Keresés

Részletes keresés

HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 97
lehet, akkor a maradéknak kicsit (vagy sokkal) többet kell fizetnünk.
tudod, kereslet <> kínálat
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (95)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 96
szerinted a 18 milkás hazaüdve vette magának a fáradtságot, hogy előre engedélyt kérjen a családtól, mielőtt önigazolt és újrafröcsögött volna?
Előzmény: Törölt nick (93)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.04.15 0 0 95
Ha nem fizetik meg őket, el fognak menni külföldre. Most is ez történik. Nem jószívből vannak ott.
Előzmény: HanG99 (31)
sakknagymester Creative Commons License 2007.04.15 0 0 94
Na az egyik érinthetetlen kimosta a másik érinthetetlent-a kisgyermek tragédiája után.. :O(((
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 92
talán a népszabadság archívumban van valami a témáról, de emlékszem, hogy a leányzót még az egyetemről is kicsapták.
Előzmény: sakknagymester (88)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 91
a népjólét érdekében, és egyébb jelentkező hiányában kénytelen vagyok magamra vállalni ezt a háládatlan feladatot :)
Előzmény: überalles (90)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 90
De csak abban az esetben, ha nem érzed tehernek a megbizatást :)
Előzmény: HanG99 (87)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 89
Erre én is emlékszem..
Előzmény: HanG99 (86)
sakknagymester Creative Commons License 2007.04.15 0 0 88
Én nem tudok arról,hogy lett volna retorziója...
Előzmény: HanG99 (86)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 87
akkor a munkamegosztás szellemében én vagyok az, akire a csúnya szavak használat ki lett osztva?
Előzmény: überalles (85)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 86
apropó - volt egy elmarasztalt bíró nyíregyen, akkora volt a botrány, hogy már nem lehetett elkenni: a csajszi egyetemista lánya járt be a tárgyalásokra elnökölni az anyja helyett.
asszem elzavarták az asszonyt is és a lányát is a pályáról.
Előzmény: sakknagymester (-)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 85
Ezzel egyetértek.
Előzmény: Törölt nick (76)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 84
csak nem kegyeletsértéssel vádolod ezt a polgármestert?
a kegyeletsértés - legalábbis itt az indexen a fidesznyikek szerint -ab ovo csakis baloldaliak által elkövethető bűn :)
Előzmény: Törölt nick (80)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 83
hát a polgármester tartott belőle sajtájt, valszeg a hálás rokonok hatalmazták fel a közzétételre :)
ha mégsem akkor meg bejön az oszt jónapot szindróma, vagy csak nem képzeled, hogy a haza üdve, 18 milka, hmvh szemefénye polgármestert egy Pestről szalasztott ugribugri ügyész ezért a hivatalból üldözendő cselekményért meg tudná fingatni?
Előzmény: sakknagymester (81)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 82
ha úgy orvosolnák mint hódmezőn, akkor inkább nem kérek belőle :)
olcsóbban kijöttem a bírsággal, mint egy esetleges temetési költség, bár az már csak az örököseimet érintené :)
Előzmény: sakknagymester (79)
sakknagymester Creative Commons License 2007.04.15 0 0 81

Kérdés:

Hogyan került hozzá és mi köze hozzá?

