Keresés

Részletes keresés

upi2000 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 147

Hehehe...:)))))))))))

Bitó úr lehet nem fog a jövőben bibliai idézetekkel és párhuzamokkal operálni....:))

Előzmény: marylou (144)
nitwit Creative Commons License 2006.11.21 0 0 146

"Talán nem politikai maffia, hanem maga a Gondviselés hozta nyilvánosságra őszödi önostorozását, hogy lássuk őt az ő damaszkuszi útján, szenvedélyes haza- és igazságszeretetében."

Maga a Gondviselés. Jaj!

"Nem is személyes kapcsolatok okán; mindössze háromszor találkoztam vele, szinte csak kézfogásnyira. Igaz, pár szó után már úgy éreztem, tenyérnyi lakatlan szigeten rekedve, jól elbeszélgetnénk. "

Ennyire nem kéne szerelmesnek lenni. Kevesebb több lett volna.

Bitókám! Rajongva szeretett miniszterelnököd miért nem Neked meg nekem meg a többi választópolgárnak mesélte el az őszintét a választások előtt, miért csak annak a 190 maszop-nyúlnak a választások után?

Előzmény: Felician (-)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.11.21 0 0 145

Nem azt mondom ez is egy érdekes téma, de az igazi ez lenne:

Miért szeretem Bitó Lászlót? - Gyurcsány Ferenc

:-DDDD

marylou Creative Commons License 2006.11.21 0 0 144

A Népszabadságban megjelent Bitó László cikkre írta a Népszabadságnak Zatykó László:

Bitó Gyurcsánynak azt mondja, hogy szereti őt (Népszabadság, nov. 14.
Miért szeretem Gy. F.-et?).

Az nem baj, hogy szereti, de az igen, hogy rosszul.

Féligazságaival nem segíti Gy. F.-et a tisztánlátásban.

Bitó László a damaszkuszi úton megtérő Pál apostolhoz, és a kemény beszédű
Jézushoz hasonlítja Gy. F.-et.

Pál apostol megtérésének van két mozzanata, ami teljesen hiányzik Gy.
F.-ből.

Saul, a későbbi Pál olyannyira megrendül a Jézussal való
találkozástól, hogy leesik a magas lóról, lováról. Gy. F. esetében ez
még várat magára.

Saulból, az üldözőből, a keresztények üldözőjéből
üldözött lesz. Gy. F. esetében még ez is várat magára.

Kemény beszéd dolgában is van „némi" különbség Gy. F. és Jézus Krisztus
között. Csak néhányat e különbségek közül. Jézus kemény beszéde tiszta
beszéd, Gy. F.-é ocsmány.

Jézust kemény beszédéért az ellene tiltakozók
megverik, megostorozzák és keresztre feszítik, hangsúlyozom, Jézust
verik meg. A Gy. F. kemény beszéde esetében fordított a helyzet. Nem őt,
Gy. F.-et verik, hanem az ellene tiltakozókat (okt. 23.).

Jézus, a nincstelen tanító azok ellen a szőlőmunkások ellen mondja kemény
beszédét, akik abból gazdagodtak meg, hogy folyamatosan megdézsmálták a
termést, és végül még attól sem riadtak vissza, hogy gátlástalanul a
maguk számára tulajdonítsák el, privatizálják az egész szőlőskertet. A
jézusi pozíció (ő a nincstelen) és a gyurcsányi (ő a meggazdagodott
milliárdos) ebben is gyökeresen különbözik.

B. L. állítja, hogy „a Gondviselés hozta nyilvánosságra [Gy. F.] öszödi
önostorozását". Ha már így van, akkor adja a Gondviselés, hogy Gy.
F.-nek ezt az „öszödi önostorozását" tettek kövessék, a Jézust házába
fogadó gazdag vámosnak, Zakeusnak a tettei: „Uram, vagyonom felét a
szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megcsaltam, négyannyit adok
helyette" (Lukács 19,8). Ha megtenné, fölnéznék Gyurcsány Ferencre, mint
Jézus Zakeusra.

