Ilyen programmal SEHOL nem lehet választást nyerni, ez nem gyurcsányspecifikus, hanem ilyen a közgondolkodás. Ugyanez a szitu van most Németországban, csak ott Angela Merkelnek hívják a Gyurcsány Ferencet.
Egyszerűen nem felel meg a tényeknek, hogy az egyensúlyvesztésnek az "osztogatás" az oka, ami ráadásul társadalmilag szinte kötelező volt, hanem a terhelések nem megfelelő elosztása, a nagy jövedelmek és profitok nem kellő adóztatása, ami sajnos minden kormányunkra eddig jellemző volt.
A magam részéről semmiféle haditechnikai fejlesztést nem finanszíroznék (300 milliárd), és most már leállnék kicsit az autópályákkal is, mert láthatóan a tőke továbbra sem települ az új auitópályák mellé, mivel nincs arrafelé szakképzett munkaerő, ezért marad a nyugat-közép tengelyen, tovább növelve ezzel az egyenlőtlenségeket.
no, elnézést az előbbi hangnemért, csak idegesít az egyre rosszabb helyzet, és nem értelek meg. szerintem 8millió magyar nem csal és lop össze annyit, mint a mindenkori kormány és annak a "baráti köre".
A 2x100 napos osztogatas egy politikai dontes volt amely nem volt osszhangban realgazdasagi es allmhaztratasi folyamatokkal. Ennek a hatasa ez az egesz cirkusz.
Ha akkor is így tudtátok, miért szavazta meg a Fidesz? Csak mert nem mert szembemenni egy népszerű intézkedéssel? Akkor most inkább csendben kéne maradnia.
Szamomra az is elkepzelhetetlen, hogy ha a FIDESZ 2002-ben ismet megnyerte volna a valsztast, igy tonkreverte volna a koltsegvetest. Tehat milyen 6 evrol beszeltek?
Az elmőlt 6 évről beszélek, amiből 2 a Fideszé a többi nem az övé.
Az is. Az adócsalás akkor is az, ha csak néhány ezer forintról van szó. De nem is az a néhány ezer forint számít, hanem az, hogy ez az igazi nemzeti sport, amit űz gazdag és szegény. EBBEN nincs vita köztük, legfeljebb aki keveset tud elcsalni, irigykedik arra, aki sokat tud.
Az, hogy "más is csinálja, akkor én is csinálom" pedig egy kisóvodás elv, nem kéne alkalmaznod. Inkább fizesd be te is azt az adót.
Szlovénia a lehető legrosszabb példa, mert ott ücsörög az olasz és osztrák gazdasághoz csatolva, alpesi hegyekkel és mediterrán tengerparttal, szóval akkora helyzeti előnnyel, amit mi el sem tudunk képzelni.
Pedig biztos lehetsz abban, hogy ott is loptak, csaltak és hazudtak, mivel ott is politikusok uralkodnak.
Egy feneket vallaltak a feleloseget! Te hol voltal a valasztasi kampanykor? Akkor is ment a hazudozas, hogy duborges meg, hogy sosem volt ilyen jo allapotban az allamhaztartas.
Arrol a bizonyos 2 evrol pedig nincs miert beszelgetni mert Medgyessi tudta jol, hogy mit vett at es roggvest nekiallt osztogatni. Mivel latom a topikot csak nem akarod meglatogatni ezert leirom, hogy azt a hasonlatot hasznaltam miszerint a sofornek kotelessege a ulest/tukroket bellitani (plane ha az elozo sofor mas testi adottsagokkal rendelkezik) mielott elindul mert az estleges balesetret nem az elozo sofor a felelos.
Erre tudom azt fogod mondani, hogy leegyszerusites de a felelosseg megallapitasa igenis egy ennyire egyszeru kerdes. A 2x100 napos osztogatas egy politikai dontes volt amely nem volt osszhangban realgazdasagi es allmhaztratasi folyamatokkal. Ennek a hatasa ez az egesz cirkusz.