Előzmény: Törölt nick (80)
sakknagymester Creative Commons License 2007.04.15 0 0 79
És miért nem fordulsz bírósághoz,hogy orvosolják a sérelmedet? :o)
Előzmény: HanG99 (61)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 78
a hódmezőn elvégzett - és az indexen gyakran idézett - boncolás "csak" kimerülés miatti halált diagnosztizált, mongyuk én nem siettem volna annyira a boncolással, illetve a "pártatlanság miatt" megkértem volnas az oep-et, hogy jelöljön ki egy pártatlan boncmestert - ha elgázolnék egy gyalogost, akkor nem hiszem, hogy elegendő lenne az én általam, vagy alkalmazottam (boncmester a kórházigazgató beosztottja) által rajzolt helyszínrajz és tényvázlat, vagy legalábbis a rendőrség eléggé hülyén nézne rám, ha elkezdeném megérkezésük előtt a féknyomokat, egyebeket berajzolgatni és a helyszínt megváltoztatni: egy boncolás akár a nyomok eltüntetésére is alkalmas.
Előzmény: Törölt nick (75)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 77
valóban, reformra, talán egy átgondoltabbra lett volna szükség, csak ...
1) minden reform az éppeg uralkodó főosztályvezetők "privilégiumait" nyírbálta volna meg - ki delegálja a reformbizottságba a tagokat? a főorvosok.
2) minden reform, a minőségbiztosítással, átláthatósággal kezdődött volna - azaz láthatóvá lenne, hova szabad adott betegséggel befeküdni, és hova nem

3) minden reformgondolat azzal zárult - az állam adjon még több pénzt, de ne próbáljon meg beleszólni a főorvosok, polgármesterek helyi üzleteibe

így született egy reformunk, ami megpróbálja a felesleges párhuzamos kapacitásokat megnyírbálni - hódmezőnél 30 km-en belül 5 kórház, hogy aztán a súlypontokat lehesen fejleszteni
csökkenti az ágyszámokat, hogy az orvosok rákényszerüljenek a már rég esedékes ambuláns gyógymódokra
átláthatóbbá teszi a gyógyszerrendeléseket - érdekeltté teszi a betegeket a generikus gyógyszerek elfogadásában.
Előzmény: hgyi (72)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 74
Kormánytagot, képviselőt, pártpolitikust mikor büntettek meg?
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 73
ha az a miépata főorvos/orvosigazgató/atyaúristen nem volt hajlandó megvárni az oep vizsgálatát, hanem sürgősen kreáltatott egy ismerősével egy seggtörlésre alkalmas jelentést, akkor valószínűleg előre tudta, hogy milyen következtetésre fog jutni a meghívott vizsgálódó, így most hivatkozni fog arra, hogy a helyi viszonyokat jól ismerő orvoskolléga nem talált kivetnivalót, míg a politikai megbízásból piszkálódó oep-esek meg csak azt teljesítették, mit megbízójuk (a komcsi minisztérium) elvárt: azaz bizonyították azt, mit minden olvasni tudó ember (azért gondolkodni sem árt) azonnal észlel, nem az orvoslás csúcsa, ha egy a mentő által beszállított beteget "megnézegetés" után továbbküldünk, pláne ha röviddel utána meghal.
Előzmény: Törölt nick (63)
hgyi Creative Commons License 2007.04.15 0 0 72

Reformra, átszervezésekre szerintem nagyon nagy szükség van. Csak nem így.

A közmindenfélék hosszú évek alatt, hogy semmit sem kell tenniük, csak jól-rosszul gyógyítani a betegeket, pénz mindig jött állambácsitól.

Úgy gondolom, a reformok bevezetése előtt meg kellett volna tanítani a kórházakat hatékonyan működni. A fejetlenség, szervezetlenség is eszi a pénzt. Igaz, hogy a tvk már évek óta használatban van, jó magyar szokás szerint sosem vesz semmit komolyan senki a határidő letelte előtti pillanatig. Aztán elkezd kapkodni, hőbörögni.

Ha a magyar kórházak orvos igazgatói mellett lennének menedzserek is, szerintem jobban működhettek volna eddig is a kórházak.

Az orvos igazgató foglalkozik az orvosok szakmai irányításával, a menedzser pedig a munkafolyamatok szervezésével és a kórházban folyó tevékenységek összehangolásával.

Jelenleg az orvos-igazgató nem ért a hatékony munkaszervezéshez és nincs ideje az érdemi munka felügyeléséhez. Persze, hogy gyatrán működnek kórházaink.

