Leleplező hangfelvétel? Te is csak a zombiknak készült verziót hallottad?
Akkor elárulom, az egész arról szól, hogy meg kell csinálni a reformokat. Azért valamiben igazad van, ez tényleg leleplező, mert hiszen van olyan politikai erő, amelyik ezt egészen mostaniági tagadni próbálta; persze, csak populista politikai szándékkal.
"...aminek már a negyede miatt is lemondott volna..."
A 26 percből 58 másodperc még jobb, azzal tényleg megpróbálták lemondatni. Azért nem árt az eégszet meghallgatni és megérteni. Te nyilván nem akarod, mert tönkretenné az önbecsülésedet. Szíved joga.
"Csak hajszálon múlt, hogy nem a Horn kormány folytatta. Magát akarta volna szívatni? Nevetséges vagy."
Hazudtak volna valami kényelmeset és vagy kényszerültek volna leporolni a Bokros II. csomagot. De mondok egy kíváló példát amin keresztül megérted a mondanivalómban lévő igazságot. A négyes metró alagútjainak megfúrása műszaki szempontokból vizsgálva 2 évbe bőven belefér. A Hornék úgy léptek le hogy bevállalták erre a beruházásra az állami garanciákat. A FIDESZ-nek források híjján esélye sem volt arra hogy ezt a beruházást megfinanszírozza és ezért azt törölte. Persze a baloldal folyamatosan verte orbánék kormányzati ciklusa alatt a mellét, hogy ez mekkora mocsokság aztán buktak Orbánék és mégsem készült el az előző szoci ciklusban a négyes metró és lassan lefut a szocik II. ciklusának első éve és ha méterben kellene kifejezni a fúrópajzsok mögötti eredményeket, akkor az a nemiszervemnél nem sokkal hosszabnak ítélhető. Szóval valahogy így csinálták volna.
A nyugdíj rendszer finanszírozása lehetetlen feladattá fog válni 2012-re, mert fogyó nemzet vagyunk egy elcseszett rokkantnyugdijas rendszerrel. A társadalomban nincsenek olyan gazdasági tartalékok, amelyekből finanszírozni lehetne az egyre emelkedő járulékokon keresztül ezt a dolgot. Ezt kell minden nyugdijasnak tudnia és nem azt hogy az "ojbány hujigány" + a "gyujcsány hazudik és vagy nem".
Nagy megdöbbenéssel olvastam tartalmas hozzászólásaidat! Megdöbbentem, hogy ez az embertípus (juj, lehet, hogy kicsit eltúloztam, mármint azt, hogy ember, de mindegy, ennyit én is tévedhetek!! :)) még létezik!
Kizárólag szoci (neokomcsi, szoclib, ahogy tetszik!) szemüvegen keresztül képes látni és láttatni az elmúlt évek eseményeit! Tegyük félre azt a hibás feltételezést, hogy az egyik oldal csupa jó, a másik pedig csupa rossz döntést hozott. Tegyük félre azt is, hogy melyik oldal lop, mert mindkettő lop, csak nem mindegy, hogy mennyit. A maszop kormányzás ével alatt napi 1 milliárd folyt el különböző csatornákon, a Fidesz idején ez havi egy milliárd! A különbséget tessék kiszámolni!
Az Antall-kormány nagy hibájának azt tartom, hogy nem tett semmit a komcsik hatalomba visszaszivárgása ellen, nem számoltatták el a régi rendszer képviselőit, és nem takarították el őket a húsosfazék közeléből!
A Fidesz-kormány valóban nem fogott a reformokhoz, pedig a gazdság akkor stabil volt. Az tévhit, hogy a Horn kormány intézkedéseinek a hatása lett volna, hiszen a Gyurcsány-csomag 2006 szeptemberében bevezetett intézkedései már októberben éreztették hatásukat!!
De nem baj, neobolsi elbutított barátom, csak nyugodtan gondold azt, amit a pártod akar! Az ébredés számodra még nagyon messze van!
Ez igaz okfejtés, de csak féligazság. A másik legnagyobb probléma, hogy ez a fehérgalléros banda lenyúl minden lóvét, pláne a legnagyobb kasszakulcs is a kezükbe került.
