Keresés

Részletes keresés

Mono SE Creative Commons License 2018.09.18 -1 1 265

így jártál, b+! ;ĐĐĐĐ

Előzmény: btamas70 (263)
phammill Creative Commons License 2018.09.18 -1 1 264

A kérdésemre válaszolj légyszives, thx.

Előzmény: btamas70 (263)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.18 -1 2 263

Ez 1db szubjektív vélemény. Találkoztam olyanokkal is, akik homlokegyenest mást mondanak róla.

Másrészt: nem az erősítő dolga, és még csak nem is a rendszeré, hogy kellemes legyen, hanem a zenéé. Már amelyiké, hiszen a művészet lehet felkavaró vagy akár elgondolkodtató is. Illetve még sokféle.

Nem eladó, így mások számára tökéletesen érdektelen a hangja, és őszintén szólva, arra sem vagyok rá kíváncsi, hogy -Virág elvtárssal szólva- vadidegen látogatók mit vélnének hallani a süket füleikkel, vagy miket gondolnának róla a tompa agyukkal;o))

Előzmény: phammill (262)
phammill Creative Commons License 2018.09.18 -2 1 262

Dys-cus erősítőjét meghallgattam, nagyon kellemes hangja van.

Az általad gyártott csöves erősítőt mikor lehetne meghallgatni?

Előzmény: btamas70 (256)
dys-cus Creative Commons License 2018.09.18 -1 1 261

Nem pörgök, bár nem tudom mire célzol.

Nem akarlak megbántani, hisz voltál nálam. (Bár ez manapság semmit sem számít, úgy látom.) Szóval olvasd el még ötször, hátha leesik a tantusz. Ha nem, akkor hadjuk a fenébe, igazatok van, mint mindig mindenben.  Hátha nem pörögsz te tovább, mint a ringlispil. Látom, hogy már sem szép, sem jó nem lehetek a köreitekben. A baj csak az, hogy valamit elhisztek, pedig valószínűleg nem is úgy volt, ahogy mondják. No pá!

Ja mégvalamit a többieknek, akik olvassák ezt a fórumot: Itt láthatjátok munkáimat:

https://elektrobarlang.blogspot.com/search/label/diy

Előzmény: AudiJo (257)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.18 -1 2 260

Az ominózus hsz. utolsó mondata túlmegy az ellentmondáson: szakmai tévedés. A klf trafóvas-anyagoknak eltérő a linearitásuk, a permeabilitásuk, a szaturációs jellegük és indukciójuk. Utóbbi azért különösen fontos, mert benne van még az egyszerűsített trafóképletben is. Következésképpen az egyikre kiszámolt tekercselés nem biztos, hogy a másikra optimális. Így akár drasztikusan megváltozhat a trafó torzítása...

Mono SE Creative Commons License 2018.09.18 -2 2 259

"belekeveredsz a saját gondolatmenetedbe"

gondolatmenete??! te melyik topikot olvasod?;)

AudiJo Creative Commons License 2018.09.18 0 0 258

Nem beszéltünk össze btamas-sal, egymástól teljesen függetlenül írtuk, amit írtunk!

AJ

AudiJo Creative Commons License 2018.09.18 0 2 257

dys-cus!

Ezt inkább ne ragozd, láthatóan egyre inkább belekeveredsz a saját gondolatmenetedbe és nem vészed észre azt amit Jolida és én szóvá tettünk!:)))

Ha elfogadnánk azt, hogy a PP magától jó (függetlenül a megvalósítástól, cső készlettől, egyéb alkatrészek minőségétől,stb), akkor elfogadható lenne az is, hogy bármilyen szutyok vasra tekersz kimenő, ha az megfelel a kapcsolás igényelte paramétereknek, akkor az tényleg jó hangú lenne! De ezt épp Te cáfolod a következő hozzászólásaidban!

Azt senki nem vitatta, hogy az SE esetében hogy alakul a kimenő vasának tekintetében az erősítő hangja! Ezen egyedül Te pörögsz, tudjuk azt is, hogy miért, de ez most nem tartozik ide! Kifejezetten a Te állításodat szúrtuk ki és próbáltunk rámutatni az ellentmondásra!

Ennyi a történet és ez teljesen független attól, hogy ki mennyi erősítőt épített, ki mennyi kimenőt tekert!

Nem bíráltuk a PP-t, nem menesztettük mennybe az SE-t, egyszerűen rámutattunk egy logikai ellentmondásra a 243-as beírásodban!

