Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2007.11.01 0 0 157
Nekik igen, de itt ugye a rendőrről van szó.
Előzmény: lujo2 (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 156
(Ne siesd el, még csak a 98-asra reagál. Végigböngészi mindet, egy-kettőre még lesújt hatalmas bozótvágó-késével...)
Előzmény: lujo2 (154)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 155
ha nem a vereség, akkor más ok miatt szedik szét.
Előzmény: lujo2 (154)
lujo2 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 154
ez olyan baromság, mint amikor a Fradi szurkolók azért hivatkoznának az általuk szétvert metrókocsira, mert kikapott a csapatuk
Előzmény: Törölt nick (153)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 151
Rég volt, igaz sem volt ??? Szóval volt, ahol az éjszakára otthagyott járműveket "kicsit arrébb vontatták". Aztán volt, amikor a feldühödött kamionosok át akarták törni a blokádot, csak aztán inkább átengedték őket és volt, hogy kialakult kisebb dulakodás is itt-ott...
Nem volt publikus, nehogy baj legyen belőle. De alapjában véve igaz, összességében békés volt.
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 150
Mesélj!
Előzmény: feketemadár (149)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 149
Elárulok egy titkot. Azért a taxisblokád sem volt mindenhol teljesen békés...
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 148

Én tendenciájában nézem az eseményeket... Messziről indulok, de a taxisblokád számomra óriási élmény volt. A békéssége. Itt valaki írkált az SZDSZ-es teaosztókról, akik amúgy a Kossuth téren ottfelejtett (szolgálatból 24 óra után sem leváltott) éhes rendőröket is megkínálták teával-szendviccsel, akik ezt, parancs ellenére, köszönettel elfogadták. Az akkori elmondásuk szerint a "láncokat" már be sem rakták a rohamkocsiba, vagyis már eleve arra készültek, hogy nem fognak a taxikkal meg a többi autóval szemben erőszakot alkalmazni. Egyetlen pofon sem sült el, bár láttam hiéna-taxist, akit a Keletinél az amúgy buszra vagy csodára hiába váró gyalogosok a buszmegállóban megfenyegettek és feljelentettek a taxis cég diszpécserénél, két százötven kilós testőrére való tekintett nélkül - a hiéna kénytelen volt elhúzni onnan... Akkor büszke voltam arra, hogy egy békés országban élek, ahol az ország (igaz másfél napig) nem a kormány működése következtében, hanem annak ellenére működik, ahol a redőrök ugyanúgy, mint a tüntetők normális emberek és nem alantas állatok...

Ehhez képest az, hogy a TV székháznál a szebb-jobb világért harcolók felgyújtják az amúgy burleszkfilm kellékének is csak nehezen eladható flinstone-vízágyút, majd nem ölik meg azokat a rendőröket, akik megadják magukat... Tényleg attól tartok, hogy lesz még ennél lejjebb is, és méltányolni fogjuk, hogy a környékbeli házakat nem gyújtják fel.

Előzmény: Antisystem (144)
tbando Creative Commons License 2007.10.31 0 0 147
A paraszti logikám azt diktálja, hogy az eseményeket dokumentáló fotókon, filmeken a rendőrök arca bemutatható. De az adott esemény bemutatásától elszakítva már csak a személyes hozzájárulásukkal. Tehát akció közben mutatható, de az utána következő esetleges interjut illusztrálandó már csak az engedélyével. 
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 146
Azt tudod, hogy az ominózus sisak levétel már akkor történt, amikor "visszafoglalták" a TV székházat. Ugyanis ez az igazság, csak eleddig ezt mindig másképpen adták le...
A rendőrök elhagyták a székházat. Majd amikor már megérkezett az erősítés is és a székház foglalók egy része is elszelelt, visszamentek. Amikor még lézengett pár ember bent, hogy elkerüljék az ismételt erőszak kialakulását a százados sisakot le rendelt el, hogy gesztust gyakoroljon. Ő tudja, ha tudja, hogy miért. A beosztottaknak nem nagyon tetszett, egyébként akkor már a rendőröké volt a terep...
Előzmény: Antisystem (142)
feketemadár Creative Commons License 2007.10.31 0 0 145
Te okos embernek tűnsz :-))) Válaszolj nekem légyszíves arra, hogy a te liberális értékrended szerint hol van vége valamilyen "jognak". Tudom nehéz, de talán tudsz rá válaszolni, mondom a saját értékrended alapján.
Hogy értsd a zavaros kérdésemet mondjuk van-e joga egy, a politikusok aljas húzása miatt joggal felháborodott embernek felszedni egy térkövet és azzal megdobni egy rendőrt. Vagy van-e joga egy embernek hetekkel előre tervezni egy "spontán" tüntetést amit természetesen nem jelent be... majd a szabad mozgásukban, a munkába, orovsohoz, üzeleti tárgyalásra vagy üdülésre, pihenésre igyekvő embert korlátozni ?
Tehát hol a határ és van-e joga ???
Előzmény: Antisystem (144)
Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 144

Nézd, közelítsük a kérdést a túlvégéről. A nemnormalítás mércéje az, ahol egy Wacot egy Oklahomával vélnek lekvittelni. Idáig nem kellene eljutni, ezt nem kellene célnak tekinteni se az aktuális államhatalomnak, se az ellene fellépőknek.

Addig, amíg nálunk még a "csőcselék" és úgy müxik, hogy a kigyujtott (harcképtelenné tett) vízágyúból a kezelőt az orvoshoz kísérik, és a sisakjukat levevőkhöz egy ujjal se nyúlnak, nyugodt vagyok.

