Keresés

Részletes keresés

Julcsesz Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1429
hát nemtom, ez ennél sokkal összetettebb. nem olyan könnyű olyan feltételeket teremteni, hogy válogatni lehessen a gazdik között, mert nem tolonganak a fajtamalacokért pl mert az a nevetséges tévhit kering, hogy azok betegesebbek stb. nem is siettetem egyiknek se, hogy szüljön, még fiatal mindenki hozzá, egy lányka lenne elég idős, de ő meg nincs megfelelő súlyban a vemhességhez, úgyhogy inkább várok. kezdem kicsit nehezen tolerálni az embereket, boltban dolgozom eladóként az egyetem mellett és egyszerűen nem tudom már lassan elviselni a neten se a látatlan hülyéket sem, mert egyszerűen úgy képesek magukat szakértőnek mondani és mindenkit szapulni, lejáratni, leszólni hogy közben a malacuk nemét sem tudják megállapítani. én nem vagyok szakértő, de szeretnék az lenni, mégis egyre siralmasabb a helyzet, mert mindenkinek az a léyeg hogy pénz pénz pénz..olyan rémes:( félelmetes ez az ország. mikor fogják már fel végre az emberek hogy az élőlényeket nem lehet végeláthatatlanul kizsákmányolni...
Előzmény: cavecat (1426)
cavecat Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1428

a nyusziknál/csincsilláknál ilyen gond nincs :) szerencsére van elég az országban. ( a minőségről ne beszéljünk... amíg nyúlgyárak és felelőtlen szaporítók vannak, soha nem lesz olyan a nyúlállomány itthon, mint pl a németeknél...)

persze, velem is előfordult már, h féláron adtam egy amúgy 10ezer ft értékű állatot - de a gazdi 2hónapig leste, ahogy cseperedik, hetente írt, h hogy halad a ketrecépítés, miket szerzett/csinált a leendő kiskedvencnek, szóval nem azért kellett neki ocsóér', hogy utána szaporítsa, és jól megszedje belőle magát. Sokan ugyanis ezért keresnek olcsón különleges állatot, hogy "az majd szaporodik, oszt jó megszedem magam"...:(

az említett gazdival azóta is tartom a kapcsolatot (ahogy igyekszem mindenkivel, aki hajlandó rá, a 12alomnyi nyusziból 9nek ír a gazdija rendszeresen, a kezemen "átment" - itt született, vagy általam importált - csincsillák 90%-ról kb havonta kapok némi információ-morzsát)

Előzmény: borzsarkany (1427)
borzsarkany Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1427

Én bizonyos fajokat inkább olcsóbban odaadok néhány embernek, mert tudni akarom, hogy hol vannak, és ha az enyémekkel történik vmi, vissza tudok szerezni onnan.

Utálom azt, amikor már csak 1 fiú, vagy lány van az országban, és nem lehet hozzá párt szerezni.  

Előzmény: cavecat (1426)
cavecat Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1426

hát, ha elég jó tenyésztő vagy, és eléggé mértéket tudsz tartani (nem hagyod elleni az állataidat agyba-főbe) akkor megteheted, hogy válogatsz a vevők között. :)

Én a húsvéti óriás-nyúldömping előtt leellettem a nyulaimat, már most (szinte) mindegyiknek van gazdája, megtehettem, hogy válogatok a gazdik között, hogy aki antipatikus, azt elhajtom. Igaz, hogy húsvét előtt összesen 8 nyulat fogok eladni, holott 28at is eladhatnék, de ez a 8 jó helyre kerül, és ez számít ;)

aki most találja ki, hogy neki nyúl kell, mer' húsvét van, az meg menjen a nyúlgyárakhoz... (olyan is lesz az a szegény nyuszi:()

Előzmény: Julcsesz (1425)
Julcsesz Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1425

jah. meg ir valaki, még csak nem is venni akar, csak közli, hogy bocsi de normális vagy hogy pénzért adsz hörcsögöt amikor ingyen is lehet már szerezni?

jaj istenem... meg a "francia bulldogot keresek ingyen", no meg a (bár ez nem állatos) "projektort szeretnénk ingyen". az ilyen emberre egy legyet sem bíznék! egy állat pénzbe kerül, mivan ha lebetegszik és az ember egy jó orvoshoz akarja elvinni, ránéz és már 2000ft a díj. miből eteti, hova teszi..ja igen "már megvettem neki mindent ezért rá már nem maradt pénzem". 500ftért adom a vadas hörcsögöt tényleg akkora nagyon összeg, hogy néha el is szégyellem magam...kizsigerelem a szegény nincstelen embereket. csak akkor minek tart állatot, ha nem tudja megfizetni. én minden pénzem rájuk költöm, még többet is mint kéne, sűrűn almozok, mindenből a legjobbat...és ígyis ki lehet olcsón hozni ha az ember ügyes. de ahelyett hogy azon spórolnának hogy ingyen szerzik az asztalostól az almot és vidékről a szénát inkább a tenyésztőn spórolnak.

normális állattartókat szeretnék, ha lehetne ingyen.

