Keresés

Részletes keresés

TaXiN Creative Commons License 2007.01.08 0 0 56
Nem értem. Most akkor mi a nem?

A trendet az 1931-es iskolai lövöldözéssel indítom és a valószínűséget a mindenkori diákok számához viszonyítom, vagy mindezt kihagyom, mert kellemetlen a prekoncepció szempontjából?
Előzmény: A falu Bikája (51)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 55

A probléma gyökere legtöbbször otthon van, de ezt a szülő sosem ismeri el. Inkább ráfogja, hogy a szemét játékok miatt van minden.

Persze megértem, hogy nehéz elismerni, hogy a nevelésük csődöt mondott, és egy pszichopatát szabadítottak a világra, de attól ez még így van.

Előzmény: mb3rgyulolo (54)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 54

Teljesen igazad van.

Amerikában erre tényleg sok példa van.

Adott egy degenerált közösség, ahol nagyon elvont, és életidegen értékek alapján lehet valaki "jó fej". A losereket meg ott alázzák meg ahol csak tudják, testileg, lelkileg, folyamatosan. Az egyik ilyen évek alatt bekattan, bemegy, és halomra lő mindenkit.

A felmerült válaszok: sokat játszott, rossz zenét hallgatott (Eminemnek, meg a többi hasonlónak pl van is pár száma, ami erről szól), filmeket nézett.

Az, hogy:

-hogyhogy a szülőnek nem tűnt fel, hogy a gyerek becsavarodik

-honnan szerzett pisztolyt

-mik voltak a kiváltó okok

Senkit nem érdekel. Felelős mindig van, csak az igazi okok belátásához kéne valami 50 feletti IQ. Nem több.

Engem ez idegesít fel. Hihetetlen, milyen szinten hülyül el az összes társadalom. Mi is közeledünk hozzájuk, nem kell nagyra lenni magunkkal.

A németeknek meg nincs jobb dolguk, mint ilyen faszságokkal szórakozni, miközben a gyerekeiket bevándorlók verik szét meg itt-ott. Hohohó. Biztos ők is sokat Mortaloztak.

Előzmény: A falu Bikája (50)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 53

A németeknél már évek óta ez megy. Náluk volt először olyan, hogy bizonyos játékokat nem eredeti formájukban adtak ki. Pl. Azt hiszem a Carmageddon 2-ben a gyalogosokat zöld vérű zombikkal helyettesítették, hogy ne legyen olyan véres. Röhej.

Azt érték el vele, hogy mindenki beszerezte innen-onnan az eredeti változatot, és azzal játszott. A játékboltok meg szívtak egy kicsit a forgalomcsökkenés miatt.

Előzmény: mb3rgyulolo (49)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 52
Egyetértek, és nagyon nincs is mit hozzátenni.
Előzmény: mb3rgyulolo (45)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.08 0 0 51

ehh, nem.

Előzmény: TaXiN (48)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.08 0 0 50

Ez tényleg így van. Kérjük cserélje le a társadalmat.

kicsit sarkítva:

igen.

nem sarkítva:

a szülők pl. beszélgethetnének a gyerekekkel, ahelyett hogy belöknék őket a TV/ámítógép elé, és a számtech tanárok beszélhetnének egy kicsit a túlzott ámítógéphasználat veszélyeiről is, az excel rejtelmei mellett...

Előzmény: mb3rgyulolo (42)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 49

Elit alakulat, mi? A vérengzés, meg lövöldözés. Jujjj. Beteg elme. :)

Vagy vegyük mondjuk Schwartzit: milyen hangosan sikítozik most az erőszakos játékok ellen, miután faszán meggazdagodott a Commando, Terminator szerű filmeken.

Na ettől van nekem rohadt nagy hányingerem. De az az USA, ott megszoktuk az ilyesmit. Németo. meg itt van a szomszédban... :'(

Előzmény: TaXiN (46)
TaXiN Creative Commons License 2007.01.08 0 0 48
Ezt a TREND-ekre írtam. Honnan indítom a trendet?

Az 1931-es iskolai lövöldözéstől? Vagy azt kihagyom, mert nem támasztja alá a prekoncepciót?
Előzmény: TaXiN (47)
TaXiN Creative Commons License 2007.01.08 0 0 47
Olvastad Cellini életét? Biztos ő is sok DOOM3-mat játszott, azért volt olyan erőszakos :)
Előzmény: A falu Bikája (41)
TaXiN Creative Commons License 2007.01.08 0 0 46
Mi a bajod a sorozatokkal? Most határoztam el, hogy megnézem az elit alakulat sorozatot :)
Persze, még végigtolom a call of duty-t :)

Gondoltam is rá, hogy vérengzek egyet a városban, csak nincs rá időm...
Előzmény: mb3rgyulolo (45)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 45

Hát ha belegondolsz, egy felnőtt emberke is élete nagy részét a gép előtt tölti.

