Keresés

Részletes keresés

Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 180
HekuSS donci.
doncike Creative Commons License 2008.01.05 0 0 179

"Büdös patkány vagy, szaglik belőled a szocializmus. Te, jellemnek és elveknek híján tengődő véglény. Te gerinctelen, utolsó senki."

Ezt szépen ideokádtad, biztos büszke is vagy magadra.

Előzmény: Hurd-4 (136)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 178
Tudsz óóvasni hurdikaburdika ???
Na akkó óóvassá:

PIHENJÉ VAZZE, MER MEGROMLIK AZ EGÉSZSÉGED !
Előzmény: Hurd-4 (175)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 177
"szénnéhergeli magát, amiko nem kap mindenkitől olyan választ, mint amire vágyott."

Én nem hergelem szét magam. Már csak azért sem mert prérikutya is, guberáló is és feketemadár is rendőr. Ennek megfelelő a hozzáállásuk is.
Ha mindig, mindenkitől olyan választ kapnák amelyik egyezik az enyémmel, akkor engem itt te nem látnál soha.

Előzmény: 6k (174)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 176
Barátom, a közvélemény megdolgozása egy dolog és ezt abban a korban nem is kétlem. Ma is van ilyen. Node a bíróság azért csak szakértői véleményekből és vallomásokból dolgozik. Gondolom az adatok a mai napig megvannak. Na látod besétáltál a saját csapdádba. A sajtó és az agymosós dumák alapján képzeled igaznak a magad igazát.
Majd ha ott lettél volna, vagy ha ott lettél volna legalább a tárgyalásokon, de legelelglegalább olvastad volna a szakértői véleményeket, tanúvallomásokat...akkor mondjuk alkothattál volna egy véleményt, ami legalább köszönő viszonyban lehet a valósággal, mégha a saját szemüvegeden keresztül is nézted.
Most az az állás, hogy hallottál valamit, láttál valamit...beszéltél valakivel osztály úgy gondolod, hogy megfejtetted a XX század nagy rejtéjét...
Aluggyá ! Még sokat kell agyalnod rajta !
Előzmény: Hurd-4 (170)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 175
"Szóval ha csak egy golyót eresztettek bele, akkor is lógniuk kellene."

Inkább így, mint, hogy a részeg állat ölt volna meg valakit. Ő úgy sem lógott volna. Így meg már nem is kell neki.

"merthogy ők hazudnak, " Bizony. Sajnos. De már megszoktuk. Tudunk olvasni, mi több, nem olvasni is.

Előzmény: prérikutya (173)
6k Creative Commons License 2008.01.05 0 0 174
Mellesleg érdekes a szitu: a topiknyitó elmondása szerint ismerettségben állt az egyik "sértettel", most pedig hirtelen ötlettől vezérelve megnyit egy ilyen topikot és szénnéhergeli magát, amiko nem kap mindenkitől olyan választ, mint amire vágyott. Muhahhahah.
prérikutya Creative Commons License 2008.01.05 0 0 173

Valahogy mégis megölték.

Szóval ha csak egy golyót eresztettek bele, akkor is lógniuk kellene.... Egy harcképtelen embert lelőni, akkor is gyilkosság, ha tetszik, ha nem.

a zsernyák sajtót kivéve?

merthogy ők hazudnak, az ellenoldal pedig csak igazat mond...

Előzmény: Hurd-4 (171)
6k Creative Commons License 2008.01.05 0 0 172
Kötél helyett, persze ezt sem lehet, a hét fiatalnak ki lehetett volna osztani összesen párszáz év börtönt - véletlenszerűen, vagy némileg súlyozva, mindegy. Az áldozat azonnali letöltött életfogyt büntetéséhez képest még ez se sok. Amúgy én nem voltam éppen azon a villamoson, sőt arrafelé se jártam akkor.
Előzmény: prérikutya (169)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 171
Ki beszél titt három golyóról, a zsernyák sajtót kivéve? Áruld el nekem.
Előzmény: prérikutya (169)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 170
"Hogyan gondoltad konkrétan a helyszíni szemle azon részének meghamisítását, ami Bukszár sérüléseire, a lövedékek becsapódására vonatkozi ???"

Ezt speciel sehogy, mivel erre nincs szükség. Ennek hiányában is el lehet itélni az elkövetőt, ami meg is történt. Első fokon 10 év, mint tudjuk.
Ha a sajtó által írt lila köd megbukna, akkor még mindig lehet korrigálni azzal, hogy a sajtó téves információk alapján dolgozott. Történt is ilyen, nem egy nem kettő. A cél a lakosság megdolgozása, a hír az hír. A helyreigazítás meg apró betűs, mint tudjuk. Akkor meg pláne az volt, nem lévén normális sajtótörvény.

