Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2008.04.01 0 0 73
Nos adtam tegnap este két tücsköt nekik... Crazy, nem azt mondtad, hogy nekiesnek és széttépik?
Hát nem...
Betettem az egyik, előhütött, ergo álmos tücsköt, mellé Dagit. Dagi átsétált a tücskön, ráült, a tücsi frászban pattogott előle, ő időnként felnézett: mi ez az izé, és minek??? Mikor meguntam, beraktam mellé Kisvacakot, hátha. Ő rájött, hogy ezzel valamit kezdeni kell, és megpróbálta megfogni - egyszer se sikerült, csak a tücsök lett egyre idegesebb. Egyszer csak Dagi rájött, ez is kaja. Egy gyors mozdulat, tücsinek annyi. Nekiállt befalni, Kisvacak is odament, kapott is pát pofont. Maradt két láb, azt otthagyta, Kisvacak meg benyomatta. Ekkor jött a második tücsi. Üldögélt. Dagi kergetőzött Kisvacakkal. A tücsök frászt kapott tőlük, el akart ugrani, és már ropp, vége is lett. Dagi megette a fejét és otthagyta, de Kisvacakot nem engedte a közelébe. Ekkor Dagit betettük a helyére, Kisvacak boldogan megette a felét, és otthagyta. Visszaraktam őt is, a maradék tücsit is, azóta megették :-)
Vegetable Creative Commons License 2008.03.26 0 0 72

Kérdezz rá, hátha mennek a nagykerbe Timiék is a héten, akkor megoldva... Emlékeztesd a kiállításra hétvégén, nehogy elfelejtse :-) Ha Krisztát látod, neki is szólhatsz, multkor ugye nem láttuk :-)

Előzmény: Crazyworld (71)
Crazyworld Creative Commons License 2008.03.26 0 0 71
Hogyne lenne! :D

Nálunk most szerencsére nincs újabb babaáldás, szünetelnek. :) Kisvacak tesója pedig vasárnap megy Józsihoz. :) Még nem tudom, hogy fogok addig neki ketrecet szerezni. :S Tudod, megkért....sztem kap egyet külcsön. :D
Előzmény: Vegetable (70)
Vegetable Creative Commons License 2008.03.26 0 0 70

Hahó! Van itt valaki?

Ha igen, akkor kihasználva Dagi féltékenységét, mostra mindkettő összehasonlithatatlanul bujósabb lett, mint mondjuk egy hónapja :-)

Vegetable Creative Commons License 2008.03.17 0 0 69

Piszok Dagi! Kézhez szoktatnám a kicsit, hosszában félbevágtam pár tökmagot. Adok egyet a Daginak, amig eszik, a cél, Kisvacak is megkapja a fél tökmagját. Erre ovatoskodva szimatol, rááll a kezemre, nézdegél, majd ovatosan megfogja a szájával a tökmagot... Erre odarongyol Dagi, ellöki, és kicibálja a szájából. Mivel tökmagot mindegyik csak kézből kap (nagyon kevés van a kajájukban), és Dagi eddig nem akarta onnan elvenni, nem gondoltam, hogy ennyire erőszakosan enné...

Szal Kisvacak ki, és ugy adtam neki 1-2 felet, igy nem vették el tőle :-)

Sweeney Todd Creative Commons License 2008.03.16 0 0 68
nálam a mongik is ennyit kapnak. kb 5 nap alatt fogy el, aztán újratöltök.
Előzmény: Crazyworld (66)
Vegetable Creative Commons License 2008.03.13 0 0 67

Nem én csodálkozom, te csodálkoztál :-PPPP

Ennek a tálnak mostanra cca a kétharmada homok... Merthogy heti egyszer - most már kétszerannyit :-P - belerakom a kaját (ezt a cserépizét láttad szerintem, mikor voltatok vásárolni), mire nagyjából fél óra mulva a kétharmada homok, a többit elásták... No ezt eszik. Ha nagyon eltünik, és láthatóan nagyon éhes volt, akkor tettem utána, különben nem. Én nem tejfölös dobozból öntöm a kaját, saját félig csukott markomat használom adagolónak :-P

Naponta is próbáltam kaját adni, de annyit beraktározott, hogy folyton evett, igy maradt a heti egyszeri... Gondolhatod, hogy mikor megjöttek, első dolgom volt berakni egy nagy kazal kaját, nem tudtam, mit szól, hogy a kicsi beleeszik a tányérjába. Azóta hálistennek kiderült, hogy semmit :-DDDD

Az életben rá nem jövök, mennyit kéne nekik berakni, hogy elfogyjon. Büfé is folyton spájzol, az eredményt láttad, mindkét irányban akkora, mint a fene :-D

Előzmény: Crazyworld (66)
Crazyworld Creative Commons License 2008.03.13 0 0 66
Tényleg ennyi zaba van elõttük? :D És csodálkozol, hogy Dagi ennyire dagi!!?? :D:D:D
Előzmény: Vegetable (64)
Vegetable Creative Commons License 2008.03.12 0 0 65
Valóban a háztetőn futkos... Dagi háza tetején, de már beletörődött :-D
Előzmény: Crazyworld (62)
Vegetable Creative Commons License 2008.03.12 0 0 64

Egyáltalában nem szegény, viszont alapon egy került hozzám, mert ilyen még nem járt nálam, nem tudtam, hogy tudom ellátni... 

