Szia, valahogy megpróbálom megoldani, hogy a jövő héten feladjam, írd meg a címedet a notrem@t-online.hu-ra. Holnap megyek Berettyóújfalu környékére, ha esetleg arra laknál, elvinném.
Már majdnem megijedtem, hogy a kerti nappalit meg sem említed:-))) Nekem a riport most azért tetszik különösen, mert nem boltban vásárolt holmikkal aggatták tele a kertet, hanem a kreativitásukat és a kézügyességet használva saját maguk alkotta díszítőelemek vannak a kert teljes részén. Nagyon szuper!!! A kőből rakott szélmalom az valami csúcs! Lehet, hogy én is megpróbálkozom valami hasonlóval:-)
Megvan a legfrissebb szám. Nekem tetszik. Kedvenc cikkem a somokról szól, és most teljesen bele vagyok esve az emeletes somba! Agicza! Jól emlékszem, hogy neked van egy fácskád? Az egész újság telistele rodikkal, egyik szebb, mint a másik.
A növénybeültetési tippek balkonládába mint mindíg most is nagyon szépek, és nem gondolom, hogy beszerezhetetlen virágokkal lenne tele.
Jaj, a 49. oldalon van egy viszonylag nagy kép egy lilaakácos útról, lent gyöngyikével. Nagyon szép! Képzeljétek egyik ismerősömtől én is kapok majd egy tövet. Nagyon örülök neki, már alíg várom, hogy pár év múlva megjelenjen első virága. :D
A tó-kialakítási ötletek is jók. Az első 2 oldalas fotón lévő nagyon tetszik. Aranyos.
Kerti nappalik- a mániám ugye. Nagyon jó kis tippek vannak benne, és a kialakítási oldalon (60.o.) lévő terv nagyon tetszik. Igazi kiskertbe való. Na és végül a végén a kertbemutatás. Nagyon szép kertet láthatunk ismét. Milyen szép rodik vannak a képeken, és nagyon tetszik a kő-boltív. Minden a szokásos. Tetszik, jó!
Tudom, hogy nem nekem ajánlottad, de ha esetleg nem jelentkeznének érte, nagyon örülnék az újságoknak! Nem tudok ellenállni ilyesminek! Szívesen adok cserébe növényeket, sokféle évelőm van, ami igencsak megszaporodott. Budapesten vagy környékén jöhet szóba a csere.
nincs valamelyikőtöknek eladó régebbi csodakert magazinja? előfizettem fél évre a mostaniakra de jó lenne már régebbieket is nézegetni, ötletelni - kezdő kertészkedő lennék köszi
Én csak ma jutottam az áprilisi számhoz :) Egyre több helyen látom a gabionos megoldást amit nagyon jó és dekorativ ötletnek tartok. Szépek a növények, és jó az a cikk a harangvirágokról is.
Így van, ez az egész arra jó, hogy sok szépet lásson az ember, de ennyit nem tud kiadni a legtöbb ember érte. MOndok egy példát. Lehet kapni náluk ágyás-gyep elválasztókat, nem nagy darabok, talán 40-50 cm-esek, és kb 5000 ft 4 darab. Voltam a múlt héten Hszoboszlón egy boltba, és ott ilyen kis kerítéselemek, igaz műanyagból, de csak 69 ft volt, és 35 cm. 5000 ft-ból 70 db-ot vettem volna, ami 24 m-re lett volna elég!!
Én is megvettem még kedden a lapot, és mivel közvetlen mellette volt a különszám is, így azt is megvettem. Az áprilisi számot nem raglalom, nagyon jó, mint mindíg.
A különszámról kicsit bővebben:
Egész sok témával jelentkeztek. Tervezési tippekk a szép kert, illetve ágyások kialakításához, virágpartnerek,. Természetesen nem maradtak ki a rózsák sem, külön kitér a külömböző típusú rózsák metszésére.
Cserepes növények, rózsák, fák bokrok ültetése, a helyes metszések. Sövények kialakítása, metszése.
Futónövények ültetése, tippek, hogy melyk futónövényeknek, mi a legjobb futtató(rács, huzal, stb.)
Kerti tó építés, fenntartás, halak. Patak, és mini vizeskertek edényekben. Azt hiszem ebben a különszámben mindeki megtalálja azt amire kíváncsi. És azt is amire nem, de érdekes.
Tomo! megnéztem az online változatát ennek a butiknak.Eddig még soha nem találkoztam vele.rettenetesen drágának tűnik.Nagyon sok mindent meg tudunk valósítani magunk is hasonlóra.
Én pl évekkel ezelőtt a csegei mindenes boltban vettem régi formájú petroleum lámpához való üvegbúrákat. Nálunk esténként egyszerű virágcserép alátéten égnek a mécsesek és rá az üvegbúra.Jöttek már úgy vendégeim este,hogy a kerti utat végig világítottam a földre tett ilyen üvegburkolatú mécsesekkel.
