Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 169
Érdekes, ezt a spanyolviaszt  nyugaton, de távolkeleten is sikerrel fedezik fel újra és újra!-:))
Előzmény: Tamás (168)
Tamás Creative Commons License 2007.07.17 0 0 168
Abszolút igaz, a probléma az, hogy itt sehogysem lehet igazságot tenni... :-(
Előzmény: Törölt nick (165)
Antisystem Creative Commons License 2007.07.17 0 0 167

Na ya. Persze régen mondjuk presztizs volt például dékánnak lenni, manapság - mint hallom - meg az összes értelmes oktató menekülni kezd, ha ilyen megbizatásról esik szó, és azt fogják megválasztani, aki a legerőtlenebbül tiltakozik...

ÜdV

Előzmény: Magic Horse (166)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.17 0 0 166
hát, azért az egyetemi oktatói gárda kialakulásában eddig sem csak a tudás volt a mérvadó, hanem jó politikusnak is kellett lenni, pl. nem ártott jóban lenni a tanszékvezetővel / dékánnal / rektorral
Előzmény: Antisystem (164)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 165
nem csak az a baj vele, hanem maga a hozzáállás/viszonyulás is kellemetlen mindkét fél számára. Elfogadom, hogy nem könnyű megmondani valakinek, hogy már nem tud az elvárt szinvonalon teljesiteni, de meglehet találni a módját. De szerintem, nagy luxus kidobni azt ami még nagyon jól működik, sőt ha az akivel helyettesiteni akarják, messze elmarad tőle!
Előzmény: Tamás (162)
Antisystem Creative Commons License 2007.07.17 0 0 164

Ez csak az érem egyik oldala. A másik a "képezzünk 40%-nyi diplomást" elv, amiből azután jön, hogy ott ül az is az egyetemi előadóban, aki 5 percenként azt kérdezgeti, hogy "akkor most mit kell leírni", mert képtelen egy önálló jegyzetet írni...és diplomát fog kapni, és adott esetben ő fogja tanítani a következő nemzedéket...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (161)
Antisystem Creative Commons License 2007.07.17 0 0 163

Na igen. Nem mintha nálunk nem lenne pl. milliárd számú, vegyészi tudást igénylő - például környezetvédelmi - feladat... 

ÜdV

Előzmény: Schrödinger macskája (160)
Tamás Creative Commons License 2007.07.17 0 0 162
Erre találták ki a prof. emeritus intézményét... Ja, hogy nálunk azt is elkúrták, és nem feltétlenül az arra érdemesek válnak azzá??? Hát, minden rendszer annyit ér, amennyire azt értelmesen tudják alkalmazni.
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 161
ha ez a választék, akkor honnan máshonnan meritsenek? Hiszen azt is kitalálták ugyebár, hogy a 65-évet betöltött, addig elismert prof-nak (ld. pl. Csányi-t) a születésnapja után elmegy a maradék esze is és hirtelen mindent elfelejt, amit addig tudott! Jöjjön egy fiatalabb évjáratú, hogy mennyit tud az kit érdekel? S utána jöhet amit te irtál: vak vezet világtalant!
Előzmény: Antisystem (159)
Schrödinger macskája Creative Commons License 2007.07.17 0 0 160
A kémia, fizika mekkája mindig is az USA volt. Nálunk meg állást sem találnak, max. ha van mellette valami egyéb vagy speciális tudásuk is. Elszomorító.
Az USA amúgy mostanában tényleg még több pénzt öl a kémiába mint eddig, nagyon jól menő téma a nanotechnológia (naná), és a "zöld" kémia.
Előzmény: Antisystem (157)
Antisystem Creative Commons License 2007.07.17 0 0 159

Mindentől, ugyanis az előbbi hozzászólásomban jellemzett egyetemistákból lett tanárok oktatják őket, akik se a szaktárgyukhoz nem értenek, se tanítani nem tudnak. Sőt, időnként a tankönyveket, tanmeneteket is ők írják...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (155)
Girland Creative Commons License 2007.07.17 0 0 158
Akkor meg van remeny:))
Előzmény: Törölt nick (153)
Antisystem Creative Commons License 2007.07.17 0 0 157

Ez azért érdekes, mert a napokban olvastam, hogy idén pl az USA-ban a kezdő diplomások közül a vegyészek számíthattak a legmagasabb jövedelemre, lekőrözve az informatikusokat pl.

Ezzel szemben van ismerősöm, aki kémia tanszéken oktat, és pár éve néha mesélte, hogy miféle emberek kerülnek be hozzájuk, jellemzően minimumhoz közelítő pontszámokkal...időnként kisegítő iskolában szokta érezni magát...

