A "piréz" a fantázia terméke, ilyen népcsoport a valóságban nincs. Mégis: a magyarok többsége határozottan ellenzi a "pirézek" betelepülését az országba - akárcsak az arabok, a kínaiak vagy a románok befogadását. Magyarországon a felmérések szerint erősödött az idegenellenesség
nem rajtunk mult, hogy a tuzvonalba kerultunk. egyszeruen a torok bir es a habsburgok katonai akcioradiusza itt metszette egymast, itt alakult ki a dinamikus egyensuly a ket szuperhatalom kozt.
hasonlokeppen botorsag szubjektiv tenyezokkel magyarazni a nemzetisegek kiszakadasi es anyaorszaghoz vako csatlakozasi torekveseit. ez tortenelmi szuksegszeruseg.
Anyámék elvittek kiskoromban a szülőföldemről, és túléltem. Elvették a tulajodnomat (erőszakkal, fenyegetéssel, csellel), és túléltem. Túl vagyok ezeken, de látom te még az anyagiasság terheit viseled. Szép út áll előtted, csak sajnos mindent el kell veszítened, hogy minden a tiéd lehessen.:)
Részben. Mohács előtt békét akart a török, de mi basztunk rá, megszívtuk, kihaltak a tájak, idegenek jöttek a magyarok helyére. Tessék. Bővebben majd később.
Nagy furcsaságot mondtál ezzel, ha történelmileg nézzük a dolgot.
Én bemegyek a házadba, kibaszlak mint macskát, lakóhelyiségeidben a családommal berendezkedek, ....téged pereputtyostól kiüldözlek az istállóba, aztán 2 év mulva már sikerrel elhiresztelem, hogy pofátlanul ott kasmatolsz az ÉN istállómban, és ezzel zavarod az otthonom békéjét.
Történelmi tapasztalat inkább az, hogy a felelőtlen magyarkodástól kisebb lesz az ország. A bevándorlásnak ehhez semmi köze, a bevándorlók általában csak a faszkodást adják vissza. Ez van.
Beszelsz hulyeseget, Erdelyben a magyarok oslakosok.
Egyebkent meg senkinek a kiuldozeset nem tamogatom, aki nem szolgal ra, de a bevandorlassal nem lehet jatszani! Ez torteneti tapasztalat, igy vesztettuk el az orszag 2/3 reszet.
A faszt, beszelsz hulyesegeket. Semmi gondom nem lenne azzal, ha elne ebben az orszagban 2x ennyi magyar. Onmagaban 2x annyi ember nem jelenti azt , hogy kevesebb jut, ez nonszensz. De idegenek ne jojjenek, mert elveszik az orszagunkat, vagyonunkat, es elnyomnak minket, mint a romanok Erdelyben.
Tehát nincsen semmilyen genetikai hibája a világ egyetlen népének sem. Viszont mindnek megvan a maga helye a világban. És nem mindnek pont ITT a helye.
CSakhát ebben az estben a fidesz lett beleszoritva az engedményekbe! Eredetileg az volt a kérés - fül és szemtanuként állitom! - hogy státusztörvényben igazolja a magyar állam, hogy a ht-iak is magyarok! Erről adandó okirta lett volna a magyar Igazolvány! OK, ezután kezdtek jönni az akkori ellenzékiek a farbákkal: így nemzetközi vélemény, úgy mit szólnak a szomszédok, mig lett kedvezménytörvény, amelyben már nem a szimbólika volt a lényeg, hanem a kedvezmények, amelyeket aztrán szépen ki is heréltek! Patrubányiék akciója már az állampolgárságot lovagolta meg, mig a koala a nyugdijra, egészségügyi szolgáltatásokra hivatkozva győzködte a saját fajtájával szembeni xenofóbokat a nemre!
Megértem az érzéseiket, de nem osztom. Hiba volt elvárásokat támasztani a nemzet többi tagjával szemben. Ezt is írtam akkor: "a nemzeti érzéshez nem kötődhetnek elvárások, mivel az egy egyoldalú "szeretem a nemzetem" típusú érzés, ezért tőlem se várjon el senki semmit, főleg ne erkölcsi-morális alapon".
Csak annyit hibádzik, hogy azok akiken lehetett volna vele segiteni, másképpen látták! Egyrészt úgy érezték, hogy az anyaországiak megtagadták őket, másrészt az anyagi oldallal való riogatás teljesen felesleges és aljas volt (tekintve, hogy már készültek pl. a TB egyezmény átalakitására Romániával!).
De a magyarok is voltak elnyomók, nemcsak elnyomottak. A fejlett nyugat megtanította a harmadik világot az elnyomás és terrorizálás műfajára. Így jártak és így jártunk! Ezért sincsenek bálványaim, majd pont azoknak a szobrát fogom koszorúzni, akik jól elbaszták a "szép, új világot".