Keresés

Részletes keresés

prophet1 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5491
Hol csavarogtál olyan hosszú ideig? És miért lettél hűtlen?
Előzmény: Életke... (5490)
Életke... Creative Commons License 2010.01.22 0 0 5490
"Nem hisszük el."

És még kinek a nevében nyilatkozol, kedves?
Előzmény: prophet1 (5489)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 5489
Nem hisszük el.
Előzmény: Életke... (5488)
Életke... Creative Commons License 2010.01.21 0 0 5488
Anno én nyitottam ezt a topikot, én voltam A tűz leánya és a tündi-bündi. Csak beugrottam, mert fontosnak vélem az alábbi hozzászólásomat.
Előzmény: Életke... (5487)
Életke... Creative Commons License 2010.01.21 0 0 5487
Katolikus Egyház szakmai véleménye következik az egyik hozzászóló kérdésére válaszolva:

Újra és újra azt állítja, hogy a zsidók nemzeti Istenüktől, a kegyetlen Jehovától azt a parancsot kapták, hogy „irtsanak ki mindenkit, aki nem az ószövetség szerint való”. A könyv 206. oldalán, de máshol is, ennek az állításnak bizonyítására a Teremtés könyvéből idéz egy mondatot: „A körülmetéletlen férfi pedig, aki körül nem metélteti az ő férfi testének bőrét, az ilyen lélek kivágatik az ő népe közül, mert felbontotta az én szövetségemet” (17,14). Csakhogy ez a mondat nem bizonyítja Badiny tételét; nem is azt jelenti, amit ő kiolvas belőle. Elsősorban a kivágatik nem azt jelenti, hogy ’meg kell ölni’, hanem azt, hogy ’ki kell a népből taszítani’. Másrészt ez a törvény nem arra ad utasítást, hogy a zsidók hogyan bánjanak a nem zsidókkal (azokat nem taszíthatnák ki maguk közül, hiszen nem is tartoznak közébük; azokról nem lehetne azt mondani, hogy „felbontották a – Jahvével kötött – szövetséget”). Egészen nyilvánvaló, hogy a Törvény szerint azt az Ábrahám véréből való férfit kell így megbüntetni, aki – bár zsidónak született – nem vállalja a körülmetélést.

Azt meg éppen tréfának vélem, hogy a szag szó Badiny szerint fejet jelenthetett. Talán csak nem a „fejétől bűzlik a hal” közmondásra gondol?

Badiny Jós mindenáron azt szeretné elhitetni velünk, hogy Galileában csupa sumér eredetű pártus élt. Az Interpreters Dictionaryre hivatkozva történetietlennek mondja az evangéliumok állítását, miszerint Jézus „a galileai zsinagógákban tanított”. Csakhogy ez a szótár sehol sem állítja, hogy „Galileában csak a Kr. utáni második századtól épülnek zsinagógák”. Pontosan azt írja: „A Galileai-tó környékén végzett ásatások több ottani város zsinagógáját feltárták. Leghíresebb közülük a fehér kövekből való kafarnaumi, amely kb. 200-ban épült Kr. után.” A Capernaum címszó alatt ugyanez a szótár ugyanerről a zsinagógáról azt is megállapítja, hogy „valószínűleg egy régibb zsinagóga helyén épült”. Érdemes ezzel a kérdéssel kapcsolatban H. Bardtke könyvére utalni. Ő ír arról, hogy a második század végén a júdeai felkelések leverése és az őket követő megtorlások után Júdeából sokan Galileába menekültek, így megnőtt a települések lélekszáma, nagyobb zsinagógákra volt szükség. Sok vagyonos család is költözött oda, ezért futotta arra is, hogy messziről hozassanak szép és drága köveket díszes épületek felépítésére: így épült fel fehér mészkőből a kafarnaumi zsinagóga is (Bibel, Spaten und Geschichte – Leipzig, 1973). Galileában – Jézus idejében – éltek pogányok, akiknek őseit az asszírok telepítették oda. A lakosság többsége azonban zsidó vallású volt. Bizonyára voltak zsinagógáik, nagy ünnepeken elzarándokoltak Jeruzsálembe.
Életke... Creative Commons License 2010.01.21 0 0 5486
Tudjátok-é, hogy én ki vagyok? Hisz mindig találgatások folynak a ValFil-en, hogy ha valaki több névvel ír, ... Ő vajon ki lehet? Én csak egy névvel írok...
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.02 0 0 5485
   Engemet azért inkább kiméljen meg az áldásaitól !
Előzmény: Törölt nick (5483)
ösztöke Creative Commons License 2008.07.14 0 0 5484