Levelezik, fórumozik, ügyeket intéz, vásárolgat, képeket nézeget, zenét hallgat, filmet néz, neadjisten tanul, vagy dolgozik, néha tolja kicsit a gyereke egyik játékával... :) A gyerekeknél ez csak feltűnőbb jelenség.

Az hogy ez a tendencia nem vetít előre túl sok jót, kétségtelen, de bazz, még az erről folyó vitákat is a monitor előtt ülve ejtjük meg. :)

Igazából el kell fogadni, hogy ekkora részt hasított ki az életünkből a techinka, és meg kell tanulni vele együtt élni normálisan. Nem egyszerű, de csak belejövünk egyszer. Az meg egy szülő felelőssége, ha a gyerekének nem tanítja meg, mi egyébbel lehet eltölteni az idejét. Nem hiszem, h a tv előtt felnőtt nemzedék sokkal jobb volt. Ez legalább interaktívabb dolog, a játékok nagy része azért értelmesebb időtöltés, mint a valóságshow-k, meg sorozatok előtti üldögélés.

Előzmény: Commander Pepe (44)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 44
Venni biztos nem, bár 12 évesen én is hasonlóan erőszakos játékokkal játszottam, és semmi bajom nem lett tőlük. Engem nem az zavarna, ha durva játékokkal játszik, hanem az, ha túl sokat játszik, mert ez az igazi probléma. Az, hogy sokaknak beszűkül az életük, és a gép előtt töltik minden szabad percüket.
Előzmény: Törölt nick (33)
b.viridis Creative Commons License 2007.01.08 0 0 43
A könyvtárakkal is le kéne számolni. Raszkolnyikov epigonok járják a várost, karjukon kisbaltával. Baj lesz. Nagy baj.
Előzmény: Törölt nick (22)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 42

Bizony. Azelőtt meg fociztak, és basztak kukoricát morzsolni.

"trendeket lehet kimutatni, meg azt, hogy az oktatás/szülők szarnak a prevencióra."

Ez tényleg így van. Kérjük cserélje le a társadalmat.

Előzmény: A falu Bikája (41)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.08 0 0 41

Akkor gondolom egyértelműen ki tudod mutatni, hogy a sulinet program hatására - amikor is számítógépekhez jutottak a kis szarosok - száz és száz gyilkos ámokfutó nevelődött ki.

nem.

trendeket lehet kimutatni, meg azt, hogy az oktatás/szülők szarnak a prevencióra.

azt lehet kimutatni, hogy a gyerekek egyre nagyobb százalékban a gép előtt töltik szinte az összes szabadidejüket, és basznak focizni.

Előzmény: TaXiN (40)
TaXiN Creative Commons License 2007.01.08 0 0 40
"ebből (...) írom a szakdolim"

Akkor gondolom egyértelműen ki tudod mutatni, hogy a sulinet program hatására - amikor is számítógépekhez jutottak a kis szarosok - száz és száz gyilkos ámokfutó nevelődött ki.

Börtönbe a sulinet program kiagyalóival, akik miatt száz és száz (pontosan mennyi is?) ártatlan magyar halt meg...

És börtönbe azzal, aki kifejlesztette azt a játékot, aki miatt az 1931-es iskolai lövöldözés történt? Micsoda? Akkor még nem volt számítógép? Ööööö.... izé....
Előzmény: A falu Bikája (32)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 39
Hát ezek után a helyükben valami Postal szerűséggel kedveskednék nekik, hátha szívinfarktust kapnak, ahogy meglátják.
Előzmény: Törölt nick (37)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.01.08 0 0 36
Mit építenék bele? Nem értem.

A híradókról nincs jó véleményem, nem nézem őket amúgy, ami fontos, úgyis megtudom, neten esetleg. Vagy máshogy. Nincs tévém, így nem jut el hozzám se a mosóporreklámblokk, se a heti holokauszt-megemlékezés, se a brazil sorozat. Olvasok helyette. Paintball helyett is olvasok, soha nem játszottam vele. Betiltani azért mégse szeretném se a híradót, se a televíziót, se a többit, amit fölsoroltunk. Pont erről beszélek...
Előzmény: Törölt nick (29)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 34

Jézus úristen...

