Keresés

Részletes keresés

ex_lx Creative Commons License 2007.09.04 0 0 36
"Kb. 9%-ot hozott az ING."

Az jó. Vagy másfél százalékkal az alapkamat fölötti... És ez tényleg jó eredménynek számít.

Ha az ember hozzáveszi, hogy muszájból vagy nagyzolásból, de az ország harmada alsó hangon tizenpár %-os hitelekből jön ki és megy vissza, máris tudja, hogy milyen nagy bolt az előtakarékosság: minden bennlévő forintra alig 5-10%-ot fizet rá, ha szerencsés.
Előzmény: Törölt nick (33)
naiv Creative Commons License 2007.09.04 0 0 35
De nem jól sáfárkodnak...
Előzmény: scubi (34)
scubi Creative Commons License 2007.09.04 0 0 34

A MNyP-k rendszerét a Horn kormány dolgozta ki és vezette be.

A törvény előírta, hogy 46 év alattiaknak kötelező a belépés, ezen felül csak lehetőség. Előírta a törvény azt is, hogy ebbe az alapba a munkavállaló keresetének 6%-át köteles első évben átutalni a munkáltató, majd a következő években 7 és 8 %-át.

Kétségtelen, hogy a célja az állami nyugdíjpénztár tehermentesítése, később megszüntetése volt.

Előnye az a rendszernek, hogy a befizetett pénz a munkavállaló számlájára kerül, s ez az betét örökölhető! Mindenki nyomon követheti, hogy mi van a számláján.

Mivel bankok "melléküzemágaként" működnek a MNYP-k, s a pénzek egyéni számlákra kerülnek, ebben a zsebben állam bácsi nem turkálhat úgy, mint az állami nyugdíj kasszában.!

A baj az volt, hogy jött egy kormányváltás. Az új kormány nem rendelkezett az 1+1%-ról, sőt a kötelező belépést is megszüntette - nem olvastam sehol, hogy jelenlegi kormányunk rendekezett volna ennek megváltoztatásáról. Szerintem ma sem kötelező a magán- nyugdijpénztári tagság - de akinek van esze oda lapátolja pénzét.

Az egy más kérdés, hogy az adott bank hogyan sáfárkodik a befizetett pénzel. Évente lehet veszteség nélkül váltani (bankot).

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 33
Kb. 9%-ot hozott az ING. De van jobb is: a katonáké 10 fölött van, és van még két ilyen. Kb. 3 héttel ezelőtti HVG-ben volt pont erről elég hosszú cikk.
Előzmény: Törölt nick (18)
naiv Creative Commons License 2007.09.04 0 0 32
Sokan komoly pénzt veszítenek a magánnyugdíjpénztárukok.
Ezek merevek, lenyelik a pénzt, alacsony a hozamuk, viszont keményen büntetik a késve fizetést. a büntetést lenyelik... ezért szeretnek büntetni...
naiv Creative Commons License 2007.09.01 0 0 31
Elgondolkodóban vannak a magas politika résztvevői is a témán.
Hasonló kérdésen tornáznak az amerikai demokraták...
lerr Creative Commons License 2007.09.01 0 0 30

Azért szedik vazze, hogy a mostani nyugdíjasokanak tudjanak fizetni... Aztán szépen lassan át kell menni  magánnyugdíjpénztárakhoz, met kurvára kevés kereső lesz, mire mi nyugdíjasok leszünk és nem tudja fizetni az állam a nyugdíjat....

És ez tök pártfüggetlen, de ezt te nem hiszem, hogy elfogadod :)

Előzmény: fekete szentember (21)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.09.01 0 0 29
Tessék:
0: 194
1: 202
2: 220
3: 237
4: 391
5: 480
6: 480
Záró: 2865
Előzmény: Törölt nick (23)
naiv Creative Commons License 2007.09.01 0 0 28
És még fájóbban.
Előzmény: lms (9)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 27

Hányan tudjátok? >:-DD

Na jó, figyelj, én letettem Neked minden adatot, ami nyilvánosan hozzáférhető, de szerinted nem igaz, mert nem, és ti "tudjátok".

Akkor most te jössz, bocs, ti  jöttök.

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.31 0 0 26

Lebuktál Tamás!

Tudjuk ,hogy nem is tudnál adatot produkálni, mert nincs is olyan biztosító amely elért évi 3%-ot .

