a teljesség igénye nélkül: Franciaország, Svájc, Németország, Olaszország, Portugália, Ausztria, Finnország No, asszem ezek köztársaságok. Nincsen nekik uralkodójuk. Talán még néhány kisebb is van. Izland, talán, de nem vagyok benne biztos. No, ezek között csak a sógoroknak van koronás sasmadaruk.
Nem hiszem, hogy nagy probléma összeszedni ôket, de nem én állítottam, hogy tudom mindet, míg a kedves olvtárs jött azzal, hogy az európai köztársaságok címerei tele vannak koronával.
Teljesen igazad van. Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Bulgária, Ukrajna cíerében van keleten, Spanyolország, Belgium, Hollandia, Dánia, Egyesült Királyság, Norvégia, Svédország címerében van korona.
No, ennek semmi értelme. Lévén nagyon nagy költség. Többféle nyomás+vízjel+hologram+egyéb biztonsági kódok. Kb 15-20 féle kacat van rajta. Inkább az euróra kellene koncentrálni...
A dolog ennél kissé összetettebb. Nem tudom ma egy bankjegy milyen nyomdatechnikákkal készül, korábban mély-, offszet- és magasnyomással készült elemei is voltak. Szerintem most is.
Meg az lenne a legolcsobb,egyszeruen csinalnak uj kliseket a vesnokok a jegynyomdaban, a mostaniakat is idonkent cserelni kell a kopas miatt.Csak az ujra mar a Kossuth cimert raknak.
Bár az euróra átállás egyre távolibbnak tűnik, az a pénzcsere is nagyon sokba fog kerülni. Ha most, a mai napon döntés születne a címerváltásról, legelőbb 2010-re lehet új bankjegy.
...Kossuth-cimeres szazasom...: nem semmi! Egyébként elvileg 1értelműen Kossuth címer! (az 1. kormányt nem én választottam). Csere: nagyobb bajaink is vannak. Nekem különben attól van herótom, amikor a lobogóra is felteszik a címerest. Más : az a derék ember pedig csak beszéljen, olcsó húsnak híg a leve.
Nem támogatom. Irgalmatlan sokba kerülne az áttérés és most nem biztos, hogy ilyesmire kellene pénzt kidobni. (Összes bankjegy, minden olyan hivatalos nyomtatvány cseréje, amelyen szerepel a címer, minden egyéb címerelőfrdulási helyen új kihaleyzése stb.) Legalább 100 milliárd lenne.