Neked az a problémád, hogy az a kiindulási pont, hogy mindenki csal. nekem meg az, hogy tényleg sokan csalnak, és amikor valaki hozzá akar nyulni ezekhez az ügyekhez, beindul a demagóg duma, hogy szegény ártatlanok majd szívni fognak. Nekem pl. még soha nem okozott gondot, ha valahol ellenőriztek (közút, adóhivatal, tömegközlekedés stb.) Valószínűleg azért, mert nagyjából betartom a szabályokat. Amikor meg nem, akkor tudom, hogy ha megcsípnek, akkor az az én bajom.
A déli hírekben volt, hogy most nyitnak egy éttermet, ahol valamennyi alkalmazott rokkant. Asszem Bp.-en, de későn figyeltem fel. A hivatalos nyitás májusra tehető.
Gondolom, egyre több hasonló kezdeményezés lesz. Feltételezem, hogy valami pályázati pénz tette ezt is lehetővé
Nálunk egy munkaképes, de esetleg mozgássérült ember el sem tudja hagyni a lakását, kerekesszékkel egy átlagos liftbe nem lehet beférni. A tömegközlekedést talán hagyjuk, a közlekedési morált szintén. Hetente 5-6 gyalogost gázolnak halálra. Hogy az ördögben közlekedjenek?
Irodai távmunkát nem tud végezni, mert a szélessávú internet egy csomó helyen csak álom, nem beszélve a meggyökeresedett munkastílusról - csak akkor hiszik el, hogy dolgozol, ha ott kuksolsz egy irodában, szem előtt.
Vagy melyik multi vesz fel mozgássérültet? Ugyan már.
A csalás lehetőségét kellene kizárni, nem mindig azzal stresszelni az embereket, hogy majd megint ezt meg azt szigorítunk, mert sajnos elfostunk néhány százmilliárdot. Mindez nem fog addig működni, amíg ezeknek a TB-változásoknak az éllovasa, Horváth kisasszony havi 100-at keres bruttó a bevallása szerint.
Nálunk,/egy faluban/ annyi-20-30-40 éves roma van leszázalékolva depresszióval,50%-os rokkantnak, hogy namég! Van közöttük olyan is aki még 2 évet sem töltött munkával. Azt mondják kivannak idegeileg. Aki nem50, az67%-os rokkant vagy segélyt kap.Akik tényleg és igazán betegek, valóban a gyógyszerek tartják sokukat még életben, állandóan bizonyítani kell a betegségüket. Remélem egyszer eljön az igazság órája!
Igen. Nekem az egészben a hozzáállás a legszomorúbb. Mostanság egyre több olyan intézkedés történszik, amiben az a kiindulás, hogy mindenki CSAL. Hogy lehet ilyen világban élni?
A start-kártya is sokat lendített a tényleg dolgozni-akaró pályakezdőknek. Gondolom lesz elképzelés a munkahely-teremtésre is.
De én is nagyon fontosnak tartom a csalók, meg az olyan önousztítók kiszűrését, akik semmit sem tesznek gyógyulásuk érdekében. Sőt! Elé mennek a postásnak, hogy közelebb legyenek a kocsmához.
1-2 héttel ezelőtt olvastam valahol a net-en róla, de már elfelejtettem, hogy hol. Valami rehabilitációs támogatást kapnának 3 évig és ha utánna sem tudnak elhelyezkedni, csak akkortól járna a rokkant nyugdíj.
Hihihi. Egyik ismerősömet Januárban rokkantnyugdíjazták, 2007. Jan.-tól 1 évre. A Nyugdíjbiztosító bekérte az Orvosszakértői Intézet tájékoztatását, ahonnan 2007. március 01-ét jelölték meg kezdő időpontnak, Január helyett. A nyugbíjbiztosító közölte, hogy 1 évnél rövidebb időre nem jár rokkantnyugdíj, így nem folyósítanak semmit.
A poén az, hogy részben orvosi műhiba, részben pedig jogszabályi hiányosság (feltehetően szándékos egészségbiztosítós takarékoskodás) miatt lett beteg ismerősöm, és került ebbe a helyzetbe.
Na most képzeld magad annak a kőműves, papíron rokkant szakembernek a helyébe, akinek e teljes nyara le van kötve a fekete építkezéseken, oszt most cérnatekerő átképzésre kell járnia. Lesz majd itt ekézés !
A munkaképes nyugdíjasokat átképzésekkel akarják segíteni, hogy újra aktívak legyenek. Most majd kiderül, hogy ki az, aki simlizik és ki az, aki valóban rokkant. Remélhetően!