Ha a nyugdíjasok ingyenélők, akkor azért azok, mert az aktívak nem fizetik a járulékokat, csalnak, valós jövedelmüket eltitkolják. Ezért hiányos a nyugdíjkassza.
Szíveskedjetek épp úgy befizetni amit kell, mint annak idején a mostani nyugdíjasok is megtették. A legnagyobb pofátlanság a csalás és aztán ennek folyomány miatt a másikra mutogatni.....
Onnantól fogva hogy a befizetéseid és annak hozadékai nem fedezik a havonta megkapott nyugdijadat, költségvetési szempontból sajnos ingyenélőnek minősülsz, mert nekem ill. a többi adózó által megfizetett járulékokból kell fedezni a különbözetet. Miután erről Te(Ti) nyugdijasok tehettek a legkevésbé, ezért kérlek ne vedd szó szerinti értelmezésként magát az "ingyenélő" kifejezést, mert nem a megtaposásotok volt a célom. :-) Ez egy igen kényes helyzet, amelyre forrásokat már csak úgy tud teremteni a mindenkori kormány, hogy égbe-világba emeli az adózók közterheit. Azzal meg az a baj hogy csökken a versenyképesség az az kinyírjuk vele hosszútávon a nemzetgazdaságot és így a gyermekeink jövőjét is.
Nem kell háború ahhoz, hogy gyarmattá váljon egy ország. Elég ha kreálunk egy nyilvánvalóan szar nyugdijrendszert és azon 15-20 évig nem változtatunk semmit, majd az ennek okán létrejött és széles társadalmi rétegeket magába foglaló nyomorban élő - önállóságtól teljességgel mentes és nemzetnek nevezett - droidokkal már bárki azt csinálja amit akar. :(
Miért nem beszélgetünk inkább a járulékalapról? Azt is az orbánék találták ki? Tudom hogy nem kötelező, de nem én kacsintottam huncut módon oda a lakótelepieknek amikor vagyongyarapodási vizsgálatokat emlegettem azokra akik mégsem emelik a jövedelmeiket erre a szintre.
" törvény a nyugdíjasoknak kifizetett nyugdíjak értékállóságát garantalta az évenkénti fix emeléssel."
Azzal az ordas hibával, hogy nem írta meg hozzá működő formájában a nyugdij reformot ugyanis a nyugdijrendszernek saját lábon kell állnia ahhoz, hogy ne terhelje a költségvetést. A féllábas lépések meg retorziókkall járnak, így törölték a törvényt. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a dolog szándékosan került a törvénybe csak azért hogy szívassák a következő kormányt.
DE ő ostobán megemelte. Addig az ember csak hallott arról hogy létezik, akkor meg a fél ország belecsúszott.
Én pl 33e-t kerestem, ami jó fizunak tűnt, aztán meg ugyanannyi maradt és már minimálbérnek hívták. OV mesterien tud rossz érzéseket kelteni.
A lakáshitelek 6 %-os kamata akkoriban ajándék volt. A főnököm 3lakást is vett a gyerekeinek, meg a nejének, csak úgy , mert különben magánházba laktak. A kereslet miatt az ingatlanára megdupllázódott, és a minimábéresnek még kilátástalanabb az önálló lakásvásárlás, mint előtte.
De a bankok jól jártak. Kivéve az egyszem állami tulajdonú postabankot, mert az képes volt csődbemenni...:)))
"Az sem igaz, hogy nem kezdték el a nyugdíjreformot. "
Elkezdeni elkezdték még a Bokros I. csomagban, de befejezve sosem lett. Ez utóbbi áldatlan állapot felelőssége éppen úgy terheli a szocikat mint ahogyan a FIDESZ-t is.
"Emlékszel az önkéntes magánbiztosítások létrehozására? Nos, ezt az orbán kormány sietve sútba dobta. Még az a szerencse, hogy most újra van. "
ÉN EMLÉKSZEM. És Te? Szerintem a tájékozatlanságod rendkívüli mértéket mutat. Olyan hogy "önkéntes magánbiztosítások" sosem volt. Az önkéntes és kölcsönös nyugdijpénztár ill. a magánnyugdíjpénztár intézményének működése ezzel szemben Hornék óta biztosított és aki fizeti (én is ilyen állatfaj vagyok) annak lesz is ilyen megtakarítása öregségére.