Fejezd be a hazudozást és távozz a topikból!

Előzmény: Tamás (25)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 25

Na, ez a handabanda. Most hagyd abba. >:-DDD

Én most elő nem fogom kaparni a papírokat, és nem állok neki számolgatni a te kedvedért. Ott van minden, amit kértél, számolj magadnak a saját adataiddal. Azt meg ugye csak nem várod el senkitől, hogy itt közzétegye neked a saját adatait, el vagy te varázsolva. >:-DD

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.31 0 0 24
nem érdekel a pszaf és biztosítók számolása azért kérek konkrét adatot, majd én kiszámolom hány százalék a hozam, és nem csalok.
Előzmény: Schrödinger macskája (19)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.31 0 0 23

mondtam, hogy konkrét adatokat kérek ide:

( és nem handabandát meg linkeket meg 93%-ra számolt hozamot)

befizetés 1998 x Ft

befizetés1999 x Ft

....

befizetés 2006 x Ft

és 2006.dec.31-i egyenleg x Ft

Előzmény: Tamás (20)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 22

Igaz, én sem kedvelem a pénzügyi tanácsadókat, mint olyanokat... De ha valakinek ilyen tárgyú segítség kell, a jobbik fajtájuk legalább naprakész tud lenni.

Nem kitérő választ adok, hanem egyszerűen nem tartok fejben olyasmit, amire nincs szükségem. Amikor kellett, utánanéztem. Évente egyszer tudom, amikor megnézem az elszámolásokat.

És nem hátrébb is, hanem csak hátrébb az agarakkal. Klasszikusokat csak pontosan idézünk.

Előzmény: Schrödinger macskája (17)
fekete szentember Creative Commons License 2007.08.31 0 0 21
Nem is arra szedik, hogy neked legyen napsugaras öregkorod. Azért szedik, hogy múlj ki arra az időre, amikor igényt tarthatnál a rólad levett lére.
Előzmény: freyya (1)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 20

http://www.pszaf.hu/resource.aspx?ResourceID=fv_tabla_mnyp

Excel-táblát tud olvasni a géped? Akkor tessék, keress magadnak.

24 óra... 5 perc se kell, hogy megtaláld, amit akarsz.

Schrödinger macskája Creative Commons License 2007.08.31 0 0 19
Ne kérjél adatokat, adott linket: www.pszaf.hu Készpassz.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.31 0 0 18

na akkor nevezz meg egy olyan pénztárat, amely 98-tól tudott 3% fölötti hozamot produkálni (konkrét adatokat kérek, éves befizetések és jelenlegi egyenleg) !

kapsz 24 órát, vagy elég a handabandából Tamás!

Előzmény: Tamás (16)
Schrödinger macskája Creative Commons License 2007.08.31 0 0 17
A pénzügyi tanácsadókból köszönettel elegem van. Többnyire hozzád hasonlatosak, fikázni, butázni és egyebeket nagyon tudnak, a konkrétumok firtatása esetén meg vagy kitérő választ adnak, vagy semmilyent.

PS: Szóval csak lejjebb (és hátrébb is) az agarakkal.
Előzmény: Tamás (16)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 16

www.pszaf.hu

Itt megtalálsz minden adatot. Csuklóból.

Mellesleg milyen adatokat kéne hoznom??? Honnan tudjam, hogy neked mi a fontos? Van, akit csak a hozam érdekel, van, akinek megér egy kicsivel kevesebbet, ha cserébe viszont interneten tudja nézegetni az egyenlegét, ne adj' isten ott tud ilyen-olyan tranzakciókat kezdeményezni, aztán meg olyan is van, akinek sokkal többet is megér, ha a szívének kedves pénztár kezelgeti a pénzét, mert mondjuk ő mindig is az Al-Világ Behajtó Nyugdíjpénztár rajongója volt. Ez mindenkinek a saját döntése. Fogalmam sincs, hogy neked mi a fontos, ezért hova lépjél be.

Egyébként ha mindenképpen segítségre van szükséged,  keress fel egy pénzügyi tanácsadót, és beszélgess vele.

Az agarakkal meg nem lejjebb, hanem hátrébb, de mindegy.

