1.) tévedsz (mint a déli-sarki jegesmedvék esetében). "Győzikét" csak te írtál, az általam használt "(meg)győzikézés" viszont egyszerű utalás a vitapartner érveinek komolytalanságára.
2.) A beszélgetést - és benne az ígéretet - nem hallottam. Hogy aztán azt a listát elküldte-e vagy sem, azt ketten tudhatják (Csókay és Orosz).
Aha! Akkor viszont nem tudhatod, hogy mit látott mostanában a tisztelt olvtárs. Kezdesz nagyon beégni. Csak szólok. Jut eszembe. Szerinted Csókaynak honnan vannak megbízható statisztikai adatai?
Sajnos nem egyedi a dolog. Pár éve történt. Gyógyíthatatlan beteg (rokonok nem tudták!) huszonéves lány szüleinek azt mondta a menő nőgyógyász, hogy feltétlen műtétre van szükség. Ár előre 60 rupó. Kifizették neki, de sajnos a beteg még műtét előtt exitált. A dokinak nem jutott eszébe a pénzt visszafizetni.
"Voltam kórházban, ráadásul épp az említettben Szhelyen. Vasculitis kivizsgálása miatt az összes osztályt végigjártam - és a töredékét sem tapasztaltam annak a negatív beállításnak, amit itt az olvtárs leírt. "
Ezek szerint Csókay mégis csak hazudik, mert nincsenek szörnyűséges állapotok. Te magad írod. Vagy lehet a hullahegyek, a kiszáradó betegek stb. neked egyszerűen nem szúrtak szemet vagy csak pozitívumnak tartod a dolgok ilyetén állását.
Jobb ha tudod, belülről látom. Sajnos a "nagymenők" mindent megengednek maguknak, a kicsik meg meg sem mernek mukkanni, de szurkolnak, hogy valaki fékezze már meg a sztárokat. Mert az már őket is nyomasztja, hogy neki kell a nem parás beteget úgy ellátnia, hogy közben azok látják milyen kiszolgálásban van része a FŐORVOS ÚR BETEGÉNEK.
Csókay idegsebész negatív tapasztalatai alapján általános kritikát fogalmazott meg a magyar eü-vel kapcsolatban. Vagy nincs igaza, mert nem ez az általános kép, vagy igaza van, de akkor meg nem a reform miatt ez a helyzet. Másrészről meg, ha az álommókus által leírt negatív tapasztalatok igazak, akkor Csókay idegsebésznek előbb a saját intézményében kellene "keresztesháborút" indítania az intézményében tapasztalható viszonyok miatt már csak a hitelesség okán is.
Voltam kórházban, ráadásul épp az említettben Szhelyen. Vasculitis kivizsgálása miatt az összes osztályt végigjártam - és a töredékét sem tapasztaltam annak a negatív beállításnak, amit itt az olvtárs leírt.
Tehát nem kéne "pártállási kérdés" alapon általánosságban szidni az orvosokat. Mert az csak az együgyúek fegyvere.
"Egy reform szükségességét - jó, ha tudod - Csókay is hangsúlyozta, de nem a jelen "reform"-ét. "
Aha! Mégis milyen reform lenne jó szerinte? Mondjuk a Mikola-féle? A 2002 előtti Mert az nagy vonalaiban ugyanazt tűzte ki, ami mostanság történik! Igaz csak pofázás szintjén.
"Állítását statisztikai adattal, további példákkal is alátámasztotta. "
Itt v iszont nyilvánvalóan hazudott. Mert igencsak hihetetlen, hogy neki megbízható statisztikai adatai lennének arra, hogy mi volt a refromok elindításáig és mi van utána. Érdekes módon a Horváth Ágnes által közölt felmérés adatait nagy hevesen támdaták, miszerint azok nem valósak, miközben a kórházak saját jelentéseikből származnak. vajon a faszinak honnan vannakl adatai?
Remélem tényleg felébred a társadalom, és helyre teszi a pökhendi, most keményen és gusztustalanul az előjogaikat védő orvoselitet. Érezhetően szabotálnak mindent, amit csak lehet, mert tudják, hogy az eü változtatásokkal oda az aranybánya! Ugyanis nem a "kicsik" sírnak, hanem a nagymenők, akik tényleg sokat veszíthetnek pl. azzal, hogy nem tudnak tb pénzen magánrendelni.
Ott kap gellert, amit írsz, hogy a finanszírozási probléma akkor jött rá a dokira, amikor már a műtét időpontját is kiírták, sőt a mamit be is fektették a kórházba. Simán hangulatkeltés, mert nekem senki se mondja, hogy ott áll a doki, műtétre bemosakodva, majd sebészkesztyűs kézzel a homlokára csap, hogy: Basszus, pénz meg nincs is a műtétre, stornó!.
Az derék, hogy Te ilyen tökös legény vagy mókus, de azért nem kéne felülnöd a kormányzati orvosellenes hisztériakeltésnek és úgy általában lerészegezni/sunyizni/hazugozni a dokikat (csak mer' itt épp egy nyikk azt írta...) Pláne Csókay kapcsán, aki azért vmit letett arra a bizonyos asztalra.
ez a "bigott vallásos infantilizálódó személyiség" remek érv volt. Nem mondom, egy kis fasisztázással még ütősebb lehetett volna, de nem vagyok mohó. hummel8 olvtárs után te is meg tudtál győzikézni.
