényleg halhatatlanná tették-e vagy a legenda csak legenda, már sose derül ki, mert ő lemondott a halhatatlanságról.

Hacsak a hamarosan várható Albus Severus kalandjai c. sitcom tévésorozatban nem bukkannak újra fel az ereklyék.

Ne ijedj meg, ez csak rémálom.:-)

kövér dáma Creative Commons License 2008.02.21 0 0 93

Az erdei jelenetnél szerintem az történt, amit írtál.

Voldemort többször is kilőtte Harryre a gyilkos átkot, Te melyik kettőre gondoltál?

Sajnos a könyvből nem sokat lehet megtudni a szereplők jövőjéről, de sokan figyelemmel kísérik JKR interjúit, ők biztos tudnának Neked mesélni.:-)

szanoca Creative Commons License 2008.02.21 0 0 92
Sziasztok! én a végén ezt a pálcás kavarásos dolgot még mindig nem vágom teljesen..
Az oké, hogy Dumbledoré volt, aztán Draco lett az irányítója, mikor a toronyban lefegyverezte, aztán meg Harry lett, mikor Malfoyéknál legyőzte Dracot. DE ha Voldemort kezében nem volt meg az igazi hatalma, hogy lőhette ki egyáltalán Harryre a gyilkos átkot kétszer is?
És mikor az erdőben mindketten kiterültek, az által Harryben meghalt Voldemortnak az a bizonyos része, ami az első gyilkossági kísérlet során került át Harrybe?mert ugye ez is az egyik volt a hét horcruxból..
Ja és nekem a végéről hiányzott, hogy végülis mik lettek felnőtt korukban Harry és barátai, mert csak Neville-ről derült ki h. tanár lett. És mivel Harry birtokolta a halál ereklyéit, nem lett ez által halhatatlan?
Kösszi ha valaki válaszol a sok kérdésemre :))
Nóri
stoobie Creative Commons License 2008.02.20 0 1 91
meg hát Dobby halála is megviselte... egyébként nem biztos, hogy könnyedén túltette magát a halálukon. Csak többé nem került szóba, mert fontosabb dolga volt... aztán meg belátta, hogy meghalni nem is olyan szörnyű, mint kívülről látszik.
Előzmény: NevemTeve (90)
NevemTeve Creative Commons License 2008.02.20 0 1 90
Meg talán Cedricet, Sziriuszt és Dumbledore-t leszámítva.
Előzmény: MolnarErik (88)
kövér dáma Creative Commons License 2008.02.20 0 0 89

Ja. Köszönöm. Elragadott az ihlet.

Hallgass a vén dámára, a fiataloknak nem érdemes túl sokat nyavalyogni a halottakon, jobban teszik, ha szaporodnak és sokasodnak.:-)

Előzmény: MolnarErik (88)
MolnarErik Creative Commons License 2008.02.20 0 0 88

Hát nagyon szép hozzászólás.

De sztem Harry túlságosan is gyorsan túlteszi magát mindenki halálán (a szüleiét kivéve).

Előzmény: kövér dáma (87)
kövér dáma Creative Commons License 2008.02.20 0 0 87

Hátha egyszer valaki még betéved ide, bemásolom ide egy korábbi hsz-om. Harry, Dumbledore és Piton sorsában közös, hogy akaratlanul a szeretteik halálát okozták.

Harry Sziriuszét az önfejűségével, Dumbledore a felelőtlenségével Arianáét, Piton pedig karrierizmusában Lilyét.

Harry dolgozta fel a dolgot a leghamarabb, szerintem elsősorban azért, mert voltak igazi jó barátai, akikkel szerették egymást.

Dumbledoret alapvetően megváltoztatta Ariana halála, egész életében azon igyekezett, hogy minden lénnyel a lehető legjobbat tegye, mindenki felé szeretettel és megértéssel forduljon, és egész jól sikerült is neki. De sosem talált igazi, szoros barátot és a fájdalma sosem múlt el.

Piton sorsa  rettenetes, annak az embernek a halálát okozta, akit egyedül szeretett. Abban a pillanatban már megbűnhődött és egész életében kegyetlenül vezekelt, teljesen magányosan. Kizárta az életéből a szeretet és boldogság legapróbb lehetőségét is. Miközben a szeretet volt a világon a legfontosabb a számára. De valószínűleg nem tehetett másként, mert ha egy pillanatra kienged, végigsírja az egész életét, ő pedig ennél sokkal büszkébb volt.

kövér dáma Creative Commons License 2008.02.15 0 0 86
Így van, ahogy írtad. De annyit azért hozzátennék, hogy a Szuperpálcát nem lehet párbajban elnyerni, pont ezért legyőzhetetlen. Csak orvul lehet megszerezni: rablógyilkosság, lopás, vagy egy olyan varázsló lefegyverzése, aki nem védekezik (Malfoy D-tól). A D. vs Grindelwald párbaj nincs részletezve, lehet, hogy Dumbledore egyszerűen bemosott egyet Grindelwaldnak, és amíg az tápászkodott fölfele, elvette tőle a bodzapálcát.
Előzmény: Sir Cadogan (85)
Sir Cadogan Creative Commons License 2008.02.15 0 0 85
Sehogy sem került a Bodzapálca Dracóhoz. Egyszerűen, mivel halálos párbajban legyőzte Dumbledoret, a pálca attól kezdve őt ismerte urának/mesterének. De ha ezt nem érted, még kevésbé értheted Harry esetét. Mikor Harry legyőzte Dracót, a Bodzapálca tőle több száz mérföldre pihent Dumbledore sírjában, és mégis, attól kezdve az övé.
Előzmény: stoobie (84)
stoobie Creative Commons License 2008.02.14 0 0 84

Mennyi bölcs ember!

Magyarázzátok el gyorsan, hogy kerül Dubledore pálcája Dracohoz! Ötletem van, de utánalapoztam, és még csak célzás sem volt rá, hogy Malfoy felvette, miután lefegyverezte az öreget!

gulyasg Creative Commons License 2008.02.14 0 0 83
Nagyterem, utolsó csata, a többiek (ha rendesen kinagyítod látszik) feje látszik csak, ahogyan körbeállják Harryt és Voldemortot. Ez az a rész, amikor Voldi pálcája kirepül a kezéből és Harry nyújtja érte a kezét. Elvarázsolt égbolt azért még működik, bár romokban az egész terem.
Előzmény: whitequeen (82)
whitequeen Creative Commons License 2008.02.14 0 0 82
Kép lemaradt...bocs
Előzmény: whitequeen (81)
whitequeen Creative Commons License 2008.02.14 0 0 81
Nemtom... a Nagyterem fala...? (A többiek meg falra másztak? :) )
Előzmény: nydrian (80)
nydrian Creative Commons License 2008.02.14 0 0 80
És akkor mi az a lelátó szerűség hátul???
Előzmény: whitequeen (78)
nydrian Creative Commons License 2008.02.14 0 0 79
Engem is valami hasonlóra, mintha valami lelátón ülnének azok az ember szerűségek... de valahogy nem emlékszem semmi hasonló jelentre, főleg nem ahol Harry Voldemorttal van... hacsak nem kerülte el valami a figyelmemet az utolsó AK-s jelenetnél, de úgy emléxem, hogy az meg az erdőben történt, úgyhogy végképp nem tudom hová tenni a borítórajzot.
Előzmény: Aragorn83 (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!