Zatykó László ferences testvér

Budapest, 2006. november 16.

gozzano Creative Commons License 2006.11.20 0 0 143

Eeegen, ilyen a ballib logika...

és ilyen az jobbos vitastilus

Előzmény: Korrekt Orr (135)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 142
Megsemmisítő...
Előzmény: Törölt nick (139)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.20 0 0 141
Van aki Gyurcsány Ferencet szereti, van aki Hitlert. A bolygónk tele idiótákkal...
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 140
Véleménynek elég darabos. Gondoltam, megvilágítasz számomra néhány szempontot, hogy tanulhassak belőlük. Nem baj. Így is lehet, csak minek..
Előzmény: Törölt nick (138)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 137
Akkor most én.

"most akkor diktatúra van? ronda egy hazugság ez."
Implicit állítás a kérdésben, mely az eredeti szövegben nem szerepelt, majd annak leszögező elismerése entitásnak (ti. hogy hazugság). Ronda egy csúsztatás ez.

"orbán seggnyalása"
Kinyilatkoztatás.

"orbán seggnyalása"
Kinyilatkoztatás.

"nem igaz"
Nem világos, mi nem igaz, plusz üres kinyilatkoztatás.

"orbán hazugságainak újabb védelme"
Kinyilatkoztatás. Méghozzá vagy a megértés igényének hiánya, vagy tudatos összemosás szándéka olvasható ki belőle.

"orbán hazugságainak újabb védelme"
Kinyilatkoztatás. Méghozzá vagy a megértés igényének hiánya, vagy tudatos összemosás szándéka olvasható ki belőle.

---------------------------------------------------

Bocs de több ilyenre nem szánok időt, unom.
F
Előzmény: Törölt nick (134)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 136
Mert elhülyült reklámügynök voltam előző életemben, azért REKLÁMOZOM ITT, baz'meg.
Már bocs, de olyan, mintha provokálni akarnál...
Előzmény: Törölt nick (132)
Korrekt Orr Creative Commons License 2006.11.20 0 0 135
Eeegen, ilyen a ballib logika...

:D
Előzmény: gozzano (106)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 133
Nem az öszödi beszéd tartalma az újdonság, hanem maga a beszéd, de fáradok ezt magyarázni. Egyébként nagyjából megtalálhatod a választ a kényelmetlenül hosszú cikkben, amit bevágtam ide.
(A beszéd tartalmán valóban nincs senkinek oka meglepődni. Azon azonban már van oka felháborodni, ami a kitudódása után következett. Nekem vicces, hogy ezt magyarázni kell.)
F
Előzmény: Törölt nick (127)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 131
"Mi a sz@r ez a sz@r?"

Cikk az indymediaról (ha eddig nem derült ki). Témában. Semmi több.
Előzmény: Törölt nick (125)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 130
"szép kis cikk bitó írásának a pontos tükörképe :)"

Elemezd. Az ilyen kis kinyilatkoztatások feleslegesek.

F
Előzmény: Törölt nick (128)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 129
"Elolvastad egyáltalán, amit belinkeltem Bitó Lászlóról? Vagy az megzavarna?"

Nem sok úja mondott a linked, ennyit én is tudtam Bitó Lászlóról. Épp ezek miatt is vagyok felháborodva amúgy. Ha a sarki kocsmáros írta volna az inkriminált cikket, leszarnám.

Kérdésed azonban azt implikálja, te nem olvastad el a kezdeti hozzászólásaimat. Azokból tudniilik sztem nagyjából kiderül, hogy tudom, "melyik emberről beszélek".
csövi
Előzmény: Törölt nick (123)
vadállat Creative Commons License 2006.11.20 0 0 126
Kár, hogy ilyen hosszú, mert senki sem olvassa végig.
Előzmény: Felician (124)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 124
http://www.hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=32382:

Megelőlegezett bűnbocsánat

csütörtök, 2006. október 5. Valko

Olvasom ám a Magyarország legnépszerűbb napilapját idézőktől:

