Keresés

Részletes keresés

wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.12 0 0 67
"...a Mádainak a legerőteljesebb a marketingje, enélfogva a legismertebb magyarországon..."
Azért a legnagyobb rekéámot csak ti csináljátok...;)
Előzmény: ponix_01 (61)
OG1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 66
Jól van na, nem kell Dlala-t bántani.
Előzmény: ponix_01 (65)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 65
Ez ugyanannak a nicknek a negyedik változata. Dlala haverunknak köszönhetően.
Előzmény: OG1 (64)
OG1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 64
Kérdezhetek valamit? Ez már hanyadik nicked?!
Előzmény: ponix_01 (63)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 63
Nem akartam egyenértékűként kezelni, félreértés ne essék. Csak mint érdekességet villantotam fel, és igazából a tapadó technika múltjára probáltam egy kis fényt vetni :)))

Maga az elmélet, márminthogy a másik erejét probáljuk megérezni, az nem függ attól, hogy fegyver, vagy pusztakéz, ami különbséget tesz, az a módszerek tárháza. Természetesen a fegyveres tapadást illetve annak megérzését, nyilván másképpen kell és lehet fejleszteni, mint a pusztakezet. De a lényeg abban van, hogy egyáltalán alkalmaznak ilyet nagyon régóta, és nem a vingcsunból ered a spanyol viasz :))) mind a mellett, hogy a vingcsunban használatos metodika, nagyon különleges a maga nemében.
Előzmény: Rigor (62)
Rigor Creative Commons License 2008.03.11 0 0 62
Szerintem nem jó ötlet a pusztakezes és fegyveres alkalmazást így összehasonlítani, főleg annak fényében hogy a pusztakézhez képest a fegyver sok szempontból jelentősen más alapelveket is követelhet, és ami fegyverrel jó, pusztakézzel alkalmazva marhaság, ami pusztakézzel jó, az fegyverrel öngyilkosság.
Előzmény: ponix_01 (61)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 61
A vingcsunnak nagy problémája, hogy egy szervezet, a HWTO alapján van megítélve. nagy hiba ez, mert rengeteg más szervezet működik világszerte, de ezekközül sajnos a Mádainak a legerőteljesebb a marketingje, enélfogva a legismertebb magyarországon. Sajnos a tudás amit átadni képes, fordítottan arányos, a reklám béli ismereteivel, illetve annak hatékonyságával.

Sem a láncütés, sem a chi sao nem kizárólagossága a vingcsunnak, mondhatom, hogy szinte az összes belső stílus használ tapadó technikát, csak ez a mindenki sifuja híreszteli, hogy csak neki van erre kizárólagossága. Ez nem igaz
pl a sáska vagy éppen a tai chi stílusok is nagy hangsúlyt fektetnek a tapadó technikákra. De mondok még érdekesebbet. Tegnap voltam megnézni a kard rendje egyesület edzését. Tulajdonképpen ilyen lovagkori kardforgatást gyakorolnak, illetve ennek a feltámasztására tesznek kísérletet. Meglehetősen összeszedett a dolog, csodálkoztam is. de nem is ez a lényeg. Az oktató srác, folyamatosan, egy bizonyos kardérzetről beszélt, ami azt jelenti, hogy erővel nyomják egymás kardját, és ennek erejéből és az erő irányából probálnak következtetni arra, hogy mit akar az elenfél csinálni. Ez tulajdonképpen tapadó kard, a chi sao technika fegyveres változata. Ebben az az érdekes, hogy a vingcsun stílusnak nagyjából mintegy 300 éves múltja van, és a legendák a tapadó technikákat innen eredeztetik. Ez minden vingcsun ágazat hazugsága, aki ezt állítja, ugyanis, az 1200-1400-as években már könyvek születtek erről a technikáról, és a források szerint ezt jóval időszámításunk előtt használták már.

Megállapítható, hogy a vingcsun stílus bármely ágazata hihetetlenül hatékony lehet, ha sikerül a hazugságokat lekaparni róla. Ez nagyon nehéz, hiszen világméretű marketingérdek védi ezt a hazugság rendszert.
Előzmény: dezsoKE (60)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.11 0 0 60
Nemreg lattam egy regi filmet, Sammo Hung is jatszott benne (es most nem ugrik be a cime), a vingcsunrol szolt. Tetszett. De hogy a lancutest meg a chi saot minden harcmuveszetek tetejenek kikialtani...
Előzmény: ponix_01 (59)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 59
Jópár ember kilépett most tőle, és az új klubok tulajdonképpen nem újak, csak a régi klubokat új emberek veszik át. Persze mindíg vannak valóban újak is, hiszen nagyon nagy a fluktuáció, folyamatos a "mesterek" utánpótlása :)) Kell a pénz kalácsra hiába :DD
Előzmény: dezsoKE (58)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.11 0 0 58

A sifublog tele van telthazas bemutatokkal es uj klubokkal, nem is beszelve a regi huseges emberekkel, tehat elobb-utobb meglesz az a 9. fokozat...

