"..Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell ! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell ! A jó szándék kevés ! Több kell : - az értelem ! Mit ér a hűvös ész ?! Több kell: - az ÉRZELEM ! .."
Valahol azt olvastam egy ország értékét ott lehet lemérni, hogyan bánik az öregekkel.Hát ezt a topikot olvasva: Szánalmas, ami itt folyik. Ez nem Európa, még nem is a balkán.Ez maga a sötét középkor. Ember embernek farkasa. Megölné a nyugdíjast, csakhogy egy kicsit többet netezhessen. Talán még meg is enné, ha nem látnák. De elítéli a holokausztot, ahol ugye ártatlan emberket végeztek ki. Hát ez mi, amit ez a lajafüle vagy ki akar. Emberek lassú kínhalállal való kivégzése. Hát ehhez képest üdülés volt a gáz.
Téged érdekel hogy él egy kisnyugdíjas ? Te fiatal vagy erős, egészséges, dolgozhatsz , másod-harmadállásban,,ha akarsz. Egy nyugdíjas azért nyugdíjas,mert már nem tud dolgozni, abba rokkant bele, hogy ti felnőjetek, de ha tudna sem biztos , hogy akad munkája. Szerinted egy nyugdíjas levéltáros mit dolgozzon a nyugdíja mellett ? Pláne külföldön. Majd mondd meg nagyapádnak is, hogy fogja a vándorbotját, aztán nézze merre tágasabb a világ. Még emberségesebbek voltak a régi vad törzsek, akik kikötötték a hasznavehetetlen öregeket a fához, és reggelre felfalták őket a farkasok.Hát egy ilyen vadállat vagy te is kopasznyakú, csak te gyáva lennél kikötözni, te kiéheztetnéd őket. Szégyeld magad .
Ennyit érdemelsz te buta, elbizakodott, unatkozó provokátor.
Nincsenek érveid. Valami munkádhoz kell az anyag, mert nem írnál össze ennyi hülyeséget saját jószántadból.
A másik hülyének meg üzenem, ha nincs pénze ne internetezzen annyit, de gondolom már maga is rájött, mert eltűnt a topikból.
Szégyen, hogy ilyen emberek egyáltalán léteznek, örülj neki, hogy egyáltalán szóbaálltam veled te szellemi impotens. Végezzük ki a nyugdijasokat, mert te nem tudsz boldogulni ? Nehogy azt, hidd, hogy akkor többet keresnél,mert azt a jobbak kapnák, nem a zugfirkászok.
Pont.
csüccsenj le, számold ki a befizetéseidet, azok kamatait-infláció
utána szépen nézd meg mennyit kapsz majd nyugdíjként. látni fogod, hogy ha a rendszer tőkefedezeti lenne, (de nem az) akkor kevesebb nyugdíjat kapnál mint most.
ha a nyugdíjasok azt kapnák amit fizettek,
1 nem kapnának pénzt a sajátjogú nyugdíjjal nem rendelkező özvegyi nyugisok
2. az átlagnyugdíj 35 ezer lenne és nem 61
de sajnos (nekem) szerencsére (mostani nyuggereknek) felosztó kirovó rendszer van (már nem sokáig)
valahogy az rémlik, hogy 2009-től megváltoznak a nyugdíjszámítás szabályai és az utolsó 30 év átlagkeresete fog számítani, ez önmagában jókora nyugdíjcsökkentést jelent majd az újonnan nyugdíjba menőknek.
Akkor nyilván törvényi hely is leend.
Ha az összes nyugdíjasgyilkolászó topicot végignézed, sehol nem látsz olyat, hogy engem tartson el a nép.
Sőt,, azt írom mindenütt, hogy kapjak csak annyit, ami után fizettem.
habár a középkori lengyel rendi jogban a ház ingónak, mig a könyv ingatlannak számított, magyarországon a ménes 40 ló felett ingatlan volt, alatta ingó
"jogszabályváltoztatással nem kényszeríthetsz senkit arra, hogy eladjon egy ingatlant. arra kötelezheted, hogy újítsa fel, kaszálja, tartsa rendben, de arra, hogy azért adja el, hogy adót fizessen,"
Nem is kötelezem arra. Hanem bevezetem, hogy a vagyon után adózni kell amin csökkenthet az ember, ha lejjebb adja az igényét.