Akik szeretik a vártúrákat, és szeretnének várbarátok, várbúvárok vagy akár várszakértők lenni vagy egyszerűen csak hétvégén szivesen elmennének várnézőbe, azokat várjuk közös akár utazási költségeket megosztó várkirándulásokra. Úticél ötleteket is várunk. innen tájékozódhattok:http://www.hvf-varak.hu/turamozgalom/turamozgalom.html
Az igazság az hogy én is hasónló érdeklődésű emberek társaságát keresem ezért vagyol itt.Az egyesületünkben én vagyok a "vármániás",bár 1-2 embert kezdek megfertőzni. :) Ha megnézed elég sokrétű a társaság,ami összetart minket az a természetszeretet. Így sokszor magánúton indulok el a várakhoz. Szóval ha itt összejönne egy "váras" csapat szívesen csatlakoznék. Az egyesületi programok úgy működnek,hogy bárki jöhet aki időben jelentkezik.Ez a somlói túra azt hiszem már betelt.De Jún 22-24 között én szervezek egy kifejezetten váras túrát Nógrádba (Salgó,Somoskő,Fülek...)
naugye:) de a főkérdésre nem válaszoltál ti. hogy autótalanok is csatlakozhatnak-e illetve hogy mivel teljesen kezdők vagyunk a vártúra szervezésben én a magam részéről szivesen csatlakoznék mezei résztvevőként egy tapasztaltabb társasághoz és lemondanék a szervezés "dicsőségéről" ráadásul ha jól értem nagyon sokat tanulhatnék tőletek várakról (egyelőre tőlem legfeljebb az érdeklődés ragadhatna át másokra) szóval ha adnál némi infot hogy mikor és hol lesz az első olyan túrátok amire "külsősök" is jöhetnek korlátozás nélkül köszi különben nekem is kedvencem:)
Szia bandiferkó! Szívesen segítenék a bozótírtásban,de már a 13-15. tartó hétvégére terveztünk be egy kirándulást a csapattal.A cél Herend és Somló.Természetesen Bándot sem hagyjuk ki. Vállalsz idegenvezetést? Csaó
Üdv mindenkinek! Új vagyok itt,(bár előbb hozott volna a Google az indexre). Szóval szívesen csatlakoznék a csapathoz,bár az idei évem eléggé lekötöttem már,de a várakért mindent! :) Idén kb. 30-40 vár,várrom felkeresését tervezem,bár sokszor nem célzottan vártúrák során.Ha v.kit érdekelnek a mi túráink szívesen adok infót. Sziasztok.
Hát, ha nagyon tanulni akarsz, meg tapasztalatokat, ötleteket akarsz gyűjteni, akkor javasolnám neked a VÁRAK - VÁRROMOK topicot. Ott is Nagyon Várbarát kolléga bejegyzéseit, hihetetlen mi linket, képet be nem rak az a fickó! Én is nagyon sok ötlletet tőle szerzek.
nekem még annyi tapasztalatom sincs csak most kezdeném a várfelfedezést ugyhogy számitanék olyanokra akik tapasztaltabbak tőlem lehet felvidék is Déva várát szivesen megnézném pl
Nincs nagy tapasztalatom az ilyesmi szervezésben, de valszeg tájegység szerint kellene összegyűlekeznőnk. Persze, ha ven elég embör, hiszen nekem spec. a Bükk-Zemplén hazai terep, de szívesen mennék a Felvidékre. A Dunántúl egyrészét tavaly letudtam, és ha lehet nem mennék vissza csak, ha megint összegyűlik annyi érdekes hely, ahol nem jártam még.
Megnéztem a honlapot és nem értem miért kell megszabni egy-egy szintnél, hogy mely vérak tartoznak hozzá. Én például nagyon sok várat láttam már, vannak is fótóim, de a Ti értékelésetek szerint az első szintet sem ütném meg...
A Felső Magyarországi Várak Egyesülete számára nem csak a weboldal készült el hanem a kiadvány is tele vár programmal ami szivesen postázok nektek ha a civertan@civertan.hu megirjátok a posta cimeteket és azt hogy mit kértek.
A weboldalamon a 40.000 légifotón kivül sok földi kép metszett és várköny adatbázis található.