Ahogy az emberek felismerik ennek a modern kori kalandornak az igazi énjét, azt, hogy 5-6 éves ámokfutásával tönkretette ezt az egyébként jobb sorsra érdemes országot, akkor, abban a pillanatban elzavarják Gyurcsányt a hatalmi trónjáról. A kérdés csak az, hogy mikor jön el ez a pillanat?
ettől függetlenül tejelik az SZJAt meg a TB-t, ami nélkül a sunami féléknek nem lenne ekkora pofájuk, mert 12 órában mosnák a budit valahol takaritónőként
nem éppen. csak éppen őnekik adózniuk kell, mert multicég nem megy bele magyar virtusos pitiáner adócsalásba. meg ilyen a világon még nincs, hogy az aktiv lakosság negyede minimálbérre van bejelntbve és nem adózik. közben persze feketén keres rendesen. na ez a magyar virtus. ez az MSZP
"....Mit kaptam én ebből nem két-háromszorostól tíz- vagy hússzoros áron, mint bármely más országban (infrastruktúra építése miatt, ugye), előtte is, utána is megfizetem, aztán a biztonság kedvéért még egyszer, hogy nehogy valaki rosszul járjon, és persze a már vagy kétszer adózott pénzből? Miközben rég kimutatták (a napokban került elő), hogy egyáltalán nincs akkora hatással a régiókra az autópályák építése, hogy az legyen a legfontosabb, hogy abba rokkanjon bele az ország. Nincs itt országépítés, csupán a lopás módozatai változnak. Sulinetet meg nem vettem igénybe...."
Nem tudok az árkérdéshez hozzászólni.De jó minőségű sztrádán suhanni élvezet, és a balesetveszély csökkenése is van olyan fontos tényező mint a gazdaság élénkülése. Az ország gyarapodását mi sem bizonyítja hatékonyabban, mint az autók nagy száma, és aforgalom iszonyatos növekedése, ami mindenképpen megköveteli az autópályákat.
Lehet, hogy te nem vetted igénybe, de talán 1 unokatesó, v barát? Senkid nincs?
Sajnos nem lesz elzavarva. Amíg az emberek nagy része alig várja, hogy a csökkentett fizetéséből kifizesse a magasabb számlákat, magasabb árakat, az új adókat, tandíjat, vizitdíjat; amíg a nyugdíjasok örömmel mondanak le a 13. havi nyugdíjról (egészségbiztosítás) addig kár ilyenről álmodozni.
Persze lehet, hogy másképp lesz, mikor meglátják, hogy tényleg kisebb lett a nettó bérük és ebből tényleg többet kell fizetniük mindenért.
Nekem ilyen emlékem van: Nem sokkal azután, hogy bevezettük a Gyes-t, egy Svéd szakszervezeti delegáció járt nálunk. (vidéki nagyváros megyeszékhely) Pironkodtak és mondták: "Mi sajnos nem vagyunk olyan gazdagok, hogy ekkora kiadást finanszírozhatnánk."
Azé' nehéz azt tagadni, hogy a közigazgatás, meg a felsőoktatás manapság afféle szociális foglalkoztató... viszont a zügyvédek most egy eszelőset fognak kaszánnyi... az új Gt. törvény szerint minden egyes társasági szerződést jövő szempemberig módosítani köll... legyen átlagban 50 ezer a honor, meg mongyuk 400 ezer cég, ezen 20 milliárdot benyesnek - ez nevezem én haszonélvezetnek... bár még csak feleannyi, mint a támogatott lakáshitelek kapcsán amit a közjegyzők kaszéroztak...
Szóval a zillen nüancokkal gyöngyörűen lehet szivatni a népséget... meg osztogatni...
"mondhatnók azt is, hogy az éhezők és a haszonélvezőxáma állandó..."
Mondhatnónk- mert szép, eximóka-szerű szeme van -, de azért sok haszna nincs a dolognak. Inkább az éhezők/haszonélvezőknek van, ami viszont ugrásszerű növekedést fog mutatni az elkövetkezendő időben.
Látom, te is Bayer Zsótit nézöl. (Én is néha: mazochizmusból)
Oszt ahhoz mit szólsz, hogy Pokornyi meg nem szeretne forradalmat? Azt mondja, az országnak nem tenne jót. Mit kap szegény ezért majd tőletek, forradalomért lihegőktől! Zsótika köpni, nyelni nem tudott.
Mit kaptam én ebből nem két-háromszorostól tíz- vagy hússzoros áron, mint bármely más országban (infrastruktúra építése miatt, ugye), előtte is, utána is megfizetem, aztán a biztonság kedvéért még egyszer, hogy nehogy valaki rosszul járjon, és persze a már vagy kétszer adózott pénzből? Miközben rég kimutatták (a napokban került elő), hogy egyáltalán nincs akkora hatással a régiókra az autópályák építése, hogy az legyen a legfontosabb, hogy abba rokkanjon bele az ország. Nincs itt országépítés, csupán a lopás módozatai változnak. Sulinetet meg nem vettem igénybe.
Csak egyetlen esetben nem vagy a haszonélvezője, ha nincs egyetlen hozzátartozód, se barátod, és magányosan élsz 1 távoli tanyán.
Egyébként meg nem lehet állapítani, hogy az éppen felvett hiteleket mire fordították. Lehet, hogy az került az önkormányzatokhoz, és az utakat javítják, v takarítják belőle , de te ugye ott nem közlekedsz. Vagy a tüzijátékot fedzik belőle amit ugye nem nézel. Lehet hogy a nyugisok, gyesen lévők kapják, de neked nincsenek szüleid, gyerekeid.
Te vagy velem és az ország lakosaival együtt a haszonélvezője a hitelügyletnek.
Neeem. Első Polgár, én, netizen, és még jópáran nem haszonélvezői vagyunk. Az ország imroduktív többsége élvezi a munka nélkül szerzett pénzt. Mi álljuk a számlát.
Miért ne a tiedre? Te vagy velem és az ország lakosaival együtt a haszonélvezője a hitelügyletnek. Mit tegyünk ez 1 önző, mohó generáció. Szemrebbeneés nélkül kizsákmányolja az ásványkincseket, kizsigereli a természetet, felveszi a hiteleket.
Hogy ez a jelenlegi kormány nem tetszik neked? Másoknak meg tetszik.
"...A Fideszes nullák idején legalább az államháztartás rendbe volt...."
Az lehet, de hogy a tömeget mennyire nem érdekli az eladósodás, azt az is jelzi, hogy nem csak az állam, hanem a lakosság nagy része is bizakodóan, hitelekből fedezi a mostani jólétét, és tojik nagy ívben az utódokra.
Potyka bácsi (Porubszky István) és Szabó Albert esetében lebuktak, muszter vs maszter történet is ismerős, Bácsfi Diána körül is zörög a paraszt. Ismered Abuladze filmjét, a Vezeklést? Szép mondat: "mi akkor is megtaláljuk a sötét szobában a fekete macskát, ha az a macska nincs is ott." Én csak továbbgondoltam -- Cui prodest?
Nem a személy a lényeg, hanem az, hogy a bruttó bérköltségem ne 8o%át vegye el az állam TB, SZJA, ÁFA, ingatlan és kamatadó formájában és költse ingyenélők etetésére, hanem mondjuk csak 75%ot.