Keresés

Részletes keresés

mibi Creative Commons License 2007.04.18 0 0 28
Neked az a problémád, hogy az a kiindulási pont, hogy mindenki csal.  nekem meg az, hogy tényleg sokan csalnak, és amikor valaki hozzá akar nyulni ezekhez az ügyekhez, beindul a demagóg duma, hogy szegény ártatlanok majd szívni fognak.  Nekem pl. még soha nem okozott gondot, ha valahol ellenőriztek (közút, adóhivatal, tömegközlekedés stb.)  Valószínűleg azért, mert nagyjából betartom a szabályokat.  Amikor meg nem, akkor tudom, hogy ha megcsípnek, akkor az az én bajom.
Előzmény: milma (20)
mibi Creative Commons License 2007.04.18 0 0 27
Sehol nem lehet utánanézni, mert most kezdtek foglalkozni az üggyel.  Már régen kellett volna.
Előzmény: Uriella (12)
mibi Creative Commons License 2007.04.18 0 0 26
Ne röhögtess!  A rokkant nyugdíjasok fele legalább rendszeresen dolgozik, csak feketén.  Az adófizető meg fizeti nekik a plusz apanázst.
Előzmény: milma (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.18 0 0 25

A déli hírekben volt, hogy most nyitnak egy éttermet, ahol valamennyi alkalmazott rokkant. Asszem Bp.-en, de későn figyeltem fel.  A hivatalos  nyitás májusra tehető.

Gondolom, egyre több hasonló kezdeményezés lesz. Feltételezem, hogy valami pályázati pénz tette ezt is lehetővé

Előzmény: turnbull (23)
milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 24
Szívemből szólsz, olvtárs! :)
Előzmény: turnbull (23)
turnbull Creative Commons License 2007.04.18 0 0 23
Ökörség.

Nálunk egy munkaképes, de esetleg mozgássérült ember el sem tudja hagyni a lakását, kerekesszékkel egy átlagos liftbe nem lehet beférni. A tömegközlekedést talán hagyjuk, a közlekedési morált szintén. Hetente 5-6 gyalogost gázolnak halálra. Hogy az ördögben közlekedjenek?

Irodai távmunkát nem tud végezni, mert a szélessávú internet egy csomó helyen csak álom, nem beszélve a meggyökeresedett munkastílusról - csak akkor hiszik el, hogy dolgozol, ha ott kuksolsz egy irodában, szem előtt.

Vagy melyik multi vesz fel mozgássérültet? Ugyan már.

A csalás lehetőségét kellene kizárni, nem mindig azzal stresszelni az embereket, hogy majd megint ezt meg azt szigorítunk, mert sajnos elfostunk néhány százmilliárdot. Mindez nem fog addig működni, amíg ezeknek a TB-változásoknak az éllovasa, Horváth kisasszony havi 100-at keres bruttó a bevallása szerint.

Előzmény: mibi (-)
Ketteskati Creative Commons License 2007.04.18 0 0 22
Nálunk,/egy faluban/ annyi-20-30-40 éves roma van leszázalékolva depresszióval,50%-os rokkantnak, hogy namég! Van közöttük olyan is aki még 2 évet sem töltött munkával. Azt mondják kivannak idegeileg. Aki nem50, az67%-os rokkant vagy segélyt kap.Akik tényleg és igazán betegek, valóban a gyógyszerek tartják sokukat még életben, állandóan bizonyítani kell a betegségüket. Remélem egyszer eljön az igazság órája!
Uriella Creative Commons License 2007.04.18 0 0 21

Hozzá kell szokni.

Egyébként tényleg sokan csalnak.

A kisemberek közül is.

De amíg a nagyjaink is síbolnak rendesen, semmi joguk ítélkezni mások fölött.

Szerintem.

Előzmény: milma (20)
milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 20
Igen. Nekem az egészben a hozzáállás a legszomorúbb. Mostanság egyre több olyan intézkedés történszik, amiben az a kiindulás, hogy mindenki CSAL. Hogy lehet ilyen világban élni?
Előzmény: Uriella (17)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.18 0 0 19

A start-kártya is sokat lendített a tényleg dolgozni-akaró pályakezdőknek. Gondolom lesz elképzelés a munkahely-teremtésre is.

