Keresés

Részletes keresés

SoMa Creative Commons License 2007.02.21 0 0 10

High-End- ről volt szó...

És aki csak a sercegést hallja külömbségként a vinyl és a CD-SACD közt, az meg is érdemli.

Előzmény: Törölt nick (7)
Gambi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 9
Kedves Péter!

Engedd meg, hogy tényleg a legnagyobb tiszteletem mellett megjegyezzem, hogy a Denon, az Onkyo és a B+W nem high end márkák. Az Onkyo és a Denon hifi, a B+W kis jóindulattal már audiofil. Mindegyik fantasztikusan jó komponens, nem arról van szó, de nem high end. Attól még, hogy a magyar high end showra kivisznek Denont is vagy Marantzot, ezek még nem lesznek high end márkák.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 8
"Kik legtöbben? "

Tiesto, Deep Dish stb.. Csak a legnagyobb nevek...

Sőtt elárulom, hogy már a cd sem dív, mert laptopról Live akt-eznek!

A legcsúcsabb pedig Deep Dish formációhoz köthető. Úgy játszanak egy buliban, hogy ők közben a világ másik felén vannak!!! Ez van sajna...
Előzmény: leitnor (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 7
Belemehetünk, mert szinte minden high-end show-n ott vagyok. Van itthon egy Denon rendszerem is egyebek mellett. Tesómnak Onkyo + B-W 801 rendszere zümmög.Sajnos a bakelit(már rég nem abból van) porososodását nem tudod megakadályozni és eléggé lecsökkenti a kihegyezett fülek érzékenységét a recsegés...
Előzmény: Gambi (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 6
Hidd el, hogy a legtöbben már cd ről zenélnek. Én is bakelit párti vagyok, de sajnos EZ a helyzet. Ha már a leghíresebb Dj-k cds ről nyomják akkor baj van, és ez a helyzet.
Előzmény: leitnor (4)
Gambi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 5
Ez meg nem igaz. SACD -ről hallgatják a zenét.

Belemenjünk részletesen? Látogass ki egy high-end showra bárhol a világon (nem hifi, nem audiofil: high-end), és számold össze a demózó rendszereken az SACD lejátszók és a lemezjátszók számát. Meglepő lesz az eredmény.

A DJ résszel sem értek egyet, CD-ről is sokan nyomják, de még mindig a bakelitlemez a referencia.

Egyébként nem itthon, de (saját tapasztalat) a nagyobb londoni zeneáruházakban, ami kb. akkora, mint nálunk egy Tesco, szinte minden kapható bakeliten is. Az újonnan megjelenő pop zenekarok közül is.
Előzmény: Törölt nick (3)
leitnor Creative Commons License 2007.02.21 0 0 4
A legtöbben már DJ cd játszóról játszanak.

Kik legtöbben? Egy Motte vagy egy Sterbinszky mai napig bakelitet használ (szemtanúja voltam). Én most nem a tucatdídzséről beszélek, hanem az igényesekről, azok bakelitet használnak.
Nyilván tíz év múlva sem az fog filmes géppel fotózni, akinek már most nem esik ki a kezéből a digitális. 10-20 év múlva az fog filmesre lövöldözni, aki már most is rendszeresen használja a celluloid tekercseket.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 3
"a DJ munkájukhoz is ezt használják,"

A legtöbben már DJ cd játszóról játszanak.

" az elhivatott high-end zenerajongók CD-ről hallani sem akarnak."

Ez meg nem igaz. SACD -ről hallgatják a zenét.
Előzmény: Gambi (2)
Gambi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 2
lehet, hogy rossz a példa

A példa rendkívül találó és jó mert:
- a mai napig sok albumot adnak ki bakeliten,
- a DJ munkájukhoz is ezt használják,
- az elhivatott high-end zenerajongók CD-ről hallani sem akarnak.

Tényleg valahogy így van (lesz) ez a filmmel is. Legalábbis egy jó darabig még biztosan.
Előzmény: leitnor (1)
leitnor Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1
Szerintem lesz.
Bár kétségtelen tény, hogy kuriózumnak fog számítani, de nem fog meghalni. (lehet, hogy rossz a példa, de) A bakelitlemez is már rég kihalt a háztartásokból, de nagyon sok DJ a mai napig használja. Nyilván sokkal kevesebb helyen lehet majd sokkal kisebb választékból vásárolni, de szerintem Fuji Neopant vagy Velviát lehet 10 év múlva is kapni.
Előzmény: VULCAN (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 0
Vegyél 5D-t és jó lesz ott is.
Előzmény: VULCAN (-)
VULCAN Creative Commons License 2007.02.21 0 0 topiknyitó
Vajon lesz még 10 év múlva film?
Szerinten nem.
Sajnos.

Érdemes még beruházni/fejleszteni a filmes cuccot? Pl.: 20mm-es obi a filmes gépen nagyon jó nagylátószögű, addig digitálison semmi extra a maga 30-32mm-vel.

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!