Amikor egy ambuláns rendelésről az ott rendelő orvost műtőbe hívják, az senkinek sem jó és szervezetlenségre utal. Amikor nem tudják megmondani a betegnek, hová kell mennie vizsgálatra, szervezetlenségre utal. Amikor egy osztályon 26 féle berendezés 26 cégtől származik, szervezetlenségre, pénzpazarlásra utal. Ezek csak kiragadott példák és nem a minisztérium feladata ezeknek a belső problémáknak a megoldása.

Viszont a reformot is ugyanilyen átgondolatlanul, szervezetlenük kezdték el. Kb. olyan, mint - ahogy nem is tudom, ki mondta - egy szakadékot 2 ugrással próbálunk meg átugrani.

Szóval itt egymásra mutogat mindenki, talán egyszer-kétszer magára is mutat valaki. Talán észreveszik néhányan, hogy mindenki ludas ebben a konkrét ügyben is és talán lesznek olyanok, akik ennek kapcsán észreveszik saját hibáikat és korrigálnak.

Előzmény: Törölt nick (70)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 71
Ez az én formám...egyszer akarok csúnyát írni,akkor is  felcserélem a betűket... :((((
Előzmény: überalles (68)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 69
Pontosssan! Probléma túltárgyalva.. :)
Előzmény: hgyi (67)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 68

Látod ! Ettől (is) gusztustalan az egész. Már régen nem a betegről  és nem az emberről szól a vita.

Akik erre a mosckosságra képesek, másra is....

Előzmény: Törölt nick (65)
hgyi Creative Commons License 2007.04.15 0 0 67

Ja, hogy te nem az én soraim között olvastál! Így már értem... :o) minden meg an bocsájtva! :o)

Én is értettem, mire gondol zsigeri, csak gondoltam lehetőséget adok neki, hogy jobban átgondolja. (Nem hülyézek le mindenkit csípőből.) :o)

Előzmény: überalles (66)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 66
Erőszakol a fene...csak   a hozzászólásodra írt válaszból, nekem ez ugrott be. Attól még értettem a mondanódat anélkül, hogy a szádba akarnék adni bármit is....főleg ,amire nem is gondoltál. :) Bocs.
Előzmény: hgyi (64)
hgyi Creative Commons License 2007.04.15 0 0 64

bocs, de nem szeretem, ha olyasmit akarnak rámerőszakolni, amit nem mondtam egy szóval sem és nem is gondoltam.

Én pontosan azt írtam, amit gondoltam.

Előzmény: überalles (62)
überalles Creative Commons License 2007.04.15 0 0 62
Tévedsz... csak  én  olvasok a sorok között is :)
Előzmény: hgyi (60)
HanG99 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 61
nem tudom, honnan veszed, hogy a kegyeletsértés attól relativizálódna, hogy szívednek kedves miépata "orvosigazgató" és fideszes polgármestered körül szorul a hurok?
legfeljebb ma már nem általános érvek jönnek elő: várjuk meg a vizsgálatot, nem a rádióból kell megtudni a hozzátartozónak a beteg halálát, honnan ilyen jól értesült ez a polgármester
hanem a szakmai érvek:
talán meg kellett volna vizsgálni továbbküldés előtt a beteget?
talán nem kellett volna továbbküldeni? stb.

jelentés, jelentés ..
nem tudom miért, de következő eset jutott eszembe: az Apeh egyik cégem papírjaira volt kíváncsi. hiába írattam a könyvelővel egy jegyzőkönyvet, hogy nálunk minden a törvényes előírások szerint történik, mégis bekérték azok a "piszkok" a papírokat is, és átnyálazták. Pár témában kérdéseket tettek fel, majd gratuláltak egyedi törvényértelmezésemhez és kivetették a bírságot. Pedig nekem volt papírom (a könyvelőmtől) arról, hogy én mindent jól csináltam hüpp, hüpp....
Előzmény: Törölt nick (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!