"Álszentek összeesküvése
Népszabadság, Radnóti Sándor, 2006. szeptember 23.
A magyar politikai színpadon ma egy olyan véres bohózat megy, amelynek majd minden szereplője Tartuffe. Egy valaki azt mondja: hazudtam, de ezentúl nem akarom ezt tenni. Erre aztán mindenki ráront: hazug, hazug, "beteges hazudozó", ő maga mondott igazat arról, hogy hazudott. A játszó személyek közül ő az egyetlen, aki hazudik - hiszen tőle tudjuk."

vagy (mely cikk itt, az indymedián is megjelent):

„Ami elválaszt a jobboldaltól
Magyar Hírlap, Ungváry Rudolf, 2006. október 4. Gyurcsány lemondásával Magyarországon nem oldódik meg semmi. Ettől ugyanis a jobboldal jelentős része nem változik meg, és ez nagyobb baj, mint az, hogy a baloldali miniszterelnök bevallja, hogy hazudott, a jobboldali ellenzék vezére, potenciális miniszterelnök pedig azt hazudja, hogy sohasem hazudott.”

Na de álljon meg a menet!

-------------------------------------------------------------------------

Ki kell írnom magamból. Közölnöm kell, sajnálom.

Úgy látom, beindult az MSZP-SZDSZ-féle propagandagépezet, az ideológiateremtő sajtómutatványok nem kevéssé kifinomult, ügyes cirkusza. Jobboldali lúzerség, hogy nincs egészséges ellensúly, de így a lúzerség tényénél sokkalta nagyobb baj, hogy a (nem kognitív értelemben) kritikus tömegre építő demokratikus rendszerben ez megállíthatatlan fegyver, jelen esetben a Gyurcsány Ferenc-féle áldemokrácia leghasznosabb eszköze. Magyarán: hiába, hogy hamis, elfogult, csúsztató megannyi érzelgés, félek, elég rafinált tárgyalásmódú ahhoz, hogy előbb-utóbb kritikussá nőjön azok tömege, akik elhiszik, beépítik, elkönyvelik, eredetét elfelejtik, csak a biztos tudat marad a helyén, s kétely nélkül lesz szajkózható akármikor, ahogyan azt láthatjuk az „Orbán Viktor tehet róla”-jelenségben is, vagy szép példáit érhetjük tetten e cikk közepe táján: http://index.hu/politika/belfold/0927gyf/

Egynémely dolgot alapvetően tisztázandónak érzek.

Akkor nézzük:
"hogy a baloldali miniszterelnök bevallja, hogy hazudott"
Itt bukik le az egész cikk („Ami elválaszt a jobboldaltól”). Fegyelmezett logikával és alapvető fogalomismerettel rendelkező ember nem nevezheti tiszta lelkiismerettel BEVALLÁSNAK, amit a miniszterelnök tett. De egyre inkább az az érzésem, sikerülni fog elég sok embert meggyőzni az ezerszeres (akár mellékes) elmondással, elegendő ember fejébe beleoltják ezt a hazug mémet. Amit az ember sokat hall (pláne ha elfogult), azt el is hiszi.

