Már nem is érdekel, hogy mi legyen a romákkal. Csak arra lennék kíváncsi, hogy miként lehetne meggyőzni rasszista előítéletekkel élő honfitársainkat, akikből számosan vannak jobb és baloldalon is, hogy butaságot beszélnek?
A zsidókat nem csak igazságtalan belekeverni ebbe az ügybe, hanem kontraproduktív is. Ugye a konfliktus a versenyképtelen cigányok vs fehérek között húzódik. Na most, a -fehérek közt is- mindig is felülteljesítő zsidókat nem kéne baszogatni azért, mert csak:-) Ugyan 2000 év alatt már megszoktuk, hogy mindenért ők a hibásak, de mi lenne ha egyszer méltányosak lennénk velük szemben?
A vizsgálat eredményét összegző tanulmány szerint az érettségi nélküli szakmai végzettség a gyakorlatban a munkanélkülivé válás előszobája.
....A kutatók felhívták a figyelmet, hogy a roma tanulók aránya a nem romák esetében is erősen befolyásolja a középfok választását: azokban az általános iskolákban, ahol magas a cigány diákok száma, a nem cigány gyerekeknek az átlagoshoz képest csak a fele tanul tovább gimnáziumban.
Főleg úgy, hogy az ott tanuló fehérek továbbtanulási esélyeit rontja. A tisztán fehér osztályokhoz képest a vegyesből úgy a fele tanul tovább a fehér gyerekeknek. Vagyis a vegyes osztályok nem felhúzzák a cigányokat, hanem lerohasztják a fehéreket. Lehet, ez is a cél.
A magániskola maradjon. Saját pénzedért azt tegyél - vegyél - amit akarsz. A közpénzből viszont ne finanszírozzuk a szegregációt.
Tiszta beszéd, de akor lépjünk tovább. Ne legyen állami fenntartású közoktatási intézmény a Magyar Köztársaság területén. Az adómérték ennek megfelelően csökkenthető, és majd mindenki eldönti milyen iskolába adja gyermekét.
A jogvédős nyomulás is felfogható esélykiegyenlítésnek. Ha a többségieket sikerül lerohasztani a cigányok szintjére, akkor megszűnik a konfliktus forrása. Ha a nagy többségnek is gondot okoz 16 éves korra elvégezni mind a 8 általánost, és elenyésző számban tanulnak majd tovább, ez kiegyenlíti a munkaerőpiacon tapasztalható fehér versenyelőnyt. Vagyis a fehérek elcigányosítása egy lehetséges megoldás e konfliktusra. Csak egy kérdés marad nyitva, ezt a tömeget ki fogja eltartani?
Gratulálok. Nem tom észrevetted-e, de a zsidók nagyívben szarnak arra, hogy a többiekkel, vagy kevert osztályban tanulnak. Elvannak ők magukban is, ahogy a szlovákok, svábok, horvátok, románok ..stb, nem gond számukra, ha éppen homogén iskolába járnak. Persze nem PC bevallani, de mindenki is csak egy közösséggel tesz kivételt, mint ahogy a többségiek is. De azok nem a zsidók, nem tom feltünt-e neked:-)
Ezt a mondatot teljesen támadhatatlanul meg lehetne fogalmazni úgy is, hogy az SZDSZ ne buzerálja a jászladányi alapítványi iskolát, amíg a Kóka gyereke nem egy fullcigány suliba - mondjuk az Illatos útit javasolnám, akkor maradhat is Pesten - jár. És nem tudom és nem is érdekel hogy Kóka zsidó-e. Mert ezt én nem tartom releváns információnak.
A hozzád hasonlók miatt a "rasszizmus", "rasszista" szavak teljesen elkoptak mára.
A hozzád hasonlók mindig azokat a frázisokat fújják, amik az adott korszakban a bevett ideológia jelszavai.
Akik ma folyton rasszistáznak, a nyilasok idejében azok lettek volna leglelkesebb tagjai a felkoncoló brigádoknak, vagy a vörösök idejében a tisztességes polgárokat gyilkoló Lenin-fiúknak. Mert nem szeretsz gondolkozni, hanem tudod, hogy ma az a király, ha "küzdesz a rasszizmus ellen".
Most ezt azért jegyeztem meg, mert én pl. én az SZDSZ-t mint nemzetáruló geci disznó korrupt bandát utálom, és köpök rá, hogy melyiknek közülük milyen a származása. Nekem még soha senkivel nem volt problémám azért, hogy az illető zsidó, és ha valakit utálok, akkor baromira nem érdekel hogy az illető zsidó-e.
Viszont a Te megjegyzésedhez hasonló megnyilvánulások miatt ma már nem szidhatod az SZDSZ-t meg az Eörsi-féléket anélkül, hogy ne kerülj antiszemitizmus gyanújába. Ezzel támadási felületet nyújtasz csak.
"Saját pénzedért azt tegyél - vegyél - amit akarsz. A közpénzből viszont ne finanszírozzuk a szegregációt."
Ez a fajta liberalizmus nem más, mint olyan fasizmus, ahol az uralkodó faj a felső tízezer.
Szóval az én középosztálybeli gyerekem gebedjen meg a devinás osztálytársakkal, miközben - és az állam nem védi meg őt ettől a helyzettől - miközben az ezt propagáló liberális politikus saját csemetéje óvodás korától angol anyanyelvű óvónő mellett tölti az idejét, aztán meg minden jóval felszerelt magániskolában.
A szabad iskolaválasztás megszüntetése javítana a helyzeten. A dánoknál például a királyfinak is abba az iskolába kell járnia, ahová tartozik. (in: Ferge Zs.) A magániskola maradjon. Saját pénzedért azt tegyél - vegyél - amit akarsz. A közpénzből viszont ne finanszírozzuk a szegregációt.
Az iskolai szegregáció megszüntetése csak akkor demokratikus, ha egyúttal betiltanak minden magániskolát, és így a leggazdagabbak sem tudják pénzen megvenni azt az előnyt, hogy ne legyen deviáns osztálytársa a gyereküknek.
Ebben az országban azért van még remény, mert az SZDSZ öt százalékán kívül kb. mindenki "rasszista", feltéve ha a rasszista szót olyan értelemben használjuk, hogy utálja a segílyből élő, kórházban ordibáló, mentőorvost fenyegető, gázolót lincselő fém-, fa-, és terménytolvajokat, akiknek ráadásul a természetes jogérzéke azt súgja, hogy nekik lakás jár (persze csak ha már szétbaszták az előzőt, amit kaptak/elfoglaltak).