Szamomra az is elkepzelhetetlen, hogy ha a FIDESZ 2002-ben ismet megnyerte volna a valsztast, igy tonkreverte volna a koltsegvetest. Tehat milyen 6 evrol beszeltek?
Szerintem akkor vezessék be, amikor az országnak optimális. Ha azt nem lehet napra megmondani, akkor ne mondják meg, mert ezt inkább elhiszem, mint ha kitűznek vaktában egy elemzésekkel elá nem támasztott fantomidőpontot.
Sosem értettem, hogy miért kellene ehhez annyira ragaszkodni, amíg a feltételek nicsncsenek meg. Jó, tudom, a monetáris védelem fontos, de ha az egyensúly előbb helyreáll és a kamatszintek csökkenthetők, akkor a forint nem lesz spekulációknak annyira kitéve, akár ráhajtunk az eurora, akár nem.
De ha elkapkodjuk annál nagyobb baj aligha történhet.
Eddigi kormánypárti nyilatkozatok az euró várható hazai bevezetéséről 2002. szeptember Medgyessy Péter miniszterelnök: a gazdaság jó állapotban van, tartható az euró 2007-es bevezetése.
2004. október Gyurcsány Ferenc miniszterelnök: az euró 2008-ban bevezethető, nincs szükség megszorításokra.
2006. április MSZP választási program: 2008-ban teljesítjük az európai monetáris unióhoz történő csatlakozáshoz szükséges egyensúlyi követelményeket, ezzel létrejönnek az euró 2010-es bevezetésének közgazdasági feltételei.
2006. április SZDSZ választási ígéret: vállaljuk az euró 2010-es bevezetését.
2006. július Veres János pénzügyminiszter: az euróbevezetés tervezett időpontja továbbra is 2010 marad.
2006. augusztus Kuncze Gábor SZDSZ-elnök: az euró 2010-es bevezetése még mindig reális célnak tekinthető.
2006. augusztus Gyurcsány Ferenc: az eurót 2010--2012-ig lehet bevezetni.
te, hát ne legyél már ennyire tompa!!! ki nyúlja le a k.nagy összegeket? az, aki megpróbál elnyúlni néhány ezer forintot? mert igazságtalannak tarja, hogy a kormánykörök tagjai évente 60-70millió forinttért utaznak, neki meg egy hét balaton alig jön össze? normális vagy te? milliárdok tűnnek el a politikai körökben akár fidesz akár mszp, és te itt osztod az észt, hogy a nép miatt van ez a helyzet, pedig a mindenkori kormány mennyire igyekszik??? rajtad valami agymosást csináltak, az tuti, mert ilyet épeszű ember nem beszél!
Semmit nem mondasz azzal, hogy Szlovéniában magasabb, mert ez az ország mindig is a kelet nyugatjának számított még a jugoszláv időkben is. A világ már csak ilyen: az egyik országban kisebb, a másikban nagyobb az életszínvonal, mint náláunk.
Ezzel együtt - pusztán a tény kedvéért mondom - világviszonylatban Magyarország a gazdagabb országoko közé számít.
Nem én tartom versenyfutásnak az eurót, hanem a média, egyes politikusok és közgazdászok beszélnek úgy, hogy az embernek ez az érzése támad.
„Eljött az igazság pillanata, a kormányfő és a pénzügyminiszter még hetekkel ezelőtt is másról beszélt, gyalázat, ami az elmúlt hat évben történt, hogy ennyire rossz pályára kormányozták az országot” – mondta a Hírszerzőnek Bauer Tamás.
CSAK ES KIZAROLAG a jelenlegi kormanykoalicio a felelos.
Egy nagy fenéket, barátom. Felelős érte a Fidesz is, meg az állampolgároknak az a nem lebecsülendő oldalfüggetlen hányada, amelyik természetesnek tekinti az adócsalást, de mindent ingyen akar és ha ezt nem kapja meg, akkor vesszen a kormány (a mindenkori).
Bonyolultabb ez a kérdés, mint állítod, persze megértem a leegyszerűsítésre való törekvésedet.