Most akkor most fogalomtisztázás, és kéretik a logika élén próbálni meg a következőket:
A BEVALLÁS gesztus, mikor kiállsz, vallasz, és vállalod AZOKAT a következményeket, melyek a veled szembenállókkal közös értékrended (vagy állítólagos új értékrended!) alapján tettedből következnek. Véletlenül sem nevezhető BEVALLÁSNAK, ha HAGYOM KITUDÓDNI az igazságot, aztán hirtelen a hős bűnvalló pózába vágom magam. A miniszterelnök egyszer mondott igazat, fél éve, zárt ajtók mögött a sleppjének, aztán együtt hazudtak tovább ugyanúgy, de előbb még választást nyertek ezzel. Most kiszivárogtat. Ha nem ő, még rosszabb. Kiszivárgott. Lebukás után igazat mondani NEM beismerés és NEM felvállalás. Egyébként ezt annak nevezni már magában hazug fogalmi ügyeskedés, hagyjuk hát az „ő most van megtisztulóban és lehet hinni neki” próbálkozásokat egyszer s mindenkorra, ha lehet. Meztelen a király. Ahogyan Gyurcsány Ferenc beismerésnek állítja be lebukását (ez hazugság), azzal a saját hazudozástól való megtisztulásáról hazudik, ez már metahazugság, mégpedig olyan rafinált, hogy az ország ijesztően negy része látszik bólogatni hozzá. Orbán Viktor elmehet kisinasnak még a „sosem hazudtam”-jával is, mellyel egyszerűen csak megmarad abban a szerves rendszerben, mellyé közéletünk sajnálatos módon fajult az utóbbi 16 évben (koránt sem csak az ő hibájából, sőt, nekem itt még lenne egy sőtöm, de lenyelem), nem kezd őrült sebészként kaszabolni, nem lép ki a gyurcsányi féligazságok, egybemosások, álbevallások, szellemi ámokfutóhoz méltó elrelativizálgatások kaotróp súlytalanságába. A miniszterelnök ide szorult ki saját hazugságrendszere tarthatatlanná válása miatt (sajnos nem hiszek belső indíttatású megtisztulási kísérletekben a politika terén), s látjuk, ahogyan ez a jelenség új helyzetben újat hozott ki kis társadalmunkból, gyanús hát, hogy mégiscsak új a nap alatt, olyan minőségi változás, mely már majdnem kritikus tömeg zsebében nyitja ki a bicskát. Ahogy egy tanult ismerősöm fogalmazott: most próbálják lenyomni a torkunkon, hogy ez után mindent le lehessen nyomni a torkunkon…

Nem akarok védeni egyetlen politikust sem, de úgy gondolom, a mostanában annyit emlegetett "összemosás" valóban összemosás, ezért írásomban a továbbiakban látszólag Orbán Viktort védő mondatokat fog fellelni a türelmes olvasó, melyek azonban kizárólag arra a mellébeszélésre tett ellenhatások kívánnak lenni, melyet a kormánybarát sajtó egyre dömpingszerűbben enged meg magának, s melyet (e sajtó súlyát ismerve) igen veszélyesnek tartok. Hozzáteszem ugyanakkor, hogy elfogult ember vagyok (nem épp balra), ezért nem várom el senkitől, hogy több jelentőséget tulajdonítson a leírtaknak, mint egy véleménynek akármelyik utca akármelyik emberétől.

Az a hazugságRENDSZER, amit az MSZP gyártott le másfél év során Gyurcsány Ferenccel az élen, ÉS ennek kiderülési körülményei véleményem szerint unikálisak a rendszerváltoztatás utáni magyar politikában. Oly nagy kaliberűek és horderejűek, hogy azt állítom, az összes többi politikus csak füllentés kategóriában indulhat e mellett. Ilyet még Orbán Viktor sem hazudott soha. Ezért nagyon veszélyesnek dezinformálónak, összemosásnak, a tisztánlátást zavarónak ítélem a bal felé (vagy jobb ellen) elfogultak "mindenpolitikushazudikám!!!" című verbális játszadozását.

Mert az ügyet nem a hazugság ténye fújja ekkorára! Eddig is tudtuk, hogy a politikusok hazudoznak, és valószínűnek tartom, hogy a politikai hazugság, mint műfaj, azóta virul, mióta ötszáznál nagyobb létszámú csoportokban él az ember. De tessék már látni, hogy ez jelen esetben nem lényeg! A miniszterelnököt védő média újra és újra erre a mezőre rángatja vissza a témát, holott itt – értelmetlensége miatt – tárgyalhatatlan. A hazugság kalibere(1), a pazar bizonyítottság(2) és a várható következménynélküliség(3) az, ami elviselhetetlenül felháborító, s ezt színezi tovább az az orcátlan hozzáállás(4), miszerint (szándékosan hamisan értelmezett!) beismerésem után megelőlegezem magamnak a bűnbocsánatot, kitalálom a penitenciámat és magabiztosan másokra oktrojálom, hogy úgy csinálják és asszisztálják azt végig mások is velem, ahogy én azt elképzeltem. Ez a 3+1 így, csokorban unikális.
Mindezt egy olyan hazugságból való lebukás után, ahol nem kis koalíciós stratégiákról, honvédséghez való hozzáállásról, bevételi stratégiákról volt szó (mint az Orbánnal kapcsolatos példálózások ezeket szajkózzák, s melyek bocsánat, de ehhez képest pitiáner dolgok. Itt az egész ország globális helyzetéről szóló gyökeres valótlanság-állításról volt szó, miből következően az egész program volt LÉNYEGILEG hazug, márpedig demokráciákban programokra kapnak felhatalmazást politikai csoportok. Ennyit a legitimitásról, már ha nem jogi értelemben használjuk a szót.

