Esetleg felejtsük az elképzeléseinket a boldogságról és nézzük, mit tanít erről Jézus. Kipróbálható, és akinek nem tetszik, az visszatérhet a saját elméleteihez. Jézus egészen mást mond a boldogságról, mint amit mi gondolunk, mert mi emberi ésszel és kívánalmakkal közelítünk a kérdéshez, de ha Jézusra figyelünk, akkor felismerjük a valódi szükségleteinket és átértékelődik a boldogság fogalma. Végül megsejthetünk valami fontosat, de csak ha nem előítéletekkel közelítünk Jézus elsőre kétségtelenül furcsa és ellentmondásosnak tűnő tanításához. Szerintem megéri kipróbálni :)
Nem akarok beleszólni, csak megjegyzem, hogy akik hisznek Istenben, azok boldogok. Inkább azok tűnnek boldogtalannak és azok küzdenek szorongásokkal, azok éreznek betöltetlen űrt, akik kétségbeesve erőlködnek, hogy nem kell nekik Isten, nagyon jól megvannak nélküle. Ezt aztán annyit hajtogatják maguknak és másoknak, hogy a végén igaznak tűnjön saját maguknak, azaz elhiggyék. Persze ez nem könnyű, sokat kell még mantrázniuk a nézeteiket, hogy végleg beleszédüljenek és teljesen eltompuljanak a külső hatásokra, hogy valóban csak a saját én létezzen és valósuljon meg a nagy egyesülés a világmindenséggel. Ehhez tényleg nem kell Isten, ez egy a sok széles út közül, lehet menni egyedül vagy mások vezetésével együtt a csordával, de minden széles és kitaposott út (ezt gondolod te boldogságnak) ugyanoda vezet, ami nem biztos, hogy az, aminek most gondolod. Sokan a boldogságot összekeverik a komfortérzettel, boldog vagyok, mert tele a poci, tiszta a pelus, az asszonyt megkergetem néha, van műsor a tévében, van sör az üvegben, mi kell még a teljes boldogsághoz... Tényleg ennyi csak az élet? Vagy több ennél? Van valami láthatatlan is? Nem hagynál kis lélegzetvételnyi szünetet a saját vélt igazad hajtogatása közben, hogy hallhatóvá váljon számodra is a tenger fülsüketítő robaja?
#( Jézusnak is ellenmondot az egész addigi történelem. - no nem egészen, hiszen #sokan elötte, Krisna, #Buddha, Lao- Ce, stb már tanitották az emberiséget - aztán #Jézus maga lett a történelem. Aztán a #történelem ellentmondott Jézusnak, és Jézus #nevében milliókat öltek meg...hát igy van ez. Néha más a #valóság, és más amit #tanitanak róla...)
és?
#Senki nem kényszerit,m vagy erölteti Rád a világnézetét
Én nekem nem tapasztalatokra van szükségem...., mert ugyan mit tapasztalgat az ember, pl. egy bibliaolvasatkor, imádság közben?....., hanem józan ítélőképességre.... Kellenek mások gondolatai, véleménye, ha van....., ha megosztja.... Hisz így juthatunk közelebb egy egy megoldáshoz.... Nem minden a biblia...., vannak fontosabb dolgok is.... Nem szoktam panaszkodni....., csak vonyítok ha kell..... :)))
remek. nem. az ósz-ben van mondjuk 3-4 oldal ami érdekes és annyi az újsz-ben is van addig jó hagyma hámozást. egyébként rengeteg címmel ellátott ember mondja hogy van tapsztalata úgy hogy ne panaszkodjon
Az ószövetség......, mintha pirosvászon lenne, avagy a stoptábla, netán jelzőoszlop, hogy kerülni kell, mert ez göröngyös, nem? Gépek azok az emberek, akik vallási szervezkedés tagjai....., de én már nem vagyok az! Én nem preferálom az ószövetséget...., sem az újnak mondottat.... A véleményére voltam kíváncsi, nem érzelmi gimnasztikáira....! Az emberiséget nem kell csókolni, elégha egyet-kettőt csókol, az olyan, mintha az egész emberiséget puszilgatná, nemde?
hol írja a Biblia hogy az emberiséget csókolom? miről beszélünk ? egy ember világa is világ ingyen a pap se mond misát ööö misét mindenki a maga magváltásának a kovácsa vala bazseválom. öbölátúszás? nem szimbolikus mű
Jézus meg végképp mi van? a megváltó az Krisztus em Jézus, isten meg kicsoda írják az zsoltárok idéztem eleget olvasson az úgyis a maga által preferált ósz-ben vala
Csak nyugodtan, hisz mindenkinek van véleménye róla, hisz gondolkodó emberek vagyunk és nem gépek, amik valami egysíkú algoritmus szerint tesz valamit hitelessé, avagy vet el, mint érdemtelent..... Mi előnyben vagyunk annyiban, hogy hibáinkból azonnal is tanulhatunk.....
Ön szerint a megváltotta Jézus, avagy Isten az emberiséget?
.Isten képes mindenkihez szólni, mint ahogy meg is teszi. Kérdés csak az , hogy ki .hallja meg?
aha. ha én most mondok valamit és azt mondom isten szólt hozzám és ezt meg ezt mondta, akkor te meg tudod mondani,hogy ez tényleg igy van e?
mi van ha amit nekem mond pont ellentétes azzal amit neked mond? milyen alapon állithatod akkor, hogy a te isten tapasztalásod igazabb mint az enyém?
ha meg elismered hogy az én istentapasztalásom nekem ugyanolyan igaz, mint neked a tied, az azt valószinűbben jelenti, hogy egyik sem igaz minthogy bármelyik az. mert mi alapján is mondanád hogy az egyik igazabb, mint a másik.