ÜdV

Magic Horse Creative Commons License 2007.07.17 0 0 156
hát mondjuk pl. gazdaságtörténetet együtt hallgattam jogászokkal, bölcsészekkel

nekem kinszenvedés volt a sok rizsa, ők viszont szinte lubickoltak a tananyagban, annyira seggelős volt
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 155
És mitől nem félnek?
Előzmény: Magic Horse (154)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.17 0 0 154
ami nem véletlen, mert a reál tárgyaktól és a matektól általában úgy fél a középiskolások nagy része, mint ördög a tömjénfüsttől
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 153
nem kell azért elkeserdni, mert mérnök, mérnök informatikus és szoftverkészitő informatikus szerepel még a 20 közt is! A TE-ek TTK-ainak a szakjai hiányoznak teljes mértékben! 
Előzmény: Girland (151)
Tamás Creative Commons License 2007.07.17 0 0 152
Megmondom őszintén, most egy pillanatra én is bizonytalan vagyok, de emlékeim szerint a felsőoktatási intézmények kötelessége nem csak az oktatás, hanem egyben a végzettségek nyilvántartása, és az azokról való tájékoztatás is...
Előzmény: Törölt nick (147)
Girland Creative Commons License 2007.07.17 0 0 151
Ez azert is szomoru mert sajnos emiatt fog az orszag igazabol lemaradni mert majd az indiaiak meg a kinaiak na meg az oroszok fognak a tudomany es technika teruleten nagyokat alkotni amibol penzt lehet csinalni mi meg majd jogilag megvedjuk magunkat magunktol:)) Jah lehet mi fogjuk arulni a "looserek" altal kidolgozott hightech cuccokat a sok kozgazdaszunkkal es jogaszunkkal meg a sales managerekkel:)) Ahh mar ertem a hidakat meg majd masok epitik helyettunk mert a jogaszra nem biznam:))
Előzmény: Törölt nick (105)
Tamás Creative Commons License 2007.07.17 0 0 150
Igen, elvben ez így működik, a gyakorlatban meg láttam már az illetékes asztalán tornyosuló, ilyen tárgyú megkeresések halmát... :-)))
Előzmény: Törölt nick (145)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.17 0 0 149
nemtom, szerintem ha az egyetem válaszol egy olyan kérdésre, hogy ott végeztél-e, abban nincs semmi - de nem vagyok jogász
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 148
Plagium:)
Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 147
Hat szereny velemenyem szerint igen hibas gyakorlat, ha kiadnak barmi szemelyes adatot, bar tuggya fene, sosem voltam hajlando vegigolvasni az adatvedelmi torvenyt, amit olvastam belole attol meg nem lettem okosabb:)
Előzmény: Tamás (141)
Girland Creative Commons License 2007.07.17 0 0 146
Pontosan kb 1995-ig a regi egyetemi diploma a mostani MSc-nek felel meg utana atalakitottak a kepzeseket es felosztottak BSc-re es az eggyel magasabb MSc-re .Gyakorlatilag a Bsc az most kb 4 ev utan szerezheto meg az MSc meg 5-6 ev a hallgatott orak /tantargyak satobbi fuggvenye tobbek kozott. :))
Előzmény: Magic Horse (106)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 145
A birosag a fogalmazoi jelentkezeshez eloir egy kozjegyzo altal hitelesitett diploma masolatot es nem erdeklodik sehol. Ugyanigy, ha ugyvedbojtarnak jelentkezel. Szerencsere meg nem abbol indulnak ki, hogy hatha okirathamisito vagy:)
Előzmény: Tamás (141)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 143
Jah, hat a hallgatok a sajat ugyeiket sem tudjak sokszor elintezni a kisasszonyoknal, de ez az en idomben is igy volt, bar mi egy tunderi nohoz tartoztunk a dekani hivatalban, mai napig meleg szivvel gondolok ra. Egyszer azt hittem, hogy elveszett a diplomam es nagyon kellett volna, erre felhivtam az egyetemet, hogy SOS kene egy diplomaigazolas vagy valami, mondtak, hogy inkabb talaljam meg, mert minimum tobb het mire azt meg tudjak csinalni. Meglett a diploma:)
Előzmény: Tamás (135)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.17 0 0 142
hát igen

aki ezeket megadja, annak meg annyi esze van - ugyanigy nem értem azt se, aki iwiw-en megadja a cimét, telefonszámát, egyéb adatait
Előzmény: Törölt nick (137)
Tamás Creative Commons License 2007.07.17 0 0 141
És ha a bíróság egy leendő fogalmazója diplomájáról érdeklődik? Az már nem az... A gyakorlat alapján egyébként azért ilyenkor is választ szoktak kapni, persze intézménye válogatja.
Előzmény: Törölt nick (133)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.17 0 0 140
pedig elképzelem, ahogy 3000 darab diplomát lecsekkolok

a mi TO-sainknak már akkor felforrt az agyvize, ha az indexleadáskor kérdezni mertem valamit, azonkivül, hogy hova tegyem a papirost :)
Előzmény: Tamás (135)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.07.17 0 0 139
Az a vicces, hogy kb. 2 ilyen figurát ismerek én is, de egyiknek sincs diplomája. Ellenben annyi pénzük van, hogy belefulladnak. Ők nem léphetnének be a klubba. :)
Előzmény: Törölt nick (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!