Pedig jó kis topic volt ez, kár hogy elment a tűzleányka.... :D

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.14 0 0 5483
Isten áldjon mindenkit !
gumicsizmás Tanú Creative Commons License 2008.02.28 0 0 5478

Nem tóm, hogy keverted ide ezt az egy dolgot.

Te egyértelműen nem egy névvel írsz. Nem gondolom ugyanis, hogy onemanonewoman lenne a neved. Azaz több nevet használsz. Köztük e fórumon álnevet. Sok asszony eleve több nevet használ, mert fel szokta venni férje nevét.

Ám te csak álnevet használsz itt, így te még oda sem jutottál, hogy teljesen (teljes neveddel, arcoddal-képeddel-életeddel-, stb.) vállald magadat. Ne sugalld, hogy te előkelőbb, vagy keresztényibb vagy, vagy, hogy a több név használata valami alantasabb lenne. A Bibliában elég gyakori a több név, gondolj csak Pálra (aki Saul volt), Józsuéra (aki Hósea volt), Izraelre (aki Jákób volt), Ábrahámra (aki Ábrám volt). És ezeknek koránt sem mindegyike Istentől kapott új nevet, Józsua, Pál pl. nem.

Szóval elment a kedved...

Sajnálom. Sajnálom, mert részem van benne, gondolom. Mert én károsnak és istentelennek tartom a szokvány lelkes-keresztény tanításokat, meséket.

De nem bánom.

Nem bánom, mert ezek a mesék, szokvány dumák annyira károsak, hogy idővel minden egészséges ember beléjük csömörlik. Én már sok éve figyelem az embereket, akik ilyeneknek lelkesednek, ezeket hintik. És gyakorlatilag mind vagy elhagyják ezeket, vagy ha nem, képmutatókká, hamisokká válnak. Nagyszerűen látszik ez ezen a fórumon is. Azaz én jót tettem veled, ha velem tennék, utánanéznék, és megköszönném. Mert igazam van (CSerfának), és mert jót akartam, jót tettem, és jól.

Előzmény: onemanonewoman (5477)
onemanonewoman Creative Commons License 2008.02.27 0 0 5477
Én a vallás/filozófián 1et (mint ahogy 1 Isten van, a házasság is 1 férfiből, 1 nőből áll, akik 1 életet élnek 1ütt). De úgy nézem, azt sem sokáig...
Előzmény: gumicsizmás Tanú (5476)
gumicsizmás Tanú Creative Commons License 2008.02.27 0 0 5476

Eltaláltad, rengeteg nicket használtam és sokat használok, ígéret köt rá.

Hitbeli dolgokban viszont leginkáb CSerfa és Cserfa (utóbbi is ritka).

Szóval eltaláltad, de nem volt valami nagy durranás, hoszen Sterlitz weblapján ott az eredeti név :DDDDD

Te hány nicket használsz?

Előzmény: onemanonewoman (5474)
onemanonewoman Creative Commons License 2008.02.26 0 0 5474
Hát nem nyert :) Magamat nem keresném. Te viszont több nicket is használsz?
Előzmény: Sterlitz de Breviar (5473)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2008.02.26 0 0 5473
Mért, nem te vagy a tűz leánya? Gyanús vagy te nekem, te lány ;-)
Előzmény: onemanonewoman (5472)
onemanonewoman Creative Commons License 2008.02.26 0 0 5472
A tűz leánya is ki van tiltva? Pedig akartam volna kérdezni tőle valamit.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.21 0 0 5470
Vissza kellene engedni a kitiltott pokolra való hitetlen bünös lelkeket mert ez a topik is
unalmas és érdektelen lessz vagy teljesen befagy. Attól pedig még az is jobb ha a tűz leánya egyedül fórumozik.
Levert Elek Creative Commons License 2007.11.01 0 0 5468

Fel lett vetve  – nagyon helyesen, – hogy Hogyan érzékeljük, hogyan ismerjük fel, hogyan határozzuk meg a Bevégzett Munkát?