AJ

Előzmény: dys-cus (252)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.18 -1 1 256

"a mélye lesz kevesebb"

"a mélye lesz kevesebb. Hidd el jó baráto, Audijó"

AJ-nak nincs mit elhinnie, hiszen senki sem vitatta (ő főleg nem), hogy egy adott trafótekercselést kisebb permabilitású vassal belemezelve feljebb csúszik az alsó határfrekije. Amorffal speciel lejjebb megy, a 4% Ni-tartalmúét is meghaladó permeabilitásának köszönhetően. De biztos csak véletlenül maradt le a 3. Bode-diagram..))

"szintén EI96-os vas. Ami egyébként nem trafóvas eredetileg."

Mi a lótúró "eredetlileg"? Valami mágnestáblához adott betűkészlet része? :Đ

"Mivel a légréses SE trafóval felépített erősítő a ritka frekvenciákon kezd el veszettül torzítani"

hivatkozott interstage trafód is együtemű (SE) fokozattal meghajtott, légréses trafó. A jófülű kolléga mégsem hallott torzítást. Most akkor hiszel neki, vagy sem?

Ritka frekvencia, ilyet sem hallottam még. Akkor nyilván sűrű is van... :LOL

Kevesebb csacsiságot, ha kérhetném, mert ez így módfelett fárasztó.

Előzmény: dys-cus (252)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.18 -1 1 255

Konkrétan miről mutassak számolást? Bode-diagramot rajzoljak-e mellé, csak neked, csak most?:LOL

Előzmény: dys-cus (254)
dys-cus Creative Commons License 2018.09.18 -2 0 254

Jaj bta! már megint kezded a végeláthatatlan okoskodást? Írjad csak, írjad csak, mutass kísérletek eredményét, vagy méréseket, számolásokat. Vagy esetleg az általad soha el nem készített erősítőd méréseivel is bizonyíthatsz. Persze az ilyen magukat jó képességűeknek  hisző trollok csak dumálnak, de semmit nem hoznak létre. Sok a szöveg, kevés a tehetség. Na told el a bringát te szerencsétlen. Ja! Mondtam már? Mindkettőtöknek X, mivel uncsik vagytok fiúkák.

Előzmény: btamas70 (248)
dys-cus Creative Commons License 2018.09.18 0 0 253

Kétszer tettem fel ugyanazt a fotót. Szóval akkor itt a jóvas:

Trolloknak még a pofa mindig alapállásban. Nagykanizsa mellett is.

dys-cus Creative Commons License 2018.09.18 -2 0 252

a mélye lesz kevesebb. Hidd el jó baráto, Audijó, hogy így van. Meglehetősen sokat kísérleteztem már a vasakkal, meg a tekerési módokkal, akár többet is mint Te, meg a Joli együtt véve. Tudom mit beszélek, csak esetleg ti nem értitek. De hogy lássátok és megértsétek, felteszek ide két egyforma menetszámú kimenőtrafó bode diagramját. Hogy tudjátok, konkrétan mire gondoltam. A szarvas az egy közönséges EI96 mag, ami olasz import. A jó vas az általam használt 4% Ni ötvözetű, szintén EI96-os vas. Ami egyébként nem trafóvas eredetileg. Meg tekertem a Béla amorf, vagy nano, vagy mi a jézus vasára is. Nos arra nem tudtam az elvárásaimnak megfelelő kimenőt készírteni, mivel az is csak egy sima vas, lehet 4 kilences tisztaságú elemi vas. Mivel ismeretlen volt számomra, a saját vasam szerinti menetszámmal tekertem meg. Láss csodát! Nem volt jó basszusa. Mivel a légréses SE trafóval felépített erősítő a ritka frekvenciákon kezd el veszettül torzítani az egyirányú gerjesztés miatt, ezért igen, létezik az, hogy kevesebb basszussal jobban szól az egyszerű erősítő. Lásd az AN hang titkát. Sz@r átvitel alul felül, de tedd a hangfalat a sarokba, lessz basszus, a magasat meg az átlagos zenehallgató úgysem hallja 12-15kHz felett. S állítsd azt, hogy egy bizonyos szint felett már nem kell mérni, úgyis a fül dönti el azt, meg a márka név, hogy mi a HígEnd. Hogy ez mennyire működik, azt az bizonyítja, hogy a Rezső són volt az egyik szobában egy olyan rendszer, aminek a magassugárzói enyhén szólva nem voltak bekötve. Megmértük? a HighEnd rendszer hangfalának -3dB-s szintje 8,5kHz-n volt. Senki sem vette észre. Fetrengtem nevetéstől. Na szóval a két diagram, amit ígértem. A képek neve a felírat is.

A két trollnak meg csönd van. Ugye bta.

Előzmény: AudiJo (249)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.18 0 2 251

Azt mondod, ne etessük?;)

Előzmény: Mono SE (250)
Mono SE Creative Commons License 2018.09.18 -1 2 250

nem tök mindegy, mit mond egy botfülű buherátor?

