Már hogyne lennének jelzős magyarok! Egy erdélyi magyar, román állampolgár és magyar nemzetiségű. Tehát magyarázkodni a kell, méghozzá jelzőkkel. Felborul vele a busz az Andokban, az RTL Klub bemondja, hogy román áldozat, majd, hogy romániai magyar.
Ha egy Magyarországon élő magyar anyanyelvű krisnással történik ez, akkor egyértelmű, hogy magyar áldozat, bár mit is gondolt a nemzetről. Ez van.
Igazából nem tudom, hogy mi a bajotok a definíciómmal, lehet, hogy tévedek, de általánosan elfogadott vélemény, hogy magyar az, aki annak vallja magát.
Én ehhez még hozzáteszem az anyanyelvet is, mert nyelvében él a nemzet.
Valóban minden magát magyarnak valló, magyar anyanyelvű ember a magyar nemzet része, ez nem kérdés.
A kérdés az, hogy az illető magyar ember hogyan viszonyul (össz)nemzetének érdekeihez, hazájához, itt húzódik a választóvonal.
Akik szerint az EU folytán okafogyottá vált nemzeti érdekek érvényesítése, az nem nemzeti gondolkodosú. Aki szerint Trianon problémája már nem létezik, az sem az. Aki szociális demagógiával uszítja a népet elszakított testvéreink ellen, az sem.
Hosszasan lehet sorolni, de tény, hogy a ballib politikusok, gondolkodók színejava rendszeresen a nacionalizmus ellen foglal állást.
A demokrácia megteremtett intézményrendszere nem eredményez és nem is tart fenn szükségszerűen demokráciát, ha nincsenek (elegen) demokraták, akik megvédik és szélesítik a demokratikus jogokat.
*
A mai magyar társadalomban éppen annak vagyunk tanúi, hogy egyre szűkülnek a demokratikus jogok és feltételek, ebben pedig azok a poltikai erők járnak az élen, amelyeket gyakran szárnyaid alá veszel.
Ettől a demokrácia nem bonyolult lesz, hanem olyan, mint egy elhervadt virág.
Egy melegfelvonulás betiltására nincs törvényes lehetőség. Egy náci/nyilas megmozdulást sem lehet megakadályozni, ha azok nem használnak tiltott önkényuralmi jelképeket. '99-ben is egy rendőrségi provokációra volt szükség, hogy a Viking-klubban össze tudják verni a söröző nácikat. Bonyolult dolog a demokrácia.
Ez esetben a nemzeti oldalnak alapvető érdeke lenne, hogy határozottan megkülönböztesse magát a szélsőséges, nyilas, hungarista, náci, antiszemita csoportoktól, személyektől. Amíg ezt meg nem teszi, amíg maszatol, amíg azt gondolja, hogy borsot tör a baloldal orra alá, mert támogatja ezeket a csoportokat, addig ne csodálkozzon, ha egy kalap alá... Tudod a nyilas korpa...
"Ez még csak az antiszemita része a dolognak, de van ugye cigányozás, románozás, szlovákozás, arabozás, kínaizás, szerbezés is rendesen. Meg buzizás, nemzetközi karvalytőke (szegény karvaly, mit tehet az egészről), Cion bölcsei és Nemetközi zsidó is."
Ezeket javarészt elutasítom én is, mondjuk a buzizással kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy a szexuális szokások igencsak intim és magánéleti dolgok szerintem, szóval a melegfelvonulásoknak az erőteljes ellenzője vagyok.
Nem kell provokálni, és akkor kevesebb lesz a buzizás is.