Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
hmmm... az Epronexnél csapat sincs jelenleg. Ott a Kiss Geri álmai tartják össze a csapatot.
Sajnos, elveszitették a legjobb emberüket, a dél afrikai Mutton-t is...
Ezen az éven még van szponzor. Borulátó vagyok.
A Karcag Stubán neverending storija. Feri nem Lázár, tud szarból várat épiteni, klubként jók voltak, a konti szint érdekes lesz.
Az MKB nem magyar csapat.
Az United Shipping akár jó is lehet. Erikben , Janiban, azért még lehet kraft. Pelikán-legalább akkorát ugrott mint Marci. Without klub-ból, kontiba. Ott van pénz. Ha jól mennek, jövöre Kummer erösithet. Sztem bennük van a PRT.
Szóval, bár az MKB-nek még 3 éve van-elvileg, de sztem, a US marad meg, a Karcag idén eldül. Sztem-de a hozzáértök kijavitanak- a Karcag jobb lenne a TDH-ra, mint az MKB-Epronex.
De ha Epronex nem lesz, nekik löttek.
Valszleg magyar válogatott nem indul. Dér Zsolt az US-nél van, meg nincs is senki már klub nélkül.
Azért csekély az esélye. És ha mindhárom kontivá avanzsálna, még akkor is a Ballan-nak fel kell verekednie magát-ami jelenleg-kilátástalan. A legsatnyább PRT-nek is asszem 3x annyi uci pontja van,.
Csak félve kérdezem,hogy van ennyi jó magyar kerékpáros conti szinten , akiknek kell 3-4 magyar csapat ? Mert amit láttam versenyt azon pl. az Epronexből senki se tudott végig menni . Vagy mi lehet
Szerinted van olyan bank, amelyik a magyar érdekeket nézi? Az MBH név egy lölőholdingot takar, aminek nem célja, hogy hazai sportolókat segítsen. Pogacar VB-mezén láttad a MOL logót? Valterén is láttad? Csak mert azon nincs.
Bepto Zoli a magyar szál. Tavaly álnéven árult mbh-s cinelliket a marketplace-en.
Igazi szélhámos.
Rettenetes szar évük volt.
Kajamini-nek voltak eredményei, elvitte az Astana.
447 pont-prt-seknek 1200 volt.
Sose lesz wt csapat.
Minden szponzor olasz, az mbh bevásárolta magát. A sokkal kerékpárorientáltabb olaszországban van jelentösége-idehaza csak mi tudunk róla. Igazi magyaros kirakatbevásárlás. Értelme nincs.
A TDH-n volt egy 2. helyük, de idén nemigen lesznek. ez tul erös verseny. 2 mbh-s ment végig.
Az epronex-united shipping -akár a karcag-fel van épitve rendesen. Azok magyar csapatok, egy olasz csapat, magyar szponzorral, pár sráccal-nem magyar.
A Team Colpack jelen formájába 2011. óta, előzményeit tekintve 1999. óta működő olasz utánpóltás csapat.
Ebbe tolt az MBH Bank annyi pénzt (nem tudom mennyit), hogy az ő nevük van elöl és lehetnek magyar versenyzők.
Utánpótlás nevelők, ez az erősségük. Ciccone, Ganna, Consoni, Padun, Villella, Bagioli, Covi, Tiberi is náluk kezdte a karrierjét.
Hogy fel szeretnének lépni, arról még nem olvastam, az NBH Bank belépésekor 4 éves időtartamra egy Giro indulást (szabadkártyát) fogalmaztak meg távlati célként.
A WT jelenleg azért kizárható, mivel a Bahrain hivatalos utánpótlás csapataként működnek. Előbb ezt az együttműködést kell(ene) megszüntetni.
Ezekkel a licenc dolgokkal én nem vagyok tisztában, de szerintem egyszerűbb "olasz" csapattal versenyre menni, int magyarral. Emiatt volt anno olasz majdnem minden csapata Stubán Ferinek is.
Én abban bízom, hogy az MBH-Colpack pár éven belül WT csapat lehet, és akkor Ati visszatér "vezérnek", és istápolja majd Valent Márkot, akit Atinál is nagyobb tehetségnek tartok
Nekik egyébként miért olasz licenc-ük van? Nem is "magyar" csapat?