Minden egyes nappal egyre mélyebbre süllyedünk...

Mi lesz azokkal, akik otthon modelleznek maguknak egy emberkét, és leanimálják, ahogy lelövik? Haha.. zuggyilkosok, reszkessetek.

Az emberi hülyeség minden elképezélst fölülmúl. Valami egészen csodálatos jelenség.

És tiltsuk be a GI-Joe figurákat, a Lego-t, miután természetesen az összes filmet, sorozatot betiltottuk, ahol megjelent egy fegyver is, az összes német szarral együtt, a regényeket, a képregényeket, játékpisztolyokat... Kihagytam valamit?

Ja, az agyhalottakat elsőnek be lehetne tiltani? Akkor a többivel se lenne gond.

A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.08 0 0 32

Mint írtam, sok év játéktapasztalat után van annyi rálátásom a dologra, (jóval több, mint a laikusoknak) hogy ne a játékot okoljam, hanem az embert.

persze, hogy nem a játék hibája.

OFF

ebből, illetve a számítástechnika/internet/játékfüggőségről írom a szakdolim... :o)

Előzmény: Commander Pepe (28)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.01.08 0 0 31
Ekkor böszmeséget ritkán hallani. A far cry tényleg jó , kivéve a szörnyeket.
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 30
A korhatár szerintem is jogos, mert azért valóban nem adnék egy nyolcéves kezébe egy Postalt. De pár évvel később már nyugodtan.
Előzmény: Előkelő idegen (27)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 28

Az agresszió nem a játékban van, hanem az emberben. A játék sosem ok, hanem inkább tünet. Sokan vannak, akik belemerülnek egy játékba, és nem foglalkoznak a saját életükkel, és ezt inkább látom veszélyesnek, de ez sem a játék hibája, hanem azé, hogy az illető saját élete el van baszva, és valami mást keres. Pl. sikerélményt.

Akik szétlövik a diáktársaikat, azok sem a játék miatt teszik ezt. Mindről azt lehet olvasni, hogy a családi hátterük távolról sem ideális. A neveltetésükben van a hiba. Rengeteg elfolytott agresszió van bennük, amit részben ki is tudnak élni a játékban, de ez nem elég, és ekkor indulnak valódi vadászatra.

Mint írtam, sok év játéktapasztalat után van annyi rálátásom a dologra, (jóval több, mint a laikusoknak) hogy ne a játékot okoljam, hanem az embert.

Előzmény: A falu Bikája (26)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.01.08 0 0 27
A gyerekeknek nem való az ilyenfajta játék, ez nyilván nem kérdés. Mint ahogy a lövöldözős filmek se folyamatosan.
Aztán vannak azok, akik meg gyermeki szinten vannak, mert hülyék szegények és 19 meg 39 éves korukban is gyermekaggyal gondolkodnak és mindent úgy élnek meg, mint a gyerekek.

Ugye nem kell mindenkinek a hülyékhez igazodni?
Előzmény: A falu Bikája (24)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.08 0 0 26

egyre több dolog támasztja alá, sajnos.

Előzmény: Commander Pepe (25)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 25
Kár, hogy ezt még sosem sikerült megdönthetetlenül bizonyítani. Egyelőre csak ezt mondják.
Előzmény: A falu Bikája (24)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.08 0 0 24

de mintha olvastam volna olyasmit, hogy az ilyen lövöldözős játékok éppenhogy segítenek levezetni az indulatokat.

részben. de a káros hatásai legalább ugyanakkorák.

Előzmény: b.viridis (12)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 23

Mellesleg a játékok régebben is legalább ennyire erőszakosak voltak, mégsem zavart senkit. Most, hogy az élethűségben hatalmas fejlődés ment végbe, egyszerre sokakat zavarni kezdett.

Hillary Clinton lefordulna a székről, ha látna egy pár régi népszerű gyilkolós progit, mint pl. a Libian Commando, ami nálunk Saddam's game néven futott. Ezekhez képest egy GTA kislányoknak való.

Commander Pepe Creative Commons License 2007.01.08 0 0 21
Akiben megvan a hajlam az agresszióra, abból bármi más is ugyanúgy kihozhatja, mint a játék. Inkább foglalkozni kellene a gyerekkel, és nem lerakni a TV/gép elé, hogy nézze azt naphosszat. Csak ez nehezebb, mert igényel némi erőfeszítést. Szidni a játékokat könnyebb.
Előzmény: Előkelő idegen (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!