"És ki volt aki kezdte az adakozást a minimálbér többszöri felemelésével, és a lakáshitelek eszméletlen támogatásával, meg a felsóoktatás ingyenessé tételével, és a keretszám megnövelésével?"
A minimálbér évről évre történő emelgetése amióta kitalálták magát a minimálbért mint fogalmat van. Ez nem csak a FIDESZ-re jellemző magatartás.
A lakáshitelek támogatása koránt sem annyira defficites tevékenység, mint amennyire azt vetíteni próbálják sokan. Például "valamiért" olcsóbb a nem támogatott viszont a lakáshitelezésben piacinak nevezett euró és vagy svájci frank alapú hitel. Ha a külföldieknek olcsóbban is megéri, akkor nem gondolom hogy a "támogatás" nem műmájerkedést jelent. Amúgy a hitel nevében is benne van hogy vissza köll fizetni. Ha meg vissza köll fizetni akkor megközelítőleg sem olyan mint a szociálkodás.
Amúgy egyetértek. Az államnak nem szabad ezen a területen sem szerepet vállalnia. Nem ezért tarjuk.
A felsőoktatás ingyenessé tétele a nemzet biztosabb jövőjének ígéretét is jelenti. Ebbe szívesebben invesztálok adót, mint a társadalmilag abszolute inproduktív nyugdijasokba.
"Megyónak azt kellett korrigálni , hogy a min bér emeléssel igazságtalanul összetorlódtak a bérek, és a ....."
Én úgy gondolom hogy eleve hiba amikor ebbe a piaci folyamatba* belenyúl a mindenkori kormány. A Megyó meg osztogatta volna el inkább a saját vagyonát, ha már annyira mindenáron osztogatni akart.
Ha a törvény garantálta az értékállóságot, akkor mért nem fektették olyasmibe a meglévő vagyont Hornék ami értékálló? Mondjuk vehettek volna aranyat is és abba rakhatták volna a nyugdijfedezetet. A legkönnyebb olyan jogszabályi helyet alkotni, amelyel sakkban tartható a következő kormány. A nyugdíj reform Hornék alatt elmaradt, amelynek helyből feladata lett volna a helyzet kezelése. El kell mondanom hogy ez kicsit sem mentesíti FIDESZ-éket az alól, hogy nem lépték meg ezt a reform dolgot, de hogy "elvették" volna az értékállóságot azt egy pillanatig sem gondolom.
"...Még az a komcsi duma! :))))))))) Honnajdt gyött maga? Az állam nem egy végtelenül gazdag nagybácsi, akinek az a feladata, hogy adjon! Az állam feladata a feltételek biztosítása, de több semmi....."
És ki volt aki kezdte az adakozást a minimálbér többszöri felemelésével, és a lakáshitelek eszméletlen támogatásával, meg a felsóoktatás ingyenessé tételével, és a keretszám megnövelésével?
Megyónak azt kellett korrigálni , hogy a min bér emeléssel igazságtalanul összetorlódtak a bérek, és a hiteladással támogatott kölcsönt kapott olyan aki nem volt rászorulva.
Figyelj szőke! Biztosan benne voltál és láttad amit kellett. Láttad a vagonokat megérkezni ukrajnából olyan nevű dunántúli állomások mellékvágányaira, amelyekről azok sem tudnak a mai napig akik éppen nyomoztak utánuk, és ismerted az összes simlist aki ebből zsírosan szedte meg magát. Nahát!
Az olajszőkítési ügyek balos bulik voltak. Ha nem hiszed akkor nézd meg hogy kiknek van a kezében most az olaj és a gáz szakma.
"Tájékozódj. Az a drágaság amelyet a Gyurcsány autópályáinál kifogásolsz azok az orbán alatt készült szerződések alapján lettek finanszírozva. Amit már ez a kormány kötött az már feleannyiba kerül, ill. fog kerülni"
Dehogynem! Amikor az EVÁ-s kulákot (most kisvállakozó a neve) jelöli meg ellenségként gyurcsány, hogy a lakótelepeken lakók és a kisnyugdíjas szavazói szimpátiáját ezzel megszerezze, akkor bizony balról jön, hiszen bújtatottan azt mondja hogy a "minimálbéres vállakozó" adócsaló és Ti azért éltek szarul mert ez így van. Közben mi az igazság? Azért éltek szarul, mert azt is "elkúrta" az utóbbi 4-5 évet a szoci kormány, amit a FIDESZ-nek sem sikerült 2002-ig.
