Nem rossz. A párom fogatkozik, hogy ha valaha is dobozdíjas gyógyszert írnak fel neki, közölni fogja, hogy nem fizet egy petákot se, hozott üveget magával, a dobozt nyugodtan tartsák meg...
szvsz a fdiesz vezérkar ismeri a törvényt. tudták ők, hogy nem fogjűák elfogadni.
A plebsnek kell a rizsa, tudod, az alsó 2-3 millió nem olvastaz Alkotmányt(+népszavazási tv). Nekik így most úgy tűnik, némi fidesz-átmosással, hogy a gyf nem engedi, hogy népszavazzanak.
Abszolút nem vagyok kiakadva. Kiváncsi vagyok, mit fog kihozni belőle az AB. Bár gyanítom, hogy a tulajdonhoz való alkotmányos jog kapcsán elmeszeli. Ha viszont valaki azt adná be, hogy mondjuk maximálják a sör árát korinként 100 Ft-ba, akkor már vakaródzhatnának szerintem:)))
Nézd, amellett, hogy én a lehetőségekhez képesti maximálisan közvetlen demokrácia és népszavazás párti vagyok, de a FIDESZ felvetésein lehetett jókat vihogni, még abszolút pártsemlegesen is. Adva van egy országos párt, a vezetése tele jogászokkal, plusz egy mázsa jogi szakértő, és erre a Bihariéknak kell felhívni a figyelmüket, hogy a 2007-es tandíjról, vizitdíjról stb már nem lehet szavazni, a 2008-asról adják be...szóval ez azért vicc, nem tudom, hogy mentek át ezek a hölgyek-urak alkotmányjogból anno...
Szerintem ez régebbi, még anno a Kétfarkú Kutya Párt csinálta ezt a poént a tavaly tavaszi választási igérgetések kapcsán. Persze nem kizárt, hogy a mostani népszavazási felvetések ihletésére lett belőle AB-i ügy.
Poennak kivalo, hogy valaki nepszavast kezdemenyezett a tárgyban. De én a fidesz kérdései altal felvetett problemakat maskent vittem volna el az abszurdig:.
Kerdesem:
1. A pő mindegeg, ha vildagár?
2. Kivánja, hogy a népszavazást követő évtől megszünjön a jövedelemadó hazánkban?
3. Kivánja, hogy a népszavazást követő évben minden közalkalmazott 50 % fizetesemelesben reszesuljon?
Másodszor tűzik napirendre az alkotmánybírák az Országos Választási Bizottság 573/2006. (X. 22.) OVB határozata elleni kifogás vizsgálata tárgyában készült határozattervezet. Az OVB az aláírásgyűjtő ív mintapéldányának hitelesítését megtagadta. Az íven a következő kérdés szerepel: „Egyetért-e ön azzal, hogy vendéglátó üzletek vendégeinek a sörért ne kelljen fizetniük?”
....
ÜdV