Előzmény: Crazyworld (1424)
Crazyworld Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1424
Sztem igen...sajnos így van. A legtöbb vevőmnek is a legszebb patkány kéne, és a lehető leg olcsóbban, sőt, sokan megvárják, míg felnőtt lesz, és felkínálom ajándékként... :S
Előzmény: Julcsesz (1423)
Julcsesz Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1423
most jutott eszembe valami. lenne egy téma amit miután engem lehülyéztek, kiváncsi lennék másnak mi róla a véleménye. szóval ki az aki egyet ért velem abban, hogy manapság mindig az az állat kell mindenkinek ami épp divatos és lehetőleg ritka, minél olcsóbban, pláne ingyen.
Julcsesz Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1422
felhozom a topicot hogy jól látható legyen, mert a 'Nade kinek van patkánya?" topicban ketten is nem oda illő téma kapcsán veszekedést szítottak. Szóval most a lista elejére emelve ezt a témát kínálom fel a lehetőséget arra, hogy itt kéne folytatni, ha már mindenképp ezt szeretnék, ne ott, és ne máshol, és itt is csak kultúráltan. Nem gyilkolni kell egymást, hanem megbeszélni, megvitatni. Ha meg csak máshogy megy, akkor lehet törölni a regisztrációt, vagy önállóan vagy némi rásegítéssel.
caterina3 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1421
Gondolom, van bőven tennivaló.
Előzmény: nextdoor (1420)
nextdoor Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1420
Szia:)) Vagyok ám, csak kapkodom a fejem és elakad a hangom
Előzmény: caterina3 (1416)
annyi baj legyen Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1417
"Vannak internetes petíciók, ugyan jópárat aláírtam már, de sajnos nem tudom, hogyan kell elindítani egyet"

Tessék:

http://www.petitiononline.com/create_petition.html
Előzmény: cavecat (1411)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1416
Szia! :-)
Előzmény: nextdoor (1415)
nextdoor Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1415

Napi szinten gyakorlatilag minden állatvédő szervezet csinálja az általad felvetetteket - nyilván a valós, fizikai mentés mellett.

Egyesülethez egyébként 10 tag elég.

A MEOE a minap nyilvánította ki, hgy ezentúl jelentős szerepet vállal az álatvédelemben.

Előzmény: cavecat (1397)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1414
Menhelyekről van szó - RTL Klub, Fókusz, most.
Dogfüggő Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1413
A Netboardon rengeteg kutyamentő szervezet van fönt külön topikkal (mint Caterina is írta), a nagyobbak, ismertebbek közül pl. a Lelenc, a Futrinka, (mind a kettőért tűzbe teszem a kezem), ezenkívül rengeteg kisebb-nagyobb menhelynek is van saját topikja.
Tényleg nézz be oda!
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1412

Szerintem is jó az ötleted, elképzelhető, hogy kisállat-kiállítás vonatkozásában ez még fel sem merült, azért is írom, hogy érdemes lenne jelezni...

Jól látod, elsődlegesen szerintem is (természetesen) mentéssel foglalkoznak, de azért vannak kezdeményezések, én is találkoztam már velük. -- Szerintem ők is örülnének, ha tudnátok együtt dolgozni. Biztos, hogy nem jut mindig mindenre idejük, így jól jöhet mindenképp a segítő szándék.

A futrinkásokat is figyelmedbe ajánlom.

A chip tényleg jó dolog lenne, sajnos úgy olvastam, egyelőre vannak mindenféle leolvasó- meg egyéb gondok. Össszességében persze az a jövő.

Sok sikert mindenesetre! :-)

Előzmény: cavecat (1411)
cavecat Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1411

hát, kifejezetten csak csines kiállítás még nem volt - ezek mind vegyes kisállatkiállítások, sokféle állat: csin, malac, nyúl, görény, gyakran 1-2 macskás (és így rengeteg ember, mert aki malacotnézni jön, a többit is megnézi ha már ottvan) - de kutyás szinte soha.

Egy kifejezetten kutyás örökbefogadós napra olyan ember megy el, akit ez már amúgy is érdekel - de aki csak úgy eljön kisállatokat nézegetni, és belebotlik a kutyatémába, az is fogékony lehet(ne) a dologra...

igyekszem majd odaszokni a fórumra, és esetleg ahova elférne pár kutya, oda hívni őket - pl a pesthidegkúti kiállításon tuti elférne egy kutyás stand, és oda rengeteg kutyás jön a szépségverseny miatt, akiknek lehet osztani az észt ;)

a figyelmen kívül hagyásuk fel sem merült, de ezek az egyesületek a kutyákkal foglalkoznak - a kutyák mentésével, elhelyezésével, stb - az ismeretterjesztés, szóval az emberekkel való foglalkozás (nekem úgy tűnik) "másodprofil".

közben támadt még egy kósza gondolatom: a csippeltetés kötelezővé tétele talán nem csak nekem szimpatikus ötlet... Vannak internetes petíciók, ugyan jópárat aláírtam már, de sajnos nem tudom, hogyan kell elindítani egyet :"> De sztem ezt simán keresztül lehetne vinni. Ha van erre érdeklődés/igény, megpróbálom kideríteni, hogyan működik ez a dolog...