Egyébként ha nincsen kulák akkor nincsen középosztály, nincsenek olyan 2-3 főt foglakoztató kisvállakozások sem ahol gyakorlatilag tevékenykedik az ország majd fele, meg még igen sok minden nincsen de ezzel most nem terhelnélek. Én a foglakozásom folytán is statisztikákból dolgozom így azok a droidok akik zabálják a királyiból és a másik két - most hagy ne mondjam ki hogy kiknek az érdekeiben megnyilatkozó tévéből - feléjük áramló politikai maszlagot, annak szerintem ez a KSH-s adat igencsak megdöbbentő lesz:
"Lehet így is mondani, de a valóság, hogy amit a szemére hánynak, az a társadalomnak juttatott jogos adósága volt az előző kormánynak. Amit a Megyó kormány egyenlített ki. "
Még az a komcsi duma! :))))))))) Honnajdt gyött maga? Az állam nem egy végtelenül gazdag nagybácsi, akinek az a feladata, hogy adjon! Az állam feladata a feltételek biztosítása, de több semmi.
Én csak annyit mondok neked, hogy a nemzetgazdaság igen hasonló a cégek működéséhez és van rálátásom néhány cég működésére 1993-óta. Szóval aranyszabály hogy a cégek a költségeiken élnek. Ebből következik, hogy amikor szar idők jönnek akkor előszőr a költségoldalt kell meghúzni (ezek a gyors intézkedések és vagy válságkezelés), majd törekedni kell arra hogy a meghúzott költségoldalt megtartva növeljük a bevételeket.
Ha a gyurcsányék nem lúzerek lennének akkor a 2007. évi költségvetésnek a költségoldala nem lenne sokkal magasabb az előző évinél. Sőt! Sokkal alacsonyabb lenne. Ezzel szemben csak a bevételoldalt növelték az adókkal és megy egy kis himihumizás is a minisztériumok költségoldala körül, majd a tervezhető többletbevételhez rekord nagyságú költségoldalt kreáltak. Ez nem reform, hanem csak egy kalap szar.
A reformkényszer már a Horn kormányzat alatt is fentállt csak a Bokros csomag I. és a privatizáció igen nagy pénzt borított egyszerre a kölcségvetésbe ahhoz, hogy félretolhassák Bokros Lajossal együtt a II. csomagot is. Ezek annak a problémának a gyökerei amelyek aztán azzal folytatódtak, hogy a hatalomra kerülő Fidesz szart erre a nyilvánvaló tényre. Tehát ha az igazi hibást akarjuk mindenáron megkeresni akkor azt éppenséggel Horn Gyulának hívják, hiszen Ő mondatta le a Bokrost és valószínűleg csak azért, hogy jó gyerek lehessen a tömegek szemében (rendőrök esetében is van jó fiú + rossz fiú amikor vallatják a delikvenst). Persze a politika színpadán ez úgy zajlott, hogy a Bokros Lajos lemondott a Horn meg elfogadta a droidok meg azt mondták a tévé előtt ülve hogy hurrá.
Azt sem lehet mondani hogy semmit nem csináltak Viktorék, mert a Széchenyi-kártya és a támogatott lakáshitel nem éppen a semmi kategória, de tény hogy a Bokros nevével fémjelzett reformok elakadtak a második lépcső* híjján.
Persze ne feledjük, hogy sem Megyót sem pedig gyurcsányt a kutya nem akadályozta abban, hogy ott folytassa ahol az elvtijei 98-ban abbahagyták, dehát nem így lett és most négy-öt év távlatából mutogat a sok droid a zorbánra.
*államigazgatás szerkezetének, a társadalombiztosítási-egészségbiztosítási rendszer korszerűsítése és a nyugdijbiztosítás rendszerének teljes átalakítása