Mi vagyunk a szabad akarat, Isten a szabad akarta, mi vagyunk Isten. De ki vagy te?
Mivel azonosítod magad? A testeddel? Melyik testeddel? Tested minden pillanatban változik. Melyik az igazi? A testednek millió sejtje van, ami állandóan pusztul és keletkezik. Melyik vagy Te? Ki az a TE? Hol vannak a határaid? A bőrödnél? A gondolataiddal mi újság? Az is Te vagy? A gondolataid is vége térnek a tested határvonalánál? Ha nem, és ha a gondolataid a sajátod, akkor a saját gondolataidnak hol a határa? Na, erre válaszolj!
Ééértem. Vagyis felétek a habada : "ez egy igen jó filozófiai felvetés, de én nem értem a kérdést és nem is igazán érdekel, mivel úgysem tudnék rá válaszolni".
Mi vagyunk a szabad akarat, Isten a szabad akarta, mi vagyunk Isten. De ki vagy te?
Mivel azonosítod magad? A testeddel? Melyik testeddel? Tested minden pillanatban változik. Melyik az igazi? A testednek millió sejtje van, ami állandóan pusztul és keletkezik. Melyik vagy Te? Ki az a TE? Hol vannak a határaid? A bőrödnél? A gondolataiddal mi újság? Az is Te vagy? A gondolataid is vége térnek a tested határvonalánál? Ha nem, és ha a gondolataid a sajátod, akkor a saját gondolataidnak hol a határa? Na, erre válaszolj!
Hol itt a sötétség? Ha te sötétnek tartod xy hozzászólását, akkor ebben te is közreműködsz, mivel reagálsz rá. Szerintem nincs itt sötétség, csak vita, nézeteltérés. Ez pedig helyénvaló. Szóval, ha beszélgettek egymással, akkor részeivé váltok egymásnak. Tehát nem lehetsz csak te világos, ő meg sötét. Egyek vagyunk valahol mindannyian, de legalább is azok, akik egymással látható, olvasható, érezhető kapcsolatban állnak. Emberek vagyunk, és vannak gondolataink, amik nem is mindig csak a saját gondolataink. Mert ugye a gondolat az szabad, olyan, mint az energia, mely nem tűnik el. Szóval én csak világosságot látok, és a örülök, hogy legalább ebben a topikban vannak olyan szellemiséget képviselők, akik életükkel, mondandójukkal utat mutatnak más embereknek. Köszönöm.
Basszus propur, olyan jót edzettem... Most frankón érzem magam, a testem, minden porcikám üdvözöl. Szóval, jó minden. Nem érdekel, mit írtam neked. Azt olvasol ki belőle, amit csak akarsz. Ez szíved joga, én nem ítéllek el emiatt. Jól érzem magam, más nem számít. Ha jól érzem magam, téged is szeretlek, és még mindent, ami átjárja illuzórikus világom.
Szóval, élvezem az életet, köztük a Ti Isteneteket is...
Comenius, a híres cseh pedagógus így írta le az igaz keresztények Istenhez való viszonyát: "Ó, Isten fiainak boldog a szolgasága; elképzelni sem lehet annál nagyobb szabadságot, mint hogy az ember Isten igáját veszi magára, hogy minden egyéb köteléktől megszabaduljon. ", világ adta boldogtalan szabadság! Nem lehet annál nagyobb rabszolgaság, mint hogy az ember Istennel nem törődve nyomorult módon más egyebektől engedi magát leigázni, azaz behódol olyan teremtett dolgoknak, amelyeken uralkodnia kellene, s dacol Istennel, akinek engedelmességgel tartozik. Ó, halandók, értsük meg, hogy csak egy, egyetlenegy lény van felettünk, a mi teremtő Urunk és majdan bíránk: egyedül neki van hatalma nekünk parancsolni, de nem úgy parancsol, mint rabszolgáknak, hanem gyermekeiként szólít engedelmességre, azt akarván, hogy engedelmeskedve is szabadok és kötetlenek legyünk. Bizonyos, hogy Krisztust szolgálni annyi, mint uralkodni. Mert nagyobb dicsőség Isten jobbágyának lenni, mint az egész világ egyeduralkodójának
Jer.18:2Kelj fel és menj le a fazekasnak házába, és ott közlöm veled az én beszédeimet!3Lemenék azért a fazekas házába, és ímé ő edényt készít vala a korongon.4És elromla az edény, a melyet ő készít vala [és a mely] mint agyag volt a fazekas kezében, és azonnal más edényt készíte belőle, a mint a fazekas jobbnak látta megkészíteni.5És szóla az Úr nékem, mondván:6Vajjon nem cselekedtem-é veletek úgy, mint ez a fazekas, oh Izráel háza? ezt mondja az Úr. Ímé, mint az agyag a fazekas kezében, olyanok vagytok ti az én kezemben, oh Izráel háza!7Hogyha szólok egy nép ellen és ország ellen, hogy kigyomlálom, megrontom és elvesztem:8De megtér az a nép az ő gonoszságából, a mely ellen szólottam: én is megbánom a gonoszt, a melyet rajta véghezvinni gondoltam.9És hogyha szólok a nép felől és ország felől, hogy felépítem, beültetem;10De a gonoszt cselekszi előttem, és nem hallgat az én szómra: akkor megbánom a jót, a melylyel vele jót tenni akartam.
Isten cselekedete az ember (nép) döntésétől függ.
Másik íge:
Mt.25:41Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Embereknek Isten eleve nem készített kárhozatot hiszen Krisztus áldozata mindenkire érvényes.( Sajnos sokan visszautasítják és kárhozatra jutnak)
Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít. Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene? Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel? Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így? Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?