Azért ezt a zagyvalagopt nem hinném, hogy komolyan kellene vennünk. Ráadásul nem kéne olyasmnit is Fodor nyakába sózni, amihez köze nincs. Pl. a CO2 korlátozást. (Egyébként is, nem Tokyo, hanem Kyoto.) Fodor elég balfácán a maga jogán is. Minden esetre pontosan onnan folytatja, ahol abbahagyta. Legalábbis a jelek szerint meglehetősen gyengén indít az új miniszterséghez.
Érdekes lenne tudni, hogy Fodor mit gondol az ország energiaellátásáról. Nan ugye a Nabucco - Kék Áramlat vita. Ez valahol környezetvédelmi kérdés is. Aztán azt is jó lenne tudni, hogy szerinte kell-e újy atomerőmű, vagy a paksi bővítése. vajon ezekre a kérdésekre mi a válasza?
én újabban olvtam, hogy igaza vót ennek a vedresnek, és, valami nagy, országos bizottságosdi embertül; tudod, ehhez sem értek, mint forrással volt csak dógom, ugyanúgy, mint hidegrázást kaptam egy forrsáismertetés után, hogy egy fóldrajzhoz értő magyarázta nekem, így ne lehetett; nekem nem az a dógom, hogy természettudományosan el tudjak bírálni valamit, hanem csak ismertetni, mikor, hol, mit gondoltak miről
nem fogok rákeresni, de, majd leestema székrül, mikor olvtam, szerepel halvány segédfogalomként; pontosan úgy, ahogy Vedres megálmodotta; nem tom, Nemcsók vette-e elő, mert benne vagyon valami bizottságosdiban, de, nem halott ötlet ez!
Ami azt illeti, még nem is miniszter, de már is elég balfék módon intézi a dolgait. mert hogy lehet úgy elvállalni egy pozíciót, hogy előtte nem egyezik meg a feltételekről. A mai hír szerint ugyanis Gyurcsány semmit se ígért neki. Így aztán hiába kötelezte el magát az új intézményei mellett. Pontosabban, ha újat akar, akkor azt a már meglévők kárára teheti meg. Ezzel egycsapásra sikeresen maga ellen fogja majd hangolni mindazokat, akik munkájára egyébként támaszkodnia kellene.
Es aztan nem tudhatod,hogy jovore milyen mennyisegu csapadek lesz.
Tavaly eppen apr 21-22-en tetozott a Tisza Szegednel de az egy extrem ev volt 1009 cm-rel, most 177 cm ami alacsony vizallasnak szamit ilyenkor ,de nem veszes.
hát, én arra gondoltam, mert csak az az új; a Vásárhelyi terv nélküle már régen műxik; éppen tennap jelentette be MB, hogy mennyi pénzt kap a környezetvédelem; nagy részt ívóvízhálózat és szennyvízcsatornák
"Fodor információnk szerint arra kérte a kormányfőt: támogassa abban, hogy a környezetvédelem nagyobb súllyal szerepeljen a kormány politikájában. Gyurcsány támogatását kérte a jövő nemzedék ombudmsanja tisztségének létrehozásához is, amit - a Vásárhelyi- terv felpörgetése, a szakhatóságok szerepének erősítése és egy stratégiaalkotó kutatóműhely fölállítása mellett - a poszt elvállalásának feltételéül "szabott" anélkül, hogy erre bármilyen garanciát kapott volna a kormány részétől. "
Azért ez is tanulságos dolog. vannak feltételei, de nem kapott garanciát. Máris elkezdték volna felmosni a toalettet?
"Pártelnökjelöltként a programomban hangsúlyosan szerepelt a fenntartható fejlődés kérdése, amit az évszázad legnagyobb gondjának tartok, ehhez képest méltatlanul háttérbe szorult a magyar politikában. A terület súlyát kell tehát növelni, ezen belül szimbolikus, de fontos ügynek tartom olyan intézmények megteremtését, amelyek a környezettudatos gondolkodás erősítését szolgálják. "
A mai Népszabadságban megjelent interjúból. Na most valaki mesélje el nekem, hogy mit jelentenek a szimbolikus intézetek. Lehet rosszul látom, de az én agyamban ezek létrehozása nem szimbolikus, hanem nagyonis konkrét milliárdokban jelenik meg.
