Szerintem a megfejtés a következő: A két kép közül az első készült korábban -- Ez a napsutés irányából is jól látszik :-) Az első képet távolabbról készítetted Zomm-mal, míg a második képet Zomm nélkül közelebbről, ezért az első képen pl. a templom kissebbnek látszik a többi épülethez képest. Az első képen a lámpák fényének szóródása is finomabb, ez vagy a nagyobb távolság miatt van, vagy azért mert (ami szintén a távolsággal függ össze), messzebbről vastagabb párarétegen át látszott, ami finomította a szóródást. Bár a templomtorony tű éles mind akét képen.
Hitből és homokból vajon mit lehet építeni? Ismerős-e a három kismalac története? Tudjuk, hogy az első szalmából, a második vesszőből, a harmadik kőből építette a házát. Azt is tudjuk, hogy sz...-ból nem lehet várat építeni. A jövőt csak szilárd alapokra lehet építeni s a homok nem alkalmas alapozásra. Az igazi baj Nyíregyházán, hogy a vezetés tényleg mindent homokra épít. Ezek az "építmények" össze fognak dőlni. Blőd szlogenek pl a nyíregyházi fákról /amit éppen kivágni készülnek a belvárosban/, meg ez homok... Értelmetlen képzavar!
Érdekes, hogy sem az Index Kelet sem a SZON nem tartja érdeklődésre számot tartónak ezeket a Hitből és homokból épített alkotásokat. "Pedig ekkora homokózót" még tényleg nem láttunk. :-{)E
A tegnapelőtti dőltbetűs "kicsit túl titokzatos" lett főleg, hogy tegnap is utalást tettél rá, ismét dőltbetűsen. Ha nem volt olyan fontos, akkor kár volt ismételten is felemlíteni, ha meg az volt, akkor elmonddhattad volna, hogy mi volt az az allűr, főleg azután, hogy meg is beszéltétek.
Amúgy Toumani Diabate és a Symmetric Orchestra szerintem is nagyon szuper volt. Olyan hangszereket mutattak meg, (például ezt vagy itt van másik szögből is), amit életemben először láttam. Hallani már lehet hogy hallotam korábban is. Az az énekesük aki nagyon hasonlított a Dalai Lámára pedig aranyat rejt a torkában! A Kerekes Band óriási hibája a hangzás volt, és ezek után csak sejteni lehetett, hogy valójában tetszene, ha tisztaán hallanám. És ez nem a helyi hangosítók bűne, hiszen a honlapjukon is hasonlóan zavaros hangzású felvételeket lehet hallani. Valószínűleg az volt a baj, hogy szinte minden hangszert agyon effekteztek, még a hegedűt, meg a furujákat is. itt van másik szögből is
Nagyon tetszett a rejtvénynek feladott rácsos kép:)) Egyszerüen élek-halok a tükröződésbenvalamilátszik képekért. A srác fejében a nyírás se kutya. Ő állt be neked?
Így jár az, aki csak ír, ír, ír, és nem olvas. Most természetesen magamra gondolok ;-)
Tehát a válaszok szép sorban, és bocs, hogy csak most vettem észre... (5) azóta kiderült, sóstó, kilátó, tehát jó a behatárolás (6) köszi, alakul lassan, a mai írás is valamennyire kapcsolódik hozzá (7) az esemény stimmel, az autómárka nem, de persze az az egyik albu, illetve megfejtés, amivel még adós vagyok. (8) ez pedig telitalálat, javítom is a szövegben :-D
Szerinted hol lehet ez az írás? Szerintem egy favédőszerrel kezelt régebbi (tehát nem új) fa oszlopon van. Földrajzilag egyelőre Magyarországra tippelek, azon belül Nyíregyháza vagy Debrecen. :-{)E
Egy későbbi időpontban megjelenik majd a környezete is, de a korábbi kedves szavak köszöneteként csak neked :-) elárulom, hogy egy satu oldalán van a felirat.
A Palya Bea bejegyzést olvasva jutott eszembe, hogy Április 30.-án hétfőn Vámos Miklós vendége volt a Duna Televízión Palya Bea. Varázslatos egy lány a Bea ezt az egész beszélgetés alapján mondom. A végén énekelt és a közönséget is bevonta 2 hang erejéig. Szóval miközben Paya Bea énekelt a közönség egy mélyebb és egy magasabb hanggal (kitartott "ááááá") kísérte, ahogy azt ő vezényelte. Ettől olyan telt hangzás alakult ki, hogy nem akartam hinni a fülemnek. Pedig csak 1-2 percet próbáltak.
déef barátunk elég régóta lelkesen blogol a Perme képeskönyve oldalon. Aki még nem ismerné a ezt a blogot elárulom, hogy egy patrióta jellegű (vagy inkább hangulatú) a közéletet sem kerülő, de inkább a természetre és a környezetre, a természetes és épített tájak szépségeire figyelő blogról van szó. Az ő patriotizmusába beletartozik Nyíregyháza és környéke, Sz-Sz-B. megye, a szomszéd városok és megyék, Magyarország és néha még Európa, meg talán az egész világ is. No meg olvashatunk itt mindenről ami déefnek keltében-jártában, vagy a hírekre figyelve eszébe jut. Különös figyelmet szentel a zenének és a kulturális rendezvényeknek. Szóval déef-et ismerhetjük meg a legjobban a blogból. (Vajon mi mást?) Mint a blog címéből is kiderül, sok-sok fényképpel illusztrálja gondolatait, sőt néha szavak nélkül csak egy fotó a bejegyzés.
Remélem nem haragszik meg érte, amiért ide nyitok egy topikot a képeskönyvéről! Arra gondoltam, hogy sokan látogatjuk az oldalát rendszerességgel, és olykor eszünkbe is jut róla valami, amit mi is megosztanánk vele és egymással.
Figyelem! Ez a topik nem a blog kritikájának akar teret adni, --hiszen ha déefnek lenne ilyen igénye, akkor a blogbejegyzésekhez lehetne megjegyzéseket fűzni. Csak egy hangosan gondolkodást szeretnék, ha valamilyen benyomást tett rád a blog valamely bejegyzése, vagy elmondhatod, ha eszedbe jutott egy saját történet miközben a blogot olvastad..