Aham, az, hogy aki dolgozik, még inkáb szakadjon meg, semmiféle jövőkép ne legyen a szeme előtt, hanem a létminimumot is alig elérve robotoljon egész életében. Ez nem az mszp-ről szól most, hanem a magyar állam-rendszerről. Az pedig, hogy Szlovákia előbb ott lesz több, mint kínos. De talán még románia is, mert elég rosszul állunk, hiszen GYF sem mert időpontot mondani, senki, mert totálisan tanácstalanok. Reform? Foltozgatás van, nem reform, nem mernek megint semmit csinálni, csak a népen húzni még egyet, a maguk korrupt, kéz-kezetmos rendszerét képtelenek megtisztítani.
Adózás: nem az adózás a baj, hanem hogy nincs mellé fizetés. Adóznék én szívesen 50%ot is, ha 1millás fizum lenne, de nincs. Nem vagyok parlamenti képviselő, hogy lophassak amennyit tudok, onnét nézve biztos más a dübörgő magyar gazdaság. Kamatadóról beszélek, ez igazán undorító, mert egy bizonyos réteg alig tud eltenni, és még abból is lenyúl a kormány, és nem fejlesztésre költi, hanem a saját zsebébe tömi. Hát ezzel van bajom.
Helyzetjavítás? A külföldi elemzők miért húzzák le sorra a kormány terveit? Biztos totál hülyék, hiszen ott nem dübörög úgy a gazdaság, mint itt. Új adójavaslataim voltak nekem is lejjebb: vissza még a füstadót is, szakadjon meg a magyar!
a kormányzat végre belefog az egyensúly helyreállításának programjába,
és eddig mi a qrva anyját csinált??????????????????????
Olyan, amelyik nem ordibál meg üvöltözik, ha a kormányzat végre belefog az egyensúly helyreállításának programjába, amelyik nem lóversenynek tekinti az eurócsatlakozást és amelyiknek nem okoz lelki görcsöt, hogy mondjuk Szlovákia előbb lesz az euróövezet tagja, mint mi.
Na ja, én magasról leszarom az EU-t nem érdekelne, ha utolsónak vagy egyáltalán nem csatlakoznánk. De tudod Szlovéniába kétszer akkora az átlagfizetés és ezzel agyütt az életsztszínvonal, mint nálunk. Tehát valamivel kevesebbet loptak,csaltak hazudtak, több maradt a pórnépnek.
Elég hülyén fogod fel, ha versenyfutásnak tűnik. A versenyben egy irányba futnak, de mi egész más irányba haladunk, talán Te és a tolvaj bandád tudjátok, hogy hova.
Az, hogy nem ordibal meg uvoltozik az nem jelentoi foltetlenul azt, hogy igaza is van. Magyarorszagon precedens nelkuli hazudozas folyt az elmult idoszakban mely oriasi karokat okozott melynek a levet most mindenki megissza.. Az MSZP feleossege vitathatatlan meg akkor is ha o ugy gondolja hogy a FIDESZ a maga idejeben nem jo donteseket hozott.
Egy topikban kiderult (a kilencvenvalahany hozzaszolast nem nehez elolvasni a linket megtalalod az elozo hozzaszolasomban), hogy a jelenlegi helyzetert CSAK ES KIZAROLAG a jelenlegi kormanykoalicio a felelos. Ettol kezdve pedig az elszamoltatas a kerdes nem az, hogy hany evtized mulva lesz euro es fenntarrthato allamhaztartas Magyarorszagon. Ez a tarsasag mar bemutatta, hogy mire kepes es azt is, hogy meg ezek utan is kepes ugy tekinteni magara mind a gazdasagppolitika alfaja es omegaja.
Az erveket ide unom begepelni, olvasd el magad es reagalj erdemben ha ennyire biztos vagy a dolgodban.