A kerti bútorai szépek,de azt gondolom,hogy a magyar fűzbútoroknak sem kell szégyenkezniük.
Most vettem sörkerti székeket és asztalokat, hogy a kertben több helyen is le lehessen ülni.Megjelent a héten az IKEA-ban is, nagyon olcsón(sajnos én kicsit drágábban vettem a székeket," mert mindig minden azonnal kell" idézet a férjemtől) elmentem,ráültettem a férjemet,kicsit izgett mozgott rajta és jóváhagyta.
Itt a kezemben az áprilisi szám, és növényileg elég jól összerakottnak mondható.
2009-es újdonságok egy oldalpáron, pár ínyencfalattal, mint pl. a csíkos Crinum, vagy egy fehér-vörös virágú Salvia splendens. A növénypárok most valahogy nem sikerültek olyan jól, mint szoktak, de a rózsák kísérőkkel elég színvonalas. Egy cikk a futónövények kedvező homlokzatszigetelési tulajdonságaival, pár újabb rózsa, valamint egy nyúlfarknyi cikkecske a cserjés bazsarózsákkal, amiben semmi újat nem mondanak az új topichoz képest...
Csigainvázió és megfékezése kapott két oldalpárt, a többi pedig rogyásig színes-szagos a tavaszi hagymásokkal és a korai cserjékkel, ahogy azt kell. A harangvirágokat még négy oldal tárgyalja, mielőtt a kertbemutató következik, ami a szokásos, színvonalas cikk. Összességében véve megint egy színvonalas számot lehet forgatnunk. :-D
Szerintem nagyon jó megoldás az újság azon elgondolása, hogy a kert tulajdonosa mutassa be a kertjét. Nagyon tetszik ez az ötlet. A riportban szereplő kert nagyon szép, de nekem egy kicsit túl díszített. Nagyon sok a dekoráció. A kevesebb néha több! Egyébként nagyon jó az egész újság most is. Hozták a színvonalat és eltalálták az embereknek mire van most szükségük. Rengeteg a zöldet ábrázoló kép és ez hangulatjavító hatással van (rám biztosan). :-)
Szia! Van némi hasonlóság a két újság között, de a képek most nem ugyanazok. Illetve az egyik kép teljesen ugyanaz! Nagyon sokat nézegetem ilyenkor télen a már meglévő újságokat és egy pár kép ismerősnek tűnik. Szerintem ezek már voltak nálunk valamelyik számban. De lehet, hogy tévedek!
Ma én is átcaplattam Komiba az újságért:) Érdekes cikk ragadott meg az elején a klimaváltozásról, egyben el is keseritett. Nekem a 30. oldalon mutatott védőfal kövekből tetszik.Már rég szemezek vele, több kertészeti műsorban is láttam ilyen megoldást. Jól mutat a fehér-zöld kompozició.
De jó!! Ez egy nagyon jó kis infó, én is nagyon kíváncsi leszek, hogy ez lesz-e az áprlisi szám eleje, mert a márciusi eleje egy az egyben megegyezik a februári számmal.
Minden szokásos, képek, infók. Szeretem :D .
A 18-19. oldalon van egy levendulás kert, klinkertéglával, gyapjas tisztesfűvel(Nyuszifüllel ;)), rózsákkal, örökzöldekkel-naqgyon tetszik.
Megint van benne metszési melléklet, m ami nevéhez hűen tényleg praktikus, mert most kezdődik a szezonja megint. Külön kitér a hortenziákra, klematiszokra.
46-47. oldalon a kétoldalas kép, úgy ahogy van tetszik, jó alternatíva lehet pl. a zöldséges és virágos kert elkülönítésére, vagy a külömböző kerti szobák elválasztására.
A 62-65. oldalon bemutatott kert is nagyon tetszik, főleg a 64. oldalon látható tó mögötti "zöld fal" tetszik. Olyan szép.
Az a hozzávetőlegesen 10 nap átfutás elég ahhoz, hogy lefordÍtsák (megjegyzem, néha igencsak kifacsart magyarsággal), és a hirdetéseket hazai viszonyokra optimalizálják... :-)
Nem tudom, hogy Mo-n mikor jelenik meg az újság, de Ausztiában mindig a hónap közepén. Ez annyit jelent pl., hogy a márciusi február 12-én jelent meg. Kiváncsi leszek, hogy majd ezek a képek lesznek-e nálatok is az újságban bennt. Néhány kép márciusból. Az újság közepén nálunk mindig egy havi naptár van benn, nálatok is?
Sziasztok! Most olvasgattam a hozzászólásaitokat az MSG magazinnal kapcsolatban. A Csodakertet nem ismerem , de a képek amik fennt vannak azokat megismételhetem az egyik kivétlével. Mind benn van az MSG-ben a februári számban. Nálunk is mindig van egy olyan oldal ahol 2 ötletet adnak egy kertre. Valószinüleg ebben a cseh(azt hiszem) újságban éppen más témát mutattak.