Queen mar akkor tulhaladott volt, mikor meg mukodott. Nalam a Jazz albumnal fejeztek be, de bennem az igazi sokkot Brian May post-queen mukodese valtotta ki. Keves ekkora szart hallottam eletemben, pedig addig abban a tevhitben eltem, hogy az az ember egy aranylag jo zenesz.
Tinédzser koromban sikerült megszereznem az összes létező Queen számot és albumot, kazettán, köcsönbe, szöveggel együtt. Becsületesen, lelkesen végighalgattam az összeset, gondosan áttanulmányoztam. Azóta nem hallgatok Queen-t, és feláll a hátamon a szőr, ha a rádioban hallom :)
Tudtommal Morrison megfulladt,József A.-t elütötte a vonat,Mercury AIDS-es volt,egyik se lett öngyilkos. Én viszont olyan depi vagyok,mindjárt öngyi leszek.
József Attila is meghalt 32 éves korában,mégis úgy teljes az életműve ahogy van. lehet mondani hogy egy skrizofén bolond volt, ahogy pl Mercuryra is hogy csak egy buzi,morrisonra hogy egy szerencsétlen drogos alkoholista stb.
Lennon mondta egyzser Sid Viciousról, Hendrixről, Morrisonról: semmit nem tanítanak, csak a halált. Hőst csinálni belőlük marhaság. Nem értek vele egyet, mert, mint mondtam, én azt nézem, amit létrehoztak. De a korai halál még egyszer mondom, nem elfogadható sehogy sem.
De talán pont ez a villanás volt jó. Morrison így kerek és egész, huszonnyolc évesen. Persze, a korai halál teljesen elfogadhatatlan, (az öngyilkosságot azért nem jeleteném ki) de amit adott, az maradandó.
Egy ilyen szélsőséges egoisztikus-narcisztikus személlyel vitázni olyan, mintha direkt keresnéd a megalázás lehetőségét. Mindig neki lesz igaza, ha nincs igaza akkor is.
Az idiotizmusban és a lebutításban igazad van, de azért azt nem mondanám, hogy átlagos képességű emberek irányítanak egy ilyen rendszert. A totális rendszerek filozofiáját Orwell nagyon érthetően leírja az 1984-ben. Ott sem hülyék irányították azt az országot.
Ugyan már, a totális rendszerek az idiotizmuson alapulnak, és ezeket néhány átlagos képességű emberke is irányítani tudja. Józsi bácsi például baromira élvezte, hogy a hülyék cárja lehet, és azok nyalják a fenekét. A németeket nem lehet idiótáknak nevezni, nem úgy, mint az oroszokat, arabokat vagy indiánokat. De ez már politika, ebbe ne menjünk bele.
Morrison él, lehet, hogy egy másik szinten, pl. a Holdon :)