De én is nagyon fontosnak tartom a csalók, meg az olyan önousztítók kiszűrését, akik semmit sem tesznek gyógyulásuk érdekében. Sőt! Elé mennek a postásnak, hogy közelebb legyenek a kocsmához.

Előzmény: milma (13)
Harcsacomb Creative Commons License 2007.04.18 0 0 18
Pontosan, elolvasod és ordít róla.
Előzmény: Uriella (17)
Uriella Creative Commons License 2007.04.18 0 0 17

Ertem.

:-/

Tehát a cél tulképp a minimálisra csökkenteni a kifizetést?

Előzmény: milma (16)
milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 16
Amit olvastam, így első olvasatra olyan benyomást keltett, hogy borítékolt az elcseszés.:(((
Előzmény: Uriella (15)
Uriella Creative Commons License 2007.04.18 0 0 15
Baromira drukkolok, hogy ne csesszék el.
Előzmény: milma (14)
milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 14
1-2 héttel ezelőtt olvastam valahol a net-en róla, de már elfelejtettem, hogy hol. Valami rehabilitációs támogatást kapnának 3 évig és ha utánna sem tudnak elhelyezkedni, csak akkortól járna a rokkant nyugdíj.
Előzmény: Uriella (12)
milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 13
Szerintem is. De hova tud elhelyezkedni? (mellesleg ebben a cipőben járok, de ez magánügy)
Előzmény: Törölt nick (10)
Uriella Creative Commons License 2007.04.18 0 0 12

Meg fogják emelni a valódi rokkantak nyugdíját?

Vagy dolgozniuk KELL majd?

Nemtom, mi az elképzelés.

Hol lehet utánanézni?

Előzmény: hgyi (11)
hgyi Creative Commons License 2007.04.18 0 0 11
Nem a valódi rokkantakról beszélt... A cél az, hogy az ál-rokkantak ne csaljanak tovább, viszont a valódi rokkantak több pénzhez juthassanak.
Előzmény: milma (8)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.18 0 0 10
Az nagyon-nagyon boldog lenne, ha javítani tudnának az állapotán!
Előzmény: milma (8)
kata1000 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9

Hihihi. Egyik ismerősömet Januárban rokkantnyugdíjazták, 2007. Jan.-tól 1 évre. A Nyugdíjbiztosító bekérte az Orvosszakértői Intézet tájékoztatását, ahonnan 2007. március 01-ét jelölték meg kezdő időpontnak, Január helyett. A nyugbíjbiztosító közölte, hogy 1 évnél rövidebb időre nem jár rokkantnyugdíj, így nem folyósítanak semmit.

A poén az, hogy részben orvosi műhiba, részben pedig jogszabályi hiányosság (feltehetően szándékos egészségbiztosítós takarékoskodás)  miatt lett beteg ismerősöm, és került ebbe a helyzetbe.

Véletlen tévedés, hülyeség, vagy szándékosság??

milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 8
Képzeld magad annak a helyébe, aki tényleg csökkent munkaképességű. Miért mindig a cslókból kell kiindulni?!
Előzmény: Törölt nick (4)
hgyi Creative Commons License 2007.04.18 0 0 7
:o))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (4)
dokeee Creative Commons License 2007.04.18 0 0 6
Agysebészeket képeznek belőlük:)), mondjuk páciensük akadna bőven.
milma Creative Commons License 2007.04.18 0 0 5
Hiába az átképzés, ha nincs új munkahely.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4
Na most képzeld magad annak a kőműves, papíron rokkant  szakembernek a helyébe, akinek e teljes nyara le van kötve a fekete építkezéseken, oszt most cérnatekerő átképzésre kell járnia. Lesz majd itt ekézés !
Uriella Creative Commons License 2007.04.18 0 0 3

Szerintem nem.

Az csak mellékhatás lesz.

Előzmény: amanita_phalloides (2)
amanita_phalloides Creative Commons License 2007.04.18 0 0 2

Szerinted nem?

:-))))

Előzmény: Uriella (1)
Uriella Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1
Szerinted ez a cél?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.18 0 0 0
bimball0
mibi Creative Commons License 2007.04.18 0 0 topiknyitó
A munkaképes nyugdíjasokat átképzésekkel akarják segíteni, hogy újra aktívak legyenek.  Most majd kiderül, hogy ki az, aki simlizik és ki az, aki valóban rokkant.  Remélhetően!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!