Előzmény: ponix_01 (57)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 57
Nem maradtál le, de már a felé halad a dolog szerintem. De Miskolcot nem akarom bántani, mert amúgy teljesen jó csóka :)))
Előzmény: dezsoKE (55)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 56
Az én puncim topik jobban megy, nem kétséges :))))
Előzmény: wtmiskolc (50)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.11 0 0 55
Ne mondd, hogy lemaradtam a kilencedikrol! :-O
Előzmény: ponix_01 (54)
ponix_01 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 54
Már elavult a nyolcas, és sértő :DDD
Előzmény: dezsoKE (53)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.11 0 0 53
Remelem, a nyolcast felvarrtad a zaszlora! :-)
Előzmény: wtmiskolc (52)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.11 0 0 52
Volt már, hogy nem értettem valamit, esetleg nem értettem teljesen egyet a blogon írtakkal ,de tetszik..
Előzmény: dezsoKE (51)
dezsoKE Creative Commons License 2008.03.11 0 0 51

Ha mar panaszkodsz, valaszolhatnal a 43-as hozzaszolasomra...

Előzmény: wtmiskolc (50)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.10 0 0 50
Hát...nem az a csúcsra pörgetett fórum...:)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.03.08 0 0 49
Tudod ,Ponix, én ilyen vagyok.
Wing Tsun van és marad is.
Odaállok a "Baráti Fórumra" és tartom a másik orcám is...;)
Előzmény: ponex (45)
OG1 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 48
Hagyjuk, nem érdekes...:)

Az a fő hoögy már vagyok. XD
Előzmény: ponex (47)
ponex Creative Commons License 2008.02.03 0 0 47
Há te hova tüntél az utóbbi időben?
Előzmény: OG1 (46)
OG1 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 46
Sziasztok! Látom beindult a topic. Csak így tovább! :)
ponex Creative Commons License 2008.01.28 0 0 45
Szoktad olvasgatni a wingchun.hu forumot? Ott sokféle vélemény fogalmazódik meg ezzel kapcsolatban, Miskolc oszlopos tagja annak a forumnak és már annyit szívtuk a vérét, hogy már én sajnálom :))) De megerősödött a lelke annyira, hogy képes még mindíg a sifu instruktora lenni, mindennek ellenére. :))
Előzmény: dezsoKE (43)
ponex Creative Commons License 2008.01.28 0 0 44
De engem nagyon érdekel, elmondhatnád, hogy mi ez a dolog mert én aztán semmit nem tudok róla. Ha csak vázlatosan is, hogy valami fogalmam legyen erről.
Előzmény: wtmiskolc (42)
dezsoKE Creative Commons License 2008.01.28 0 0 43

wtmiskolc,

te szoktad olvasni a sifublogot? Hogy tetszik? (Most tekintsunk el a rengeteg felkialtojeltol!) Az ego mennyisegerol mi a velemenyed?

Előzmény: wtmiskolc (42)
wtmiskolc Creative Commons License 2008.01.27 0 0 42
Hát,Ponex....szerintem itt sem lenne túl nagy keletje a húr és tenzorelméleteknek:D
ponex Creative Commons License 2007.12.16 0 0 41
Szóval it folytathatjuk, nem lesz moderáció:))
ponex Creative Commons License 2007.10.30 0 0 40
Fasza. agyam eldobom :DDD
Előzmény: morte (39)
morte Creative Commons License 2007.10.30 0 0 39
:)) ezt ismertem.

- Mit csinál egy szőke nő egy tök üres szobában két tömör vasgolyóval?
- ?
- Az egyik elveszti, a másikat elrontja.
Előzmény: ponex (38)
ponex Creative Commons License 2007.10.30 0 0 38
Ez jó :)))
És ez? Két rendőr beszélget, kérdi az egyik. Te mi leszel farsangon? Rendőrló. Rendőrló? hogyan? Hát gyakorlok. A futvaszarás már megy csak a legyeket nem tudom elhessegeni a a farkammal az orromról
Előzmény: morte (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!