Előzmény: caterina3 (1410)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1410

Tudtommal sok helyre hordják a kutyákat, örökbe fogadó napokat rendeznek, stb. Nem csak a minisek járnak oda, nézz körül, szerintem legalább húsz menhely, egyesület stb. Érdemes felvenni a kapcsolatot velük. Minden bizonnyal igazad van abban, hogy nem csines kiállításokon jelennek meg elsősorban, :-)) de esetleg hívd fel a figyelmet erre is mint lehetőségre.

Szerintem semmiképpen nem érdemes figyelmen kívül hagyni őket, hiszen sokszor a társállatok érdekében már évtizedek óta eredményesen tevékenykedő, már bizonyított emberekről van szó. Akár a Lelenc, akár a Mini nekem hiteles (és még sokan mások is).

Előzmény: cavecat (1408)
chhaya Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1409
engem érdekel. :)
cavecat Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1408

:)))

a kérdés az volt, h a netboardot ismerem-e. Hallani hallottam már róla, h a netboardon van kutyás topik is, és a minimenhely(?) is oda "jár", de soha, egy kiállításon sem találkoztam velük - ahogy más kutyás társasággal se nagyon. (azt hiszem az ÁOTEs gyereknapon mintha lett volna kinn valaki, meg ugye ahol a Rexesek kintvoltak - oda ált ők vittek minket :) - de tavaly volt vagy 20 kiállításunk, és ebből vagy 2n voltak kutyások :( )

Előzmény: caterina3 (1406)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1407

Ha nem ismered, arra az esetre írom:

www.netboard.hu

Ott Kutya Szövetség, ezen belül jó néhány jól működő társasággal teremthetsz kapcsolatot, melyek már gyakorlatban csinálják az Általad felvetetteket.

Előzmény: caterina3 (1406)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1406

Nem értem, amit írsz. Nem ismered őket, vagy nem akarsz velük együtt dolgozni?

Előzmény: cavecat (1405)
cavecat Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1405

nem.

vagy túl kevés kiállításra járnak, vagy mindig olyanokat találnak meg, ahol mi nem vagyunk ott...

Előzmény: caterina3 (1404)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1404
Az ötlet jó, de szerintem a már meglévő és jól működő társaságokhoz kellene csatlakoznotok. A Netboardot ismered?
T61 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1403
Nem bírtad ki, hogy még egyet ne szúrj a többieken. Magadra vess!
Előzmény: Törölt nick (1402)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1402
Ja, még annyi: én törekednék a konszenzusra, de a hölgyek agyát elborítja a vér, amint kilövésről esik szó, és onnantól nem lehet érdemben vitázni.

A témát a jövőben hanyagolom.
Előzmény: T61 (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1401
Ez jó ötlet, tényleg. Sok sikert hozzá!
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1400
Rendben. Bár most sem én hoztam fel.

Ha nem értek egyet mások érzelmeivel és véleményével, az már a tiszteletben tartás hiánya?
Előzmény: T61 (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1399
Anélkül, hogy folytatni akarnám a vitát:

"Allandoan minosited a masikat mint embert es nem a velemenyere reagalsz, hanem az irojara."

Furcsa, nem te írod mindig azt, hogy nem azt nézed, mit mondok, hanem hogy ki mondja? Éppen te nem foglalkozol a véleményemmel, elengeded a füled mellett az érveket. Beállsz egy oldalra, egy bizonyos személy ellen (itt: ellenem), aztán ott kitartasz.

Nem szoktam lebutázni senkit. Csak észrevételezem, ha egy hozzászólásból kiderül: a t. topiktárs nem rendelkezik különösebb jártassággal a témában.

Örülnék, ha ez a topik nem rólam szólna, de ti mindent megtesztek, hogy a téma helyett rólam folyjon a szó.
Előzmény: ZsuR (1392)
T61 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1398
Utoljára írom le, ha ebből sem értesz, elbúcsúzol az Állati fórumaitól és a Kertészettől Thick-ként és ha új nicken regisztrálnál, azon is. Root.

Ha nem vagy képes tiszteletben tartani mások érzelmeit és véleményét, ha képtelen vagy konszenzusra törekedni, akkor ne hozd fel többé ezt a témát!
Előzmény: Törölt nick (1395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!