Korábban már leírtam: ne kelljen járulékot fizetnem 100 féle jogcímen és majd megoldom magamnak. A nyugdíjat is. Addig csak a hálapénz kiegészítésének számít a vizitdíj, kajadíj, ágydíj, ágytáldíj. Ugyanúgy várhatok fél napot. Hadd köthessek magánbiztosítást, és megígérem, hogy be sem teszem a lábam állami betegségügyi intézménybe.
Nem is lenne olyan drága, ha nem kéne mellette államnak is tejelni.
Az meg kurvára nem érdekel, hogy a tótoknál milyen színű kormány b@szt@ el az egészségügyet. A fölösleges orvoslátogatást ki lehetne küszöbölni azzal, hogy havi 1-2 látgatás ingyenes lenne, de nem ez a cél, hanem a sarcolás.
Az a reform egy jobboldali kormány reformja volt többek közt az MKP részvételével.
Jelentősen csökkent a díjfizetés hatására a "betegek" felesleges orvoslátogatása, csökkent a várakozási idő, több idő jut a betegekre.
Nem hiszem, hogy a vizitenkénti 300 forint akkora összeg lenne, hogy éhínség söpörne végig hatására az országon. Talán egy fél doboz cigi ára.
De bevált! Választási fogás a visszavonás. Csak a vizit és gyógyszerfelírási díjat szüntették meg, a kórházi-díj maradt. Az orvosok már szervezkednek a kieső pénz miatt - Ők kapták a díjak nagyrészét- a kormány kénytelen máshonnan elvonni a pénzt. Maradt minden a régiben, csak nem közvetlen hanem közvetve van díjfizetés.
Remélem, idehaza eltörlik az ingyenes utazást és a képviselőknek járó összes kedvezményt is.
"Elnök úr, kérnék öntől valammi szívességet. Most. Itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszer felírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves vonja vissza....
... nem akarhat igaztalan módon, nem igaz vádakkal választást nyerni.
Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása. Én most mondom önnek ez nem igaz..."
Talán azért, hogy összelapátolja az ÁFA-emelés és a gáz alapár emelés miatti táli számláját. Mert, ha megfázik 300 az orvos, ha kap egy receptet sz is 300... Visszamegy kontrollra újabb 300...
Biztos egy perverz, mert "szeret orvoshoz járni"...
Engem az zavar változatlanul, hogy a NÉP az "istenadta" mit tud? Azt hoszi, hogy ingynes az orvos, az ellátás. Nem merem elhinni. Ha valaki nem tudja, hogy mennyit kell fizetni javaslom, nézzen be a www.apeh.hu-ra ott van:
//Rendben, ugorjunk. Varjuk a javaslataidat a penzforrasok eloteremtesehez.//
Állami Számvevőszék véleményezte a konvergencia programot!
Az Ász. jelentésben olvastam:
Az elmúlt 2 évben a PPP. keretében valóságos magántőke bevonás gyakorlatilag nem történt, sőt esetenként a kségvetés vagy a társadalombiztosítás finanszírozta a magánszektor által vállalt részesedést is.
Pl. ha TB. nem finanszírozná többet a magántőkés által vállalt részt?
A szlovákok épp most vonják vissza az egészségügyet fizetőssé tevő "reformot", mert nem vált be. Mi meg azt majmoljuk. A tótok szakértője hozta össze a magyar változatot is.
Az nem jut eszedbe, hogy dokihoz járni nem olyan nagy élmény, hogy fölöslegesen tegye valaki? Csökkentette, mert nem tudják kifizetni. Még több elhanyagolt betegség, gombás láb, szuvas fogak, stb. Aztán jönnek azzal a hülyeséggel, hogy ha idejében mentél volna szűrővizsgálatra, nem kellene kivenni a méhed, vagy egy mellel túlélheted. Képmutatás ezerrel...
Molnár L. azt mondta a Krónikában, h a vizitdíj célja nem a bevételek növelése, az eü-kassza feltöltése - mert ehhez ez a 300 Ft (már akinél...) kevés. A cél az, h fizetéssel az emberek szemlélete változzon, miszerint jöjjenek rá, h az eg.ügy milyen nagyon drága dolog.... LOL
Arra a kérdésre, h nem fog-e többe kerülni a díj adminisztrációja, mint maga a díj, b...ott válaszolni...
Arra sem válaszolt, h hogyan fog történni a kedvezményezettek számára a visszatérítés...
Arra sem válaszolt, h akkor minek fizetünk tb-járulékot, ha még ez is kell...
Elmondanád, mi a tökért kellett drága magánhitelekből autópályát építeni? Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér! Ha én meg tudtam tenni, hogy soha sem vettem fel hitelt, ezt szolidabban, de a kormány is megtehette volna.
Addig ne várj a gondolkodás javulására, amíg azt látják az emberek, hogy vannak "törvény felettiek". Érthető reakció, hogy aki ráadásul sokkal nehezebb helyzetben van, indokoltnak érzi, hogy ő is törvény feletti legyen. Tudod, először példát kellene mutatni erkölcsből. Majd ha nem a szabályokat változtatják meg egy beszerzés miatt, hanem a szabályok alapján nem szerezték volna be a használt frankfurti villamosokat - nagyobb volt a padlómagassága, mint ami megengedett volt eredetileg -, vagy nem kirúgják a munkáját végző MÁV gazdasági szakemberét azért, mert nem volt hajlandó korrumpálódni... Akkor esetleg a szegényebb rétegektől is több erkölcsiséget várhatsz.
Pont ez a baj, hogy nem erre gondoltak! Viszont azoknak is kell fizetni vizitdíjat, receptdíjat - ne köss bele a pontatlan elnevezésembe -, TB-t, akik a környezeti terheléstől betegedtek meg. Éppen ezért végre ne legyen képmutató a kormány, és tiltsa be legalább a személyautó forgalmat a városokban!
Eddig minimábér után fizettem becsülettel tb járulékot. Mától munkanélküli vagyok. Ha nem volt elég a rablóbandának a minimálbér utáni járulék, a mai naptól hoz a postás tőlük munkanélküli segélyt. Ugye csak milyen jó üzletet csináltak?
Esetleg meg lehetne tenni a tb befizetes ellenorzeset...
Mert ez megint a legkonyebb iranyaba torteno elmozdulas. Az atlagberes dolgozo kikohogi a 300 Ft-ot, tisztara mint a tervezett ingatlanado vs luxusado. a 100 milas luxusadot nem tudjak behajtani, tehat megadoztatjak az atlagbela 10 milas hazat is es maris megvan a nem behajtott tervezett bevetel...
De nem is a penzforras eloteremtes a lenyeg, hanem probaljak mar betartani a torvenyeket...