Keresés

Részletes keresés

énisegy..2 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4719

Na nézzétek mégegyszer.....Semmering testvérváros, télen a mieink sielnek ott, nyáron jópár kiskölök nyaral itt, ugyanúgy a szállásuk, a kaja ingyenes mint a mieinknek....ezt kérdeztem.....terstvérváros, az odaút pedig igen hogy ennyiből kijön, a vissza is belefér 10 gyereknél.

KLASSZ LENNE HA NEM TALÁLKOZNÉK MÉGEGY LETILTÓ IDIÓTAÉRZELMŰ NŐSZEMÉLYEL.....én is nő vagyok, értsünk már szót!

És tetszene ha  az itt ágáló "de miért erre" című hölgyike is leírná hogy akkor mégis mire........Kisebbség Cinka panna ösztöndíjal ellátva, intertaktív tábla, 40 laptop, szakkörök....minden mennyiségben.....a focitól a Festetics zeneiskola helyi tagozatáig, a gyöngyfűzőtől a barkácsig, aKKOR MÉG MIRE................????   

Lovászi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4718

Az 1%-ot meg az ilyen-olyan gyűjtésből befolyt pénzt a suli a közös cucokra költi, nem egy-egy osztályra, szóval az nem helyettesíti az osztálypénzt.

Lehet egy iskola szuperügyes pályázó (melyik nem az, egyszerűen létkérdés), egy csomó mindent, ami napi szinten kell az alapműködéshez, nem lehet elszámolni a pályázatok terhére, ugyanis azok nem arra vannak, hogy a működést finanszírozzák... (A kicsi iskolájában éppen 12 db pályázat emlékeztető táblája van kint, ebben benne van a suli komplett felújítására nyert pályázat is, szóval nem csak abban a csodaiskolában tudnak pályázni...)

Előzmény: Babco (4715)
Lovászi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4717

Szerintem sem... (Nálunk a sulis sítábor szintén a Semmeringen 100 ezer Ft/fő.)

Előzmény: Ammandina (4714)
Lovászi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4716

2 éve voltam utoljára adventi vásáron segíteni a gyerekeknek (itt az a szokás, hogy csak az alsós osztályoknak van), és akkor volt 40 valahányezer Ft az osztály bevétele. Ez hozzáadódott a korábbi években szintén így összegyűlt osztálypénzhez, ami még tavaly (5.-ben) is kitartott, nem volt osztálypénz. A kicsi sulijában az SZMK-s szülőket éri az a megtiszteltetés, hogy "szedhetik" az osztálypénzt, de már régóta lehet átutalni, így egyszerűbb is, mert félévente egyszer letudom, és kész.

Előzmény: Babco (4712)
Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4715

Nálunk még vannak mindenféle gyűjtések (papír, kupak), na meg az adó 1%-os felajánlások a suli alapítványának.

Szóval megyeget nálunk is a suliba a pénz, látom is az eredményét, de mindenre azért nem jut.

Előzmény: Pamina (4713)
Ammandina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4714

Én tudom, ezért nem értem a hosszászólásokban a kirohanást. Valamilyen alapítvány, önkormányzat magánszemély stb megtámogatta azt a 10 gyereket évente. Elhiszem, hgy ők, a szülők nem fizettek semmit, és azt is, hogy muszáj itt eldicsekedni a gyerekek remek tanulmányi eredményeivel, de ennek semmi köze ahhoz, hogy kokárda és kisangyalhorgolásból a sítúra nem kivitelezhető.

Előzmény: Lovászi (4711)
Pamina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4713

A 70ezer nagyon szép pénz. nekünk sulis adventi bazárban olyan 10ezer körül jött be osztályonként.

Előzmény: Babco (4712)
Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4712

Kisebb ovis vásárról tudom, hogy olyan 70 ezer jött be belőle, előtte az óvónők napokig dolgoztak. Ha egy nagyobb, szervezettebb és szélesebb körben ismert vásárról van szó, akkor a síelésre összejöhet belőle pénz, de akkor a többit (rajzlapok, papírzsepi, ajándékok, stb) lehet, hogy külön kérik... vagy nem, és akkor máshonnan van pénz.

Előzmény: Ammandina (4710)
Lovászi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4711

Egy 5 napos bérlettel és akciós szállással számolva min. 60 ezer Ft a szállás és a bérlet, és akkor még nem ettek, és ingyen jutottak el oda...