Drága Ingyán! tökéletesen igazad van; renccerváltás után létrehozták a köztisztviselői státuszt, akik abból éltek, hogy a részükre önkormányzatokra leosztott pénzet lenyúlják a rbotosoktól, a közalkalmazottakról; szemét Fehér József, a köztisztviselők ún. szagszervezeti főmuftija csak azzal volt elfoglalva, hogy minden pénzt maguknak biztosítson; a közalkalmazotti törvényt Vadász János dolgozta ki, világos normákkal, feladatmeghatározásokkal; és, kezdettől leírta, mekkora igazságtalanság, hogy az ellenőrzésre kijelölt köztisztviselők nullák; nekem is másnap adják kezembe a felmondást, ha nem csinálok ezerszeres hülyét a tőlem végzettségben is alacsonyabb, de, fenntartó önkorminál referensként kijelölt köztisztviselővel szemben; mert a közalkalmazottak értenek saját területükhöz, és, ha valakit egy köztisztviselő meg tunna fogni, akkor azonnal rúgják ki! de, nem volt elég egy 2"-res fizetéssel létrehozott, csak fenntartásukra knem elkülönített kaszt létrehozása, a fidesz létrehozta a főtisztvisleői kart; na, amit ezeknek fizetésképp és, elbocsátás esetén 4 éven át kifizetett sokmillió forint ölte meg a szakmaiságot; mert a főtisztviselők még a köztisztviselőkhöz képest is 3 3-ros bért kaptak, a közalkalmazottakéból elsősorban, de, a köztisztvisleőkéből is legalább egyharmadot elvittek; és ráadásul a fidezs politikai kinevezettek voltak, mint kenyérglalcsinos grespik lászló; és, amikor lett kormánybiztosság, MP alatt, Vadász János lett, de, fehér józsef, a köztisztviselők képviselője megsemmisítő támadást indított ellene; nehogy már a helyileg végrehajtásra kötelezettek megfogalmazhassák szakmai állásppntjukat, és, nehogy már nekik ne legyen dufla fizetésük és mellékes jűárandóságuk a vidéki talpasokkal szemben; már csak Szeteyben lehet reménykedni, hogy kibacca a hóra a fideszmaradék aktatologatókat, akik ilyen törvénytervezetket tunnak elkészíteni
»Végre az „ad arma!” – fegyverre!” – azt jelenti, hogy valahol a városban tűz ütött ki. S „nagybotos, kisbotos” ilyenkor azon nevezetes egyéniségek, akik a tűzoltásra hivatott tanuló ifjúságot kerteken és kerítéseken keresztül vezetik a világló veszedelem felé egyenes vonalban, s az érintett „gerundiumok” nem valami grammatikai formák, mint inkább hatalmas tölgyfa fustélyok, ólommal beöntve, amik egy ütésre minden deszkakerítést bedöntenek, s amiknek hatalmas öklű kezelői a legációi elekcióknál ez érdemeikért tizenkét ifjúval előbb választanak a sorban jog és igazság szerint.
"...a köztisztviselők feladata lenne, hogy a politikus megfogalmzza a célt, és ők, támadhatatlanul, flottul elkészítsék a törvényjavaslatot;
Nno, ez az, ami itten nem műxik, ugyanis azokat a szakembereket, akik értettek is valamihez, már régen elűddözték a közigazgatásból, lévén egy-egy kurzusváltáskó' a zőrkutyáig bezárólag rugdalták ki a népséget - és nincsen még1 garnitúra, aki válcsa őket... emléxel: egészpályás letámadás a jelszó... így aztán maratt nehány szent őrűtt, akik még ezt-azt meg bírnak óddani, de többségre egy sintértelep vezetéséccse lehetne rábízni...
A politikus meg azt kérdezi: a következő választásokra ez már hoz szavazatot? És ha nem, már nem is érdekli...