Nos, annyira beleszerettem a stílusodba, hogy visszakérdezgetnélek (mert lehet, hogy köreidben világos, amit leírsz, de az én szókincsem nem terjed nagyon túl Arany Jánosén (pontosabban még hozzákeveredett egy-két szakszó, de nem sokkal több).
Milyen más vallásúakra gondolsz? Kinek, kiknek a vallásához képest? Más vallás-e az ortodox, a lutheránus, a kálvinista, a jehova tanúi, a babtista, az krisnás, a mohamedán, a katólikus, a hit gyülekezete, a zsidó (nem véletlenül hagytam a végére) stb.?
Mit jelent az, hogy tiszteletben tartani a befogadó ország hagyományait? Milyen hagyományokra is gondolsz? A népzenére? Népviseletre? Népmesékre?
Mit jelent nálad, tiszteletben tartani a történelmet? Elismerni, hogy igaz? Szomorkodni a szomorú eseményeken, örvendezni a örvendeteseken? Ha igen, akkor már csak az a kérdés, hogy melyek a szomorkodásra, melyek az örvendezésre valók? Félek, hogy - hogy főleg az 1930-as évektől - itt van azért egy-két sarkalatos eltérés közöttünk.
Mit jelent az, hogy droidnak fiókozzák? Szertnék tanulni, mert úgy látszik egy mai hazafi szókészlete az már csak ilyen.
Honvédelemről hallottam-e? Képzeld, még katona is voltam... Apám is. Sokat és sokszor (mert a zsidó törvények egy darabig a honvédelemben való részvételét nem érintették). Még be is vonult a nyomorult 1938-ban dicsőségesen Erdélybe, csak a parancsnokai a kocsmából tiltották ki holmi rasszista megfontolásból. A további - munkaszolgálatos - sorsát már nem is ecsetelem; ő valóban puska nélkül "védte a hazát" (mert puskát azt nem kapott)...
Az a baj, hogy az arrogancia nem tesz még téged sem érthetőbbé... A zagyvaság még kevésbé...
Nem biztos, hogy értem a szóhasználatodat, de ez biztosan az én hibám. Mivel nem értelek, ezért nem is vitatkozom veled, mert még félrérthetlek...
De ezt a szöveget: "A más vallású, vagy más anyaföldön született pofátlan idegenek számára mindenki egy "droid" fiókba tartozik akik nem hajlandók velük működni, tehát a magyarok!" talán jól értelmeztem.
És nem tetszik! Ha én fidesz-közeli lennék, határozottan és egyértelműen kikérném magamnak a józan jobboldal nevében. De lehet, hogy csak félrértettelek...
Kedves Elnököm, ez a társaság - vállaltan vagy kevésbé - erősen fidesz-közeli. Kezd már egy kicsit sok lenni az ilyen Schmitt, Tarlós-féle igen-igen független személyiségekből... :o)
"A más vallású, vagy más anyaföldön született pofátlan idegenek számára mindenki egy "droid" fiókba tartozik akik nem hajlandók velük működni, tehát a magyarok!"
Hű, ez komoly. A Márciusi Chartában sok - nagyon hangzatos - ökörség található, de vallási, nemzetiségi kérdésekkel nem fogalakozik. Ez az egyetlen "mentsége". De úgy látom, vannak, akik ezt hiányolják... És lám, fideszes barátaink ezt észre sem veszik. Csak csodálkozom, vajon miért, hiszen közük nincs a szélsőjobbhoz (vagy tévednék?)...
A más vallású, vagy más anyaföldön született pofátlan idegenek számára mindenki egy "droid" fiókba tartozik akik nem hajlandók velük működni, tehát a magyarok!
Mielőtt ebbe a témába nagyon mélyen belemerülnél, halkan szólnék Neked, hogy a felelős magyar választópolgárok döntése alapján került 0rbán és pártja, illetőleg a mostani chartások gondolatvilága négy évre kisebbségbe.
Kedves pergynt, itt elsősorban én szólhatok az off miatt, hiszen a topikot én nyitottam. Neked ha ilyen gondod van, azt kérlek osszad meg a polmodikkal.
Ennek a topiknak a Márciusi Charta című agymenés és nem egy nicktársad a témája.