Előzmény: Ammandina (4710)
Ammandina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4710

Én a síelésen akadtam fenn. Nem is azon, hgy megfelelő jutalom-e a gyereknek, vagy sem, ez itt off téma, hanem azon, hogy ez belefér a horgolósdiba.

Előzmény: Babco (4708)
Lovászi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4709

Ki téríti vissza kinek? Nem értem. A sok huhogás helyett írhatnál érthetőbben...

Előzmény: énisegy1 (4697)
Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4708

5000 Ft/fő/év konkrétan elég évi 2x Télapó és Húsvéti ajándékra (kindercsoki + valami apróság), arra, hogy ne kelljen külön bevinni papírzsepit, szalvétát, színes papírt, rajzlapot, plusz egy fagyizás és kisebb, egy napos kirándulás fér bele. Valamit év végén pedagógus napra a tanítónéniknek valami. Ez azért nem sok.

Persze biztos van, ahol kevesebb az osztálypénz, de ott kérnek is külön ezt meg azt, tehát nagyjából ugyanott tartanak.

Ammandina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4700

A ti sulitokat valaki komolyan pénzeli . Neked erről nem kell tudnod, de minimális pénzügyi ismeretek hiányára utal az, hogy elhiszed, hogy kokárdahorgolásból meg kötésből ennyi minden kijön.

Nálunk is volt karácsonyi vásár. A honlapon fent van a bevétel, és az, hogy mire költötték.

Én tudom, hogy a neten mindenki azt mond amit akar, de pénzügyileg lehetetlen, amit írsz.

Előzmény: énisegy1 (4697)
Pamina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4699

Á, hagyd. Menthetetlenül lebuktunk, mi egyszerűen csak nem tudjuk leplezni az irigységünket, hogy vannak ilyen kiváltságos iskolák, a mi gyerekeink meg nem ilyenbe járnak.

menjük, horgoljuk kokárdákat, mentsük meg az osztálypénz intézményét!

Előzmény: Babco (4698)
Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4698

Ki mondta, hogy bökné a szemét??? Senki nem írt semmi rosszat, te reagálsz túlságosan érzékenyen.

Jó hogy nálatok van ilyen lehetőség, ennyi. De neked meg meg kell érteni, hogy máshol nincs (vagy másféle van) és marad a csoportpénz fizetése. Hiába mondod, hogy nem kéne fizetni, meg törvénytelen és ha nem fizetjük nem szívja meg a gyerek. De, van ahol igen, pedig szeretik a gyerekeket, figyelnek rájuk, csak épp azt a keveset nehéz elosztani.

Előzmény: énisegy1 (4695)
énisegy1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4697

Igen....mert nem tudod hogy visszatérítik az utazási költséget egy felmutatott bizonylattal...... 

:))))   Jesszus na ne -tényleg ne kérd hogy az x-számú szülővel ezen vigyorogjunk.......de most őszintén szerinted akkor ráfizettek a saját zsebükből , és mi megúsztuk, nekünk nem kellett????:))))))  ÁÁÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHÚÚÚÚÚÚ:)))))

Milyen kegyes a suli, a tiétek is ilyen???:)))Ö)

Előzmény: Ammandina (4692)
Pamina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4696

(elnézést, az eleje természetesen idédet akart lenni Shirotól)

Előzmény: Pamina (4694)
énisegy1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4695

Nézd, én nem vitázni akarok, és nem a gyerekeim seggét menteni....ők 7 és 8-asok, a saját osztályukban mindkettő az egyetlen aki ezt eddig végig idáig tudta vinni. A sulink nem hiányol ebből semmit, ez egy plusz ami sehonnét sem hiányzik. A megyében elsők voltunk ahol volt interaktív tábla, ahol volt 40 laptop kisiskolásoknak, külön számtek, külön fizika és kémia labor. Tehát ez a plusz sehonnét nem hiányzik, de ! Ebben a suliban évi szintem megvan a legalább 4 Cinka Panna ösztöndíj kissebbségnek, bár mi nem tartozunk közéjük, de  jó dolog hogy a többi 5-6 gyerkőc velük eggyütt  sielhet, összekovácsolódnak, megkedvelik egymást.

Most ez miért böki a szemeteket?????