ÜdV

ps: már nincs, már megettem.:)

Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 143

Ha neked ez a normalitás mércéje, hogy nem kapnak maflást, pedig nincs rajtuk sapka :D... Bár belátom, lehetne még ennél lejjebb is menni. De valahogy így értettem. Különben meg egyetértek veled, azzal az apró, de nem elhanyagolható kiegészítéssel, hogy nekem is ez a véleményem. Nincs kajád?

Előzmény: Antisystem (142)
Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 142

Nézd, az erőszak egy spirál módjára működik, ami vagy befele halad, vagy kifele, de a hatások, a különféle szereplők magatartása kölcsönösen erősíti egymást. Akkor is, ha egyre erőszakosabbak, akkor is, ha egyre kevésbé azok.

Hogy az említett "nem normális" események egyikére, a TV székházas dologra utaljak, ki emelt nemhogy kezet, de akár kisujjat a sisakjukat levevő rendőrökre? Tudtommal senki. És ez így normális.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (134)
Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 141

Köszi, megvolt:)))

ÜdV

Előzmény: betoppanó rokon (133)
Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 140

De ez szakmai kérdés, nem jogászoknak kell benne állástfogalani, mert hülyék hozzá.

Nem, ez első sorban társadalmi kérdés. Úgyhogy szerintem állást kell foglalni benne a jogászoknak, a pékeknek, a barna hajuaknak, a hajléktalanoknak, stb...

Jó dolog a szabadság, viszont rend legalább annyira fontos.

Hát, kérdés, hogy milyen szabadságról beszélünk. Elég tragikus lenne, ha a gengszterváltás eredményeként egy a 70-es, 80-as éveknél is rendpártibb kreatura alakulna ki, és az összes különbség a korlátlan magántulajdonláshoz fűződő szabadság, a mocskos kapitalizmus lenne. Pedig sajnos ilyesmi felé haladunk, és nem csak Magyarországon.

ÜdV

Előzmény: betoppanó rokon (132)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 139
Akko' Te vagy a mekdonáldsz reklám. :-)))))
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (138)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.10.31 0 0 138
Nos, épp a rendőri dolgokról próbáltam lerántani a függönyt, amikor beleléptem egy vödörbe, belezuhantam az akváriumba, felborítottam az állólámpát és felrobbant a tévé, de nem baj, így sem bánom, mert lehet így is beszélgetni.
Előzmény: ardiles (135)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 137
Nem tudom, milyen zsiványbecsületről beszélsz, de szevasz!
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 136
Te aztán most jól lerántottad.. :)))
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 134

Ez is igaz. A rendőrségnek komoly szabályok között, törvényesen kell működnie. Meggyőződésem, hogy a bűnözés erőszakossága normális esetben egy lépéssel van a rendőrség erőszakossága előtt, vagyis maskep fogalmazva: nnormális, békés körülmények között az általános erőszak szintjét a rendőrség magatartása határozza meg, hát nem kéne olyan gyorsan sietni előre.

Csak azt nem értem, hogy mi köze van ennek a redőrök arcának felfedéséhez. Szerintem itt a TASZ elkezdett monthypythonosodni, hogy szégyenszemre ismételjem magam.

(Azt is be kell viszont látni, hogy a kérdéses események, hála az égnek, nem tekinthetők normálisnak...)

Előzmény: Antisystem (130)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 133
Jó étvágyat. :)
Előzmény: Antisystem (131)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 132

Mindamellett azt se tartom elfogahatónak, hogy a 30 évvel ezelőtti meg a mai rendőri csapaterő-alkalmazás között az legyen az összes különbség, hogy ma UTÓLAG perelhetsz.

Közel nem ugyanaz.De ez szakmai kérdés, nem jogászoknak kell benne állástfogalani, mert hülyék hozzá.

Még szép, hogy csak utólag élhetsz panasszal.Az hiányozna, hogy a kedves állampolgár a helyszinen felülbírálhassa a rendőri döntést....

Jó dolog a szabadság, viszont rend legalább annyira fontos.

Előzmény: Antisystem (130)
Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 131

Off: Na, húzok kajálni, majd jövök:)

ÜdV

Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 130

Ez tökéletesen elfogadható álláspont, ha végigolvasnám az összes  témájukat, valszeg én se értenék egyet egy részével.

Mindamellett azt se tartom elfogahatónak, hogy a 30 évvel ezelőtti meg a mai rendőri csapaterő-alkalmazás között az legyen az összes különbség, hogy ma UTÓLAG perelhetsz.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (127)
wizes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 129

Az !

Azaz!

Azazaaz!

Teljes mértékben!

Előzmény: betoppanó rokon (123)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 128

Meg te is mondasz és írsz dolgokat. :)

Előzmény: Antisystem (126)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 127
Ha engem kérdezel, nekem a TASZ-szal nincs bajom. A jelenlegi állásfoglalásukkal van, amennyiben közhatalmat gyakorlónak nevezik a rendőröket, s mint ilyeneknek, az azonosító számuk mellett az arcukat is fel kéne feddniük, különben nem szabályos a fellépésük. Bajom ezzel sincs, csak vitám, méghozzá nem is jogi, hanem praktikus: Kicsit hipokratának tűnnek a jelenlegi helyzetben, jelenlegi véleményükkel.
Előzmény: Antisystem (121)
Antisystem Creative Commons License 2007.10.31 0 0 126

Mondod te. De ettől még persze ez nem lesz igaz...

ÜdV

Előzmény: betoppanó rokon (125)
betoppanó rokon Creative Commons License 2007.10.31 0 0 125
A TASZ életből felmentett, irószatal mögül pofázó, soha egy pofont nem kapott okoskodók társulása.
Előzmény: Antisystem (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!