A rendőr NEM metrórendőr volt, az ujságban mégis ez jelent meg, mert így az olvasó (ha elég hülye volt) hihette, hogy a rendőr csak a szolgálatát, a munkáját folytatta a villamoson, téve ezt a legnagyobb jogszerűséggel. Persze ennél nagyobbat is hazudtak, de ennek már nincs jelentősége. A lövések mindegyikét a gyerekekre akarták fogni, csak az volt a baj, hogy az egyiket a barom lábon lőtte. Ezt is Solymossi számlájára akarták írni, csak a baj az volt hogy (legalább) hét ember vallomását már kicsit nehéz összefésülni, pláne ha azok 'ellenérdekű felek'. :))
Előzmény: feketemadár (167)
prérikutya Creative Commons License 2008.01.05 0 0 169

És a fiúk története, akik a villamoson szembetalálták magukat egy már mozdulni is alig képes részeg lövöldöző férfival, mire félelmükben, zavarodottságukban, az önvédelem szükséges mértékét túllépve, lefegyverezték és lelőtték azt, aki rájuk lőtt.

Tehát lefegyverzi, majd "ijedtében" ereszt bele 3 golyót.

Eccerű emberölés. Kötelet nekik...

Előzmény: Hurd-4 (-)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 168
Az áldozat vérében heveny alkoholmérgezésre utaló, már-már halálos dózis alkoholt találtak. Ez egyszer tény. Na meg ezzel párhuzamosan az is, hogy ettől még képes volt kezelni a fegyverét, mi több komoly ellenállást kellett legyűrnie Solymossinak vele szemben, hogy le tudja fegyverezni.
Mindegy. Terminátornak képzelte magát a marhája és benevezett a darvin díjra.
Meg is nyerte. Ha megnyerte, hadd vigye! Congratulation. :)

A legcsekélyebb szánalmat sem érzem iránta, nem is érdemelné.

Előzmény: feketemadár (165)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 167
Nos, válaszolsz ??? Hogyan gondoltad konkrétan a helyszíni szemle azon részének meghamisítását, ami Bukszár sérüléseire, a lövedékek becsapódására vonatkozi ???
Vagy csak böfögsz ?
Előzmény: Hurd-4 (164)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 166
Bocs, csak próbálok a te szintedre lemenni (kutyába) de nem mindig sikerül. Neked ez jobban megy, gondolom eleve alkalmas vagy rá.
Egyébként ne írj marhaságokat,akkor nem próbálom megfejteni, hogy azt hogyan gondolod.
Előzmény: Hurd-4 (164)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 165
Pedig de. Nem a felszívódás a titka. Valami más. Nekem orvosszakértő mondta. Ha ő tévedett, akkor ezt adtam tovább.

Nos, ha bukszár merevrészeg zombiként támadott amikor már nem volt nála fegyver, az milyen lehetett ? Láttál már merevrészeget ? Kb. milyen mozgásra képes ? Szerintem egy mozgássérült is elmenekülne előle. Persze ha zombi az más :-)))) Nem nézel te túl sok horrorfilmet ?
Előzmény: Hurd-4 (163)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 164
"Voltál már egyáltalán helyszíni szemlén ? Emberölés helyszíni szemléjén ?"

Nem, de igérem, a tiedre majd elmegyek.

"Lezárják, kiüritik az utcát és lőnek pár jót a fejébe, ami majd jó lesz a szakértőknek...???"

Te tényleg a képességeidnek megfelelő foglalkozást űzöd. Ezt el kell ismerjem. :)
Előzmény: feketemadár (162)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 163
"Merev részegen támadott mint egy zombi vagy nem ??" Igen. Valószinűleg éppen ezért.

"bizonyos erjedési folyamatok miatt a véralkohol koncetráció gyakran sokkal magasabb, mint az eredetileg volt."

De gyönyörűeket tudsz hazudni. :)))
Kár, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz, mivel a gyomortartalom nem szívódik fel tovább a keringés leállása miatt. Az erjedési folyamatokhoz elengedhetetlen oxigént sem szállítja tovább a vér. Keress valaki mást a meséidhez. Én max. röhögni tudok rajta.

Előzmény: feketemadár (160)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 162
Az egyik legrosszabb, amikor a hülye okoskodik. Annál már csak az rosszabb, amikor a hülyeség szorgalommal párosul....

Voltál már egyáltalán helyszíni szemlén ? Emberölés helyszíni szemléjén ? Egyáltalán értetted amit leírtam ? Gondoldo te kis te..., hogy meg csak úgy meg lehet hamisítani a sértett fején lévő lyukakat, a lövedék becsapódásának nyomait ? Lezárják, kiüritik az utcát és lőnek pár jót a fejébe, ami majd jó lesz a szakértőknek...??? Vagy hogyan gondoltad ? Egyáltalán tudsz te gondolkodni vagy csak böfögsz itt ?
Előzmény: Hurd-4 (157)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 161
Igen, az.
De legyünk őszinték, hány és hány esetben történik ez meg? Nap mint nap. Az idegállapot pedig igenis mentség. Pláne ha az emberre előtte még lövöldöznek is.

