Unkle történetéből kiderül, hogyan lehet az államilag finanszírozott közüzemi díjakból, azaz a "rászorulóknak" támogatásként járó díjkompenzációból készpénzt csinálni.
Unkle történetéből kiderül, hogyan lehet az államilag finanszírozott közüzemi díjakból, azaz a "rászorulóknak" támogatásként járó díjkompenzációból készpénzt csinálni. Mielőtt vki végeláthatatlan lakótelepeket vizionálna, ami fossa a pénzt, elszomorítjuk. Kell hozzá egy nyugdíjas főbérlő és legalább egy bérlő: A fővárosban lakunk albérletben kettecskén és most költöztünk egy új helyre. A tulajdonosból nem néztem ki ezt a trükköt, ami akár lehet jogos is, de engem azért meglepetésként ért. A tulaj nyugdíjas és jár neki kompenzáció a távfűtésre ezért az ilyen számlái minden hónapban 0 forintosak. Szépen le van írva miből mennyi a fogyasztás és az is, hogy mennyi a támogatás, minez ugye minuszolva, igy jön ki a nagy nulla. Tehát a támogatás jár neki, az ő nevére érkezik a számla, az őt illeti meg, nekünk, akik itt laknak albérletben, ezzel ellentétben azért ki kell azt fizetni készpénzben, mert a támogatás nem nekünk jár. Az első pénzátadáson derűlt ki az egész, hogy mi tesszük készpénzé a leminuszolt számláinak az összegét. Nem tudom hányan csinálják még ezt de szerintem ez csalás. Nagyon egyszerűen gondolkozva, az állam a másokon lenyúzott adóból képes a támogatások teljesítésére és kifizeti azt az adott szolgáltatónak. A állami pénztárban kevesebb marad, ezért más dolgokra is kevesebb pénz marad, amit pótolni kell valahonnan. Azt már le se írom mi van a tulajdonos számlaképességével.. (homar.blog.hu)
Nagzon dúrva és eggyel több ok arra nézvést hogz mindenféle energiaár támogatást sürgősen el kell törölni...