Imádom a rovid olasz kávékat, nem a capuccinot, hanem a pressot. Hát Pesten hihetelenul nehéz hozzájutni. Most találtam egy helyet, a Sugár második emeletém, igaz, hogy zacskobol csinálják, de kicsi és eros. Méreg eros.
Az Arena Plázában elméletileg több üzletben is olyan személyzet dolgozik, akik kaptak valamilyen kávés képzést, ezért érdemes lenne végigtesztelni a kávézókat.
Azért ott több a parasztvakítás/marketing/ mint a profi minőség. De aki nem akar beletenni sok energiát, és nem szereti a változatosságot, annak praktikus lehet egy Nespresso rendszer. Amúgy 100 Ft körül van egy Nespresso patron, ha meg veszel egy kiló kávét 6ezerért, kb 40 Ft-ra jön ki egy adag, ami frissen van őrölve, és nincs leőrölve és becsomagolva fél éve egy műanyag patronban.
Na akkor nézd meg a kávézás szülőhazájában hány helyen használnak hőmérőt! Én barista vagyok, és soha nem használtam hőmérőt. Aki kicsit ért hozzá, annak nem kell hőmérő.
A Semiramisban, Coffee To Go-ban és a Coffee Factoryban ugyan nagyon jó a kávé, de a tejjel egyáltalán nem tudnak bánni. Égetik, forralják, nem selymes hanem habfürdő jellegű a cappuccinó.
Tudom megdöbbentő, de a McCaféban nagyon jó minőségű kávé van, az egyetlen hely, ahol figyelnek a kieresztési időre, az egyetlen hely, ahol következetesen művelik latte-artot, az egyetlen hely, ahol hőmérőt használnak a tejhabosításhoz, ahol nagy választék van
Tehát McCaféra szavazok annak ellenére, hogy magát a McDonaldot, mint üzletfilozófiát mélységesen megvetem.
Ott nagyon finom kávét ittunk. Illy-nek hívták a helyet.
Aztán a Mom Park-ban a volt Semiramis, most nem tom mi a neve.
A Pólus Center Mirci kávézója hangulatát tekintve is nagyon jó.
Rendszert nem csinálni belőle :-) de az Andrássy úton az Operával szemben, a Balettintézet melletti sarkon a Nespresso üzletében termékbemutató keretében abszolút minőséget kapsz. Itt kávégépeket és hozzá való spéci kávékapszulát árulnak. Mi is azért mentünk be, mert fontolgatjuk egy ilyen beszerzését.
Üdvözlök minden kávéimádó fórumozót! Sajnos nem mindenhol lehet jó kávét inni, ezért meg kell beszéljük hogy hova érdemes betérni egy jó espresso-ra. Várom hozzászólásaitokat!