Most komolyan, mi az hogy "állami vagyon"? Egyáltalán ki az az "állam" akinek ennyi pénze van?
Azért tetszik ez, mert ebből még akár az is levezethető, hogy az állami alkalmazottak nem az adófizetők pénzéből és azokért dolgoznak. Pedig valójában ugyanolyan szolgáltatók mint a fodrász, a sírköves, vagy a vízvezetékszerelő.
Amíg az "államhatalom" mögött ott áll pár tízezer oroszkatona, addig persze hatalom volt ami ellen nem lehetett dumálni, de ezeket most mi fizetjük, akármit is magyaráznak.
További kérdés, hogy annak a munkának a bére amit annak idején beledolgoztunk hétvégeken ezekbe a nyaralókba, miért nem hozzánk jön ("önkéntes" kommenista szombat - próbálj meg nem menni és évekig minden ünnepen dolgod lesz)?
Felüllicitállak. Én még az esedékes törlesztrészleten kívül (amit ugye bérelti díjban kérek), még valamicskét fizetni is hajlandó vagyok érte, mondjuk az értéke pár százalékát. Persze azt is majd csak utólag.
Én ezt már a szaktopikban is felajánlottam, de nem volt túl nagy a tolongás. Szívesen lízingelem a lakásodat, ha az esedékes törlesztőrészlettel azonos bérleti díjért benne laksz, amíg az enyém nem lesz. Nos?