Ne vonjuk nagyvonalúan egy kalap alá az ígéret be nem tartását és a hazugságot sem, jóllehet egyik sem szép dolog. Az egyik a jövőről szól, és visszamenőleg válik igaztalanná egy állítás, a másik a tényszerű jelenről szól, és már kimondása pillanatában bűnös. Nem bizonyítható, hogy Orbán Viktor már szavai kimondásakor tudta volna ’98-ban, hogy márpedig ő koalícióra fog lépni a kisgazdákkal (mondjuk). (Kis beleéléssel el tudom neki hinni, hogy ha kormányt alakíthatott volna nélkülük, nem tette volna…) Gyurcsány Ferenc azonban nem hogy megszegte kampányígéreteit, de fényesen rá is bizonyosodott (és ez a lényeg!), hogy már a kimondásban sem volt tisztességes szándék hosszú-hosszú kampányutak során. Azonkívül az ország (akkori) jelen állapotról is ordító valótlanságokat állított, ez pedig maga a HAZUGSÁG. Rábizonyítva.
Orbán Viktorra nem lehet hazugságot BIZONYÍTANI. Ezzel korántsem akarom védeni politikai stílusát, sem olcsó kibúvót kínálni a mellette érvelőknek, de az egész helyzet jellegének helyes megértéséhez nézetem szerint ez feltétlenül hozzá tartozik. Hogy a bizonyítottság ténye miért alapvető jelentőségű a helyzet megítélésében, a tekintetben nyilatkozzék egy képzett jogász. Mi az ártatlanság vélelmének jelentősége túl azon, hogy jó fejek vagyunk a közjogban.

Talán triviális, talán téves amit leírtam. Minden esetre bizonyára korrigálható.
Valko

-------------
F
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.20 0 0 122
Van aki azt is meg akarja ismerni, amivel nem ért egyet.
Jómagam a szülém révén vagyok napi kapcsolatban a Bibliával, és elképedek rajta, hogy a magát annyira kereszténynek beállító jobboldal milyen kevéssé követi a tanait.

Vajon hazugság és magamutogatás az egész templombajárás, egyháztámogatás?
Előzmény: PBGI (18)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 120
Erről van szó! És a topic is erről szól :-)
Előzmény: vadállat (115)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 119
Nem idézném, nem olvastam. Olyan olvasta, akinek elhittem. Lehet, hogy át lettem verve? Amúgy nem mindegy, de itt most marhára az. Mintha az 55. hozzászólásomban nyitottam volna topicot.

Megkezdődött a termékeny figyelemelterelés kampányfogások végnélküli méricskélésével. Igaz, én vagyok a hülye, kellett belecsapni olyan lecsóba, ahol csak szubjektív pancsikolás lehetséges.
Végülis legyen igazatok. Én tévedtem kampányügyben.
Bitótémát ez nem érinti.