Előzmény: Shiro (4690)
Pamina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4694

Nekem akkor már sokkal jobban tetszik az az ötlet, hogy nálunk az évzárón a kitűnők mellett, sőt sokkal inkább kiemelve említik meg azokat a gyerekeket, akik az előző évvégi vagy félévi bizonyítványukhoz képest a legtöbbet javítottak. Ez tényleg említésre méltó, hiszen a gyereket saját magához mérik és a fejlődését jutalmazzák. Nincs érte "csak" egy könyvjutalom, de az elismerés, az számít...

ilyet még nem hallottam, de ez tök jó, pedagógialag is mennyire helyes dolog ez... pedig nem is egy sítábor :D

de komolyan. a fenntartás mellett már az okleveleket is alig tudja megfinanszírozni az év végi bizonyítvány-osztáskor az önkormányzat, pedig iszonyú frusztráló ám a 2., 3. legjobb tanuló kölöknek, ha se egy jutalomkönyvecske, se egy oklevél... erős bennük még a külső motiváció.

Előzmény: Shiro (4690)
Pamina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4693

nekem is fura :S

Előzmény: Ammandina (4688)
Ammandina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4692

5 e Ft/fő, ebből tudod mi jön ki? A tisztasági csomag, a mikulás ajándék meg egy fagyi, esetleg rajzlap, teremdíszítés. Síelés semmiféleképpen sem.

Ez nem beszólás, csak tudjuk, mi mennyibe kerül. A gyerekeid jutalomsíelését meg kifizeti valaki, mert 5 e ft-ból a célállomásra jut el, a síeléshez meg síbértet, kaja, szállás kell, esetleg felszerelés, ha az nincs neki.

Most komolyan szerinted mindez kijön 5 e ft-ból, úgy, hgy mellette még futja a napi dolgokra a suliban?

Előzmény: énisegy1 (4691)
énisegy1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4691

Kijön, 5 e ft/ fő...nemtudom hallottatok-e ilyenről hogy testvérváros, nyáron nálunk volr 2 srác így a Balcsi mellett, de csak aludni jöttek haza. Én nem tudom hogy mit gondoltok, nem értem, nem érzem....de ha gondoljátok akkor jó, hazudok, bár most inkább lódítani szoktak árakról........nézzétek én arról nem tehetek hogy igazán lelkiismeretes, gyerekcentrikus tanerővel ti nem találkoztatok.....ez nem az én hibám! Hogy a 3 gyerekem imád suliba járni, és tényleg minden pedagógus a gyerekekért van /pedig bár lesül a képemről a bőr de 2 éve nem voltam fogadóórán/, szombaton találkoztunk egy napközis nénivel, ő megtanítja Hannát kötni, mert karácsonyra szeretne sálat adni a mamijának..........hát lányok, lehet erről vitázni, lehet a szavamat kétségbe vonni.....de hogy mégegy ilyen lelkis odaadó csapatot én nem találnék, az fix. A beszólások helyett pedig lehet hogy inkább azt kellene írni hogy milyen klassz a kölykeidnek..:))

Shiro Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4690

Én is Ammandinával és Babcoval értek egyet.

Addig, amíg nincs pénz az iskolákban tornaszerekre, normális táblára, új linóleumra...stb, addig én szívesen megszavazok, sőt befizetek havi párszáz forintot osztálypénznek, hogy abból mindig legyen az osztályban papírzsebkendő, legyen folyékony szappan, legyen papírtörlő, legyen egy kis meglepetés karácsonykor vagy egy fagyi a kiránduláson.

Azzal meg végképp nem értek egyet, hogy néhány kitüntetett gyereket elvigyenek egy síelésre/kirándulásra... olyan dologra, ami egyébként sok pénzbe kerül és esetleg más gyerek sosem jut el oda. Egyrészt a gyerekem ne egy sielésért tanuljon, hanem mert tudni jó, mert tanulni jó. (én sokáig csináltam azt, hogy 50 Ft-ot adtam az ötösért a gyerekeknek, ez volt a zsebpénzük. itt a fórumon néhányan le is szóltak miatta, hogy milyen hülyeség, én még jól meg is sértődtem  miatta... aztán tavaly azt láttam, hogy a gyerek nem azért sír a rossz jegye miatt, mert bánja, hogy nem tanulta meg jobban, hanem azért mert nem kap pénzt. sürgősen beszüntettem a jutalomzsebpénzt)

Másrészt pedig mi van azokkal a gyerekekkel, akik nem annyira okosak, nem annyira ügyesek, akik, ha megfeszülnek, ha napi százezer órát tanulnak, készülnek, akkor sem lesznek kitűnő tanulók. Vagy akiknek a szüleik nem annyira lelkiismeretesek, esetleg nem érnek rá napi két-három órát foglalkozni a gyerekkel... erről sem a gyerek tehet, viszont így simán kizárják a lehetőségből, hogy esetleg ő is részt vegyen egy ilyen utazáson???