Viszont most itt van már a tesója, Kisvacak, őkelme meg levetette elegáncsos nevét, és egyszerüen csak Dagi néven fut :-) Itt van róluk pár kép, remélem, nem csuszik el a kép :-)

Dagi:

Kisvacak:

Kettesben :-)

Előzmény: búgocsiga (46)
Crazyworld Creative Commons License 2008.02.16 0 0 63

Kagyló és Korall, a szülők

bal oldalon a két rosszcsont. :)

Az egyik bébi, mögötte a másik...mintha ugyan annak a feneke lenne! :D:D

Korall figyel

És az egyik újonc.. :) 3an vannak. :P

Crazyworld Creative Commons License 2008.02.09 0 0 62

Enyémek tegnap kijöttek a házikóból, és a tetején pihengettek. :) 2-t láttam kint. Kerestem a harmadikat, de nem lehet rendesen belátni a házba, Korall és Kagyló folyton "eltömik" magukkal a bejáratokat :P

Kaptak tegnap tücsit kézből. Nagyon örültek neki :) A kicsik közül az egyik odajött, megnézte a tücsköt: tücsi megmozdult, crassi ugrott...de akkorát, hogy majdnem beverte a fejét a másik oldalon! :D Kis hülyék ^.^

Előzmény: Indumiel (61)
Indumiel Creative Commons License 2008.02.06 0 0 61
Ugyanolyan kis gumicukrok mint a kismongik... de nem akarom őket zavargászni amíg ilyen picikék...
Előzmény: búgocsiga (60)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.06 0 0 60
képet!
Előzmény: Indumiel (59)
Indumiel Creative Commons License 2008.02.05 0 0 59
Megszülettek!
7 kisbabó szopizik az oduban :D
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.04 0 0 58
hát ha tőled vannak, akkor megnőnek azok 25 centisre is, mint az óriás mongik. :)
Előzmény: poszmete (55)
Indumiel Creative Commons License 2008.02.02 0 0 57
Én 17-19 cm-t írtam:D +farok
Előzmény: búgocsiga (56)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.02 0 0 56
ok, csak akkor biztos nem 15 centisek.
Előzmény: poszmete (55)
poszmete Creative Commons License 2008.02.02 0 0 55
Hidd el, tényleg 2x akkorák, mint egy kifejlett, nagy, tőlem származó mongi! (: Egy hobbimonginál meg legalább 3-4x nagyobbak.
Előzmény: búgocsiga (51)
Indumiel Creative Commons License 2008.02.02 0 0 54
Jaaaaaj!
Naspolyának már nagyon nagy a hasa... nálunk volt már 8 kölyök is! 4 alatti alom nem is volt...
Nasi most gyönyörű, kövér, fénylik a szőre és baromi jól néz ki!
Indumiel Creative Commons License 2008.02.02 0 0 53
Hát igen a Fn nagyon drága de ez a keti most egyáltalán nem dráge ennyiért nagykerben sem kapsz ekkora ketrecet nemhogy az állati fincsin....
Hidd el hogy 2-3x akkorák lesznek mer nem csak hosszában nagyobbak hanem széltében és magasságban is:D
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.02 0 0 52
fn iszonyú drága! az allati-fincsiről szoktam ketreceket venni. lényegesen olcsóbb.
Előzmény: Indumiel (48)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.02 0 0 51

17 cmsek? poszitól szerzett cini(k) 3 hónaposan 15 centi!

h lenne 2x nagyobb? egy mongól átlagosan megvan 12-13 centi.

Előzmény: Indumiel (47)
Crazyworld Creative Commons License 2008.02.01 0 0 50
Nálam már vannak! :) Ha jól leskelődtem, 3 baba.
Előzmény: Indumiel (47)
Indumiel Creative Commons License 2008.02.01 0 0 49
Ha esetleg vkit érdekelne kiscrassus akkor az eletfatenyeszet@mailbox.hu-n tud elérni...
Indumiel Creative Commons License 2008.02.01 0 0 48
Igen társas lények nyugodtan lehet 2 vagy több egynemű egeret tartani együtt csak a helyet kell megteremteni mert kb 40x80 cm alapterületű terkó vagy Deguknak való ketrec kell nekik... Most láttam a Fressnapfban van egy zsír jó keti leakciózva azt érdemes is lenne megvenni annyiért abban még 4-5 crassi is elférne...
Előzmény: búgocsiga (46)
Indumiel Creative Commons License 2008.02.01 0 0 47
kb 2-3x nagyobbak mint a mongik.. 17-19 cm a teshosszuk farok nélkül és a súlyuk 150-200 g
Nálam most lesznek kölykökkb 1 héten belül Naspolyának már nagyon nagy a hasa...
Előzmény: búgocsiga (43)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.01 0 0 46
egyedül van szegény? ők társas lények, nem?
Előzmény: Vegetable (42)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.01 0 0 45
mennyivel nagyobbak mint a mongik?
Előzmény: Indumiel (41)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.01 0 0 44
simán megfogom a lisztkukacot, semmilyen állattól sem undorodom.
Előzmény: Vegetable (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!