Olyan, amelyik nem ordibál meg üvöltözik, ha a kormányzat végre belefog az egyensúly helyreállításának programjába, amelyik nem lóversenynek tekinti az eurócsatlakozást és amelyiknek nem okoz lelki görcsöt, hogy mondjuk Szlovákia előbb lesz az euróövezet tagja, mint mi. Olyan, amelyik képes szájhabzás nélkül tudomásul venni, hogy vannak dolgok, amiket akkor is meg KELL tenni, ha a fene fenét eszik is és emiatt nem csinálja itt a műbalhét.
Adózásról pedig annyit, hogy azt is adóztatni, amit a dolgozó ember nagynehezen összekuporgat,
Ezt hívják adózásnak. Az "összekuporgatott" pénz egy részét az állam leszedi a közkiadások finanszírozására. Amióta a pénzt feltalálták, ez van. Akkor most mit ordítasz? Csak nem te is "adóelkerülő" vagy, osztán most nem tetszik a rendszer?
Szóval majd ha tényleg helyzetjavító lépések lesznek
Ez történik. Ennek része bizonyos új adózási formák életbe léptetése is.
Nincs választási hangulat, kérd meg az embereket, hogy csak akkor adják neked a cédulát, ha elégedettek az intézkedéssekkel, és mondd el azt is, hogy mit terveznek az önkormányzati választások után. Kiváncsi vagyok, hány cetlit kapnál.
Képzeld, ha beszélgetni akartak, elmondtam nekik. És nem akartak vasvillára hányni, mert minden normális ember tudja már, hogy vagy végigmegyünk ezen az úton, vagy nem megyünk sehová. Nem olyan bonyolult ám ez. Cetliket meg kaptunk szép számmal, semmivel nem kevesebbet, mint bármelyik eddigi választási kampányban.
Miféle rendszerkatona vagy te??? Ha már te osztod a népet, válaszolj meg egy-két kérdést: mit ígért az mszp-szdsz (akikre személyszerint szavaztam, mert bíztam abban, hogy lesz végre valami REFORM(!!!) de még 1x nem tenném) az adózás terén? mit ígért megszorítást, vagy reformot? elfogadnám én a megszorítást, ha nem csak engem szorongatna, hanem magán is megtenné ugyanezt, és emellett még valódi REFORMOKAT is látnék. Csak az nincs sehol. Szóval majd ha tényleg helyzetjavító lépések lesznek, nem népszopatás, akkor beszélhetünk. Nem véletlenül marasztal el minket minden külföldi elemző, azt hiszem erről sem a fórumozók tehetnek, hanem a vezetés. Adózásról pedig annyit, hogy azt is adóztatni, amit a dolgozó ember nagynehezen összekuporgat, igazi pofátlanság, úgyhogy ne osszad itt az észt. Nincs választási hangulat, kérd meg az embereket, hogy csak akkor adják neked a cédulát, ha elégedettek az intézkedéssekkel, és mondd el azt is, hogy mit terveznek az önkormányzati választások után. Kiváncsi vagyok, hány cetlit kapnál.
"Az pedig nem forradalom, hogy kimentek az utcára ordítozni és meg akarjátok dönteni a szabad választásokon hatalomra jutott törvényes kormányt. Az a hatalom megdöntésének kísérlete és ezt nem szokás díjazni."
ccc... Ha sikerül megdönteni akkor forradalom és nem törvényes a kormány, ha nem sikerül, akkor hatalomdöntési kísérlet és ellenforradalom a törvényes kormány ellen.
Ami a forradalmat illeti: most jártam be egy rakás panelházat - tele panelprolikkal - ajánlószelvénygyűjtás ürügyén. Nem volt forradalmi hangulat. Választási hangulat sincs még.
Az pedig nem forradalom, hogy kimentek az utcára ordítozni és meg akarjátok dönteni a szabad választásokon hatalomra jutott törvényes kormányt. Az a hatalom megdöntésének kísérlete és ezt nem szokás díjazni.
Feltételezem egyébiránt, hogy adómorál szempontjából te vagy a mintaképe ennek az országnak. Bár hozzászólásod alapján azért vannak bennem kételyek, hogy nem véletlenül ordibálsz ebben a témában. Tudod, az szokott kiabálni, akinek a háza ég.