Én meg azt gondolom, hogy dr. Csókay szombathelyi idegsebész igazsága nem függ azoktól a negatív tapasztalatoktól, amelyeket hummel8 nick a szombathelyi kórház bel- és nőgyógyászatán, valamint balesetijén szerzett.
hogy miért? Mert ez a dr. Repa - a dr. Csókayval folytatott mai vitájában, nemhogy cáfolta volna az idegsebész által említett (és nem "feldobált") esetek megtörténtét, hanem azt mondta, hogy azoknál még megdöbbentőbbeket is lehetne mondani. Ezért aztán dr. Repa nem is az esetek megtörténtét vitatta, hanem dr. Csókainak azt az állítását, hogy a hasonló esetek egyre gyakoribbá válása a rosszul kivitelezett reform káros következménye. Egy reform szükségességét - jó, ha tudod - Csókay is hangsúlyozta, de nem a jelen "reform"-ét.
szerintem kerdezz meg a varosban embereket a korhazi orvosok altalanos elismertsegeröl Szhelyen... Az a korhaz egy komplett kupleraj... A peldakat szemelyes tapasztalatok alapjan hoztam (sajnos)... Nem csak Csokay ne sirjon, hanem a korhaz egyetlen vezetö beosztasu orvosa sem... Maffia.. es ha ö nem idomult volna ehhez, mar nem lenne ott.... A sajtobeli amokfutasa pedig ezt pontosan alatamasztja... nem tetszik nekik a kasztrendszer es a kivalasztotti pozicio megnyirbalasa...
szóval, - az idegsebész Csókayt ugyan nem ismered, - viszont abban kórházban, ahol dolgozik, rossz tapasztalatokat szereztél (vagy szerzett az informátorod) a bel-, a nőgyógyászaton, meg a balesetin - ezért aztán ez a Csókay, aki ilyen helyen idegsebész, "neked ne sirja tele a sajtot, henem inkabb szegyellje magat csendben"
Kösz, ez aztán remek érvelés volt, nem is kell több, engem azonnal meg is győzikéztél vele...
Ami meg Csókayt illeti, (szerintem) nagyon csalódott lesz, mert ő éppen "neked" akarta "telesirni a sajtot", most meg kiderül, hogy neked nem kell ez a "telesirás".
Csokay-t nem ismerem szemelyesen, de a szombathelyi korhazat igen, volt (bal)szerencsem szemelyes tapasztalatokat gyüjteni. Az allapotok tenyleg katasztrofalisak, lexarjak a betegeket etc...
Csakhogy ennek az okai a "melyen tisztelt" doktor urak.. A legtöbb osztalyon nyugodtan lehet orvosmaffiarol beszelni...
En nem sajnalnam tölük a penzt, ha a millios jövedelem mellett nem lennenek meg halal lekezelök es pofatlanok is, es meg a szajuk is allandoan sir... Tisztelet a kivetelnek, mert termeszetesen az is van, de öket igyekeznek elüldözni...
Milyen orvosi etika az, ahol
- a belgyogyaszaton közlik , hogy a szerettednek max 1 honapja van hatra, majd a doktornö felreerthetetlenül tudtodra agyja, hogy bizonyos összeg elleneben meg lehetne könnyiteni a szenvedeseit
- a balesetin az ügyeletes orvos felig rothado, szeptikus labra ra sem nez, a beteg üvölt a fajdalomtol, de ö nem tejelt senkinek, igy szenvedjen csak, majd a növer, aki tök egyedül van, atkötözi
- szinten baleseti, szombat este, az orvos olyan reszeg, hogy fel sem nagyon kel a szekröl (valoszinü nem is tudna)... Meg szerencse, hogy sima keztöresem volt, nem kellett müteni
- beutaljak a falusi nenit a nögyogyaszatra, felveszik, de mivel "nincs orvosa" (magyarul nem tejelt a hienaknak) egyszerüen senki ne müti meg, söt napokig fele sem nez egy orvos sem
- a viziten 2 km-en latszik, ki kinek fizetett... Ha senkinek nem tejeltel, akkor rad sem neznek...
tisztelet azoknak, akik ilyen körülmenyek közt ott dolgoznak, pl azoknak az ejszakas növereknek, akik masodmagukkal ellatjak egy megyei korhaz teljes baleseti sebeszetet, azoknak az orvosoknak, akik probaljak ezt a mocsarat megvaltoztatni...
Sajnos a hangadok elnyomjak öket, ezert ervenyesül a vagy megszox, vagy megszöx elve... Ezert megy egyre több fiatal orvos innen is Ausztriaba ill. Franciaorszagba. De a hangadok maradni fognak.. Annyit, amit itt keresnek, sehol nem keresnenek Europaban....
Meg valami...
Azert sok mindent elmond a korhazrol, hogy több növer, aki ott dolgozik, nem volt hajlando Szhelyen szülni, inkabb mas korhazakban szültek... Szoval szerintem siralmas....
Ugyhogy nekem egy sebesz föorvos ne sirja tele a sajtot, henem inkabb szegyellje magat csendben...
sajnálom, erre a hadovára, hogy "kétéveisugyanúgyküldözgettekhibáztakmintmostamegreformálteüben", nem vagyok vevő. Sózd rá másra. Van, aki megkajálja. Én nem.