Sólyom László küldött egy válaszlevelet a CMM-nek, melyben gyakorlatilag azt mondja, hogy a CMM csak járjon végig mionden lehetséges jogi utat, ő a maga részéről már letette a voksát a bazsarózsák mellett.
a magán kisgépeseknek kell a radar, akiket majd a HM jól elirányítgat gebinben.
Ez egy marhaság. A Pécs-pogányi repteret - ami most már nemzetközi - sem látja a Mecsektõl Kõrishegy. Majd ha egy gép tele utasokkal radar-kontroll híján belerongyol a Mecsek oldalába, mint a szlovák katonáké a Borsó-hegybe, akkor lehet pampogni, hogy miért is nem volt radar...
Oszt akkor hol voltál és miért hallgattál - bűnös módon -, amikor a pécsi TV-adótorony épült? Mert az nagyságrenddel nagyobb kisugárzást ad, mint az új katonai radar fog. He?
Nem az a baja titokban a köztársasági elnöknek, hogy nem hajlandó feloszlatni az országgyűlést valamelyik fideszmarha kedvéért? Csak kérdezem.....
"Egy jó indok van: PÉNZ. Mondjuk magyarul: KENŐPÉNZ. Sok, sok kenőpénz."
Aha. Egymilliárd dollár, mondjuk.
Akkor már csak azt magyarázd meg, hogy ez mitől biznisz - miért érné meg azoknak kenőpénz árán is a dolog? Mi ebben a bóni? Hol térül meg a kifizetett-befektetett kenőpénz?
Csak nem a kilencszer csavarodott DNS titkát akarják a baranyai radarral kifürkészni, és - Enéh anyánk el ne hagyj! - ellopni??
mik a bizonyítékok arra az állításodra, hogy Magyarországnak nincs szüksége délen radarra? Komolyan kérdem.
Mondjuk Szerbia nézőpontjából el tudnám fogadni azt az állítást, hogy Magyarország déli határaira nem kell radar. Sőt, ha szerb titkos ügynök lennék, lenne ötletem, mit kell tenni...
"Sólyom László küldött egy válaszlevelet a CMM-nek, melyben gyakorlatilag azt mondja, hogy a CMM csak járjon végig mionden lehetséges jogi utat, ő a maga részéről már letette a voksát a bazsarózsák mellett."
Mondjuk ez csak Solyomra nezve szegyen...Legalabb kiderult, hogy milyen termeszetvedo is o valojaban!
Azért kíváncsi volnék a kis "megalapozott" véleményedre ha a szlovákok is ezt mondanák!Biztos arra szavaznál ha Vitya népszavazást írna ki a mi ( nem a párt, vagy apuka pénzén) pénzünkön, hogy a szlovák radart a kékesen építik meg. Okos vagy.
És téged miért zavar a radar? Mert, ha nincs rá szükség - szerinted -, akkor nem veszélyezteti a pécsiek életét, mert szükségtelen célpontokat egy háború esetén sem bombáznának, a radarhullámok meg nem veszélyeztetik senki életét - legalábbis ezt még soha senkinek sem sikerült bizonyítania...
Te meg nem tudsz mondani semmit, amivel megindokolnád, hogy miért van rá szükség, csak 1xűen kijelented.
De vegyük úgy, mintha szükség lenne rá. (Persze csak feltételes módban.)
Akkor sem sikerült még senkinek egyetlen egyszer megindokolni, hogy miért a TUBES-en legyen a radar. Erre még senki nem tudod komoly, megalapozott, szakmai választ adni. SENKI. (Mivel nem is lehet megindokolni!)
Egy jó indok van: PÉNZ. Mondjuk magyarul: KENŐPÉNZ. Sok, sok kenőpénz. Az az anyagi érdekeltség, amely némely képveselő részéről megvan a pogányi repülőtér üzemeltetésében, a radar terveztetésében, megépíttetésében, stb.
Semmi mással nem tudják megindokolni.
És persze te sem tudod. Honnan is tudnád épp te?! Hö-hö.
Ez a CMM egy mozgalom, nem bejegyzett szervezet. Nincs tagsága.
A CMM-be beleértendő mindenki, aki ellenzi a radar megépülését a Tubesen (a Mecsek területén), és ezért hajlandó is tenni.
Egyébként, igen, ennyi egybehangzó szavazatot Pécsett még soha senki nem kapott: több, mint 38 ezer érvényes szavazat jött arra, hogy az emberek nem akarnak radart, de ezt nyugodtan számolhatod 40 ezernek is.
Toller Laci fénykorában 37 ezret kapott. A mostani polgármester 2006 őszén 28 ezret.
Ha pedig a részvételi arányon akarnál gúnyolódni, csak érdekességként jegyezném meg a számodra, hogy amennyiben ugyanezek a feltételek lennének érvényesek országos népszavazáskor is, akkor most nem lennénk NATO tagok, és akkor most nem lenne miről topot indítanom. Hisz épp a NATO-ban lépés érdekében változtatták meg a törvényt! A NATO népszavazás érvénytelen lett volna. De pl. a képviselőink megbválasztásához sem kell elmennie a választók 50 %-ának + 1 főnek szavaznia, mint ahogy nem is mentek el 2006 őszén sem - mégis minden önkormányzati képviselő legálisnak tartja a mandátumát.
Emléxem, amikor Bretter Z. szadista képviselő, aki 1389 érvényes szavazatot kapott 2006 őszén fel mert szólalni, és azt tudta mondani, hogy 38 ezer ember az kevés.
Szakértők szerint ugyanis semmi szükség nincs radarra Magyarország területén. Elférne az valahol Szlovénia kopár hegytetőinek egyikén, ahonnan sokkal jobban lát, és nem is zavar senkit!
A HM amúgy is a "polgári repülés biztonságá"-val indokolta a radar szükségességét! Magyarul: a magán kisgépeseknek kell a radar, akiket majd a HM jól elirányítgat gebinben. Ennyi. Ez erről szól.
A KE meg a hadsereg főparancsnoka - és vagy nagyon át van verve, vagy valaki nagyon szorongatja a tökeit.
Sólyom László küldött egy válaszlevelet a CMM-nek, melyben gyakorlatilag azt mondja, hogy a CMM csak járjon végig mionden lehetséges jogi utat, ő a maga részéről már letette a voksát a bazsarózsák mellett.
Én nem értem a KE logikáját. Az ugyanis, hogy valaki azért küzdött, hogy a Zengőn ne épüljön NATO radar, nem zárja ki, hogy ugyanezt tegye a Tubes esetében is.
Hiszen a kérdés nem úgy merül fel: Zengő vagy Tubes!
Számos más lehetőség adott a radartelepítésre.
Valaki magyarázza már meg nekem, hogy aki magát természetvédőnek tartja (a KE), az miért csak a bánáti bazsarózsát védi a kipusztulástól?
Szerintem, aki temészetvédő, az a természetet az emberek védelmében védi, tehát embervédő! Én emberként pedig igenis a természet védendő részének tekintem magamat. És azt hiszem van még Pécsett 106 ezer ember, aki szintén fontosnak tartja a saját élete védelmét.
Tehát szerintem a helyes válasz: SEM TUBES, SEM ZENGŐ!
Keressenek más helyszínt a radarnak! (amire egyébként semmi szükség nincsen.)