Avagy Sundevall-futóegér.
Nemrégiben egy csodálatos faj érkezett Magyarországra, mely annyira kedves, okos és szeretetreméltó, hogy öröm tudni, hogy hozzánk is tartozik egy.
Remélem, elterjed ez a futóegér fajta is.
Nos adtam tegnap este két tücsköt nekik... Crazy, nem azt mondtad, hogy nekiesnek és széttépik? Hát nem... Betettem az egyik, előhütött, ergo álmos tücsköt, mellé Dagit. Dagi átsétált a tücskön, ráült, a tücsi frászban pattogott előle, ő időnként felnézett: mi ez az izé, és minek??? Mikor meguntam, beraktam mellé Kisvacakot, hátha. Ő rájött, hogy ezzel valamit kezdeni kell, és megpróbálta megfogni - egyszer se sikerült, csak a tücsök lett egyre idegesebb. Egyszer csak Dagi rájött, ez is kaja. Egy gyors mozdulat, tücsinek annyi. Nekiállt befalni, Kisvacak is odament, kapott is pát pofont. Maradt két láb, azt otthagyta, Kisvacak meg benyomatta. Ekkor jött a második tücsi. Üldögélt. Dagi kergetőzött Kisvacakkal. A tücsök frászt kapott tőlük, el akart ugrani, és már ropp, vége is lett. Dagi megette a fejét és otthagyta, de Kisvacakot nem engedte a közelébe. Ekkor Dagit betettük a helyére, Kisvacak boldogan megette a felét, és otthagyta. Visszaraktam őt is, a maradék tücsit is, azóta megették :-)
Kérdezz rá, hátha mennek a nagykerbe Timiék is a héten, akkor megoldva... Emlékeztesd a kiállításra hétvégén, nehogy elfelejtse :-) Ha Krisztát látod, neki is szólhatsz, multkor ugye nem láttuk :-)
Nálunk most szerencsére nincs újabb babaáldás, szünetelnek. :) Kisvacak tesója pedig vasárnap megy Józsihoz. :) Még nem tudom, hogy fogok addig neki ketrecet szerezni. :S Tudod, megkért....sztem kap egyet külcsön. :D
Piszok Dagi! Kézhez szoktatnám a kicsit, hosszában félbevágtam pár tökmagot. Adok egyet a Daginak, amig eszik, a cél, Kisvacak is megkapja a fél tökmagját. Erre ovatoskodva szimatol, rááll a kezemre, nézdegél, majd ovatosan megfogja a szájával a tökmagot... Erre odarongyol Dagi, ellöki, és kicibálja a szájából. Mivel tökmagot mindegyik csak kézből kap (nagyon kevés van a kajájukban), és Dagi eddig nem akarta onnan elvenni, nem gondoltam, hogy ennyire erőszakosan enné...
Szal Kisvacak ki, és ugy adtam neki 1-2 felet, igy nem vették el tőle :-)
Ennek a tálnak mostanra cca a kétharmada homok... Merthogy heti egyszer - most már kétszerannyit :-P - belerakom a kaját (ezt a cserépizét láttad szerintem, mikor voltatok vásárolni), mire nagyjából fél óra mulva a kétharmada homok, a többit elásták... No ezt eszik. Ha nagyon eltünik, és láthatóan nagyon éhes volt, akkor tettem utána, különben nem. Én nem tejfölös dobozból öntöm a kaját, saját félig csukott markomat használom adagolónak :-P
Naponta is próbáltam kaját adni, de annyit beraktározott, hogy folyton evett, igy maradt a heti egyszeri... Gondolhatod, hogy mikor megjöttek, első dolgom volt berakni egy nagy kazal kaját, nem tudtam, mit szól, hogy a kicsi beleeszik a tányérjába. Azóta hálistennek kiderült, hogy semmit :-DDDD
Az életben rá nem jövök, mennyit kéne nekik berakni, hogy elfogyjon. Büfé is folyton spájzol, az eredményt láttad, mindkét irányban akkora, mint a fene :-D
Egyáltalában nem szegény, viszont alapon egy került hozzám, mert ilyen még nem járt nálam, nem tudtam, hogy tudom ellátni...
Viszont most itt van már a tesója, Kisvacak, őkelme meg levetette elegáncsos nevét, és egyszerüen csak Dagi néven fut :-) Itt van róluk pár kép, remélem, nem csuszik el a kép :-)
Enyémek tegnap kijöttek a házikóból, és a tetején pihengettek. :) 2-t láttam kint. Kerestem a harmadikat, de nem lehet rendesen belátni a házba, Korall és Kagyló folyton "eltömik" magukkal a bejáratokat :P
Kaptak tegnap tücsit kézből. Nagyon örültek neki :) A kicsik közül az egyik odajött, megnézte a tücsköt: tücsi megmozdult, crassi ugrott...de akkorát, hogy majdnem beverte a fejét a másik oldalon! :D Kis hülyék ^.^
Jaaaaaj! Naspolyának már nagyon nagy a hasa... nálunk volt már 8 kölyök is! 4 alatti alom nem is volt... Nasi most gyönyörű, kövér, fénylik a szőre és baromi jól néz ki!
Hát igen a Fn nagyon drága de ez a keti most egyáltalán nem dráge ennyiért nagykerben sem kapsz ekkora ketrecet nemhogy az állati fincsin.... Hidd el hogy 2-3x akkorák lesznek mer nem csak hosszában nagyobbak hanem széltében és magasságban is:D
Igen társas lények nyugodtan lehet 2 vagy több egynemű egeret tartani együtt csak a helyet kell megteremteni mert kb 40x80 cm alapterületű terkó vagy Deguknak való ketrec kell nekik... Most láttam a Fressnapfban van egy zsír jó keti leakciózva azt érdemes is lenne megvenni annyiért abban még 4-5 crassi is elférne...
kb 2-3x nagyobbak mint a mongik.. 17-19 cm a teshosszuk farok nélkül és a súlyuk 150-200 g Nálam most lesznek kölykökkb 1 héten belül Naspolyának már nagyon nagy a hasa...