Volt egyszer egy csömöri gyerek, aki 5 éve véghezvitte a csodát, miután újra nyert nekünk hazai körversenyt egy kifejezetten okos, érett, de leginkább erős versenyzéssel. Kapott érte egy profi szerződést, és a csodát tudta fokozni, mert két napig fehér trikóban karikázott a csizmában, aztán ismét megragadta a lehetőséget, és három napig rajta volt a Maglia Rosa. A következő évben majdnem összejött egy szakaszgyőzelem a katalánoknál, de hát a helyezkedés nem volt jó, így örültünk a második helynek is, mert javított az előző évekhez képest. Harmadik hely az Alpesi körön szakaszon, kiváló versenyzők mögött, Strade Bianche 4-ik hely: bizakodtunk. Aztán ez a srác nem hitt magában eléggé, amikor szökött egy 166 km-et a Girón, és a csapata is leszarta, ezért negyedik lett a szakaszon. Utólag mondta, hogy érezte az erőt, de nem akart megindulni, mert jó a sprintje is. Nem volt jó, mert a helyezkedése miatt esélye nem volt esélye.
Aztán ez a srác bekerült a világ legjobb csapatába, és mi tele voltunk reményekkel, és a Gran Camino nehéz szakaszán harmadik lett, miután szétszórta a mezőnyt Jonasnak, és az összetett dobogó is csak 5 másodpercre volt. A norvég körön kiemelt emberként ment, de itt már előkerült a kivárás, és mivel törölték a neki fekvő szakaszt, ezért 1 másodperccel maradt le megint a dobogóról. A Vueltán nagyot ment, mint segítő, és bíztunk abban, hogy 2024 az ő éve lehet.
Nem lett, mert nem tanult meg még most sem helyezkedni, de annál inkább emlegettük vele kapcsolatban az "elengedés" kifejezést. Pontosabban a sütirém két falás között felbüfögte, hogy "Ati elengette." És mi csak ültünk a tévé előtt, mert első számú emberként, nulla helyezkedési ismerettel sikerült elrontania a versenyeket. Az UAE körön két szakaszon is elszórakozta a dolgot, a Girón "elengette" a Vueltán meg az apja sem értette, hogy egy 13 fős csoportból hogyan akar nyerni a 11-ik helyről.
Egyetlen valóban jó versenye volt, az Olimpia, amikor egyedül, végig okosan versenyezve megnyerte a negyedik helyet (Blanka ugye elvesztítette a dobogót/bajnoki címet). Meghallgattam valamikor Lengyel Tomit, és ő azt mondta, hogy talán akkora terhelést raktak rá tavaly, hogy ez most fog gyümölcsözni, idén. Én nagyon remélem, hogy igaza lesz, mert még bízok Attilában, de az igazság az, hogy ha nem lenne rajta a bajnoki mez, nem is tudnánk, hogy ott van a versenyeken, mert ő a szürke, unalmas peloton.
Persze az is lehet, hogy jót tenne neki egy csapatváltás, mert talán máshol jobban tudna versenyezni, szabadabban vállalkozna szökésekben, előbb venne észre lehetőséget, nem tudom. De ha idén sem lesz képes szakaszt nyerni, akkor megy a süllyesztőbe, mert nem lehet 28 évesen táltossá válni, ha addig nem voltál képes a sikerre.
Jó lenne megint azt az embert látni, aki vállalkozik, nem fél a kudarctól, mert tudja, hogy tanul abból is. És aki nem próbálkozik, az nem fogja elérni a győzelmet. De Gendt és Voight szökésből értek el eredményt, mert nekik az volt az esélyük. Ati nem tud a legjobbakkal menni a hegyen, tehát neki a végén nincs esélye velük szemben: szökni kell. És ehhez meg KELL tanulnia szenvedni, és nem elengedni, mert a versenyt mindig az nyeri, aki a legtöbb szenvedést bírja elviselni.
Szóval bízom abban, hogy sikerült neki egy sokkal komolyabb erőállapotot elérnie, ami elég ahhoz, hogy képes legyen a szökések végén is erős maradni. És remélem, hogy az apja végignézett vele pár versenyt videón, és elmagyarázta neki, hogy mikor és miért tudott szökni az adott versenyző, mert amíg azt nem tudja kiszagolni, addig hiába erős.
Nem értem, hogy a Grinta mivel támogatja a csapatot? Szervízzel, vagy felszereléssel? Utóbbiról volt szó valahol, de azért nagyon sok kávét kell főzni ahhoz, hogy a sokmilliós cuccot lehessen fedezni...
Annak örülök, hogy sikerült bankokat bevonni ennek a csapatnak is, és végre nem csak a labdakergetőkre jut pénz.