F
Előzmény: Törölt nick (108)
riss Creative Commons License 2006.11.20 0 0 118
Befektették tudod, de neked hiába is bizonyítanám akkor sem hinnéd
Előzmény: Törölt nick (116)
vadállat Creative Commons License 2006.11.20 0 0 115
"baloldali miniszterelnök bevallja, hogy hazudott"

Lebukott.
Előzmény: Felician (58)
riss Creative Commons License 2006.11.20 0 0 113
Ebben meg BIZTOS VAGYOK . megyek orvoshoz. Csak kérlek kövess, kettönk esete orvosi szempontból más eset:)))
Előzmény: Törölt nick (110)
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 109
"az áfa csalásokat a kormány követi el ? :D
nyihihi"

És akit áfacsaláson érnek, az egy szépelgő színjátékkal megúszhatja az apehnél?
Előzmény: Törölt nick (101)
riss Creative Commons License 2006.11.20 0 0 107
Jujj . én innen távozom .
Ez az agymosottak topikja, tartsatok össze. Ez az ország ezért tart itt ahol vagyunk mert ilyen pannon puma gondolatok éltetik.,
gozzano Creative Commons License 2006.11.20 0 0 106
már irtam, hogy kellemesen csalódnék, ha egy hasonló beszéd kiszivárogna...
Előzmény: Korrekt Orr (105)
Korrekt Orr Creative Commons License 2006.11.20 0 0 105
Én nem tudom, mit bénázik a Fidesz. Orbánnak zárt frakcióülésen kéne mondania egy olyan beszédet, mint amilyen az őszödi volt és aztán ki kellene szivárogtatni. Szerintem egyből szívébe zárná a baloldal, Bitó Lászlóval az élen.

:D:D:D
Felician Creative Commons License 2006.11.20 0 0 104
Feleslegesen rángatsz kötélhúzásba. Én nem szeretem a jobboldalt, nekem a ballibbel vannak komoly gondjaim. És zavar, mikor szembenézés helyett másokat rángat vki maga mellé a kakiba. A bemutatós sztori szánalmasan kisstílű, kisujjáig sem ér egyik itt tárgyalt rafinált ellenpéldának sem. Azzal pedig, hogy folyamatosan ezeket tematizáljuk, még nem teszünk igazságot a tekintetben, amit Gy.F-ék követtek el. Nem kicsit csúnyán. Nagyon csúnyán.
F
Előzmény: Törölt nick (98)
riss Creative Commons License 2006.11.20 0 0 103
stb, stb olvasd figyelmesen ,
és ne csúsztass az agymosott, régen már konzerválódott gondolataiddal
Előzmény: Törölt nick (101)
gozzano Creative Commons License 2006.11.20 0 0 102

én a Fidesz politikáját Bokros démonizálása óta destruktivnak tartom. a destruktivitás lényege, hogy rendszeresen eltereli a figyelmet a valós problémákról, valós témákról az őrült kampányigéretivel, az ellenfél személyében való támadásával.

a Bokros csomagot lehetett volna racionálisan támadni, tiszteletben tartva Bokrost meg a kormányt, de ők démonizálták Bokrost és Hornt is.

máig se ismerik el, hogy az a gazdsasági fejlődés, melyet ők csak meglovagoltak 1998-2000 között, Bokrosnak volt köszönhető..

nagyon szépen fejlődött az ország 1998-ban erre ők 7%-os gazdasági növekedést (melyből végül 2001-re 2,9% lett) igértek, 400%-os egészségügyi béremelést, meg hogy nem lépnek a kisgazdákkal hatalomra. (ezt mind elnéztem volna nekik, ha kormányon nem folytatták volna a permanens kampányt a szocik ellen és legalább utólag elismerték volna, hogy Bokros nem maga a gonosz.)

az ellenfelet soha nem értelmes dolgok mentén támadták, hanem azt mondták rá, hogy idegenszivű, ráront nemzetére, ördöggel cimborál, jön 300 ezer forintos mandulaműtét...

szerintem a Fidesz már nem destruktiv az országra nézve, de sokáig az volt. és ma már azért nem destruktiv, mert van Gyurcsány végre nincs beszarva tőlük.

sikerült minden kérdést jó magyarok és rossz magyarok viszonylatra terelniük és ezért elvették a lehetőséget a racionális vita elől.

Előzmény: Felician (93)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!