Nem akarunk egy önszabályozó Audiolandes fórumot indítani? Legmélyebb tiszteletem a moderációnak, de akár saját kezünkbe is vehetjük a hatalmat. Demokrácia, vagy valami ilyesmi. Ki is derülhetne, hogy dühöngő, egymással szót érteni nem tudó emberek gyülekezete vagyunk, vagy talán mégsem...
Nem tudom de én egyetértek SW vel Ha szaktatok más topicot is olvasni tudhatjátok hogy ennyire fejetlen szigorú és elvtelen törlésekkel sehol nem lehet találkozni Még a polfórumon sem Pedig ott aztán történnek időnként dolgok Totalcacar fórumokon még sosem találkoztam törléssel itt meg sokszor eltűnik a topic nagy része Szerintem ez elfogadhatatlan
Nem is lát bele szerintem senki boszorkányüldözést, csak úgy tűnik, a társaság nagy része túl szigorúnak érzi Boss moderálási elveit. Ha jól értelmezem, az Indexen erre megoldás a klubfórum és az önmoderáció.
Nem hinném, hogy a VT ne moderálna ki egy egymásnak válaszolgatós topikromboló off-threadet. Ugyanakkor egy-két off hozzászólás egy egymást ismerő társaságban már simán elmegy.
No meg szerintem az ember hajlamosabb értelmesen, felnőttként viselkedni, ha felnőttként kezelik. A folytonos ellenőrzés csak erősíti az anarchista hajlamot :)
Természetes meg kellene próbálkozni az "önkormányzattal", tehát legyen VT. Tisztázzuk hány tagú legyen, ill.mennyinek kell lenni. Utána mindenki írja fel a listáját, és a kellő számú legelsők lesznek a VT. Tehát! Mindenképpen legyen!
Nincs és nem is volt cenzúra itt. Csak szabályok, amelyeket minden ide írogató személy azzal, hogy regisztrált elfogadott. Ennyi és nem kell belelátni semmilyen boszorkányüldözést a dologba.
Akkor egyik moderátor nem tud a többi tevékenységéről? Ezt már végképp nem értem. A törlést sem értem, a magyarázatodat sem, igazából semmit. Nem is hinném, hogy BOSS felett egy "nagyobb" modi csak úgy beletörölne valamelyik topicba.
Ezek a törlések nem biztos, hogy jót tesznek. Aki látta, hogy mit töröltek, az érti, hogy miért mondom.
Pl. Wágner úr beírása azt mutatja, hogy a kedvenc Audioland-unkat figyelik az index nagy moderátorai is. Mint régen a BOSS előtt (ha olvasod a "Moderáció-Tech" fórum nyílvános részét akkor tudhatod).
Azonkívűl nem tételezem fel a BOSS-ról sem, hogy gerinctelen lenne. Azaz megigéri, hogy csak jelzi mit csinálna, de ránk bízza, hogy felkérjük-e. Ezek után meg se szó se beszéd törölne?
"Nem figyeltél eléggé. Nem a BOSS-unk törölte, csak igéretéhez híven figyelmeztetett, hogy mit csinálna ha... Nagyobb hatalom volt a törlő. Ami valjuk be várható volt."
stevie wonder írta ezt a használthifi csere-bere topicban. Teljesen OFF-ként minden előzmény nélkül.
stevie wonder!
Nem figyeltél eléggé. Nem a BOSS-unk törölte, csak igéretéhez híven figyelmeztetett, hogy mit csinálna ha... Nagyobb hatalom volt a törlő. Ami valjuk be várható volt.
Azt hiszem megoldótott 1-2 kérdés. Kiderült, hogy a BOSS-unk nem is olyan rossz! Ezek után valószínű, hogy a kereskedői topik szigorúbban lesz fogva. :) És ezzel negligálódott ez a topik is. :(
Soha nem morcogtam az első OFF beírás miatt (korlátoltság is lenne). Azonban az mindenképpen zavaró (mellesleg az MM is tiltja), hogy az OFF-olás folyamatos és emiatt nehézkessé válik a topik témájába vágó hozzászólásokat kibogarászni. Ilyenkor szoktam morcogni.
Annyira ismerem a társulat tagjait (hozzászólásaik alapján), hogy bizonyos beírások után előre látható a jövő és az OFF-ok áradata. Ilyenkor hamarabb figyelmeztetek. Mint most a használt hifi csere-bere topikban. És lám jöttek is az OFF-ok rendesen.
Vannak szabályok amelyeket be kell(ene) tatania mindenkinek így Önnek is. Ha mégsem teszik akkor meg vannak a következményei. Ebben a tekintetben elég képlékenyen kezelem az MM-et az első két-három alkalommal. Utána már komolyabban veszem. Nincs itt szó haragról csupán szabályokról és annak betartatásáról. De itt a lehetőség alakítani egy grémiumot amely betartatja ezeket a szabályokat. És én visszavonulok mint egyszerű végrehajtó
Még valami: a felsoroltakon túl még legalább másik két tucat topiktárs is van, akik szintén felelősséggel láthatnák el a feladatot. Köztük például Te is.