Nekem akkor már sokkal jobban tetszik az az ötlet, hogy nálunk az évzárón a kitűnők mellett, sőt sokkal inkább kiemelve említik meg azokat a gyerekeket, akik az előző évvégi vagy félévi bizonyítványukhoz képest a legtöbbet javítottak. Ez tényleg említésre méltó, hiszen a gyereket saját magához mérik és a fejlődését jutalmazzák. Nincs érte "csak" egy könyvjutalom, de az elismerés, az számít...

S.

Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4689

Ez nekem is nehezen jön ki. Egy ilyen vásárt csak bevétel kiegészítésként tudom elképzelni, bármilyen jó is.

A szülük meg egy forintot sem adnak be és minden tanuló (a kiemelkedőek síelése mellett) kap valamit évente kétszer (Télapó/Húsvét), mennek kirándulni, stb?

Ammandina Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4688

És ebből kijön minden? 10 gyerek + a kísérők síelése, osztálypénzek, kirándulások, iskolai felszerelések stb?

Bocs, de nehezen hiszem el. Ha olcsón adják, akkor negyon nagy mennyiségben kell eladni. Minden éjszaka horgolnak, varrnak a tanerők?

Előzmény: énisegy1 (4683)
Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4687

Könyörgöm, miről beszélsz?

Kiállnak a szülők, hogy márpedig a csimoták kapjanak csokitojást? Ingyen osszon az iskola?

Egyrészt sok minden nem úgy van, mint 20 éve, én sem vagyok híve annak, hogy ne szóljunk semmiért. Igen, szoktunk szólni, én is.

De ebben az ügyben mit tudok/tudunk elérni? Teszem azt, mi szülők nem szavazunk meg osztálypénzt. A suli azt mondja, hogy oké. De nincs pénz csokitojásra meg mindenféle bizbaszra, aminek úgy tud örülni a sok kis lurkó. Arra meg nincs kapacitásuk, hogy minden tanárt beállítsanak kézműveskedni, ha pedig ez sikerülne is, a gyűjtött pénz kellene erre-arra, mindenféle másra is. Az egyik helyen normális táblára, a másik helyen felújításra, stb.

Nálunk is van mindenféle vásár (évente kétszer) gyűjtés, kupaktól kezdve papírig, látom, hogy fel is használják ezt a pénzt, mert szépül az iskola... de ettől még mindig van olyan, amire már nem jut. Mi meg vagy a zsebünkbe nyúlunk, vagy pedig kimaradnak belőle a gyerekek.

Előzmény: énisegy1 (4686)
énisegy1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4686

Nem szívná meg..hidd el nekem!!!:)))   De igazad van, jobb nem is szólni, és higgyék inkább hogy mindent lehet úgy mint 20 éve. Ne készüljenek rá a gyerekek, ne kérjenek szalagot, fakérget, ne izguljanak, ne várják.  Teljesen igazad van.....csak a gyerek szívja meg.

Előzmény: Babco (4685)
Babco Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4685

Jó, ez tényleg szép és ügyes kezdeményezés. De nem állhat oda az ország összes tanítónénije patchwörközni Borsodtól Zaláig. Nálunk is vannak vásárok, igaz, kisebb, de nem tudom rákényszeríteni a tanári kart, hogy a kézzel készített bigyuszait árulja, hogy nekem ne kelljen pár száz forintot beküldeni. 

És lehet mondani, hogy márpedig én nem fizetek csoportpénzt mert jujdetörvénytelen, aki ezt megszívja, az a gyerek.

Előzmény: énisegy1 (4684)
énisegy1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4684

Ennyi...ez volt a mi küldeményünk egy patchwork-os tanárnéni mellett, aki mellett egyébként elbújhattunk volna. Viszont azt elmondom hogy a megyeszékhelyről  60 km körzetről járnak hozzánk vásárolni a hagyományos magyar motívumok, készítési formák miatt, és a közben vásárolható magyar vagy székely ételek miatt.  A cipóban sült csülök is saját, ha elkéred megadom a receptet!!!:)))

Előzmény: Ammandina (4681)
énisegy1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4683

Ez egy kisebb falu, oda mindenki elmegy. És őszintén szólva borzasztóan olcsó, a kékfestős dísztárgyak, vitrage függönyök, karácsonyi díszek...pl...ilyenből rengeteg, te nem vennél 50- 300ft-ért??:)) Kézzel horgolt dolgokat?

A rosszindulatot félretéve azért teszek fel képet, nem haragszom.

Előzmény: Ammandina (4681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!