Akik voltak a pénteken a Szigeten és megnézték a koncertjüket jó lenne, ha megosztanák velünk is, akik otthon sajnáltuk, hogy nem lehetünk ott, hogy milyen is volt. Babamacitól már hallottam beszámolót, hogy Imre nagyon pörgött és igazi show-t adott elő. Szóval, kíváncsi vagyok mások véleményére is!:)))
jah my-on nekem is van egy-két levelzőtársam, japán, és elég nehéz eldönteni, hogy lány vagy fiú....éz ott összemosódik....áhh nem maradok a jó öreg indie-shitnél!!!!
(az új nevem legyen tán Némber Smith???:P á nem dehogy!!!!)
kábé így érzem magam most....de pont ilyen cd-tartóm van (boldog!!!!) -Hajni
Valahogy én is úgy érzem, hogy ezzel a dologgal nincs egyedül, már akkor sem, ha magamból indulok ki. Bár én sajna, ott még nem jártam... De ami késik nem múlik!:))
Majd bővebben rájuk keresek, és hozzá szoktatom a fülem a japán nyelvhez.
Egy pár éve, ha jól emlékszem azért szünetelt az Amber, mert megint kint próbálkozott Angliában, aztán nekünk szerencsére, neki annyira biztosan nem, de most megint haza települt? Ha jól rémlik, mert egy pár éve itthon futott egy kicsit más stílusban a régi Amber tagokkal - talán mások is voltak benne - az annabarbi zenekar, amikor Imre kint volt.
igen, nagyon jók, főleg az utolsó két nagylemezük, de a régiek is csodásak. nagyon profi zenészek, de már 13 éve csinálják együtt, és 10 éve majorok. a japán nyelvet szokni kell, tudom:) ha tetszik, nézegesd őket, érdemes.
na azért annyira nem inkognitó. tudtuk róla, hogy zenélget, nyaranta utcazenélt Londonban, meg ilyenek, csak nem gondoltuk volna, hogy profi lesz belőle. de jól tette, legalább nem lett unalmas könyvtáros:)
Na, nekem rémlett valami... akkor nem hiába, hogy csak rémlett... mindegy, remélem, ez most nem lesz totál szétoffolva... bár tudom, hogy ember tervez, valaki meg végez
Köszi szépen, belehallgattam és ez a Namae no nai hana című szám tetszik! Jó, még csak ezt hallgatom. Bár még rá kell állnia az agyamnak, hogy japánul énekelnek. Jók:)
>>nem is tudtam az Imréről, hogy ekkora zenei talentum, jól titkolta :D
Szegény Imre, most jól leromboltam az inkognitóját...:DDD
És az egész topicnyitás az én kis fejecskémből pattant ki de ne tudtam hogy az >indexesek< között is vannak >amberesek<, de átengedtem Fodrikának, de ott voltam a topic születésénél....:P
Én nagyon kedveelm őket, mert a zenéjük nagyon jó és profi, semmi pózerkodás, max. Kővárytól,de az meg belefér,sőt amikor fetreng a gitárral,azt egyenesen komázom....najó,most cumtrucc csinálok egy E.Z. Basic fórumot, mert talán azt még eleddig senki....:P hamár Fodrika-deátengedtemnekianyitásilehetőséget-lenyúlta az ötletem.....Bocs, Fodri!!!!
Szal jók a koncertek, és kevés a 14 éves -egyelőre....bár tegnap kellemesen (OFF)csalódtam, mikor vagy 15 kg könyvvel random beállítottam a Colorstarra, ott sem volt sok 14-es, inkább a duplája korosztály, és milyen cefet jó volt az a fél óra..mertannyit sikerült elcsípni belőlük....jaj de jaó a Colorstar (is)
On.
szóval jók az albumaik is, de nem is tudom az angolt jobban szeretem, de a magyart meg jobban értem.
Off.
ez olyan mint a Kraftwerk. a német az eredeti, de Mensch Machine jobban hangzik angolul. paradoxon?!
On.
várom a pénteket a szigeten!!!!!!!!!!!E.Z. Basic, mooooooog, aztán Amber Smith!!!!
egész jók:) végignéztem a youtube-s videóikat. kicsit Radiohead-es beütésű, meg az angolszász gitárbandákra emlékeztet. hasonlít a sound-juk az egyik kedvenc japán bandáméra, akik nagy Radiohead és The Cure rajongók, még a nevük is Plastic Tree. itt egy kétnapos fotó róluk, a bonni koncertjük után: http://stat.ameba.jp/user_images/bf/b2/10027238574.jpg itt meg pár videó tőlük (csak egy kis reklámnak):
Múlt hétig csak úgy ismertem őket, hogy tudtam, hogy léteznek, de aztán a koncert az EFOTTon nagy kedvet csinált további koncertekhez, nagyon jól nyomják. :)
Az együttes honlapjáról le lehet tölteni néhány számot, hátha kedvet kapsz egy koncertre is: http://ambersmith.pararadio.hu/media.htm. Ponikló Imrének 2 hete volt egy akusztikus önálló estje is, néhány meghallgathatsz néhány számot ezek közül (az oldal alján lesz az audio rész), ezek közül a Reprint saját: http://www.szorfdeszka.hu/2007/0718po/index.html