A diliházról jut eszembe, a Márciusi Charta egyik aláírója Gyurkovics Tibor volt a vendég néhány napja az Orosz Józsi műsorában. Amit ott produkált az a Lipót egy ápoltjánál még elment volna. De Gyurkovics ott hosszú ideig orvos volt. Lehet, hogy mégis fertőző az elmebaj?
Kedves pergynt olvtársam, a jelen esetben méltatlan vagyok a háládra. Most semmit nem tettem azért, hogy nyugodtan kipihenhessed magadat. A jövőbe nem látok...
Lemondott szakmai kollégiumi tagságáról Papp Lajos 2007. május 30., szerda, 21:02
Lemondott kardiológiai szakmai kollégiumi tagságáról Papp Lajos szívsebész professzor - tudta meg a távirati iroda.
Papp Lajos megerősítette lemondásának hírét a távirati irodának, mint mondta, írásbeli indoklását elküldte Préda Istvánnak, a kollégium elnökének, az indoklás tartalmáról ugyanakkor részleteket nem kívánt közölni.
A távirati iroda értesülését Préda István, a szakmai kollégium elnöke is megerősítette, de részleteket ő sem árult el.
Mindenhol érvényes. Ráadásul Irgalmatlan nővérke már régóta háklis arra a topikra, egyszer már ki is dobta a kukába 10000 tájékán, több nap után lett visszaállítva. Nem tudom, mi a célod, miért feszegeted a határokat. A nickkel való szórakozásért is tiltás jár, azt is folyamatosan gyakorolod. Igazán nem szeretném, hogy modihoz kelljen fordulnom segítségért. Kérlek, fogjad vissza Magadat.
Folyamatosan megfeledkezel róla, hogy a fórum szabályai szerint közszereplőt (itt most például Papp Lajost) szarrá lehet alázni, de a nicktársad tabu. :(
És mit jelent az, hogy más véleményét tiszteletben tartja?
Talán azok a gazemberek, akik ájtatos pofát vágva lökik évtizede a mocskos, kirekesztő dumát, s akár templomokból is uszítanak az ország egyik fele ellen - nos, ezek mi a fenét tartanak tiszteletben?
A demokratázók, a vasárnapiújságozók, a magyarnemzetezők, kuruckodók (alig van köztük különbség), a napjainkban tatárokat, törököket stb. emlegető politikai bűnözők, a liberalizmust kiátkozó, középkoriasan stupid papok?
A demokrácia része, hogy Orbán, Toroczkai, Gonda, Kövér, Papp Lajos, Makovecz (ő nem írta alá, ha jól tudom) a "közrádiós" Molnár Pállal és Kondorral meg légiójával, Csoórival, Czakó Gáborral, Siklósi Beatrixszal, ifjabb Hegedűs Lóránttal stb. mondhassák, amit akarnak (de nem ám a közmédia munkatársaiként!), a törvények adta keretek között naponta lehazaárulózzanak, kitagadjanak (?! a faszom se akar hozzájuk tartozni!) - ám engedtessék meg, hogy minderről nekem is meglegyen a véleményem.
Véletlen, hogy néha "beszélgetünk" - nem azzal a szándékkal írok ide.
Egyszerűen a véleményemet közlöm.
Sokszor durván, ez igaz.
Már írtam néhányszor: arra a degenerált és aljas, szenteskedő képmutatásra, illetve elképesztő ostobasággal kevert, tudatosan, a gátlásaik oldásának szándékával erősített (önhergelés) "küldetéstudatra", amely a szívsebészt, agysebészt, operaénekest, építészt, írót, költőt stb. jellemzi, s amely őket a hazai szélsőjobb legmegbecsültebb agitátoraivá teszi, nem tudok más, adekvát választ.
Kérlek, olvasd el a hozzászólásaidat. Menj az elejére!
Vitatkozni érvekkel lehet, és nem szitkozódással!
Attól, hogy te itt köztiszteletben álló embereket rendszeresen legazemberezel, idiótázol, nem biztos, hogy igazad van. Egyben viszont biztos lehetsz, ezek az emberek soha nem beszélnének így veled!
Hogy is mondják a liberálisok? Az a demokrata - többek között- aki más véleményét tiszteletben tartja. Soha egyetlen liberálist nem láttam, aki ezt követte volna. Olyat viszont láttam, akivel lehetett normális hangon, és stilusban beszélgetni. Te nem ilyen vagy.