Előzmény: btamas70 (248)
AudiJo Creative Commons License 2018.09.18 0 1 249

Te csúsztatsz barátom!:)))

Jolida pont Tőled idézett, miszerint "Ha a PP magától jó..."! 

Itt meg már csak müködnek a szutyok vassal?! Márpedig "ha PP magától jó lenne", akkor bármilyen vassal is jó lenne! Viszont ezt épp Te cáfolod!:)))

AJ 

Előzmény: dys-cus (246)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.18 0 2 248

"Max. a mélyátvitelük lesz gyöngébb egy kicsit"

Ha trafóvas és trafóvas között tényleg csak ennyi lenne a különbség...

Előzmény: dys-cus (246)
dys-cus Creative Commons License 2018.09.18 -1 0 247

Ezt a fázishasogatót is letesztelték már, s mondhatom, meglehetősen jónak ítélték. A kollega 5687-anódjába tette. Áttétele 2:1+1. Aszongya jól szól. Én elhiszem neki.

dys-cus Creative Commons License 2018.09.18 -1 0 246

Ne csúsztass Joli! :o) Egyébként meg be is vasalják egyesek szutyokba. Pl Fastron tekercselt vasba, vagy sima 300u-s dinamolemezbe. Lásd a TK trafókat. Mégis működnek. Max. a mélyátvitelük lesz gyöngébb egy kicsit. Azt meg az 40-50 Hz-s hangfalakkal úgysem veszi észre senki. Ja, hogy a fázis torzítás nagy? Se baj, hiszen a kiváló egyszerű erősítők is szenvednek ettől. :o)

Előzmény: Jolida (244)
btamas70 Creative Commons License 2018.09.17 0 2 245

Ez nem lehet kérdés..:Đ

Ennek megfelelően d. maximálisan elégedett a legócóbb kínai vassal lemezelt ellenütemű kimenő hangjával -> a saját erősítőjébe is olyat rakott. Ja, nem.

Előzmény: Jolida (244)
Jolida Creative Commons License 2018.09.17 0 0 244

Ha a PP magától jó, akkor be lehet vasalni akármilyen (szutyok) hálózatiba való vassal? :-p

Na neee...

Előzmény: dys-cus (243)
dys-cus Creative Commons License 2018.09.17 -1 0 243

Ez nem így van. A PP magától jó, nem kell hozzá méregdrága amorf vas. Hál Istennek. Viszont egy gyatra konstrukciót feljavít valamelyest. Mindenesetre a torzítása az SE-nek nem lesz kisebb.

Előzmény: mtibor72 (242)
mtibor72 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 242

Sziasztok!

Egy régi álmom teljesült. Az erősítőm (6L6 pp) saját tekerésű kimenőtrafói lecserélődtek

amorf magos Lundahl-okra. Igaza volt Krizsinek, az amorf mag más dimenzióba emeli az erősítő hangját és ezek szerint ez a pp-re is igaz.

üdv. mtibor72

dys-cus Creative Commons License 2008.09.03 0 0 241
Wazze! Nálam nincs Áfa, TAXFREE környezetben vagyok :o)
Előzmény: csáci (240)
csáci Creative Commons License 2008.09.03 0 0 240
Ja a vámot elfelejtettem meg az ÁFÁ-t is.
spacc Creative Commons License 2008.09.03 0 0 239
... most mit akarsz te skót lelkületű hazafi!  Igy mulat egy magyar ÚR!     :DDDD
Előzmény: Jolida (237)
spacc Creative Commons License 2008.09.03 0 0 238

Fefém.......  nem muxáj segíteni azokat a csúnya spambotokat. Aki meg mindenáron így akarja betenni, mi lenne ha csinálna belőle egy kis képecskét.

Persze lehet önként dalolva is a bitófa alá menni, me' nagy az Isten álatkertye....

Előzmény: _Fefe__ (236)
Jolida Creative Commons License 2008.09.03 0 0 237
Ha neked a 270 USD/darab +szállítás (5 kg. a kettő!!!, tehát valahol 60-70 dollár közötti) +VÁM+ mindennek az ÁFA-ja baráti ár.... :-(
Előzmény: csáci (234)
_Fefe__ Creative Commons License 2008.09.03 0 0 236
Jajj meraztán jönnek a csúnya spambotok és megeszik :)
A legtöbb címre úgyis rászállnak előbb-utóbb, még az ismerőseid címjegyzékéből is kilopják az emiledet. A szűrő viszonylag jó megoldás... azt mégsem lehet, hogy nem barátkozom senkivel, aki Outlook-ot használ :)

Előzmény: spacc (233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!