Előzmény: én12 (158)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 160
"Mi van, részeg vagy?"

Nekem inkább te tűnsz annak. De elmondhatod a véleményed, hogy kinek hiszel.
Merev részeg volt vagy nem ??? Merev részegen támadott mint egy zombi vagy nem ??

Egyébként a merev részegségről valamit: a hulla vérében, bizonyos erjedési folyamatok miatt a véralkohol koncetráció gyakran sokkal magasabb, mint az eredetileg volt.
Én magam láttam már "igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt a cselekmény időpontjában" szöveget tartalmazó szakértői véleményt, amely teljesen hiteles, műszerrel mért véralkohol szintre alapozott vélemény volt, én mégis beszélgettem az illetővel aki nem sokkal a vérvétel előtt gékocsit vezetett és nem is kacsázott.
Előzmény: Hurd-4 (151)
BigBacon Creative Commons License 2008.01.05 0 0 159
Ez az ügy azt példázza, hogy az igazságszolgáltatás (és talán a rendőrség) munkáját befolyásolták a rendszerváltás körüli bizonytalanságok, pedig nem volt indokolt. Még a kékfényes Szabó László is nekitámadt az utolsó adások egyikében a nyomozást vezető rendőrre, mondván, hogy csak későn derült ki az áldozat ittas állapota. Nos, ez is a zavarodottságra utal, hiszen az ügy kimenetele szempontjából tökmindegy, hogy részeg volt-e az áldozat vagy sem.
Előzmény: feketemadár (154)
én12 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 158
Csak a revans önmagában is bűncselekmény. Önbíráskodás.
Előzmény: Hurd-4 (155)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 157
"Persze lehet csalni hazudni, de akkor az elejétől kezdve hamisítani kell a helyszíni szemlét és hozzá kell igazítani a tanúvallomásokat és a gyanúsított vallomását."

Pontosan ez történt, csak nem mindig jön össze a dolog, mivel ahhoz szerencsére túl sokan voltak jelen.
Előzmény: feketemadár (154)
én12 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 156
Ha egyértelműen támadó szándékkal közeledik..... Vagy azt is meg lehet várni, míg egy jó ütéssel a gégét beszakítja....
Persze ezek csak elméleti okoskodások. Az életben meg mindig valósak és egyediek az esetek. Meg van rá jó esetben 1 másodperc a döntésre.
Előzmény: BigBacon (149)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 155
Nem erre a kalandra írtam. Itt inkább az egészséges jogérzék diktálta, elégtétel vétel játszott szerepet.
A részeg barom elővett egy fegyvert, lövöldözött rájuk, majd amikor a fegyver az egyikük kezébe került akkor ott, melegében, revansot vett.
Előzmény: én12 (153)
feketemadár Creative Commons License 2008.01.05 0 0 154
Az orvosszakértő és a fegyverszakértő együttes vagy külön külön szakvéleményben elég jól meg tudja válaszolni, hogy a lövéseket honnan, milyen szögből adták le, a sértett milyen testhelyzetben volt stb...
Persze lehet csalni hazudni, de akkor az elejétől kezdve hamisítani kell a helyszíni szemlét és hozzá kell igazítani a tanúvallomásokat és a gyanúsított vallomását. Nem hinném, hogy ez történt volna az ügyben ebben a kérdésben.
Ha közelről adják le a lövéseket, tipikus jegyek maradnak. Ha messzebbről akkor a becsapódás nyoma, a halotton lévő sérülések alapján a lövés iránya és szöge elég jól megállapítható (régen hurkapálcák és fonal, ma lézertechnika...). A szög alapján pedig kb. a távolabbi lövés is jól bemérhető ha képzeletben összekötik a lőírányt a feltételezett fegyvertartó kéz pontjával...
én12 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 153
Hát ha valakit bevársz közvetlen testközelbe, s nálad pisztoly van és életveszélyben érzed magad, akkor neked már régen rossz.
Előzmény: Hurd-4 (150)
BigBacon Creative Commons License 2008.01.05 0 0 152

"hadd ne várja már meg, hogy azt újra megtegye."

Akkor még mindig térden lehet lőni.

Előzmény: Hurd-4 (150)
Hurd-4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 151
Mi van, részeg vagy?

A három verzióból egyet te írtál, egyet én egyet pedig a zsaru magazin és a korabeli hatalomhű lapok. Mellesleg a filmesztéta idézte. Lásd alul a nevét.
Előzmény: feketemadár (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!