hogy sok magyarországi kisebbségi kettős mércének érzi, hogy a magyarok világraszóló botrányt csinálnak, amikor egy magyar meg egy szerb részeges lumpen összeverekednek egy szabadkai kocsma előtt, s ezt magayrellenes szerb akciónak tüntetik fel, miközben a Rákos-Kádár féle elnyomás meg szüót sem édremel.
Elmész a pichába , hogy ilyen összehasonlitást adsz. Milyen kisebbségi vagy , hogy estleg megmutassam , mi az az atrocitás ?
Nézd, itten egyetlen kisebbség van, amelyet valóban elnyomtak és kifosztottak 1945 után: a német. A többieknek illen szenvedéseken nem kellett átmenniük. Rendkívül szomorú, hogy Magyarország a két kiemelkedően pozitív kisebbségét: a zsidókat és a németeket elpusztította/elüldözte, mert túl a nehezen feledhető morális szempontokon, a zsidók és németek magas munkakultúrája valamint ipari és kereskedelmi készségei és jártassága ma kemény gazdasági előnyt jelentene az ország számára. Dejezitten OFF. Viszont az nem OFF, hogy Magyarországon az utóbbi 20 évben igyekeznek a kisebbségeket identitásuk megőrzésében támogatni.
A környező népek irracionális magyargyűlöletét persze lehet bagatellizálni, de értelme túl sok nincsen, mikor Szlovákiában kormányra kerülhetett pl. egy ilyen söpredék. Meg ez a lumpen kocsmai verekedés szöveged ölég silány demagógia volt. Mit van mit tenni, kellemes további magyarfikázást a sváb kollegával. :-))
"Sváb gyerek meg először félenkebben, majd - miután ráeszmélt, hogy én is kisebbségi vagyok - egyre erősebben szidta amagyarokat."
Rokon lelkek, ha találkoznak. Legközelebb híjjátok meg jozo jozót is. :-))
"Aztán el is mesékte, hogy a magyarok 1945 és 1990 között terrorizálták őt és scaládját,"
Furcsa, az én családomat is terrorizálták a származása miatt és megfosztották minden vagyonától Magyarországon 1945 után, pedig magyarok vagyunk.
A magyarok meg mindent felfújnak, látod, ebben is igazad van. A közismerten lumpen Sütő András is egy kocsmai verekedésben vesztette el a fél szemét, oszt elkezdtünk handabandázni miatta. Hiába, no, ezek a szemét magyarok nem tudják eltanulni a toleranciát a szomszédaiktól. :-)
Nézd, ezt még a szlovákokról is nehéz volna elhinni, hogy ennyire setétek lennének: szlovák őseid vannak, szlovák identitástudatod van, ha álmodból felvernek, akkor is el tudod mondani az összes nagy-morva hallucinációt, ehhez képest tökmindegy, hogy mi az anyanyelved.
:-))) Szegénykém, oszt leájultál a székről, mikor kiderült, hogy van magyar felmenőd is, és nehezebb volt felmosni, mint Imrédy tesvért mijutány megkapta a rossz hírt otthonról.
"a szlovákok is magyarnak tartanak."
Ne tossz már ki velem! :-))))))) Hijjába nyomod a nagymorva ecceregyet, mégsem vagy elég jó szlovák nekik? Hát mit kéne csinyálnod, hogy szlováknak tartsanak? Levágott magyar füleket vinni havonta a hogyishívják slovenska szeánszokra?
Magyarországon születtem, magyar az anyanyelvem, a Magyar Köztársaság állampolgára vagyok, a szüleim magyarnak tartják magukat*, a szlovákok is magyarnak tartanak. Én azt hiszem, hogy pannonszláv vagyok. :-)
*bár anyám azért elmeséli, hogy a dédapja Alsó-Ausztriából költözött Bp-re, és a szülei németül beszéltek egymás között, ha nem akarták, hogy a gyerekek is értsék.
apám nagyszülei meg Békés megyei szlovák gazdálkodók voltak, és az iskolában tanultak meg magyarul.
"Ja, A "Nagy-EU" tagja lesz: Törökországon és Ukrajnán kivűl még Észak-Afrika, Közel-Kelet és a Kaukázus.
:)))))))) Akkor mi benne az EU?"
Miért "Nagy-Magyarország"-ban mi magyar? :-))))"
Ha csak egy hangyányival is intelligensebb lennél, nem írtad volna ezt a párhuzamot. Nekem tetszik. :-)
Ami pedig a kérdésed illeti, az ún. Nagy Magyarországban a lényeg volt magyar. Amióta ezt sikeresen szétzüllesztették, úgy is fest a térség. Különösebb jelentősége egyébként már nincs a dolognak, mert kb száz év múlva a cigányok meg különböző bevándorló csoportok fogják lemeccselni, hogy kié lesz a Kárpát medence. Addig is a szomszéd népeknek természetesen elidegeníthetetlen joga, hogy gyűlöljék a magyarokat. Más teljesítményre úgy sem nagyon képesek.
Még az EU-val kapcsolatban, mert többször is felmerült a topicban: Kár volna nem észrevenni, hogy a nagy európai összeborulás nem lesz hosszúéletű. Ajrópa sajnálatos módon megy a szemétbe. Vele együtt mi is.