Jeeeessszzz!!! Ez a kérdés!

Olvasok utána egy "válasz"-nak nevezett szöveget, de az nem válasz. Hogy nem dicsexik vki, még nem Bevégzett munka.

Hogy növexik kegyelemben, ez mit jelent? Hogy többet vétkezik, és több kegyelmet kap? Vagy mit? Esetleg kegyelemben van, és elkezd nőni a teste megint? Vagy mit, és hogyan?

Krisztus ismeretében pedig mit jelent a növekedés? Miért nem növekednek ebben a pásztorok, gyülekezetek? Hiszen sok-sok éve ugyanazokat mondogatják, semmi növekedést ismeretben nem látok. Semmit, de semmit az égvilágon. Inkább hanyatlást, ami nem csoda, mert a világ egyre harsányabb, egyre inkább elvonja az embereket Krisztustól. Nem?

Előzmény: Törölt nick (5465)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.01 0 0 5467
Szeretném befejezni: Amit megpróbálunk valamit elvégezni, az mindig félkész, de ha valamit a Bevégzett Munkában végzünk, az mindig jól van. ApCsel7:25-"És azt gondolá, hogy az Ő atyafiai megértik, hogy az Isten az Ő keze által ad nekik szabadulást, de azok nem értették meg." Oda adjuk magunkat egy szükségnek, érzelmeinkben vagyunk, neki megyünk, de vissza kell lépnünk, várunk, Isten végzi a munkáját. Isten elhívása soha nem fog eltűnni, mindig ott marad. a kérdés az, hogy természetben közelítünk vagy a Bevégzett Munkában. Nincs egy test sem ami dicsekedhetne, mert minden Istenről szól. Ő végzi el. Isten áldjon Mindenkit.
Előzmény: Törölt nick (5466)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 5466
Amikor testben vagyunk, akkor emberekre figyelünk. Ha a Bevégzett Munkában vagyok, akkor Istentudatú vagyok, Őróla gondolkodok, és nem érdekel mit gondolnak az emberek. Isten természetében való bizalom.
Előzmény: Törölt nick (5465)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 5465
Új prédikációt kezdek. Hogyan érzékeljük, hogyan ismerjük fel, hogyan határozzuk meg a Bevégzett Munkát? Válasz: I.Kor.1:29- "Hogy ne dicsekedjék Őelőtte egy test sem."II.Pt.3:18-"Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké."
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.30 0 0 5464
Jaj Istenem nem a moderátorra gondoltam hanem a hitetlen Istentagadó fórumozóra aki úgy látszik megfutamodott !
Előzmény: Aventinus (5463)
Aventinus Creative Commons License 2007.10.30 0 0 5463

Bizony, szomorú sorsa ez a moderátoroknak.
Előzmény: Törölt nick (5462)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.30 0 0 5462
Örök kárhozat lessz osztályrésze, a kénköves pokol tüzében már bánhatja büneit !
Előzmény: Törölt nick (5461)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.30 0 0 5461
Átvilágítják. :)
Előzmény: Törölt nick (5460)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.30 0 0 5460
Imátkozzunk, hogy az Úr világositsa meg a moderátort !
Előzmény: Törölt nick (5459)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 5459

Ez a moderátortól függ. Remélem Isten megvilágosítja a moderátor agyát. :)

Előzmény: Törölt nick (5458)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 5458
Majd megveri az Isten de addig is ki kellene tiltani !
Előzmény: Törölt nick (5457)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 5457
És ő akar támadni engem. Olyan mint egy támadó gép, semmi emberi nincs benne.
Előzmény: Törölt nick (5456)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 5456
Ez a tudatlan Hampu meg azt mondja, hogy nincs is Isten vagy ha van akkor gonosz és nem imádni való.
Előzmény: Törölt nick (5455)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 5455
Nem "kell" imádni. Ennek szívből kell jönnie. És ha szívből jön, akkor már mindent értünk. Azt is hogy miért tesszük az imádatot.
Előzmény: Törölt nick (5454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!