Előzmény: Schrödinger macskája (15)
Schrödinger macskája Creative Commons License 2007.08.31 0 0 15
Jah, hát csak annyira jól értesültnek és felkészültnek tűntél, gondoltam csuklóból hozod az adatokat. Ezek szerint nem, viszont akkor kicsit lejjebb az agarakkal. Szvsz.
Előzmény: Tamás (14)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 14

Az állami rendszerhez képest akármelyik. Már csak azért is, mert az ottani pénz a tiéd marad.

Egyébként pedig vesd össze a nyilvánosan elérhető hozamokat, a működési költségeket, az egyéb szolgáltatásokat és megtudod. Játssz önállósdit egy kicsit, ne akard, hogy mindent más mondjon meg neked. Ezért volt anno a rendszerváltás, az istenért. Én honnan a francból tudnám, hogy neked mi a fontos???

Előzmény: Schrödinger macskája (12)
freyya Creative Commons License 2007.08.31 0 0 13
Igen, de közben ugyanez az állam folyamatosan azt bizonygatja, hogy cserébe állami nyugdíjat kapni már nem nagy valószínűséggel fogunk. De mivel a pénzünk nagy része a járulékokra megy, a legtöbb embernek magánúton nem sok befektetnivalója marad.
Előzmény: Vajk (10)
Schrödinger macskája Creative Commons License 2007.08.31 0 0 12
Most már csak az hiányzik ebből a postból, hogy melyik is az a MNYP amelyikbe érdemes be- vagy átlépni. Konkretice.
Nos?
Előzmény: Tamás (4)
Tamás Creative Commons License 2007.08.31 0 0 11

Nem azért "fikázom" a másikat, mert hogyan választott, hanem azért, mert olyan hülye, hogy egy másik hülye handabandázásától függ, hogy éppen elégedett-e a saját életével/dolgaival, vagy nem.

És ez nem nyugdíjpénztár függvénye...

Egyébként meg ha elégedetlen a hozamaival, minden évben közzéteszik az egyes pénztárak által realizált hozamokat. És igen, én idáig egyszer váltottam, mert saját magam a saját belátásomból úgy gondoltam, hogy az jobb lesz. Ám ehhez nekem nem kellett, hogy valami, a szívemnek kedves, ám egyébként bántóan dilettáns politikus elkezdjen faszságokat beszélni a tévében.

Előzmény: lábatlan (8)
Vajk Creative Commons License 2007.08.31 0 0 10
ez azert nem igy van teljesen, mert az allam a kotelezove tetellel csak sajat X evvel kesobboi vallarol akarja levenni a terhet. Mert ha nem lesz nyugdijad, neki kell eltartania teged.
Előzmény: freyya (3)
lms Creative Commons License 2007.08.31 0 0 9
elbaltázták ezt is, mint most az EÜ reformot, csak a következmények hosszabb távon jelentkeznek.
Előzmény: naiv (-)
lábatlan Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8
1. Felteszem, azért fikázod a másikat, mert te rögtön jól választottál magán nyugdíjpénztárat, ill. voltál olyan okos, hogy időben váltottál az egyik legjobbra.

2. Felteszem, azért fikázod a másikat, mert te naprakész vagy a te pénztárad által produkált hozamokat illetően.

3. Akkor légy szíves viríts néhány valós adatot már, hogy milyen király ez a magyar nyugdíjrendszer, és mekkora hozamot lehet elérni, ha az ember olyan pengén átlátja a dolgokat, mint te.
Előzmény: Tamás (4)
freyya Creative Commons License 2007.08.31 0 0 7
Teljesen igazad van, kellene egy szabályozott nyugdíjrendszer.
DE! A nyáron minimum tíz olyan cikket olvastam, ami arról szólt, hogy rá kell döbbenteni a fiatalokat, hogy a kötelező állami és magánnyugdíjon KÍVÜL fektessenek be pénzt, mert a népesség elöregedése miatt az állam már nem fog tudni nyugdíjat fizetni nekik, avagy ha igen, akkor is csak annyit, amennyivel még simán éhen lehet halni. Semmi bajom nem lenne a kötelező nyugdíjjárulékkal, ha az állam is kötelezve érezné magát, hogy majd 25 év múlva nyugdíjat fizessen nekem. De úton-útfélen azt adagolják finoman, hogy ezt már ne várjam. Úgy leszünk hajléktalanok, hogy azért fizettük egy életen keresztül szépen a nyugdíjjárulékot! Hurrá!
Előzmény: justic (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!